Venit pasiv: Cum sa faci bani de acasa in 2021

7 REGULI DE AUR PENTRU AFACEREA ONLINE CU VENIT PASIV

  Multi se intreaba cum pot face un venit pasiv suplimentar sau poate chiar sa creeze o sursa importanta de bani, folosind doar un pc si o conexiune de internet. Nu suntem aici pentru a promite bani multi ca prin magie si fara implicare, ci sa garantam ca rabdarea si studiul va pot duce chiar si in punctul in care sa va puteti permite sa va dedicati acestui plan 24/7, fiind propriul sef, implicit renuntand la un job care nu aduce satisfactie. 

 Ideea propusa consta intr-o metoda de care toti ne lovim zilnic, dar nu multi o constientizeaza, poate doar cei care lucreaza in domeniul comertului. Este vorba despre marketing afiliat, ceea ce in putine cuvinte inseamna ca promovezi produsele unei companii si primesti un comision din vanzari. Avantajul unui afiliat este ca nu trebuie sa se deplaseze, nu trebuie sa cumpere produsule pe care le promoveaza si nu trebuie sa isi faca griji in legatura cu aspectele legale ale unei firme sau de depozitarea produselor. 

Cum functioneaza? Afiliatul, dupa ce isi face cont pe o platforma de afiliere sau direct la o companie/site care ofera aceasta optiune, va primi un link unic (adresa unica). Oricine va accesa acel link, va fi redirectionat catre site-ul vanzatorului propriu zis. In momentul in care respectivul vizitator face o achiztie, datorita link-ului unic, ti se va atribui comisionul. Tot ce ai nevoie este o pagina de internet bine pusa la punct, fie blog sau magazin online. Mai jos v-am pregatit cativa pasi prin care puteti pune aceasta ideea simpla in practica.
Citeste aici totul despre marketing afiliat(Se deschide in fila noua).
Primul pas din planul tau de a ajunge la un venit pasiv este acela de a alege o nisa (un domeniu de activitate) in jurul careia sa construiesti site-ul. Daca vrei sa construiesti un blog, trebuie sa te gandesti dinainte ce va cuprinde. Si este cel mai indicat sa abordezi un domeniu in care ai destule cunostinte( job, sport, hobby, jurnalism, etc). Blog-ul va creste cantitativ si calitativ si va fi mult mai "uman". Acest lucru atrage mai multi cititori si automat genereaza mai multe conversii. La acest pas deja te poti gandi si la metodele de promovare pe care le abordezi. Acestea pot fi:

    - afisarea de bannere in website-urile lor
    - publicarea de articole
    - review-uri, recomandari sau alt fel de continut
    - publicitate in cadrul campaniilor pay-per-click

In ceea ce priveste platforma de marketing pe care sa o folosesti, eu recomand 2Performant. Click aici pentru a-ti face cont.
Găzduirea web(web hosting) este un serviciu care permite organizațiilor și persoanelor fizice să posteze un site web sau o pagină web pe Internet. O gazdă web(web host) sau un furnizor de servicii de găzduire web(web hosting service provider) este o afacere care oferă tehnologiile și serviciile necesare pentru ca site-ul web sau pagina web să fie vizualizate pe internet. Site-urile web sunt găzduite sau stocate pe computere speciale numite servere.

Când utilizatorii de internet doresc să vadă site-ul dvs. web, tot ce trebuie să facă este să introducă adresa sau domeniul site-ului dvs. web în browserul lor. Computerul lor se va conecta apoi la serverul dvs. și paginile dvs. web vor fi livrate acestora prin browser(navigatorul de internet). Eu personal, recomand sitebunker.ro, deoarece la achizitionarea unui serviciu de hosting, care costa doar 176 de lei pe an ofera gratuit si un domeniu de internet. Puteti citi de asemenea acest articol in care prezentam principalele companii de hosting din Romania.
WordPress este un software(program) care face posibil crearea unei pagini de internet fara nici o cunostinta de limbaj HTML, CSS, PHP etc. Este cea mai simpla metoda de a iti face propriul site. In prezent, sunt peste 75 de milioande de site-uri facute cu ajutorul Wordpress.
Vezi acest articol despre WordPress : Ce este WordPress?
O temă WordPress este un instrument pentru a schimba aspectul și designul site-ului web. Temele personalizează site-ul, putand face modificari la aspect, tipografie, culoare și alte elemente de design. La inceput, se poate opta pentru teme gratuite. Sunt destul de ok, dar pentru a avea un un control mult mai mare, mai multe optiuni de personalizare si pentru a obtine un aspect cat mai profi si atractiv, sunt recomandate temele platite. Avantajul este ca poti previzualiza tema live inainte, si sunt la preturi foarte accesibile.

Un plugin este un software care conține un grup de funcții care pot fi adăugate pe un site web WordPress. Ele pot extinde funcționalitatea sau pot adăuga noi funcții pe site-urile dvs. WordPress. Sunt o multime de plugin-uri gratuite si foarte utile.
Vezi aceste doua articole:
Am ajuns la pasul nr. 5 din planul pentru un venit pasiv. Deja ai vazut directia in care se indreapta totul si ai inteles potentialul existent. Insa, chiar daca ai invatat baza, mai sunt informatii la fel de esentiale de asimilat. Aici vorbim despre simbolism, care este caracteristic oricarui plan de succes, indiferent de domeniu in care este aplicat. Multi care isi fac propria afacere, cu locatie fizica sau online, intentionat sau nu omit simbolismul sau nu ii acorda prea mare atentie. Dar este foarte important, deoarece o sigla/reclama care nu inspira profesionalism sau nu este atractiva, va scade scorul de popularitate, care implicit inseamna clienti in minus - vanzari mai mici. In cazul nostru, logo-ul este imaginea reprezentativa a site-ului. Alaturi de o tema Wordpress potrivita, un logo compleateaza aspectul profesional, indiferent daca este un blog, un magazin online sau orice alt tip de site. Citeste aici mai multe despre logo-uri si cum iti poti face unul la preturi foarte accesibile.
SEO este acronimul pentru Search Engine Optimization. Ce inseamna? Este optimizarea site-ului tau printr-un set de setari standard precum cuvinte cheie, texte lizibile, link-uri interne si externe etc., toate pentru a fi cat mai relevant in cautarile Google. Acest lucru poate fi facut si de firme specializate in domeniu, dar multumita plugin-ului Yoast (in special varianta Premium) si a informatiilor cuprinse in acest ghid, poti face si tu asta. Ghidul începătorului Yoast SEO pentru WordPress
Atunci cand esti la un loc de munca, faci un efort sa iti indeplinesti sarcinile fie din cauza motivatiei salariale, fie din cauza superiorului care te urmareste sau verifica, fie din alte motive care vin din cauza semnarii unui contract. Insa atunci cand esti in situatia de a munci pentru tine, exista riscul sa irosesti timp foarte pretios, fie pentru ca iti pierzi motivatia, te blochezi, iei pauze prea lungi si dese, faci studiu de caz prea mult si prea putina practica sau pur si simplu nu incepi cu un plan bine stabilit, calculat. Ia exemplul acestui ghid. Acesti 7 pasi de aur, asa cum i-am denumit pentru ca ii consider esentiali, sunt tot ce trebuie pentru a pune baza unei idei de afaceri online de succes. I-am optimizat pentru a da rezultate si celor care il pun in practica. Ideea este ca atunci cand iti faci planul de bussiness, intai de toate trebuie sa iti setezi scopul. Sa te intrebi: "unde vreau sa ajung?". Astfel poti sa iei in calcul daca ai nevoie hosting platit(ceea ce recomand intotdeauna) si cate "accesorii"WordPress Premium cumperi sau vrei sa experimentezi pana te convingi