suport@creditpe.net

Urmărirea SEO-ului folosind Google Analytics: instrucțiuni

Vă oferim numeroase sfaturi pentru a îmbunătăți SEO-ul site-ului dvs. Cu toate acestea, de unde știți dacă aceste sfaturi funcționează? Există o serie de instrumente care vă pot ajuta să vă urmăriți SEO-ul, dar majoritatea vă vor costa bani. Și, în cele din urmă, este evident doar despre creșterea traficului site-ului dvs. web. Există acest excelent instrument gratuit care oferă o mulțime de informații despre modul în care funcționează traficul site-ului dvs. web: Google Analytics! Aproape toată lumea îl folosește – dar poate nu la întregul său potențial. De aceea, în această postare, voi explica cum să vă urmăriți SEO-ul folosind Google Analytics.

Vă voi oferi instrucțiuni pas cu pas despre cum să găsiți datele care vă vor ajuta să vă urmăriți SEO-ul folosind Google Analytics. Videoclipurile din această postare (fără sunet, astfel încât să le puteți viziona peste tot) vă arată exact ce pași trebuie să faceți. Vă rugăm să rețineți că postarea este destul de lungă, dar hei! Este vorba despre SEO-ul tău, așa că probabil merită timpul tău.

Urmărirea SEO folosind Google Analytics

Una dintre primele indicații cu privire la funcționarea SEO-ului site-ului dvs. web este examinarea cantității de trafic care vine pe site-ul dvs. În Google Analytics, puteți găsi o prezentare generală a traficului dvs. în secțiunea Public. Aceasta vă arată câte sesiuni au fost pe site-ul dvs. într-o anumită perioadă de timp.

Cu toate acestea, acest lucru nu vă spune ce parte din trafic rezultă din eforturile dvs. SEO. Vă arată doar tot traficul către site-ul dvs. Pentru a găsi traficul care vine direct de la motoarele de căutare (numit „organic” în Google Analytics), va trebui să mergeți în altă parte. Acești pași sunt luați în videoclipul de mai jos. Dacă accesați Achiziție> Tot traficul, veți vedea o listă a surselor din care provine traficul dvs. De obicei, traficul de la motoarele de căutare (mai precis, Google) se găsește undeva în partea de sus 3. Găsiți motoarele de căutare pentru care doriți să cunoașteți volumul de trafic – recunoscut ca mediu = organic – și bifați acele casete de selectare. Dacă apăsați „Plot Rows” după aceea, veți obține un grafic frumos care vă arată traficul total și liniile în alte culori pentru sursele pe care le-ați selectat.

Dacă doriți o vizualizare puțin mai precisă, puteți face clic pe pictograma graficului circular pentru a vedea numere exacte și procente din total. Și dacă doriți să vedeți tot traficul organic combinat într-unul, faceți clic pe fila medie. Desigur, puteți trage din nou rândul pentru graficul liniar și aici.

Din păcate, fila organică a cuvintelor cheie listată sub fila campanie nu mai face mare lucru în zilele noastre. În afară de afișare (nu este setat), vă arată doar unde ajung oamenii și nu furnizează multe cuvinte cheie (np = nu este furnizat).

Ce spune traficul organic despre SEO-ul meu?

Acum știți la ce să vă uitați în Google Analytics pentru a vedea cât trafic obțineți de la motoarele de căutare. Dacă nu primiți mult trafic de la motoarele de căutare, atunci asta vă spune că trebuie să lucrați la SEO. Există o mulțime de trafic potențial pe care s-ar putea să-l pierdeți!

Dacă observați că numărul traficului organic scade, atunci trebuie să lucrați și la SEO. Mai ales dacă declinul este mare. Poate că aveți o posibilitate de accesare cu crawlere sau o altă problemă tehnică SEO . Dacă scăderea este drastică, toate clopotele de alarmă ar trebui să se declanșeze. Scufundați-vă în Consola de căutare Google și verificați dacă puteți găsi ceea ce cauzează declinul.

Dacă observați o creștere a traficului organic, bine făcut! Gândiți-vă la ceea ce ați făcut în ultima perioadă care ar fi putut provoca această creștere. Doriți să cunoașteți acest tip de lucruri, deoarece vă va ajuta să vă înțelegeți mai bine SEO-ul.

Cele de mai sus vă arată doar cum merge SEO-ul dvs. general. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, ați dori să vă concentrați asupra a ceva mai specific decât întregul site. Ați dori să vă concentrați pe o anumită pagină sau postare.

Monitorizare SEO specifică paginii

Dacă doriți să vedeți analiza dvs. la nivel de pagină, trebuie să accesați Comportament> Conținut site> Pagini de destinație . Aici veți vedea primele 10 pagini de destinație ale site-ului dvs., clasificate în funcție de numărul de sesiuni. Dacă aveți o anumită pagină pe care doriți să o consultați, puteți pur și simplu să completați adresa URL (fără numele domeniului) din bara de căutare. Acum veți putea vedea datele acelei pagini. Cu toate acestea, acestea sunt încă toate sesiunile, nespecificate traficului provenit de la motoarele de căutare. Pentru a găsi traficul provenit de la motoarele de căutare, există două modalități de parcurs.

Primul este prin filtrarea datelor din tabel: trebuie să faceți clic pe meniul derulant „ Dimensiune secundară ” și să faceți clic pe Achiziție> Mediu. În plus, puteți face clic pe Sursă / Mediu dacă doriți să specificați pentru fiecare motor de căutare. Dacă faceți clic pe caseta de selectare pentru mediul „Organic” și apăsați din nou pe „Plot Rows”, veți obține graficul liniar pentru traficul total și organic. De asemenea, vă va arăta alte surse de trafic, ceea ce este întotdeauna interesant.

Din nou, dacă doriți o vizualizare mai specifică, faceți clic pe pictograma graficului circular. Compararea procentajelor de trafic organic pentru pagina dvs. specifică cu traficul organic total vă poate oferi, de asemenea, o idee bună despre funcționarea paginii dvs. Și în mod ideal, ați dori să vedeți o linie care se deplasează în sus (sau cel puțin nu în jos).

Sfat: pentru ca datele să fie și mai clare, puteți adăuga un alt filtru (folosind bara de căutare) pentru a include numai suportul care conține „Organic”. Acest lucru vă va oferi doar datele organice de trafic pentru fiecare pagină.

A doua modalitate de parcurs este crearea unui segment care să includă doar „trafic organic”. Ador absolut segmentele, deoarece face Google Analytics mult mai ușor de utilizat. Puteți citi mai multe despre dragostea mea pentru segmente în postarea „ De ce să folosiți segmente în Google Analytics ”. Google Analytics vă oferă un segment gata numit „Trafic organic”. Alegeți acel segment din listă și voila, veți vedea doar traficul provenit de la motoarele de căutare. Acum puteți analiza toate paginile din secțiunea Comportament și puteți verifica dacă vedeți o tendință ascendentă (sau nu).

Evident, tot ce am menționat aici este legat de monitorizarea SEO și de a nu găsi de fapt probleme care ar putea fi legate de SEO. Pentru a găsi posibile probleme, ne uităm întotdeauna la o mulțime de lucruri, dintre care câteva le voi explica acum. Aceste lucruri vă vor ajuta să găsiți probleme care ar putea fi legate de SEO.

Google Analytics și Google Search Console

Google Analytics oferă o modalitate de a integra Google Search Console cu datele dvs. Google Analytics. Și asta este minunat, deoarece acum puteți combina valorile acestor două instrumente împreună.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să adăugați Google Search Console în contul dvs. Google Analytics. Înainte de a putea face acest lucru, aveți nevoie de un cont Google Search Console pe care îl puteți configura cu ușurință cu ajutorul pluginului nostru . Dacă aveți un cont, accesați secțiunea Administrator din Google Analytics la nivel de proprietate și căutați Toate produsele în secțiunea Conectare produs. În videoclipul de mai jos este explicat cum se face conexiunea.

Odată conectat, are nevoie de puțin timp înainte de a vedea datele reale din Consola de căutare Google în rapoartele Google Analytics. Dar când există date, există magie! Puteți găsi această magie sub Achiziție, există o secțiune Google Search Console cu pagini de destinație, interogări, țări și dispozitive. Mi se pare interesant raportul paginilor de destinație:

Date din Consola de căutare Google în Google Analytics

Mai întâi de toate, puteți vedea ce pagini de destinație au cele mai multe impresii, dar acestea sunt informații pe care le puteți vedea doar în Google Search Console, desigur. Avantajul suplimentar pentru că aveți aceste date în Google Analytics este că puteți vedea și valori de la Google Analytics. La fel ca rata de respingere, rata de conversie și tranzacțiile (dacă aveți un magazin online). Aici puteți găsi dacă există o relație între rata de clic (CTR) și rata de respingere. Paginile de destinație cu un CTR ridicat au o rată de respingere redusă? Sau au o rată mare de respingere? Dacă acesta este cazul, atunci aveți imediat ceva la care puteți lua măsuri. Un alt exemplu, dacă vedeți că o pagină are o rată de conversie destul de ridicată, dar este puțin slabă, că merită să faceți mai mult efort SEO în pagina respectivă.

Rata de respingere

Dacă faceți clic pe Comportament> Conținutul site-ului> Pagini de destinație, veți obține o listă de pagini prin care oamenii intră pe site-ul dvs. Paginile de destinație sunt importante, deoarece acestea sunt primul lucru pe care îl vor vedea vizitatorii dvs. Sunt literalmente pagini pe care oamenii aterizează venind dintr-o sursă de trafic. O valoare importantă pe acest ecran este „ Rata de respingere ”. Această valoare vă oferă procentul de persoane care au părăsit pagina dvs. de destinație fără să fi făcut nimic pe pagina respectivă. Și , cu toate că Google nu ia rata de respingere Google Analytics în considerare ca un factor de clasament, ea nu uita la modul în care oamenii rapide a lovit butonul înapoi și a reveni la pagina cu rezultatele căutării. Așadar, doriți ca vizitatorii să petreacă mai mult timp pe paginile dvs. și, de preferință, chiar să se angajeze cu site-ul dvs.

Pentru a vă face o idee bună despre paginile cu o rată de respingere ridicată, faceți clic pe pictograma Comparare. În ultima coloană, selectați rata de respingere. Aceasta va oferi rata de respingere comparată cu media site-ului pentru toate paginile dvs. începând de la cea mai vizitată pagină. Orice pagină care are o bară roșie este sub rata medie de respingere a site-ului dvs. Oriunde între 0-10% în roșu este practic în regulă, dar orice peste 20-30% ar trebui să fie privit cu siguranță. Mai ales, dacă se referă la pagini din top 10.

Rata de respingere este importantă, deoarece vă spune ceva despre calitatea traficului dvs. și / sau calitatea paginii. Are o influență indirectă asupra SEO-ului dvs. Dacă oamenii trec rapid înapoi la rezultatele căutării după o privire asupra paginii dvs., înseamnă că probabil nu au găsit ceea ce caută. Google consideră că acest lucru înseamnă că pagina dvs. nu este suficient de relevantă pentru cuvântul cheie căutat de persoana respectivă și, pe bună dreptate.

Dacă faceți clic pe Comportament> Căutare site> Prezentare generală, veți găsi o listă a termenilor de căutare pe care oamenii au căutat-o pe site-ul dvs., utilizând căutarea site-ului dvs. Acesta este întotdeauna un set de date bun de care să țineți evidență, deoarece vă poate oferi o idee bună despre ceea ce se așteaptă publicul dvs. să găsească pe site-ul dvs. Dacă există termeni de căutare pentru care nu ați creat încă o pagină, probabil că este o idee bună să încercați să introduceți o pagină pe subiectul respectiv. În plus, oferă o perspectivă excelentă asupra cuvintelor pe care le folosesc oamenii. Se potrivesc cuvintelor cheie pe care le utilizați?

Evident, trebuie să aveți setarea Căutării pe site în modul corect. Trebuie să activați căutarea pe site și să completați șirul de interogare potrivit pentru căutări. Puteți consulta această documentație Google Analytics pentru mai multe informații.

Trafic mobil

Optimizarea site-ului dvs. pentru SEO mobil este crucială, mai ales de la prima indexare mobilă Google. Google va baza clasamentul site-ului dvs. pe modul în care site-ul dvs. mobil nu în locul site-ului dvs. desktop. Dacă experiența utilizatorului și experiența Google pe site-ul dvs. mobil sunt slabe, este posibil să vă clasați mai slab decât site-ul web care are o experiență mobilă mai bună. În Google Analytics există informații despre traficul dvs. mobil.

Dacă accesați Audiență> Mobil> Prezentare generală, veți obține un set de date care vă arată câte persoane intră pe site-ul dvs. utilizând un desktop, un telefon mobil sau o tabletă. Încă o dată, faceți clic pe pictograma graficului circular pentru a obține o imagine bună a numărului de vizitatori mobili pe care îi aveți. Dacă este mai mult de 10%, ar trebui să vă asigurați cu siguranță că site-ul dvs. arată bine și funcționează bine pe un telefon mobil. De asemenea, dacă observați că rata de respingere pe mobil este semnificativ mai mare decât pe desktop, acest lucru poate indica faptul că site-ul dvs. mobil nu este atât de potrivit pentru dispozitive mobile .

Așa cum am spus mai devreme, Google ia din ce în ce mai mult sensibilitatea site-urilor web și a devenit un adevărat factor de clasare în rezultatele căutării mobile, deci este cu adevărat imperativ să vă îmbunătățiți site-ul mobil cât mai mult posibil și să continuați să urmăriți acest lucru pentru SEO.

Viteza site-ului

Pe lângă faptul că vă asigurați că SEO-ul dvs. mobil este de top, viteza site-ului este, de asemenea, un factor de clasare . Nu numai că este un factor de clasare, ci are impact și asupra conversiei și a utilizabilității site-ului dvs. Verificarea performanței vitezei paginilor și îmbunătățirea acesteia este un mare câștig pentru întregul site. Google Analytics are o secțiune specială Viteza site-ului pe care o puteți găsi în Comportament> Viteza site-ului. Dacă faceți clic pe Temporizarea paginilor, puteți vedea timpul mediu de încărcare a paginii comparativ cu media site-ului. În plus, veți obține o prezentare generală rapidă a paginilor care sunt „lente”, astfel încât aceasta vă oferă imediat o listă de sarcini cu paginile pe care trebuie să le optimizați mai întâi. Există câteva instrumente de viteză a site-ului care vă pot ajuta cu optimizarea vitezei site-ului dvs.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *