suport@creditpe.net

Totul despre Marketing Afiliat

cum sa faci bani de acasa. arketing afiliat

Marketing afiliat – aparent cel mai simplu model de afaceri online care raspunde la intrebarea clasica: Cum sa faci bani de acasa? Este o industrie low-cost, cu profit ridicat. Pe de alta parte, s-ar putea intampla sa fie una dificila. Toate provocarile sunt pe tine, iar performanta se bazeaza pe determinarea, abordarea si strategia de afiliere pe care alegi sa o urmezi.

Ca orice lucru sub soare, marketingul afiliat implica atat avantaje, cat si dezavantaje. Daca va intrebati cum sa incepeti cu marketingul afiliat, sa explorati oportunitati si provocari, atunci aceasta afacere va permite sa incepeti fara probleme.

Marketing afiliat. Definitie

Marketingul afiliat este procesul prin care un afiliat castiga un comision pentru comercializarea produselor unei alte persoane sau companii. Afiliatul pur si simplu  promoveaza un produs si castiga o parte din profit din fiecare vanzare pe care o realizeaza. Vanzarile sunt urmarite prin linkuri de afiliere de la un site la altul. In momentul in care vizitatorul / consumatorul acceseaza link-ul de afiliat, in calculatorul lui va ramane un fisier denumit „cookie”, Un cookie are o durata de viata prestabilita, care difera de la un advertiser la altul. In tot acest timp, achizitiile facute de consumatorul respectiv sunt inregistrate si genereaza comisioane.

Cum functioneaza marketingul afiliat?

Deoarece marketingul afiliat functioneaza prin raspandirea responsabilitatilor de marketing si creare a produselor intre parti, reuseste sa valorifice abilitatile unei varietati de indivizi pentru o strategie de marketing mai eficienta oferind in acelasi timp contribuitorilor o parte din profit. Pentru ca acest lucru sa functioneze, trebuie implicate trei parti diferite:

 – citeste aici despre platformele de marketing

  • Afiliatul sau agentul de publicitate. (Publisher)
  • Consumatorul.

Cum sunt platiti afiliatii?

O metoda rapida si ieftina de a castiga bani fara dificultatea de a vinde efectiv un produs, marketingul afiliat are o atractie incontestabila pentru cei care doresc sa isi mareasca veniturile online. Dar cum sa faci bani de acasa? Cum se plateste un afiliat dupa ce leaga vanzatorul de consumator?

1. Pay per sale(PPS)

Aceasta este structura standard de marketing afiliat. In acest program, comerciantul plateste afiliatului un procent din pretul de vanzare al produsului dupa ce consumatorul achizitioneaza produsul ca urmare a strategiilor de marketing ale afiliatului.

2. Pay per lead (PPL)

Programele de afiliere pay per lead recompenseaza afiliatul pe baza conversiei clientilor potentiali. Afiliatul trebuie sa convinga consumatorul sa acceseze site-ul comerciantului si sa finalizeze actiunea dorita – fie completeaza un formular de contact, se inscrie pentru o proba a unui produs, se aboneaza la newsletter sau descarca software sau fisiere.

3. Pay per click. (PPC)

Acest program se concentreaza pe stimularea afiliatului pentru a redirectiona consumatorii de pe platforma lor de marketing catre site-ul comerciantului. Aceasta inseamna ca afiliatul trebuie sa convinga consumatorul sa faca trecerea de pe site-ul afiliatului pe site-ul comerciantului. Afiliatul este platit pe baza cresterii traficului web.

Tipuri de promovare in marketing afiliat

Majoritatea afiliatilor impartasesc practici comune pentru a se asigura ca publicul lor este angajat si receptiv la achizitionarea de produse promovate. Dar nu toti afiliatii promoveaza produsele in acelasi mod. De fapt, exista mai multe canale de marketing diferite pe care le pot utiliza.

1. Influencers

Un influencer este o persoana care detine puterea de a avea impact asupra deciziilor de cumparare ale unui segment mare al populatiei. Aceasta persoana este intr-o pozitie excelenta de a beneficia de marketingul afiliat. Ei se lauda deja cu un spectacol impresionant, astfel incat este usor pentru ei sa directioneze consumatorii catre produsele vanzatorului prin postari de pe retelele sociale, bloguri si alte interactiuni cu adeptii lor. Influentii primesc apoi o parte din profiturile pe care le-au ajutat sa le creeze.

2. Bloggeri.

Avand capacitatea de a se clasifica organic in interogarile motoarelor de cautare, bloggerii exceleaza in cresterea conversiilor unui vanzator. Bloggerul probeaza produsul sau serviciul si apoi scrie o recenzie cuprinzatoare care promoveaza marca intr-un mod convingator, conducand traficul inapoi pe site-ul vanzatorului.

Bloggerul este premiat pentru influenta sa de a raspandi cuvantul despre valoarea produsului, contribuind la imbunatatirea vanzarilor vanzatorului. De exemplu, articolul meu despre cel mai bun software de marketing prin e-mail include recenzii despre produse si linkuri de afiliere in intreaga lume.

3. Liste de e-mail.

In ciuda originilor sale mai vechi, marketingul prin e-mail este inca o sursa viabila de venituri din marketingul afiliat. Unii afiliati au liste de e-mail pe care le pot folosi pentru a promova produsele vanzatorului. Altii pot utiliza buletine informative prin e-mail care includ hyperlinkuri catre produse, castigand un comision dupa ce consumatorul achizitioneaza produsul.

4. Site-uri web.

Concepute pentru a crea o cantitate uriasa de trafic in orice moment, aceste site-uri se concentreaza pe crearea unui public de milioane. Aceste site-uri web promoveaza produse catre publicul lor masiv prin utilizarea de bannere si linkuri de afiliere contextuale. Aceasta metoda ofera o expunere superioara si imbunatateste ratele de conversie, rezultand un venit de top atat pentru vanzator, cat si pentru afiliat.

Avantajele in Marketingul Afiliat

 Idee de afaceri low-cost

Avantajul definitiv al marketingului afiliat este faptul ca este o industrie destul de usor de abordat, si anume pentru ca nu exista bariere la intrare. Este doar problema deciziei tale. Tot ce trebuie sa faceti este sa creati un site de marketing afiliat (dar cum spuneam mai sus, puteti deveni un afiliat si fara un site web), sa alegeti o nisa convingatoare si, in cele din urma, un anumit produs sau produse (bunuri) relevante. Apoi, pur si simplu va inscrieti pentru un program de marketing afiliat selectat si sunteti gata sa incepeti.

 Nu este necesara expertiza (practice makes perfect)

Nu trebuie sa fii expert in marketing imediat pentru a deveni afiliat. Lucrul grozav despre marketingul afiliat este ca puteti invata pe parcurs, testand diferite campanii organice sau platite. De asemenea, exista o multime de modalitati de a rula si gestiona programe de marketing afiliat. Profitati de experienta de marketing castigata anterior si incercati sa identificati ceea ce functioneaza cel mai bine si aduce cele mai multe profituri. Apoi optimizati si repetati modelele de succes pentru a obtine rezultate.

Costuri mici de investitii

La inceput, cheltuielile de functionare ale afacerii afiliate sunt aproape inexistente, comparativ cu alte industrii. Lucrati online, astfel incat sa o puteti face suficient de bine de acasa si apoi sa aveti doar de acoperit costurile de baza ale energiei electrice si ale abonamentului la furnizorul de internet. Optional, exista cheltuieli suplimentare legate de configurarea unui domeniu, operator de gazduire web si, de asemenea, unele costuri minore legate de proiectarea aspectului etc. – Cu conditia sa decideti sa va stabiliti site-ul de marketing afiliat.

citeste aici despre servicii de hosting din Romania care ofera domeniu gratuit la inregistrare

Sursa secundara de venit

Pentru a incepe ca agent de marketing afiliat nu este nevoie sa parasiti locul de munca curent. Puteti face acest lucru ca un proiect secundar si puteti vedea ce puteti scoate din el in primele cateva luni.

Confort si flexibilitate

Practic, puteti crea in mod continuu mai multe campanii pe diferite site-uri afiliate si landing pages pentru a comercializa link-urile afiliate, astfel incat sa le puteti abandona pe cele slab performante si sa le optimizati pe cele de succes.

Independenta

Flexibilitatea de a-ti crea mediul de lucru pe cont propriu si in conformitate cu vointa ta este, de asemenea, un puternic stimulent. Indiferent daca este in Bahamas sau intr-un sat pitoresc italian – decideti unde se afla biroul dvs. Puteti lucra oriunde, atata timp cat aveti, evident, o conexiune la Internet.

Trusa de marketing

De obicei, toate materialele de marketing sunt furnizate de advertiseri, deci nu este nevoie sa produceti bannere sau materiale promotionale.

Venituri pasive – Cum sa castigi bani de acasa

Cealalta caracteristica puternica de a deveni un agent de marketing afiliat este ideea generala de a obtine un venit pasiv, chiar si in timp ce dormi.

Nu ar fi minunat sa te trezesti dimineata, sa iti deschizi laptopul si sa descoperi venituri suplimentare in contul tau? Fructele muncii tale grele.

Este posibil sa va treziti dimineata astfel, dupa ce intelegeti mai bine ce inseamna marketingul afiliat.

 

Aici am pregatit 7 pasi simpli pentru noii afiliati care vor sa isi faca propriul website( blog sau magazin online)

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *