suport@creditpe.net

Strategia social media: de unde să începem?

Rețelele sociale nu trebuie ignorate în aceste zile: sunt peste tot! Deci, atunci când lucrați la construirea și dezvoltarea site-ului dvs. web, trebuie să țineți cont de social media. Nu sunteți sigur de ce? Verificați modul în care rețelele sociale vă pot influența SEO . Acum, de unde începi? În această postare, vă vom îndruma prin pașii de stabilire pentru strategia social media care să se potrivească brand-ului.

Scopul prezenței pe rețelele sociale

Care este obiectivul tău pentru a fi pe rețelele de socializare? Atenție: ce tip de conținut pe care îl veți distribui nu este obiectivul dvs. Acesta este un mijloc de a-ți atinge obiectivele. Ce speriți să realizați prin partajare? Vrei ca adepții să afle despre produsele tale? Creșteți vânzările, eventual prin partajarea codurilor de reducere sau a promoțiilor? Căutați să-i educați? De exemplu, blogul pe care îl citiți în prezent este important pentru unul dintre obiectivele social media Yoast: vrem să împărtășim tuturor cunoștințele noastre SEO.

Există multe obiective dintre care puteți alege și puteți alege mai multe. Încercați să mențineți o anumită concentrare, totuși, începeți prin selectarea câtorva pe care vă puteți concentra mai întâi. Dacă ți se pare greu să-ți identifici obiectivele, încearcă să-l întorci: ce conținut ai vrea să distribui? Ce scopuri ai putea deduce din asta?

Dacă doriți să aflați mai multe despre utilizarea rețelelor de socializare și a altor abilități esențiale de SEO, ar trebui să consultați instruirea noastră  generală SEO ! Nu vă spune doar despre SEO: vă va ajuta să puneți în practică aceste abilități!

Ce tip de conținut distribuiți pe social media?

Deci, v-ați decis asupra obiectivelor dvs. La următoarea întrebare: ce fel de conținut veți oferi? Aveți de gând să distribuiți propriile dvs. postări de blog? Sau, articole scrise de alții, pe care le considerați relevante pentru publicul dvs.? Informații despre produs? Filmele din spatele scenei de la compania dvs.? Informații despre tine ca persoană? Există atât de multe lucruri pe care le puteți face – și din nou, nu trebuie să alegeți doar unul!

Sfat pentru profesioniști: nu uitați de conținutul pe care s-ar putea să îl aveți deja, pe care l-ați putea transforma în postări sociale!

Mindmapping-ul poate ajuta în această fază. Așezați-vă pe o bucată de hârtie (sau utilizați un instrument digital) și începeți să scrieți. Lasă ideile tale să curgă! Scrieți toate tipurile de conținut la care vă puteți gândi, care s-ar potrivi mărcii și / sau produselor dvs.

După aceea, este timpul să alegeți. Pe ce te vei concentra? Rețineți că angajarea clienții cu un conținut interesant va crește lor afinitate pentru brand – ul . Gândiți-vă la ceea ce ar dori publicul dvs. să vadă, să citească și, de preferință, chiar să împărtășească cu alții. În general, conținutul atrăgător va funcționa mai bine decât postările scrise în principal pentru că doriți să vindeți.

Determinarea tipului de conținut

Acum, pentru strategia social media, știi ce vrei să realizezi cu prezența ta pe rețelele sociale. Știi, de asemenea, ce tip de conținut urmează să aduni sau să creezi pentru a face acest lucru. Dacă comandați aceste tipuri de conținut, vedeți teme generale? Încercați să combinați tot ce aveți până acum, decidând asupra categoriilor sau subiectelor de conținut, cunoscute și sub denumirea de cupe de conținut. Iată câteva exemple de găleți de conținut pe care am putea alege să ne concentrăm la Yoast:

  • Informații despre produs
  • Cunoștințe SEO
  • Cultura companiei noastre
  • Interacțiunea cu clienții

Alte categorii ar putea fi partajarea celor mai recente știri sau anunțuri pentru evenimente sau episoade podcast etc. Dar, pentru acest exemplu, să presupunem că acestea sunt cele patru subiecte principale. Primele trei sunt subiecte despre care am dori să creăm postări, al patrulea diferă ușor. Mai degrabă decât transmiterea, este vorba despre angajarea în conversații online existente legate de marca sau produsele noastre. Acesta este probabil unul dintre cele mai importante puncte de interes pentru mărci oricum, întrucât zilele noastre oamenii se așteaptă să se poată conecta prin intermediul rețelelor sociale.

Deci, practic, doriți să ajungeți la câteva găleți de conținut pentru prezența dvs. pe rețelele sociale. Scopul este ca fiecare postare pe care o publicați să contribuie la cel puțin una dintre aceste găleți de conținut. Asta te va ajuta să te concentrezi.

Dați prioritate și alocați-vă timpul

Un alt truc pentru a vă ajuta să vă concentrați este alocarea unui procent din timpul dvs. fiecărei găleți de conținut pe care le determinați. De exemplu, angajarea cu clienții (potențiali) ar putea fi foarte valoroasă, dar și mai consumatoare de timp. Am putea decide să cheltuim 40% din timpul nostru de socializare pentru acest lucru și 20% fiecare pentru celelalte trei subiecte.

Asta nu înseamnă că flexibilitatea este imposibilă, ci servește doar ca ghid pentru tine. Vă ajută să vă concentrați asupra a ceea ce vi se pare cel mai important și să vă asigurați că acordați atenția de care are nevoie. Când vă planificați conținutul, verificați acest lucru. Te menții la asta? Trebuie să te concentrezi puțin mai mult asupra uneia sau alteia? Într-o postare de blog ulterioară, vom reveni la o evaluare și reevaluare pentru strategia social media..

Platforme pentru strategia social media

Nu orice mediu social se potrivește mărcii sau mesajului dvs. Dacă sunteți în jocul de recrutare, LinkedIn este o rețea minunată pe care vă puteți construi prezența. Dacă sunteți în tehnologie, verificați cu siguranță Twitter. Dacă oferiți produse care arată frumos sau care doresc să partajeze rețete, Instagram sau Pinterest ar putea fi cel mai potrivit pentru dvs.

Faceți puțină cercetare, analizați diferitele platforme. Web-ul este plin de rapoarte actualizate despre ce platforme funcționează cel mai bine pentru conținutul wat! Aflați ce platforme se potrivesc obiectivelor dvs. și dacă se potrivește conținutului pe care doriți să îl creați. Ți-ar fi mai ușor să creezi conținut textual? Sau în principal imagini? Gânduri ca acestea ar trebui să vă ajute să vă dați seama ce se potrivește cel mai bine cu marca dvs.

Decideți pe ce platforme doriți să vă concentrați mai întâi oricum, puteți adăuga oricând mai multe. Este mai greu să ții pasul atunci când trebuie să te orientezi către o mulțime de platforme diferite. Unele platforme, precum Facebook și Twitter, oferă și modalități de a face publicitate. Acest lucru vă poate ajuta să faceți cunoscută marca și compania dvs. dincolo de sfera urmăritorilor dvs. reali. Publicitatea nu este destinată doar vânzării de produse, ci o puteți folosi și pentru a promova o parte din conținutul interesant și distractiv pe care îl publicați. Sau pentru a vă dezvolta publicul!

Ce rețele sociale folosește publicul dvs. (dorit)?

Din păcate, ați putea fi acolo împărtășind cel mai bun conținut pe care îl puteți oferi, fără ca acesta să primească nicio tracțiune. Trebuie să ajungeți la persoanele care au nevoie sau doresc conținutul dvs.! De exemplu, dacă vă propuneți un public mai vechi, mai mult decât atât, TikTok probabil nu este platforma pe care ar trebui să vă concentrați. Deocamdată, cel puțin!

Pentru a ști unde să-ți găsești publicul, trebuie mai întâi să știi care este publicul tău (dorit). Deci, începeți prin analiza publicului . Când știți la cine ați dori să ajungeți, vă uitați la platformele pe care le folosesc cel mai mult. Există numeroase surse online, cum ar fi Sprout și Business Insider, care publică în mod regulat numere despre utilizarea rețelelor sociale. Combinați aceste date cu propriile obiective și platformele care se potrivesc cu acestea și decideți ce veți publica cu ce tip de conținut.

Vocea mărcii dvs. și stilul social media

Pe baza publicului și a mărcii în ansamblu: gândiți-vă la modul în care ați dori să comunicați pe social media. Tonul tău este formal sau jucăuș? Ați folosi emojis în mod regulat? Ar putea conține postări cuvinte precum „o să”, mai degrabă decât „o să merg”? Decideți ce se potrivește mărcii dvs. și conținutului pe care doriți să îl prezentați, precum și ce se potrivește publicului dvs. Dacă vă gândiți bine la acest lucru acum, vă va ușura scrierea tuturor postărilor viitoare.

Interacțiune cu adepții tăi

Practic, tot ce aveți nevoie pentru a contacta o companie prin intermediul rețelelor sociale este o conexiune la Internet. Asta înseamnă: oamenii îți vor pune întrebări, vor posta reclamații, își vor împărtăși entuziasmul, vor publica recenzii și așa mai departe. Decideți cum doriți să le gestionați. Ai de gând să răspunzi la fiecare mesaj pe care ți-l trimit oamenii? Vei urmări toate mențiunile despre numele tău de marcă, chiar dacă profilul tău nu a fost etichetat în mod specific?

Acesta din urmă ar putea fi o modalitate excelentă de a vă dezvolta conștientizarea mărcii. Iată un exemplu în care cineva a menționat Yoast SEO fără a eticheta @yoast . Nici măcar nu am fost menționați deloc, în tweet-ul original. Pentru noi, răspunsul la aceasta este o modalitate excelentă de a ajunge la mai mulți oameni și de a răspândi și mai multe cunoștințe SEO.

Strategie social media

Fii realist

Citind toate cele de mai sus s-ar putea să fiți cu toții pompați și gata de plecare. Sau, un pic neliniștit, deoarece ar putea părea multă muncă. Nu te supăra! Acum este momentul să fii realist. Cât timp ați putea aloca prezenței dvs. pe rețelele sociale în fiecare săptămână? Sau în fiecare zi? Realist.

Trebuie să depuneți efortul, așa că nu încercați să „faceți rețelele sociale” ca un plus sau ca un gând ulterior. Procedând astfel, probabil că nu vă veți atinge obiectivele în curând! Dacă doriți să participați la tot felul de conversații online, vă va costa mult mai mult timp și energie. Dacă configurați WordPress astfel încât să posteze automat noile dvs. postări de blog pe Facebook, acest lucru vă va economisi timp. Totuși, postările automate diferă de când distribuiți manual prin adăugarea unei descrieri amuzante sau interesante.

Gândește-te la un proces care ar funcționa pentru tine. Câte postări ați dori să publicați pe ce platforme? Ai de gând să te așezi o dată pe săptămână să le scrii pe toate sau să-ți iei ceva timp în fiecare zi? Vei posta doar propriul tău conținut sau vei colecta și distribui articole de către alții? Este mai ușor să generați mai mult conținut dacă repostați pe alții, dar vă poate costa și mai mult timp dacă nu citiți deja acele alte surse. În plus, va trimite trafic către alte surse decât ale dvs. Nu trebuie să fie o problemă, în funcție de obiectivele dvs. de socializare.

Faceți un plan de socializare

Ați decis unde vă îndreptați: aceasta este strategia social media. Acum planul este cum veți ajunge acolo. Ați adunat o mulțime de informații foarte utile până acum. E timpul să-l transformi într-un plan de acțiune! Gândiți-vă la un plan concret și concret care să se potrivească cu programul dvs. săptămânal obișnuit. Puteți oricând să-l modificați pe parcurs, dar este minunat să aveți un plan care să vă permită să începeți.

Pentru a vă ajuta pe viitorul vostru și pe ceilalți să înțeleagă ceea ce vizați, este o idee minunată să scrieți un scurt document cu constatările dvs. Obiectivele dvs., vocea mărcii pe care o decideți, pachetele de conținut pe care doriți să vă concentrați și așa mai departe. Dacă aveți mai multe obiective mai mari, vă recomandăm să le acordați prioritate.

Obiective concrete pentru prezența pe rețelele sociale

Ați decis obiectivele pentru strategia social media, cum ar fi „răspândirea cunoștințelor SEO”, de exemplu. Ați putea face cu obiective mai concrete, mai concrete, în planul dvs. de socializare. Câteva exemple:

  • În următoarele 12 luni, traficul de pe rețelele de socializare către site-ul meu web va crește cu 25%.
  • În următoarele 6 luni, profilul meu de pe Compania mea pe Google va avea 10 recenzii noi.
  • În următoarele 3 luni, voi distribui cel puțin o postare pe Facebook în fiecare zi.

Fii îndrăzneț, îndrăznește să încerci! Dacă nu atingeți aceste obiective, stabiliți altele noi pentru următoarea perioadă de timp. Ai nevoie de ceva pentru a te ține motivat.

Puteți face multe, după cum puteți vedea. Și măsurând și evaluând eforturile dvs. de socializare, veți putea urmări impactul pe care îl au eforturile dvs., deci asigurați-vă că eliberați ceva timp pentru a face acest lucru. Mult succes pentru moment!

Citiți mai multe: Social media influențează SEO? »

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.