suport@creditpe.net

Unde să investesc în 2021? Cele mai bune soluții

Unde să investesc în 2021

Pentru a vă bucura de un viitor confortabil, investiția este absolut esențială pentru majoritatea oamenilor. După cum a demonstrat criza coronavirusului , o economie aparent stabilă poate fi întoarsă rapid, lăsându-i pe cei care nu s-au pregătit să se lupte pentru venituri și să își pună întrebarea „Unde să investesc în 2021?”.

Dar cei care și-ar putea menține investițiile s-ar fi putut descurca destul de bine, întrucât piața a înregistrat noi maxime istorice în a doua jumătate a anului trecut. În loc să aveți banii într-un cont de verificare care nu poartă dobânzi, ați putea crește banii investiți în schimb.
Dar, cu unele acțiuni la ceea ce par a fi evaluări astronomice, ce mișcări ar trebui să ia în considerare investitorii în 2021? O idee este de a avea un amestec de investiții mai sigure și mai puțin riscante, cu rentabilitate mai mare.

De ce să investești?

Unde să investesc în 2021?

Investiția vă poate oferi o altă sursă de venit, vă poate finanța pensionarea sau chiar vă poate scoate dintr-un blocaj financiar. Mai presus de toate, investițiile îți măresc bogăția – ajutându-te să îți atingi obiectivele financiare și îți crești puterea de cumpărare în timp. Sau poate v-ați vândut recent casa sau ați câștigat niște bani. Este o decizie înțeleaptă să lăsați banii să funcționeze pentru dvs.
În timp ce investițiile pot genera avere, veți dori, de asemenea, să echilibrați câștigurile potențiale cu riscul implicat.
Există multe modalități de a investi – de la alegeri foarte sigure, cum ar fi CD-urile și conturile de pe piața monetară, până la opțiunile cu risc mediu, cum ar fi obligațiunile corporative, și chiar alegeri cu risc mai ridicat, cum ar fi fondurile cu indici bursieri. Aceasta este o veste minunată, deoarece înseamnă că puteți găsi investiții care oferă o varietate de randamente și se potrivesc profilului dvs. de risc. De asemenea, înseamnă că puteți combina investițiile pentru a crea un portofoliu bine rotunjit și diversificat – adică mai sigur – .

Unde să investesc în 2021?

 1. Conturi de economii cu randament ridicat
 2. Certificate de depozit
 3. Fonduri de obligațiuni guvernamentale
 4. Fonduri de obligațiuni corporative pe termen scurt
 5. Fonduri index S&P 500
 6. Fonduri de stocuri de dividende
 7. Fonduri indice Nasdaq-100
 8. Locuințe de închiriat
 9. Fonduri de obligațiuni municipale
 10. Criptomonede
 11. Idee de afacere în 2021: Franciza

Prezentare generală: cele mai bune investiții în 2021

Unde să investesc în 2021?

1. Conturi de economii cu randament ridicat

Unde să investesc în 2021

La fel ca un cont de economii care câștigă bani la banca dvs., conturile de economii online cu randament ridicat sunt vehicule accesibile pentru numerarul dvs. Cu mai puține costuri generale, puteți obține de obicei rate de dobândă mult mai mari la băncile online. În plus, de obicei puteți accesa banii transferându-i rapid la banca principală sau poate chiar prin intermediul unui bancomat.
Un cont de economii este un vehicul bun pentru cei care au nevoie de acces la numerar în viitorul apropiat.

Pentru cine este bun acest tip de investiție?

Un cont de economii cu randament ridicat funcționează bine pentru investitorul avers la risc și mai ales pentru cei care au nevoie de bani pe termen scurt și doresc să evite riscul că nu își vor recupera banii.

* Termenul avers la risc descrie investitorul care alege păstrarea capitalului în locul potențialului pentru o rentabilitate mai mare decât media. *

Risc

Băncile care oferă aceste conturi sunt asigurate de FGDB, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pierderea depozitului. În timp ce conturile de economii cu randament ridicat sunt considerate investiții sigure, cum ar fi CD-urile, riscați să câștigați mai puțin la reinvestire din cauza inflației.

Lichiditate

Conturile de economii sunt la fel de lichide ca banii. Puteți adăuga sau elimina fondurile în orice moment, deși banca dvs. vă poate limita în mod legal la doar șase retrageri pe perioada extrasului , dacă decide să facă acest lucru.

2. Certificate de depozit

Unde să investesc în 2021?

Unde să investesc în 2021

Certificatele de depozit sau CD-urile sunt emise de bănci și oferă, în general, o rată a dobânzii mai mare decât conturile de economii.
Aceste depozite la termen asigurate federal au date de scadență specifice, care pot varia de la câteva săptămâni la câțiva ani. Deoarece acestea sunt „depozite la termen”, nu puteți retrage banii pentru o anumită perioadă de timp fără penalizare.
Cu un CD, instituția financiară vă plătește dobânzi la intervale regulate. Odată ce se maturizează, veți primi înapoi principalul original, plus orice dobândă acumulată. Merită să faceți cumpărături online pentru cele mai bune tarife .
Datorită siguranței și plăților mai mari, CD-urile pot fi o alegere bună pentru pensionarii care nu au nevoie de venituri imediate și sunt capabili să-și închidă banii pentru un pic. Dar există multe tipuri de CD-uri care să corespundă nevoilor dvs. , astfel încât să puteți profita în continuare de tarifele mai mari pe CD-uri.

Pentru cine este bun acest tip de investiție?

Un CD funcționează bine pentru investitorii averse de risc, în special pentru cei care au nevoie de bani la un anumit moment și își pot lega banii în schimbul unui randament puțin mai mare decât ar găsi pe un cont de economii.

Risc

CD-urile sunt considerate investiții sigure. Dar aceștia prezintă un risc de reinvestire – riscul ca atunci când ratele dobânzilor scad, investitorii să câștige mai puțin atunci când reinvestesc principalul și dobânzile în CD-uri noi cu rate mai mici, așa cum am văzut în 2020. Riscul opus este ca ratele să crească și investitorii să câștige ‘ Nu pot profita pentru că și-au blocat deja banii într-un CD.
Luați în considerare CD – urile în scară – investirea banilor în CD-uri în termeni diferiți – astfel încât toți banii să nu fie legați într-un singur instrument pentru o lungă perioadă de timp. Este important să rețineți că inflația și impozitele ar putea eroda semnificativ puterea de cumpărare a investiției dvs.

Lichiditate

CD-urile nu sunt la fel de lichide ca și conturile de economii sau conturile de pe piața monetară, deoarece vă legați banii până când CD-ul ajunge la scadență – adesea luni sau ani. Este posibil să obțineți banii mai repede, dar veți plăti adesea o penalizare pentru a face acest lucru.

3. Fonduri de obligațiuni de stat

Unde să investesc în 2021?

Unde să investesc în 2021

Fondurile de obligațiuni guvernamentale sunt fonduri mutuale sau ETF-uri care investesc în titluri de creanță emise de guvernul.
Fondurile investesc în instrumente de creanță, cum ar fi titluri de stat, bancnote, obligațiuni și titluri garantate cu ipotecare, emise de întreprinderi sponsorizate de către stat. Aceste fonduri de obligațiuni guvernamentale sunt potrivite pentru investitorul cu risc scăzut.
Aceste fonduri pot fi, de asemenea, o alegere bună pentru investitorii începători și pentru cei care caută fluxuri de numerar.

Pentru cine este bun acest tip de investiție?

Fondurile de obligațiuni guvernamentale pot funcționa bine pentru investitorul avers de risc, deși unele tipuri de fonduri (cum ar fi fondurile de obligațiuni pe termen lung) pot fluctua mult mai mult decât fondurile pe termen scurt din cauza modificărilor ratei dobânzii.

Risc

Fondurile care investesc în instrumente de datorie guvernamentală sunt considerate a fi printre cele mai sigure investiții, deoarece obligațiunile sunt susținute de credința și creditul deplin al guvernului.
Cu toate acestea, la fel ca alte fonduri mutuale, fondul în sine nu este susținut de guvern și este supus unor riscuri precum fluctuațiile ratei dobânzii și inflația. Dacă inflația crește, puterea de cumpărare poate scădea. Dacă ratele dobânzii cresc, prețurile obligațiunilor existente scad; iar dacă ratele dobânzilor scad, prețurile obligațiunilor existente cresc. Riscul ratei dobânzii este mai mare pentru obligațiunile pe termen lung.

Lichiditate

Acțiunile fondului de obligațiuni sunt foarte lichide, dar valorile lor fluctuează în funcție de mediul ratei dobânzii.

4. Fonduri de obligațiuni corporative pe termen scurt

Unde să investesc în 2021?

Unde să investesc în 2021

Uneori, corporațiile strâng bani prin emiterea de obligațiuni către investitori și acestea pot fi împachetate în fonduri de obligațiuni care dețin obligațiuni emise de potențial sute de corporații. Obligațiunile pe termen scurt au o scadență medie de unu până la cinci ani, ceea ce le face mai puțin susceptibile la fluctuațiile ratei dobânzii decât obligațiunile pe termen mediu sau lung.
Fondurile de obligațiuni corporative pot fi o alegere excelentă pentru investitorii care caută fluxuri de numerar, cum ar fi pensionarii sau cei care doresc să-și reducă riscul general de portofoliu, dar câștigă totuși un randament.

Pentru cine este bun acest tip de investiție?

Fondurile de obligațiuni corporative pe termen scurt pot fi bune pentru investitorul avers de risc care dorește un randament puțin mai mare decât fondurile de obligațiuni de stat.

Risc

Ca și în cazul altor fonduri de obligațiuni, fondurile de obligațiuni corporative pe termen scurt nu sunt asigurate de FGDB. Fondurile de obligațiuni pe termen scurt de calitate investițională recompensează adesea investitorii cu randamente mai mari decât fondurile de obligațiuni guvernamentale și municipale.
Dar recompensele mai mari vin cu un risc suplimentar. Există întotdeauna șansa ca, companiile să aibă un rating de credit declasat sau să aibă probleme financiare și să nu mai respecte obligațiunile. Pentru a reduce acest risc, asigurați-vă că fondul dvs. este alcătuit din obligațiuni corporative de înaltă calitate.

Lichiditate

Puteți cumpăra sau vinde acțiunile fondului în fiecare zi lucrătoare. În plus, puteți investi de obicei dividende din venituri sau puteți face investiții suplimentare în orice moment. Rețineți că pierderile de capital sunt o posibilitate.

5. Fonduri index S&P 500

Unde să investesc în 2021

Dacă doriți să obțineți randamente mai mari decât mai multe produse bancare tradiționale sau obligațiuni, o alternativă bună este un fond index S&P 500, deși vine cu mai multă volatilitate.
Fondul se bazează pe sute dintre cele mai mari companii americane, ceea ce înseamnă că cuprinde multe dintre cele mai de succes companii din lume. De exemplu, Amazon și Berkshire Hathaway sunt două dintre cele mai proeminente companii membre din index.
Ca aproape orice fond, un fond index S&P 500 oferă diversificare imediată, permițându-vă să dețineți o parte din toate acele companii. Fondul include companii din fiecare industrie, făcându-l mai rezistent decât multe investiții. De-a lungul timpului, indicele a revenit cu aproximativ 10% anual. Aceste fonduri pot fi achiziționate cu rapoarte de cheltuieli foarte mici (cât percepe compania de administrare pentru administrarea fondului) și sunt unele dintre cele mai bune fonduri indexate.
Un fond index S&P 500 este o alegere excelentă pentru investitorii începători, deoarece oferă o expunere largă și diversificată pe piața de valori.

Pentru cine este bun acest tip de investiție?

Un fond index S&P 500 este o alegere bună pentru orice investitor de acțiuni care caută o investiție diversificată și care poate rămâne investit cel puțin trei până la cinci ani.

Risc

Un fond S&P 500 este unul dintre cele mai puțin riscante moduri de a investi în acțiuni, deoarece este alcătuit din companiile de top ale pieței. Desigur, include acțiuni, deci va fi mai volatil decât obligațiunile sau orice alte produse bancare. De asemenea, nu este asigurat de guvern, deci puteți pierde bani pe baza fluctuațiilor de valoare. Cu toate acestea, indicele s-a descurcat destul de bine în timp.
Indicele a închis anul 2020 aproape de maximele istorice după o revenire puternică, astfel încât investitorii ar putea dori să procedeze cu precauție și să se mențină la planul lor de investiții pe termen lung, în loc să se grăbească să intre.

Lichiditate

Un fond index S&P 500 este foarte lichid, iar investitorii îl vor putea cumpăra sau vinde în orice zi pe care piața este deschisă.

6. Fonduri de stocuri de dividende

Unde să investesc în 2021

Chiar și investițiile pe piața bursieră pot deveni puțin mai sigure cu acțiuni care plătesc dividende.
Dividendele sunt porțiuni din profitul unei companii care pot fi plătite acționarilor, de obicei trimestrial. Cu un stoc de dividende , nu numai că puteți câștiga din investiția dvs. prin aprecierea pe piață pe termen lung, dar veți câștiga și numerar pe termen scurt.
Cumpărarea acțiunilor individuale, indiferent dacă plătesc sau nu dividende, este mai potrivită pentru investitorii intermediari și avansați. Dar puteți cumpăra un grup de aceștia într-un fond de acțiuni și vă puteți reduce riscul.

Pentru cine este bun acest tip de investiție?

Fondurile de acțiuni de dividende sunt o selecție bună pentru aproape orice tip de investitor de acțiuni, dar pot fi mai bune pentru cei care caută venituri. Cei care au nevoie de venituri și pot rămâne investiți pentru perioade mai lungi de timp le pot găsi atractive.

Risc

Ca și în cazul oricărei investiții pe acțiuni, acțiunile de dividende vin cu risc. Sunt considerate mai sigure decât acțiunile în creștere sau alte acțiuni non-dividend, dar ar trebui să alegeți cu atenție portofoliul.
Asigurați-vă că investiți în companii cu un istoric solid de creștere a dividendelor, mai degrabă decât să le selectați pe cele cu cel mai mare randament curent. Acesta ar putea fi un semn al problemelor viitoare. Cu toate acestea, chiar și companiile bine apreciate pot fi afectate de o criză, astfel încât o bună reputație nu este în cele din urmă o protecție împotriva companiei care își reduce dividendul sau îl elimină în totalitate.

Lichiditate

Puteți cumpăra și vinde fondul în orice zi pe care piața este deschisă, iar plățile trimestriale sunt lichide. Pentru a vedea cea mai înaltă performanță a investiției dvs. pe acțiuni de dividende, este esențială o investiție pe termen lung. Ar trebui să căutați să vă reinvestiți dividendele pentru cele mai bune randamente posibile.

7. Fonduri index Nasdaq-100

Unde să investesc în 2021

Un fond index bazat pe Nasdaq-100 este o alegere excelentă pentru investitorii care doresc să aibă expunere la unele dintre cele mai mari și mai bune companii de tehnologie fără a fi nevoie să aleagă câștigătorii și învinșii sau să analizeze anumite companii.
Fondul se bazează pe cele mai mari 100 de companii Nasdaq, ceea ce înseamnă că sunt printre cele mai de succes și mai stabile. Astfel de companii includ Apple și Facebook , fiecare dintre acestea cuprinzând o mare parte din indicele total. Microsoft este o altă companie proeminentă.
Un fond index Nasdaq-100 vă oferă diversificare imediată, astfel încât portofoliul dvs. să nu fie expus eșecului unei singure companii. Cele mai bune fonduri ale indicelui Nasdaq percep un raport de cheltuieli foarte scăzut și sunt o modalitate ieftină de a deține toate companiile din index.

Pentru cine este bun acest tip de investiție?

Un fond index Nasdaq-100 este o selecție bună pentru investitorii în acțiuni care caută creștere și sunt dispuși să facă față unei volatilități semnificative. Investitorii ar trebui să poată să se angajeze să o dețină cel puțin trei până la cinci ani.

Risc

La fel ca orice acțiune tranzacționată public, și această colecție de acțiuni se poate muta în jos. În timp ce Nasdaq-100 are unele dintre cele mai puternice companii de tehnologie, aceste companii sunt, de asemenea, unele dintre cele mai apreciate. Această evaluare ridicată înseamnă că sunt probabil predispuși să cadă rapid într-o recesiune, deși pot crește din nou în timpul unei redresări economice.

Lichiditate

Ca și alte fonduri indexate tranzacționate public, un fond index Nasdaq este ușor convertibil în numerar în orice zi pe care piața este deschisă.

8. Locuințe de închiriat

Locuințele închiriate pot fi o investiție excelentă dacă aveți dorința de a vă gestiona propriile proprietăți. Și cu ratele ipotecare care au atins minime din toate timpurile recent , ar putea fi un moment excelent pentru finanțarea achiziționării unei proprietăți noi, deși economia instabilă poate face mai dificilă administrarea acesteia, deoarece chiriașii ar putea fi mai predispuși din cauza șomajului .
Pentru a urmări această rută, va trebui să selectați proprietatea potrivită, să o finanțați sau să o cumpărați direct , să o întrețineți și să vă ocupați de chiriași. Vă puteți descurca foarte bine dacă faceți achiziții inteligente. Cu toate acestea, nu vă veți bucura de ușurința de a cumpăra și de a vinde activele dvs. pe piața bursieră cu un clic sau o atingere pe dispozitivul dvs. pe internet. Mai rău, s-ar putea să trebuiască să suportați apelul ocazional de la 3 dimineața despre o țeavă spartă.
Dar dacă vă păstrați activele în timp, plătiți treptat datoriile și vă creșteți chiriile, probabil că veți avea un flux de numerar puternic atunci când va veni timpul să vă retrageți.

Pentru cine este bun acest tip de investiție?

Locuințele închiriate reprezintă o investiție bună pentru investitorii pe termen lung care doresc să-și gestioneze propriile proprietăți și să genereze fluxuri de numerar regulate.

Risc

La fel ca în cazul oricărui activ, puteți plăti în exces pentru locuințe, așa cum au aflat investitorii de la mijlocul anilor 2000. Cu rate ale dobânzii scăzute și o ofertă strânsă de locuințe, prețurile locuințelor au crescut în 2020, în ciuda luptelor cu care se confruntă economia în ansamblu. De asemenea, lipsa lichidității ar putea fi o problemă dacă ați avea nevoie vreodată să accesați rapid numerar.

Lichiditate

Locuințele sunt printre cele mai puțin investiții lichide din jur, așadar, dacă aveți nevoie de bani în grabă, investițiile în proprietăți de închiriere s-ar putea să nu fie pentru dvs. ( deși este posibilă o refinanțare a încasării ). Și dacă vindeți, un broker poate scădea cu până la 6% din partea de sus a prețului de vânzare ca un comision.

9. Fonduri de obligațiuni municipale

Unde să investesc în 2021?

Fondurile de obligațiuni municipale investesc într-o serie de obligațiuni municipale diferite, sau munis, emise de guvernele de stat și locale. Dobânda câștigată este, în general, lipsită de impozite federale pe venit și poate fi, de asemenea, scutită de impozitele de stat și locale, făcându-le deosebit de atractive în statele cu impozite mari.
Obligațiunile Muni pot fi cumpărate individual, printr-un fond mutual sau un fond tranzacționat la bursă. Puteți consulta un consilier financiar pentru a găsi tipul de investiție potrivit pentru dvs., dar poate doriți să rămâneți cu cei din statul sau localitatea dvs. pentru avantaje fiscale suplimentare.
Fondurile de obligațiuni municipale sunt excelente pentru investitorii începători, deoarece oferă o expunere diversificată fără ca investitorul să fie nevoit să analizeze obligațiunile individuale. De asemenea, sunt bune pentru investitorii care caută fluxuri de numerar.

Pentru cine este bun acest tip de investiție?

Obligațiunile municipale sunt o bună selecție pentru investitorii care trăiesc în state cu impozite mari, permițându-le să evite taxele și să genereze venituri. Randamentele lor mai mici le pot face mai puțin atrăgătoare pentru investitorii din paranteze fiscale mici sau state cu impozite reduse.

Risc

Obligațiunile individuale prezintă un risc de neplată, ceea ce înseamnă că emitentul devine incapabil să efectueze venituri suplimentare sau plăți principale. Orașele și statele nu dau faliment des, dar se poate întâmpla, iar din punct de vedere istoric obligațiunile Muni au fost foarte sigure – deși un 2020 dur a provocat un pic această siguranță.
Obligațiunile pot fi, de asemenea, exigibile, ceea ce înseamnă că emitentul returnează principalul și retrage obligațiunea înainte de data scadenței obligațiunii. Acest lucru duce la pierderea plăților viitoare ale dobânzilor către investitor. Un fond de obligațiuni vă permite să distribuiți riscurile potențiale de neplată și de plată în avans, deținând un număr mare de obligațiuni, amortizând astfel lovitura de surprize negative dintr-o mică parte a portofoliului.

Lichiditate

Puteți cumpăra sau vinde acțiunile fondului în fiecare zi lucrătoare. În plus, puteți reinvesti de obicei dividende din venituri sau puteți face investiții suplimentare în orice moment.

10. Criptomoneda

Unde să investesc în 2021?

Criptomoneda este un fel de monedă digitală exclusiv electronică, destinată să acționeze ca un mijloc de schimb. A devenit popular în ultimul deceniu, Bitcoin devenind prima monedă digitală . Crypto a devenit o proprietate fierbinte în ultimii ani, în special, pe măsură ce dolari au intrat în activ, împingând prețurile și atrăgând și mai mulți comercianți către acțiune.
Bitcoin este cea mai disponibilă criptomonedă, iar prețul său fluctuează foarte mult, atrăgând mulți comercianți. De exemplu, de la un preț sub 10.000 de dolari pe monedă la începutul anului 2020, Bitcoin a crescut la aproximativ 30.000 de dolari la începutul anului 2021. Apoi s-a dublat de acolo la scurt timp după aceea.
Spre deosebire de alte active enumerate aici, nu este susținut de FDIC sau de puterea generatoare de bani a unui guvern sau a unei companii. Valoarea sa este determinată exclusiv de ceea ce vor plăti comercianții pentru aceasta.

Pentru cine este bun acest tip de investiție?

Criptomoneda este bună pentru investitorii care caută riscuri, cărora nu le-ar deranja dacă investiția lor va ajunge la zero în schimbul potențialului de randamente mult mai mari. Nu este o alegere bună pentru investitorii averse de risc sau pentru cei care au nevoie de orice fel de investiție sigură.

Risc

Criptomoneda are riscuri foarte semnificative, inclusiv cele care ar putea transforma orice monedă individuală într-un zero complet, cum ar fi scoaterea în afara legii. Monedele digitale sunt extrem de volatile și pot scădea (sau crește) precipitat chiar și pe perioade foarte scurte de timp, iar prețul depinde în totalitate de ceea ce vor plăti comercianții. Comercianții riscă, de asemenea, un anumit risc de a fi piratat, având în vedere unele furturi de profil înalt din trecut.

Lichiditate

Criptomonedele sunt în general lichide, în special cele majore, cum ar fi Bitcoin și Ethereum, și le puteți cumpăra și vinde în orice moment al zilei. Cu toate acestea, comisioanele pentru acestea tind să fie foarte mari (în raport cu investițiile tipice, cum ar fi acțiunile), și va trebui să vedeți o apreciere semnificativă pur și simplu pentru a ajunge la un nivel egal. Deci, este important să găsiți cel mai bun broker pentru a minimiza aceste costuri .

Ce să ia în considerare

Unde să investesc în 2021?

Pe măsură ce decideți în ce să investiți, veți dori să luați în considerare o serie de factori, inclusiv toleranța la risc, orizontul de timp, cunoștințele dvs. despre investiții și cât puteți investi.
Dacă sunteți în căutarea creșterii averii, puteți opta pentru investiții cu risc mai redus, care plătesc o rentabilitate modestă sau puteți să vă asumați mai mult risc și să vizați o rentabilitate mai mare. Sau puteți adopta o abordare echilibrată, având investiții de bani absolut sigure, oferindu-vă totuși oportunitatea de creștere pe termen lung.
Cele mai bune investiții pentru 2021 vă permit să le faceți pe ambele, cu niveluri diferite de risc și rentabilitate.

Toleranță la risc

Toleranța la risc înseamnă cât de mult poți rezista atunci când vine vorba de fluctuații ale valorii investițiilor tale. Sunteți dispus să vă asumați riscuri mari pentru a obține profituri mari? Sau ai nevoie de un portofoliu mai conservator? Toleranța la risc poate fi psihologică, precum și pur și simplu ceea ce necesită situația dvs. financiară personală.
Investitorii conservatori sau cei care se apropie de pensionare ar putea fi mai confortabili alocând un procent mai mare din portofoliile lor investițiilor mai puțin riscante . Acestea sunt, de asemenea, excelente pentru persoanele care economisesc atât pentru obiectivele pe termen scurt, cât și pentru cele pe termen mediu. Dacă piața devine volatilă, investițiile în CD-uri și alte conturi protejate prin FDIC nu își vor pierde valoarea și vor fi acolo când veți avea nevoie de ele.
Cei cu stomac mai puternic și muncitorii care acumulează încă un ou de cuib de pensionare vor avea o probabilitate mai bună cu portofolii mai riscante, atâta timp cât se diversifică. Un orizont de timp mai lung vă permite să evitați volatilitatea stocurilor și să profitați de rentabilitatea lor potențial mai mare, de exemplu.

Orizont de timp

Orizontul de timp înseamnă pur și simplu când ai nevoie de bani. Ai nevoie de bani mâine sau peste 30 de ani? Economisiți pentru o plată în avans în trei ani sau căutați să vă folosiți banii la pensie? Orizontul de timp determină ce tipuri de investiții sunt mai potrivite.
Dacă aveți un orizont de timp mai scurt, aveți nevoie ca banii să fie în cont într-un anumit moment și să nu fie legați. Și asta înseamnă că aveți nevoie de investiții mai sigure, cum ar fi conturi de economii, CD-uri sau poate obligațiuni. Acestea fluctuează mai puțin și sunt în general mai sigure.
Dacă aveți un orizont de timp mai lung, vă puteți permite să vă asumați unele riscuri cu investiții cu randament mai mare, dar mai volatile. Orizontul dvs. de timp vă permite să ieșiți din urcușurile și coborâșurile pieței, sperăm pe drumul către randamente mai mari pe termen lung. Cu un orizont de timp mai lung puteți investi în acțiuni și fonduri de acțiuni și apoi le puteți deține cel puțin trei până la cinci ani.
Este important ca investițiile dvs. să fie calibrate la orizontul dvs. de timp. Nu vrei să pui banii chiriei de luna viitoare la bursă și speri să fie acolo când ai nevoie.

Cunoștințele tale

Cunoștințele dvs. despre investiții joacă un rol cheie în ceea ce investiți. Investițiile, cum ar fi conturile de economii și CD-urile, necesită puține cunoștințe, mai ales că contul dvs. este protejat de FDIC. Dar produsele bazate pe piață, cum ar fi acțiunile și obligațiunile, necesită mai multe cunoștințe.
Dacă doriți să investiți în active care necesită mai multe cunoștințe, va trebui să vă dezvoltați înțelegerea. De exemplu, dacă doriți să investiți în acțiuni individuale, aveți nevoie de o mulțime de cunoștințe despre companie, industrie, produse, peisajul competitiv, finanțele companiei și multe altele. Mulți oameni nu au timp să investească în acest proces.
Cu toate acestea, există modalități de a profita de piață chiar dacă aveți mai puține cunoștințe. Unul dintre cele mai bune este un fond index , care include o colecție de acțiuni. În cazul în care un stoc unic are o performanță slabă, probabil că nu va afecta prea mult indicele. De fapt, investiți în performanța a zeci, dacă nu sute, de acțiuni, ceea ce reprezintă mai mult un pariu pe performanța generală a pieței.
Deci, veți dori să vă înțelegeți cunoștințele și limitele pe măsură ce vă gândiți la investiții.

Cât poți investi

Cât de mult puteți aduce pentru o investiție? Cu cât puteți investi mai mulți bani, cu atât va fi mai probabil să merite investigarea investițiilor cu risc mai mare și cu randament mai ridicat.
Dacă puteți aduce mai mulți bani, poate fi util să faceți timpul necesar pentru a înțelege un anumit stoc sau industrie, deoarece recompensele potențiale sunt mult mai mari decât în cazul produselor bancare, cum ar fi CD-urile.
În caz contrar, s-ar putea să nu merite pur și simplu timpul tău. Așadar, puteți respecta produsele bancare sau puteți apela la ETF-uri sau fonduri mutuale care necesită mai puțină investiție în timp. Aceste produse pot funcționa bine și pentru cei care doresc să adauge la cont în mod incremental, așa cum fac participanții 401 (k).

Cum să investești verificarea stimulului

Dacă ați primit o verificare de stimulare și vă gândiți să o investiți, va trebui să luați în considerare mai întâi câteva întrebări. Investiția este pentru bani de care poți trăi, nu pentru bani de care ai nevoie în curând:

 • Aveți cheltuieli imediate pe care s-ar putea să le aveți probleme la plată?
 • Aveți un fond de urgență cu cel puțin șase luni de cheltuieli economisite?
 • Aveți datorii substanțiale restante?

Este important să aveți situația financiară actuală sub control înainte de a putea investi.
Aveți mai multe modalități de a vă investi banii, inclusiv opțiunile de mai sus. Dacă doriți să investiți în acțiuni, obligațiuni sau fonduri, va trebui să aveți un cont la un broker . Dacă preferați ca altcineva să facă investițiile pentru dvs., o opțiune excelentă este să apelați la un consilier robo . Veți plăti o mică taxă de administrare, iar robo-consilierul se ocupă de restul.
Dacă sunteți un investitor nou, luați în considerare respectarea opțiunilor de investiții care sunt mai sigure. Investițiile, cum ar fi un fond index S&P 500 sau un fond index Nasdaq-100, tind să fie mai sigure decât acțiunile individuale. Un robo-consilier vă poate ajuta și cu aceste alegeri, iar costul este rezonabil.

Linia de fund

Investiția poate fi o modalitate excelentă de a-ți construi averea în timp, iar investitorii au o gamă largă de opțiuni de investiții, de la active sigure cu rentabilitate redusă până la active cu risc mai ridicat. Această gamă înseamnă că va trebui să înțelegeți avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni de investiții pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză. Deși pare descurajator la început, mulți investitori își gestionează propriile active.
Dar primul pas către investiții este de fapt ușor: deschiderea unui cont de brokeraj. Investiția poate fi surprinzător de accesibilă, chiar dacă nu aveți mulți bani. (Iată câțiva dintre cei mai buni brokeri dintre care puteți alege dacă tocmai începeți .)

Recapitulare: Unde să investesc în 2021?

 1. Conturi de economii cu randament ridicat
 2. Certificate de depozit
 3. Fonduri de obligațiuni guvernamentale
 4. Fonduri de obligațiuni corporative pe termen scurt
 5. Fonduri index S&P 500
 6. Fonduri de stocuri de dividende
 7. Fonduri indice Nasdaq-100
 8. Locuințe de închiriat
 9. Fonduri de obligațiuni municipale
 10. Criptomonedă

Idee de afacere în 2021: Franciza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *