suport@creditpe.net

Structura postărilor pe blog: configurați un text ușor de citit

Când faceți blog, trebuie sa stabiliți structura postărilor înainte de a începe să scrieți. Structura postărilor este scheletul textului și pregătirea acestuia are multiple beneficii. În primul rând, este mai ușor să scrieți un text atunci când structura dvs. este deja acolo. În al doilea rând, o structură clară ajută cititorul să citească cu ușurință postarea dvs. și să înțeleagă mesajul principal. Aici, vă vom oferi sfaturi practice pentru a vă ajuta să configurați o structură clară a postărilor pe blog.

De ce este importantă structura postărilor pentru SEO?

Structurarea bună a unui text îmbunătățește lizibilitatea și, prin urmare, vă ajută cititorii să vă înțeleagă textul. Dacă cititorii înțeleg mai bine informațiile pe care le furnizați, este mai probabil să găsească răspunsul la întrebarea pe care o au. Când Google observă, prin așa-numitele semnale de utilizator , dați răspunsuri valoroase la anumite întrebări, este posibil să urcați pe clasament.

Citiți mai multe: de ce este importantă structura textului pentru SEO »

Crearea unei structuri de text clare este doar un aspect al redactării SEO. Dacă doriți să stăpâniți toate fațetele, aruncați o privire la formarea noastră de redactare SEO , care face parte din abonamentul nostru de formare SEO online .

Cum să configurați structura postărilor pe blog?

Gândește-te înainte de a începe să scrii . Ia un pix și hârtie și notează despre ce vrei să scrii. Aceasta ar putea include un pic de cercetare a cuvintelor cheie , dar în mod ideal, ați făcut deja acest lucru. Consultați ghidul nostru final pentru cercetarea cuvintelor cheie pentru mai multe despre acest lucru. Apoi, configurați o structură de text și păstrați-o la îndemână în timp ce scrieți postarea de pe blog. O modalitate de a configura o structură pentru textul dvs. este urmând acești trei pași:

 1. Creați o listă de subiecte

  După ce ați adunat toate informațiile pe care doriți să le utilizați în postarea sau articolul dvs., puteți începe structurarea, deci faceți o listă cu tot ceea ce doriți să acopere articolul dvs. De exemplu, pentru această postare acest lucru ar putea fi:

  Structura postărilor pe blog

 2. Pachetează subiecte împreună

  Când aveți o imagine de ansamblu clară a tuturor subiectelor pe care doriți să le discutați în articolul dvs., puteți începe să grupați subiecte. Desigur, subiecte similare ar trebui discutate împreună. Pentru această postare, ar putea arăta astfel:

  configurare Structura postărilor de text pasul 2

 3. Comandați-vă subiectele

  Când ați terminat gruparea, ar trebui să decideți ordinea subiectelor din articolul dvs. În majoritatea cazurilor, puteți decide să comandați tematic. De exemplu, dacă doriți să discutați despre diferite aspecte sau unghiuri ale subiectului principal al postării dvs. pe blog. Dar puteți, de asemenea, să vă ordonați textul cronologic sau didactic, după cum puteți vedea în tabelul cu tipurile de ordine de mai jos. În exemplul pe care îl discutăm, ordonarea tematică a subiectelor are cel mai mult sens:

  Structura postărilor

 4. Scrieți câteva cuvinte despre fiecare subiect

  După ce ați comandat subiectele pe care doriți să le abordați în articolul dvs., ar trebui să faceți o nouă listă. Această listă este în esență un rezumat al articolului pe care urmează să-l scrieți. Scrieți o frază scurtă sau câteva cuvinte pentru fiecare paragraf pe care intenționați să îl scrieți. Această listă servește drept scheletul articolului dvs. și ar trebui să îl păstrați aproape pentru a face referire în restul procesului de scriere.

Tipuri de ordine text

În afară de aranjarea ordinii subiectelor în funcție de o temă; le-ai putea ordona, de asemenea, cronologic sau explicând mai întâi elementele de bază și trecând la aspecte mai dificile – cunoscute sub numele de ordine didactică. Aceasta este o idee bună atunci când încercați să explicați un subiect complicat:

Tipul comenzii
Tematic ordonat pe temă, aspect, subiect
Cronologic de la vechi la nou
Didactic ușor până greu
Problemă – soluție (soluții) introduceți întâi problema și apoi soluțiile posibile

O altă modalitate de a-ți comanda articolele este stilul piramidei inversate , o metodă utilizată de jurnaliști de mai multe ani. Înseamnă că începeți cu cel mai crucial element la început și apoi adăugați detalii și mai multe informații de fundal. Mai ales în articolele de știri, acest lucru funcționează bine.

Îndrumați utilizatorii prin textul dvs.

Deci, acum aveți un schelet / rezumat al textului pe care urmează să-l scrieți. Când începeți să scrieți, țineți cont de următoarele bune practici pentru a vă asigura că cititorul va trece cu ușurință prin structura bine pregătită!

1. Creați paragrafe

Ați grupat subiecte împreună în structura de text pe care ați configurat-o, așa că acum puteți începe să vă scrieți paragrafele. Dar ce face un paragraf bun? Un paragraf poate fi definit prin trei lucruri. Amintiți-vă aceste lucruri în timp ce scrieți!

 1. Un paragraf ar trebui să formeze o unitate tematică.
 2. Un paragraf conține o propoziție centrală și o elaborare a acestei propoziții centrale.
 3. Informațiile ar trebui să fie mai vizibile utilizând spațiul alb.

Mulți oameni greșesc în timp ce creează paragrafe. Unii scriitori doar pun spațiu alb în textul lor în locuri aleatorii în scopuri estetice, dar nu se gândesc la coerența și structura textului. În multe cazuri, coerența dintre paragrafe și între paragrafe rămâne neclară. Aceste tipuri de greșeli pot distruge structura articolelor dvs.

Paragrafele pot fi scurte sau lungi. Lungimea unui paragraf este decisă de tema pe care o discutați, deci ar putea fi între două și cincisprezece propoziții. Cu toate acestea, pentru scrierea pe site-uri web, vă recomandăm să creați paragrafe scurte (mențineți-l la mai puțin de 6 sau 7 propoziții). Pentru că citirea de pe un ecran este grea.

Pentru textul de pe site-uri web, vă sfătuim să începeți paragraful cu cea mai importantă propoziție, apoi să explicați sau să detaliați. Un cititor va putea înțelege cele mai importante concepte din articolul dvs., doar citind primele propoziții ale paragrafelor dvs. Puteți încheia paragrafe mai lungi cu o propoziție rezumativă pentru a vă clarifica punctul de vedere.

2. Folosiți cuvinte de tranziție

Pentru a vă ghida cititorul, ar trebui să utilizați o mulțime de cuvinte de tranziție. Cuvintele de tranziție oferă direcție cititorilor dvs. Aceste cuvinte arată cititorului că rezumați (de exemplu și, de asemenea), comparați (de exemplu mai puțin decât, mai degrabă) sau concluzionați ceva (de exemplu, astfel, în consecință, prin urmare). Tabelul 2: exemple de cuvinte de tranziție

Tipul relației Exemple de cuvinte de tranziție
enumera și, în primul rând, de asemenea, un altul, în plus, în cele din urmă, în plus
cauză pentru că, așa, datorită, în timp ce, de când, prin urmare
compara contrast la fel, mai puțin, mai degrabă, în timp ce, totuși, opus, la fel ca oricare
încheia ca rezultat, prin urmare, prin urmare, prin urmare, în concluzie
ambiguitate pare, probabil, probabil, aproape
scoate in evidenta mai presus de toate, cele mai demne de remarcat, mai ales relevante
Exemple de cuvinte de tranziție

Folosirea cuvintelor de tranziție este ca și cum ai pune ciment între propozițiile tale – le arată cititorilor legătura dintre propoziții și paragrafe.

Dacă nu sunteți obișnuiți să utilizați cuvinte de tranziție, poate fi dificil să corectați conținutul pe care l-ați scris deja. Asigurați-vă că utilizați cuvinte de tranziție ori de câte ori rezumați sau enumerați. De asemenea, folosirea cuvintelor semnal în concluzia dvs. îi ajută pe oameni să înțeleagă mesajul dvs. de bază.

3. Folosiți titluri pentru a vă ajuta cititorul

În primul rând, titlurile au o mare importanță pentru cititorii dvs. Titlurile le permit cititorilor să scaneze rapid textul dvs. și să decidă dacă (sau ce părți din) doresc sau nu să citească articolul dvs. Prin urmare, titlurile ar trebui să fie atractive și ar trebui să acopere conținutul paragrafelor de mai jos. Dacă titlurile joacă un rol direct în SEO este discutabil, dar dacă cititorii înțeleg cu ușurință mesajul conținutului dvs., acest lucru vă ajută cu siguranță SEO.

Ar trebui să puneți un titlu deasupra fiecărui paragraf sau deasupra unei serii de paragrafe care conțin subiecte similare. Titlurile trebuie să reflecte structura textului dvs. Vă sfătuim să puneți un titlu deasupra paragrafelor foarte lungi sau deasupra mai multor paragrafe mai scurte, care sunt similare tematic. Iată un ghid detaliat cu privire la modul de punere în aplicare rubricile din postarea și de pe site .

4. Adăugați un cuprins

Aterizarea pe o pagină și fără a avea nici o idee despre ce să găsești acolo îi poate face pe oameni să ezite să citească mai departe. Doar să vezi o bucată lungă de text s-ar putea chiar să-i sperie pe oameni. Majoritatea oamenilor nu își iau timpul să citească întreaga dvs. postare, așa că pentru a le ajuta să verifice dacă această postare le oferă ceea ce caută, puteți adăuga un cuprins la început. Mai ales, dacă ați scris o postare sau o pagină extinsă, un cuprins oferă cititorilor un sentiment de control și posibilitatea de a scana subiectele cu care vă ocupați în postare.

Dacă ați urmat pașii de mai sus, postarea dvs. va avea deja o structură decentă și titluri, ceea ce înseamnă că acest sfat este ușor de implementat! Modul de modă veche de a implementa un cuprins este adăugarea de etichete de ancorare la toate titlurile și adăugarea unui cod scurt [TOC] la începutul postării.

O structură mai bună duce la o copiere mai bună

Configurarea unei structuri coerente pentru postarea dvs. pe blog este un pas esențial al redactării SEO . Aceasta va avea ca rezultat o mai bună înțelegere a mesajelor postărilor de pe blog. Dacă oamenii vă înțeleg mesajul, vor fi mult mai predispuși să vă împărtășească postarea pe rețelele de socializare sau să cumpere ceea ce vindeți.

Vă merită să vă luați timp să vă gândiți la o structură clară a textului înainte de a începe să scrieți. Pe măsură ce scrieți, gândiți-vă la structura paragrafelor, la utilizarea cuvintelor de tranziție și la titlurile din postarea dvs. Dacă urmați aceste „reguli”, postarea dvs. de pe blog va fi mult mai ușor de înțeles și mai ușor de citit de publicul dvs.

Doriți să vă adânciți în subiectul redactării? Înscrieți-vă la cursul nostru de redactare SEO pentru mai multe sfaturi de scriere!

Continuați să citiți: Ghidul suprem pentru SEO conținut »

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.