suport@creditpe.net

Taxonomia SEO: Cum să optimizați categoriile și etichetele


Adesea întâlnim site-uri cu structuri de categorii și etichete care nu sunt complet gestionate. Chiar și site-urile de știri mari pot suferi de utilizarea excesivă a etichetelor și categoriilor. Etichetele și categoriile sunt ambele exemple ale unui sistem de taxonomie. Atunci când este utilizat corect, un sistem bun de taxonomie poate spori SEO site-ul dvs. Opusul este, de asemenea, adevărat: atunci când este folosit greșit, va sparge lucrurile. Acest articol analizează motivele pentru care acele pagini sunt atât de importante și cum să le folosești. Vom folosi arhivele de categorii ca prim exemplu. Citiți totul despre Taxonomia SEO!

Arhivele de categorii și etichete sunt pagini de destinație

Ghid pentru Taxonomia SEO
Arhivele categoriei și etichetelor dvs. sunt esențiale pentru SEO. De fapt, în special pentru site-urile de comerț electronic, acestea pot fi mai importante decât paginile și postările individuale. Aceste arhive ar trebui să fie primul rezultat în motoarele de căutare; sunt pagini de destinație . Prin urmare, acestea ar trebui să ofere cea mai bună experiență de utilizare .
Cu cât este mai probabil ca paginile dvs. individuale să expire, cu atât este mai adevărat. Dacă site-ul dvs. este un magazin și produsele dvs. se schimbă, categoriile dvs. sunt mai importante. Dacă site-ul dvs. este un site de listare a posturilor unde expiră joburile, categoriile dvs. sunt mai importante. În caz contrar, veți optimiza paginile care vor dispărea câteva săptămâni / luni mai târziu.
Michiel explică aici cum să vă optimizați pe deplin pagina categoriilor de comerț electronic .

Taxonomia SEO împiedică concurența paginilor individuale

Ghid pentru Taxonomia SEO
Dacă vindeți costume de baie și optimizați fiecare pagină a produsului, toate aceste pagini vor concura pentru termenul „costum de baie”. Ar trebui să le optimizați pentru marca, marca și modelul lor specifice și să le conectați pe toate la pagina categoriei „costum de baie”. În acest fel, pagina categoriei se poate clasifica pentru „costum de baie”, în timp ce pagina produsului se poate clasa pentru termenii mai specifici. În acest fel, pagina categoriei împiedică concurența paginilor individuale .
Acest lucru este valabil și indiferent de tipul dvs. de site. Dacă site-ul dvs. este un blog și scrieți mai multe articole despre un subiect, eticheta sau categoria dvs. pentru subiectul respectiv poate fi numărul 1 în rezultatele căutării.

Breadcrumbs și arhive de categorii

Pesmetul joacă un rol important în acest tip de configurare. Fiecare articol individual trebuie să se conecteze la cea mai apropiată categorie. Aceasta arată Google structura site-ului dvs., dar impune și autoritatea paginii categoriei pentru subiect.
Faptul că structura URL reflectă categoria poate ajuta – dacă subiectul categoriei dvs. adaugă valoare produsului sau postării. Atenție: nu vă modificați structura URL-ului dacă aveți un site existent. „Costul” redirecționării tuturor acestor adrese URL depășește beneficiile schimbării structurii. Este mult mai înțelept să folosești doar funcționalitatea firimiturilor de pâine oferite de pluginul nostru Yoast SEO .

Cum să faci pagini minunate de taxonomie

Chiar dacă este clar că arhivele de taxonomie sunt foarte importante, de obicei nu primesc atenția pe care o merită. Pentru a face paginile categoriei dvs. minunate, trebuie doar să adăugați un pic de conținut introductiv axat pe subiectul categoriei respective. Adăugați linkuri către conținutul introductiv care indică cele mai bune articole sau produse din categoria respectivă.
Acest lucru va contribui mult la asigurarea faptului că, atunci când un utilizator aterizează pe o astfel de pagină, el sau ea nu sare. O pagină bună de arhivă funcționează ca un hub și ar trebui să mă facă să vreau să citesc mai mult, nu mai puțin din site-ul dvs.

Descrierea categoriei

Vă poate ajuta să aveți câteva exemple de cod pe care să le verificați ca exemplu. Tutorialul nostru pentru paginile de arhivă WordPress este cuprinzător și conține câteva exemple de coduri bune.

Acest lucru înseamnă că fiecare categorie și pagină de etichetă trebuie să aibă un text scris personalizat. Nu este greu, dar poate fi o mulțime de muncă. Nimeni nu a spus că va fi ușor 😉
Pluginul nostru Yoast SEO vă ajută la optimizarea paginilor categoriei dvs.: analizează conținutul paginii categoriei dvs. De exemplu, dacă există suficient conținut pe el. Mai mult, vă permite să modificați detaliile sociale pentru paginile de categorii și vă oferă o previzualizare a fragmentului .

Duplicați etichete și categorii

Ghid pentru Taxonomia SEO
O problemă conexă pe care o vedem adesea, sunt site-urile care au etichete și categorii duplicate. Când aveți o categorie „costume de baie”, nu ar trebui să aveți și eticheta „costume de baie”. Dacă o faceți, care ar trebui să fie Google pe primul loc?
Același lucru este valabil pentru single sau plural; un articol nu ar trebui să facă parte din categoriile „cămașă” și „cămăși”. O postare nu trebuie să aibă eticheta „WordPress plugin” și „WordPress plugins”. Unul dintre acestea nu ar trebui să existe. Alegeți un singur sau plural și rămâneți cu el pentru toți termenii categoriei și etichetei.

Citiți mai multe: Care este diferența dintre etichete și categorii? »

Aveți nevoie de mai mult ajutor pentru optimizarea structurii site-ului dvs.?

Puteți citi multe postări despre structura site-ului pe site-ul nostru. De exemplu, ghidul nostru Ultimate vă ajută să organizați bine conținutul site-ului dvs. Dacă vă confruntați cu crearea unei structuri de site adecvate, instruirea noastră în structura siteului este noul dvs. cel mai bun prieten! Vă va învăța cum să optimizați fiecare aspect al structurii site-ului dvs. web. Te întrebi dacă se va potrivi nevoilor tale? Obțineți o încercare gratuită astăzi!

Continuați să citiți: Structura site-ului: ultimul ghid »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *