suport@creditpe.net

Viteza site-ului: îmbunătăţire, instrumente și sugestii

Viteza site-ului este unul dintre factorii care determină dacă obțineți o clasare bună în Google. Viteza site-ului este un factor de clasare , iar importanța sa continuă să crească. În această postare pe blog, voi discuta despre cum să vă îmbunătățiți viteza site-ului și despre ce instrumente vă pot ajuta să măsurați viteza site-ului dvs. Dar mai întâi, voi răspunde la următoarea întrebare: de ce viteza este un factor atât de important?

Pentru început, un site web rapid oferă o experiență de utilizare mult mai bună decât una lentă. Cercetările au arătat de nenumărate ori că oamenii nu cumpără la fel de mult de pe site-uri mai lente și nu citesc și nu se angajează la fel de mult pe site-uri mai lente. Acesta în sine ar trebui să fie suficient motiv pentru a vă asigura că viteza site-ului dvs. este cât se poate de bună.

Dincolo de a fi mai bune pentru utilizatori, site-urile web mai rapide pot fi mai ușor pentru motoarele de căutare să le acceseze cu crawlere, să le proceseze și să le indexeze. Aceasta înseamnă că postările dvs. vor dura mai puțin timp pentru a apărea în rezultatele căutării, precum și pentru a obține performanțe și o clasare mai bună.

Citiți mai multe: Cum influențează viteza site-ului SEO »

Optimizarea vitezei site-ului 101

Viteza site-ului este un subiect complex, alcătuit din multe părți mobile. Avem doar lucrul pentru a vă pune la curent! În acest masterclass de optimizare a vitezei site-ului, expertul nostru SEO rezident, Jono Alderson, oferă câteva informații minunate atât despre îmbunătățirile de bază, cât și despre optimizarea avansată. El vă arată cum să definiți viteza site-ului. El îți spune ce instrumente (nu) să folosești și cum să le folosești cel mai bine. El vă oferă o serie de sfaturi pe care le puteți aplica imediat. Și de parcă toate acestea nu ar fi fost suficient de speciale, el îți dă și un pisoi curcubeu unicorn.

Cele mai bune instrumente de măsurare a vitezei site-ului

Când analizați SEO-ul unui site web, ar trebui  verificați întotdeauna viteza site-ului. Dar ce instrumente ar trebui să utilizați și care metrici ar trebui să vă uitați?

Testele de viteză pot varia în funcție de locația testului, de influențele de mediu (cum ar fi ora din zi) și de alți factori. Acesta este doar un motiv pentru care instrumentele de viteză nu oferă întotdeauna aceleași rezultate. Diferite instrumente pot măsura viteza în mod diferit și pot folosi chiar valori complet diferite.

De aceea, vă recomandăm să utilizați toate aceste instrumente atunci când testați un site (și nu vă bazați pe unul singur):

Fiecare dintre aceste instrumente are o abordare ușor diferită atunci când vine vorba de măsurare, raportare și sugestii de îmbunătățiri. Pentru a profita la maximum de acestea, veți avea nevoie de o bună înțelegere a diferitelor valori pe care le măsoară și de a înțelege cum să interpretați cel mai bine rezultatele. De aceea , ne – am pus împreună un ghid cu privire la modul de a verifica viteza site – ului .

Cele mai bune pluginuri WordPress pentru a vă accelera site-ul

În linii mari, există trei categorii de lucruri pe care pluginurile WordPress le pot face pentru a accelera un site. Ei pot:

  • Implementarea cache-ului (partea serverului și / sau partea clientului)
  • Modificați modul în care funcționează / se încarcă tema (și / sau baza de date)
  • Optimizați livrarea mass-media

Există câteva pluginuri de optimizare a vitezei, care sunt foarte specializate și se concentrează pe a face o treabă foarte bună doar pe o mică parte a acestor categorii. Alte pluginuri pot aborda majoritatea, sau chiar toate aceste domenii, dar o fac mai general. Este rar să găsești un singur plugin care să rezolve toate aceste probleme.

Avem câteva recomandări, dar ar trebui să faceți propriile cercetări și testări, deoarece performanța poate varia semnificativ în funcție de configurarea găzduirii, locația, tema și alte pluginuri. Asigurați-vă că testați temeinic, deoarece un plugin de performanță pur configurat poate rupe foarte ușor un site web.

În majoritatea cazurilor, instalarea unuia (și a unuia!) Din următoarele pluginuri ar trebui să vă înceapă. Cele mai multe dintre ele vin cu stocarea în cache a paginii complete (unde o versiune statică a fiecărei pagini este salvată și servită utilizatorilor, fără a fi nevoie să încărcați WordPress și întregul dvs. site) și diverse arome de optimizare a resurselor (compresie de imagine, încărcare leneșă etc.).

  • WP Rocket – foarte puternic și una dintre cele mai bune opțiuni pentru a vă face site-ul mai rapid. Conceput pentru a fi simplu. Fără opțiune gratuită.
  • W3 Total Cache – extrem de puternic și extrem de flexibil. Conceput pentru a fi cuprinzător. Sute de casete de selectare și opțiuni.
  • WP Optimize – O cale de mijloc bună, cu stocarea în cache a paginii complete, și câteva instrumente sofisticate de optimizare a bazelor de date + media.
  • WP Super Cache – O soluție de bază care oferă stocarea în cache a întregii pagini, dar lipsește alte tehnici de optimizare / avansate.
  • Optimizare automată – Unele optimizări JavaScript / CSS / HTML cu adevărat inteligente, deși nu există stocarea în cache a paginii complete (ar trebui să funcționeze bine cu o soluție dedicată de cache a paginii complete

Căutați alte pluginuri care vă pot ajuta cu viteza site-ului sau cu alte aspecte ale site-ului dvs.? Verificați pluginurile WordPress de top pe care fiecare site ar trebui să le aibă .

Pluginurile nu trebuie rulate

Este important să nu uitați că, în majoritatea cazurilor, fiecare plugin pe care îl adăugați pe site-ul dvs. va avea probabil un anumit grad de impact asupra vitezei site-ului dvs. În cel mai rău caz, un plugin poate fi slab codat și poate crea blocaje pe măsură ce paginile dvs. se încarcă. În cel mai bun caz, un plugin este eficient și eficient, dar încă adaugă o logică suplimentară site-ului dvs., care poate necesita încă prețioase milisecunde pentru a fi executat.

Când alegeți pluginuri, este cea mai bună practică să luați în considerare impactul asupra performanței și, dacă este posibil, să măsurați înainte și după, astfel încât să puteți decide dacă merită compromisul.

Cea mai bună găzduire WordPress

A avea un mediu de găzduire lent poate diminua viteza unui site, chiar dacă utilizați cache și fiecare tehnică de optimizare a performanței din carte. Renunțarea la o gazdă lentă și trecerea la una mai bună pot avea un impact uriaș asupra vitezei de încărcare a paginilor.

Dar, la fel ca pluginurile de performanță, nu există o potrivire perfectă pentru toată lumea atunci când vine vorba de găzduire. Este important să faceți propriile cercetări și să găsiți echilibrul corect dintre costuri, caracteristici și performanță, care să corespundă nevoilor dvs.

Acestea fiind spuse, unele companii de găzduire sunt mult mai bune decât altele; mai ales când vine vorba de expertiză cu WordPress și optimizarea performanței. Pentru a vă ajuta să vă scurtați procesul de cercetare, am compilat o listă de companii de găzduire de încredere, verificate – fiecare dintre ele avem încredere atunci când vine vorba de WordPress și de viteză!

Unele companii de găzduire merg chiar mai departe și au propriile pluginuri de îmbunătățire a performanței care vă ajută site-ul să profite de optimizările lor specifice de găzduire sau chiar să adauge propriile sisteme de cache (de exemplu, Siteground Optimizer sau Servebolt Optimizer )

Cel mai bun CDN WordPress

Un CDN (sau „rețea de livrare a conținutului”) este un instrument excelent pentru îmbunătățirea vitezei de încărcare a site-ului dvs. CDN vă aduce site-ul fizic mai aproape de vizitator, ca să spunem așa. Dacă furnizorul dvs. de găzduire are un server în California și vizitatorul dvs. este din Mumbai, India, ar putea exista o latență lungă care să conducă la performanțe slabe. Prin adăugarea unui CDN, vă puteți difuza conținutul dintr-o locație lângă vizitatorul dvs. și, prin urmare, accelerați dramatic timpul de încărcare.

nu cdn vs cdn wikipedia Viteza site-ului
În stânga: traficul către site-ul dvs. ajunge pe un singur server. În dreapta, un CDN trimite vizitatorii la serverul cel mai apropiat de locația lor. Imagine: Wikipedia

Așa cum explicăm în ghidul nostru pentru CDN-uri , se aplică și aici aceleași principii de „cercetare personală”. Va trebui să găsiți cel mai bun mix de performanță, caracteristici și preț.

Suntem mari fani Cloudflare la Yoast ( pe care le folosim la putere tot felul de propriul nostru ecosistem), dar aceasta nu poate fi perfect pentru tine.

Când alegeți un CDN pentru WordPress, merită să vă asigurați că acestea au o integrare bună a pluginului, astfel încât cache-urile pentru pagini și resurse să fie actualizate sau purjate automat pe măsură ce scrieți sau actualizați conținutul (cum ar fi pluginul Cloudflare WordPress ).

Concluzie

Când fiecare milisecundă poate face diferența între un vizitator care cumpără sau pleacă, există întotdeauna mai mult spațiu pentru optimizarea performanței. Revizuim în mod regulat configurarea și configurația găzduirii, CDN-ului, pluginurilor și temei noastre – la fel și dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *