suport@creditpe.net

Yoast SEO. Ghidul incepatorului

yoast seo wordpress

Ai un site web, dar nu stii nimic despre SEO. Dar ai auzit de Yoast SEO, un instrument excelent pentru optimizarea fara efort a site-ului si a paginilor tale pentru Google, Bing si Yandex. Deci, instalezi pluginul Yoast SEO. Ce urmeaza? Pentru a va ajuta paginile sa se ridice in varf, pluginul are nevoie de informatiile tale. In acest ghid pentru incepatori despre Yoast SEO, gasesti  primii pasi esentiali pentru a profita la maximum de Yoast SEO si de continutul tau.

Acest ghid pentru incepatori pentru Yoast SEO explica elementele de baza ale SEO, asa cum sunt acoperite de plugin. Sa parcurgem pasii pe care ar trebui sa ii faca toti utilizatorii atunci cand incearca pluginul Yoast si sa facem primii pasi in optimizarea site-ului tau.

Expertul de configurare Yoast SEO

Expertul de configurare Yoast SEO primul loc pentru a incepe sa configurezi pluginul. Gasesti la Yoast SEO> General> Tablou de bord:


Expertul de configurare va ghideaza prin mai multi pasi care va ajuta sa configurati pluginul nostru pentru a se potrivi nevoilor site-ului dvs. Chiar daca site-ul dvs. web exista deja de ceva timp, puteti rula vrajitorul din cand in cand. Doar pentru a va asigura ca setarile dvs. sunt actualizate. Fiecare pas al vrajitorului include intrebari, ale caror raspunsuri vor determina anumite setari.

Casuta meta Yoast SEO(metabox)

Yoast SEO este cel mai renumit pentru punctele sale verzi, portocalii si rosii, care ofera feedback cu privire la caracterul prietenos al SEO al continutului din articol/categorie/pagina.

Aici, vom evidentia 4 elemente esentiale pe care le veti gasi atat in ​​caseta meta Yoast SEO, cat si in bara laterala Yoast SEO:

  • Fraza cheie focus
  • Analiza lizibilitatii
  • Analiza SEO
  • Previzualizarea Google

Cand scrieti o postare sau o pagina pentru site-ul dvs. web, verificarea acestor 4 elemente ar trebui sa fie minimul pe care il faceti inainte de a publica o postare.

Fraza cheie focus(keyword phrase)

Primul camp din bara laterala Yoast SEO si caseta meta este campul de expresie cheie focus. O veti gasi in fila SEO a meta-casetei:

yoast seo
Campul de introducere a expresiei cheie focus in caseta meta Yoast SEO.

In acest camp, puteti introduce expresia pentru care doriti sa se claseze postarea dvs. in motoarele de cautare.

Analiza lizibilitatii

yoast seo

Dupa ce ati setat o fraza cheie de focalizare si ati scris textul, este mai bine sa verificati mai intai lizibilitatea copiei dvs. Va oferim o analiza de lizibilitate convenabila. Va ajuta sa verificati: frazele sau paragrafele mele nu sunt prea lungi? Folosesc multa voce pasiva in textul meu? Folosesc suficiente subtitluri? Acestea sunt toate elementele care fac sau distrug lizibilitatea copiei dvs.

Daca un punct este verde, te descurci grozav pe acest subiect. Este portocaliu sau rosu? Urmeaza instructiunile din dreptul punctului. Poti utiliza pictograma ochi pentru a vedea unde poti imbunatati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Analiza SEO

yoast seo

Dupa ce ai verificat lizibilitatea textului, este timpul sa te uti la compatibilitatea SEO a acestuia. Stii fraza cheie pe care ai setat-o? Analiza SEO evalueaza cat de bine este optimizat continutul tau in clasificarea pentru acea expresie cheie specifica.

De exemplu, verifica daca ai folosit suficient fraza cheie, dar nu prea des. Dar, de asemenea, daca este prezenta in titlu, descrierea meta, imagini si subtitluri. Mai mult, verifica alte aspecte SEO ale continutului tau, care nu sunt legate de expresia cheie. De exemplu, daca ai linkuri interne catre alte articole sau link-uri externe.

 

Fiecare punct trebuie sa fie verde?

Nu, nu trebuie ca fiecare punct din analiza SEO sa fie verde pentru ca postarea sau pagina ta sa fie clasificate. In mod similar, obtinerea continutului pe„complet verde” nu garanteaza in niciun caz ca va fi clasata. Desi este tentant sa vizezi pur si simplu gloante verzi pe fiecare postare sau pagina fara a lucra la alte aspecte ale SEO-ului tau, aceasta nu este cea mai buna strategie SEO. Cercetarea corecta a cuvintelor cheie si structura site-ului vin intotdeauna inainte de a obtine punctele verzi.

Previzualizarea Google

Previzualizarea fragmentului iti arata modul in care pluginul Yoast afiseaza pagina ta catre Google si alte motoare de cautare. Cu alte cuvinte, ofera o idee despre cum ar aparea site-ul tau in rezultatele cautarii

In previzualizarea fragmentului, poti seta un titlu SEO si o descriere meta . Fa un efort si scrie un titlu si o descriere meta care reflecta clar despre ce este postarea sau pagina ta. Anunta oamenii ca vor gasi ceea ce cauta pe site-ul tau si atrage-i sa iti viziteze site-ul. Nu exista nicio garantie ca Google va afisa descrierea meta in paginile cu rezultate. Dar daca meta descrierea pe care o adaugi aici este foarte buna, cresc sansele.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *