suport@creditpe.net

Top cărți de marketing pe care trebuie să le citești în 2021

top cărți de marketing în 2021

În acest articol v-am pregătit un top cărți de marketing pe care le recomand ca fiind extrem de utile. Dar mai întâi cateva informații pentru cei care nu știu prea multe despre acest subiect.

Marketingul este activitatea, setul de instituții și procesele de creare, comunicare, livrare și schimb de oferte care au valoare pentru, clienți, parteneri și societate în general.

Cercetarea de marketing este funcția care leagă consumatorul, clientul și publicul de marketing prin intermediul informațiilor – informații utilizate pentru a identifica și defini oportunitățile și problemele de marketing; generează, rafinează și evaluează acțiunile de marketing; monitorizați performanțele de marketing; și să îmbunătățească înțelegerea marketingului ca proces. Cercetarea de marketing specifică informațiile necesare pentru soluționarea acestor probleme, proiectează metoda de colectare a informațiilor, gestionează și implementează procesul de colectare a datelor, analizează rezultatele și comunică constatările și implicațiile acestora.

* * Mai multe despre marketing puteți citi aici, iar despre marketing afiliat aici

Top cărți de marketing

Top cărți de marketing

top cărți de marketing

Cristian China-Birta (Chinezu) este unul dintre cei mai cunoscuți oameni din digitalul românesc, cu o experiență de peste 15 ani în marketing, social media, blogging, dar mai ales consultanță cu privire la campaniile cu influenceri.

Fie că ești expert sau angajat în domeniu, antreprenor, freelancer sau pur și simplu ești curios de puterea pe care o au influencerii astăzi, această carte îți va răspunde la o sumedenie de întrebări, pornind de la cele mai simple și până la cele cu adevărat grele.

Cartea este destinată oamenilor de afaceri, antreprenorilor, brand managerilor sau tuturor celor din zona de marketing, care vor să înțeleagă cât mai bine cum pot să folosească aceste resurse digitale numite influenceri pentru a obține beneficii pentru brandul sau afacerea lor.

Titlul conține întregul traseu pe care să îl faci atunci când decizi să faci o campanie cu influenceri, începând cu întrebarea fundamentală dacă merită sau nu să faci acea campanie, trecând prin cum alegi influencerii, ce le ceri, cum îi plătești și cum analizezi rezultatele campaniei. Este, de aceea, o resursă fundamentală pentru oricine dorește să investească bugete în influencer marketing.

Cumpără cartea aici

Top cărți de marketing

top cărți de marketing

Secretul vânzărilor perene. Artă de a crea produse memorabile / Perennial Seller. The Art of Making and Marketing Work that Lasts de Ryan Holiday este rețeta perfectă pentru a crea produse care se vor bucură de succes pe termen lung. Iar prin „produse” înțelegem deopotrivă cărți, filme, muzică sau afaceri.

Autorul însuși a mărturisit că a fost obsedat de această idee, motiv pentru care s-a documentat asiduu în legătură cu acest subiect încercând să identifice o mentalitate creativă comună sau un tipar comun al tuturor produselor care se bucură de succes pe termen lung. Așa a luat naștere această carte, care adună la un loc trăsăturile datorită cărora: Lady Gaga, Rick Rubin, Iron Maiden, Bruce Springsteen, Shakespeare, Ernest Hemingway, Stephen King, Truman Capote, Seinfeld, „Războiul stelelor” etc., exercită în continuare o fascinație stranie asupra noastră.

Cumpără cartea aici

Top cărți de marketing

top cărți de marketing

Școală de afaceri oferă o lecție de îmbogățire, lucru văzut nu că scop în sine, ci că mijloc de atingere a libertății financiare. Surprinzător, nu educația intelectuală primează pentru atingerea succesului, ci aceea emoțională. Nu cei mai inteligenți oameni devin bogați, ci cei mai hotărâți, cei care știu să aibă vise mărețe și sunt capabili să își creeze și să urmeze planuri pentru îndeplinirea acestora.

Cartea explică de ce întemeierea unei afaceri de marketing în rețea

 • este o metodă revoluționară de a ajunge la bogăție;
 • da posibilitatea oricui de a câștigă mari averi;
 • este deschisă pentru oricine da dovadă de ambiție, hotărâre și perseverență

Cumpără cartea aici

Top cărți de marketing

top cărți de marketing

Bibliografie:

 • Nedelea Alexandru-Mircea (2003), Marketing, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti.
 • Nedelea Alexandru-Mircea (2006), Marketing in administratie publica, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti.
 • Nedelea Alexandru-Mircea (coord.) (2008), Politici de Marketing, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti.
 • Nedelea Alexandru-Mircea (2009), Marketing in exercitii – Aplicatii, studii de caz, teste, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti.
 • Nedelea Alexandru-Mircea (2016), Marketing, Editura Performantica, Iasi.
 • Nedelea Alexandru-Mircea (coordonator) (2016), Marketing – Studii, proiecte si teste grila, Editura Performantica, Iasi.
 • Nedelea Alexandru-Mircea (coordonator) (2018), Marketing – Proiecte, aplicatii si teste grila, Editura Economica, Bucuresti.

Cumpără cartea aici

Top cărți de marketing

În ultimul sfert de secol, Seth Godin a ghidat și a inspirat milioane de antreprenori, marketeri, lideri și fani din toate categoriile sociale, prin intermediul blogului sau, al cursurilor online, prelegerilor și bestsellerurilor sale. Este inventatorul a nenumărate idei și fraze care și-au făcut loc în limbajul comercial, de la marketingul pe baza de permisiune la vacă mov, triburi sau hopuri.

Acum, Seth Godin oferă pentru prima dată bazele cunoștințelor sale despre marketing, într-un singur ambalaj, accesibil și atemporal. În centrul abordării sale stă o idee principala: marketerii de succes nu folosesc consumatorii că să rezolve problemele companiei lor. Ei folosesc marketingul că să rezolve problemele altora. Nu fac doar zgomot, ci fac lumea mai bună. Marketingul cu adevărat puternic se bazează pe empatie, pe generozitate și pe muncă emoțională.

Această carte te învață cum să identifici cel mai mic public viabil, cum să profiți de semnele și semnalele potrivite că să-ți poziționezi oferta, cum să obții încrederea și permisiunea pieței țintă, cum să folosești poveștile pe care publicul și le spune despre statut, afiliere și dominantă, cum să remarci oportunitățile de a crea și a elibera tensiunea și cum să le oferi altora instrumentele potrivite pentru a-și atinge obiectivele.

E timpul că marketerii să nu mai mintă, să nu mai trimită spam și să nu se mai simtă vinovați cu privire la muncă lor. E timpul să înlăturăm valorile derutante din rețelele sociale, folosind conexiuni adevărate. E timpul să nu mai irosim banii pe atenție furată, care nu va da rezultate pe termen lung. Asta înseamnă marketing oferă o abordare mai bună care se va aplică și în deceniile următoare, indiferent cum continuă să evolueze tacticile de marketing.

Cumpără cartea aici

Vacă Mov / Purple Cow de Seth Godin este o carte al cărei titlu te duce mai degrabă cu gândul la un anumit brand de ciocolată decât la marketing. Cu toate acestea, cartea este un excelent instrument pentru jucătorii din domeniul marketingului și publicitățîi, dar și pentru antreprenori sau product manageri, precum și pentru cei curioși de modul cum funcționează acest mecanism care ii convinge pe clienți să cumpere. După cum ne promite autorul, această carte este despre „cum, ce și de ce un produs devine remarcabil.”

Seth Godin este autorul a 18 bestselleruri internaționale care au fost traduse până acum în 35 de limbi străine, și, care, au schimbat modul în care oamenii de afaceri și marketerii gândesc și muncesc. Unleashing the Ideavirus a fost cel mai popular eBook publicat vreodată, iar Vacă Mov este cea mai vândută carte despre marketing a deceniului trecut.

Pornind de la premisa că există cinci P-uri în publicitate (produs, preț, promovare, plasament și publicitate) Seth Godin ne vorbește despre noul P, pe care îl numește Vacă Mov. Termenul se referă la capacitatea unui produs de a se face remarcabil. La baza ‘vacii mov’ stă, potrivit lui Godin, ceea ce japonezii numesc ‘otaku’ care se traduce prin mai mult decât un hobby, dar mai puțîn decât o obsesie, mai exact, printr-o dorința copleșitoare de a testa ceva despre care ai citit o recenzie și despre care vei face și tu, la rândul tău, recomandări.

„Marketingul remarcabil reprezintă artă de a crea lucruri demne de remarcat chiar pentru produsul sau serviciul tău; nu să aplici marketingul că pe un adaos de ultim moment, ci să înțelegi că, dacă oferta ta nu este remarcabilă în sine, atunci este invizibilă.”

Potrivit autorului, profesia de marketing s-a schimbat definitiv în ultima perioada, cei 100 de ani de experiență în acest domeniu nemaifolosind la nimic în prezent. În condițiile în care recomandările prin viu grai nu mai merg, publicitatea nu mai funcționează și nici recomandările prin rețelele de socializare nu mai sunt atât de eficiente, părerea lui Godin este că marketerii ar trebui să renunțe la televiziune și mass-media, pe post de arme secrete, și ar trebui să înceapă pur și simplu să inoveze. Să vină cu idei remarcabile, acele ‘vaci mov’, care, fac dintr-un produs obișnuit, unul senzațional, pe care toată lumea dorește să îl cumpere.

Cumpără cartea aici

Contextul actual al descentralizării învățământului preuniversitar impune dezvoltarea competențelor decizionale ale actorilor educaționali – premisa necesară asigurării calității în educație.
Lucrarea propune parcurgerea unor aspecte practice ale marketingului educațional, supunând atenției cititorului un studiu de caz ce conține un plan de marketing și de management realizat de o unitate școlară. Prin problematica abordată, volumul se adresează cititorilor procupati de dezvoltarea personală în domeniul managementului și marketingului educațional, punându-le astfel la dispoziție un ghid practic, și nu doar un suport pur teoretic

Din Cuprins:

 • Piață educațională – componentă fundamentală a mediului de marketing
 • Politică de marketing a unei instituții de învățământ
 • Metode și tehnici moderne utilizate în cercetarea de marketing
 • Activitatea de marketing educațional
 • Studiu de caz

Cumpără cartea aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *