Wordpress customizer. Personalizează-ți site-ul rapid

Timp de mulți ani, WordPress Customizer a fost destul de lipsit de lumină în ceea ce privește funcționalitatea. Cu toate acestea,  actualizarea WordPress 4.5 a transformat funcția într-un editor frontal puternic, care poate fi folosit pentru a porni rapid proiectele WordPress de la zero.

Cu WordPress Customizer, puteți schimba drastic aspectul și funcționalitatea site-ului dvs. WordPress dintr-o singură interfață gestionabilă. Aceasta include modificarea elementelor paginii, inclusiv titlul site-ului, imaginea de fundal și meniurile.

În această postare, vă vom ghida prin noțiunile de bază despre cum să utilizați WordPress Customizer utilizând cele mai puternice caracteristici ale sale:

Cum se accesează personalizatorul WordPress

Pentru a accesa Customizerul WordPress, navigați la Aspect / Personalizare  din tabloul de bord WordPress. Veți fi direcționat direct la interfața Customizer, cu previzualizarea temei în dreapta și meniul Customizer în stânga:

Vizualizarea interfeței de personalizare WordPress

Cum se utilizează personalizatorul WordPress

Acum că v-ați accesat pagina WordPress Customizer, să aruncăm o privire la modul de utilizare a WordPress Customizer pentru a lansa sau modifica rapid un site web.

Încă un lucru înainte de a începe crackingul – rețineți că funcționalitatea Customizerului se bazează în mare măsură pe efortul depus de dezvoltatorii temei active în utilizarea acesteia. De dragul acestui tutorial, vom folosi propria tema Neve , de la ThemeIsle.com, care folosește excelent Customizerul.

Configurați identitatea și designul site- ului

În primul rând, avem identitatea site-ului, care vă oferă control asupra numelui și sloganului site-ului dvs. WordPress. Navigați la Identitatea site-ului pentru a începe.

Puteți completa cele două câmpuri sub Titlul site-ului și sloganul și puteți vedea imediat rezultatele în fereastra de previzualizare din dreapta. Mai mult, puteți încărca un favicon sau o pictogramă de site din această interfață. După ce ați terminat, faceți clic pe Salvare și publicare:

Schimbarea titlului site-ului cu ajutorul personalizatorului

Gestionați meniurile

Personalizatorul WordPress vă permite, de asemenea, să configurați meniurile site-ului dvs. web. Pentru a începe, faceți clic pe Meniuri din meniul WordPress Customizer.

Pentru a crea primul meniu al site-ului dvs. web, faceți clic pe Adăugați un meniu , tastați numele meniului dvs., apoi faceți clic pe Creați un meniu :

Crearea unui meniu utilizând personalizatorul WordPress

Acum că v-ați creat meniul, puteți face clic pe numele acestuia pentru a-i regla setările:

Vizualizarea setărilor meniului WordPress

Personalizatorul WordPress vă va permite să faceți o serie de lucruri cu noul dvs. meniu. Puteți schimba numele, regla ordinea opțiunilor meniului, adăuga opțiuni noi, configura locația acestuia și specifica dacă doriți ca WordPress să îl actualizeze automat atunci când sunt create viitoare pagini de nivel superior.

Vizualizarea setărilor meniului

Este un set extrem de cuprinzător de configurații, strâns destul de confortabil într-o interfață mică și ușor de gestionat – un exemplu perfect al utilității WordPress Customizer.

Schimbați culorile site-ului web

Culorile folosite de tema dvs. WordPress pot fi, de asemenea, modificate, ceea ce va afecta foarte mult designul site-ului dvs. web, fără a depune eforturi mari. Pentru a face acest lucru, accesați Culori din meniul Customizer.

În funcție de câte culori folosește tema dvs., le puteți schimba pe toate înainte de a previzualiza rezultatele prin fereastra din dreapta. Tema Neve, de exemplu, vă permite să schimbați culorile pentru linkurile utilizate pe site.

Setați setări de postare unică

Pe lângă simplificarea setărilor care se găsesc în altă parte pe back-end-ul WordPress, WordPress Customizer are și câteva caracteristici pe care nu le veți putea modifica nicăieri. Setările pentru postarea unică a site-ului dvs. web sunt un exemplu în acest sens.

Făcând clic pe Setări de postare unică din meniul WordPress Customizer, veți vedea la ce ne referim.

Următoarea interfață vă permite să faceți câteva modificări mici, dar importante, în modul în care postările dvs. de blog sunt afișate pe site-ul dvs. web. Puteți configura setările pentru a ascunde descrierea autorului, a ascunde postările aferente și a ascunde miniaturile postării în pagina însăși:

Modificarea setărilor de postare

Modificați o imagine de fundal

Dacă tema dvs. folosește o imagine de fundal, WordPress Customizer vă permite să faceți și schimbări. Faceți clic pe Imagine de fundal pentru a începe.

Încă o dată, WordPress Customizer își arată puterea, permițându-vă să schimbați imaginea de fundal și să configurați o gamă de opțiuni de afișare din aceeași interfață mică.

În mod interesant, puteți configura și imaginea de fundal pentru a derula . Acest lucru conferă în esență imaginii de fundal un efect de paralaxă , o tendință populară de proiectare a site-ului web care oferă site-ului dvs. o anumită profunzime:

Modificarea opțiunilor de fundal WordPress

Previzualizări pentru mobil și tabletă

Nu în ultimul rând, cu siguranță, să aruncăm o privire la opțiunile de previzualizare pentru mobil și tabletă ale personalizatorului WordPress.

În mod implicit, Customizer va afișa previzualizarea site-ului dvs. în modul desktop. Cu toate acestea, dacă utilizați pictogramele din partea de jos a Personalizatorului WordPress, puteți comuta între vizualizarea desktop, tabletă și mobilă:

Pictograme WordPress Customizer Preview

De exemplu, făcând clic pe pictograma tabletei, fereastra de previzualizare din dreapta se va transforma rapid, arătându-vă cum va arăta site-ul dvs. web vizitatorilor care utilizează dispozitive tabletă:

Vizualizarea Previzualizării tabletei WordPress

Concluzie

WordPress este renumit pentru că este un CMS relativ ușor de utilizat, iar Customizer este acum, fără îndoială, caracteristica sa cea mai accesibilă.

După cum puteți afla din ghidul de mai sus, vă permite să faceți o varietate de sarcini de transformare a site-ului web într-o interfață foarte simplă. Deci, dacă nu utilizați WordPress Customizer, este posibil să pierdeți destul de mult timp făcând aceleași personalizări în altă parte pe back-end-ul WordPress.

Data viitoare când porniți un proiect WordPress, rețineți că puteți utiliza Customizer pentru:

  1. configurați identitatea și aspectul site-ului dvs.,
  2. gestionați meniurile site-ului,
  3. schimbă culorile site-ului,
  4. specifică opțiuni de postare unică,
  5. modificați o imagine de fundal,
  6. previzualizați site-ul web în modul desktop, mobil și tabletă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *