suport@creditpe.net

SEO mobil: cel mai bun ghid

Suntem dependenți de smartphone-urile noastre. Pentru mulți oameni, smartphone-ul este primul lucru pe care îl verifică când se ridică din pat dimineața și ultimul lucru la care se uită înainte să se culce. Oamenii le folosesc pentru orice – a devenit imens! Telefoanele mobile ne-au schimbat dramatic viața, modul în care folosim webul și, în consecință, a schimbat SEO. SEO mobil vă ajută să ajungeți la clienți și să le satisfaceți nevoile în timp ce vă bucurați de experiență. Acest ghid pentru SEO mobil vă spune tot ce trebuie să știți pentru a oferi experiența mobilă perfectă.

Ce este SEO mobil?

SEO-ul mobil este despre oferirea unei experiențe excepționale vizitatorilor site-ului dvs. mobil. Este vorba despre încărcarea rapidă și fără probleme a site-ului dvs. mobil și prezentarea conținutului stelar care se potrivește cu intenția de căutare a utilizatorilor. În lumea de astăzi, primul mobil, este incredibil de important să ai un site mobil impecabil.

De ce este atât de important SEO mobil?

SEO mobil este crucial, deoarece vă ajută să vă ajungeți la clienții dvs. în locul potrivit la momentul potrivit și să le oferiți cea mai bună experiență. Traficul mobil a eclipsat acum traficul de pe desktop. Milioane de oameni au descoperit avantajele enorme ale smartphone-ului. Întreaga noastră viață se află în aceste dispozitive – este aproape înfricoșător să vedem cât de atașați am devenit de smartphone-urile noastre. Mulți oameni o numesc o extensie a lor și ceva fără de care nu pot trăi. Pentru a ajunge la aceste persoane aveți nevoie de o strategie SEO mobilă.

Mobilul nu înseamnă neapărat în deplasare. Studiile au constatat că oamenii apucă adesea cel mai apropiat dispozitiv pentru a căuta ceva rapid și cel mai adesea, acesta este smartphone-ul lor. Îl folosesc pentru a se informa despre produse înainte de a lua decizia de a cumpăra ceva, oricând, în orice loc. Potrivit cercetărilor efectuate de Google, utilizatorii de smartphone-uri au o intenție de cumpărător mai mare decât utilizatorii de desktop. Sunt concentrați și gata să cumpere. Este treaba ta să fii acolo când îți caută produsele sau serviciile.

Este ușor să vedeți SEO mobil în ceea ce privește rezolvarea problemelor tehnice sau a problemelor de conținut, dar este, de asemenea, foarte mult o experiență a utilizatorului și un lucru de branding. Obținerea unei experiențe proaste de la o marcă pe un telefon mobil ar putea speria un potențial client pentru totdeauna. Oferirea unei experiențe extraordinare crește șansa ca consumatorii să vă recomande marca.

Potrivit cercetărilor efectuate de Google , experiențele mobile negative pot afecta cu adevărat marca dvs.

SEO mobil vs. SEO desktop

Există o diferență destul de mare între SEO desktop și SEO mobil, dar obiectivele sunt adesea comparabile. Doriți să vă adresați publicului și să-i convertiți în clienți plătitori. În anumite privințe, tacticile SEO desktop funcționează și pentru SEO mobil, dar într-o formă ușor diferită. Se aplică încă trei teme majore: concentrarea pe performanță, experiența utilizatorului și conținutul. În SEO pentru desktop, de multe ori vă veți concentra mai mult pe publicul larg, în timp ce SEO-ul mobil poate avea, de asemenea, mai mult un accent local.

Ceea ce este diferit, totuși, este rezultatele obținute de pe mobil față de desktop. Pentru aceeași interogare de căutare, pot apărea rezultate diferite în funcție de dispozitivul pe care îl utilizați. În plus, există și alți factori care influențează rezultatele căutării mobile, cum ar fi locația în care vă aflați. Aceasta înseamnă că obținerea unei clasări bune pentru produsul sau conținutul dvs. pe desktop nu garantează același rezultat pe mobil. Când evaluați performanța dvs. pe mobil, țineți întotdeauna cu ochii pe rezultatele căutării pe mobil.

În plus, este întotdeauna o idee bună să verificați în mod regulat ce face Google pe mobil, în general, dar mai ales în nișa dvs. Google își continuă eforturile pentru așa-numitele rezultate bogate – adesea alimentate de date structurate – și acestea sunt mai proeminente pe mobil. Gândiți-vă: căutarea de zboruri, evenimente, locuri de muncă, filme, muzică, produse și chiar fapte simple va declanșa un rezultat bogat deținut de Google. Vom vedea mult mai multe lucruri în viitor.

Primul index Google pe mobil este live

Importanța SEO mobil este evidențiată și mai clar de anunțul Google din 2016 privind primul index mobil . În iulie 2019, Google a trecut la indexul pentru primul dispozitiv mobil și până în martie 2021 toate site-urile ar trebui să fie indexate mai întâi pentru mobil. Ce inseamna asta? Pentru prima dată, Google va stabili clasamente pe baza calității versiunii mobile a site-ului în loc de versiunea desktop.

O versiune de smartphone Googlebot va accesa cu crawlere site-ul dvs. mobil și va determina dacă performanța, conținutul și experiența utilizatorului sunt la zero. Dacă da, este posibil să obțineți o clasare mai bună. Dacă aceasta lipsește, alte site-uri ar putea avea un rang mai înalt și ați putea pierde. Chiar dacă nu vă concentrați pe dispozitive mobile, veți fi judecat în funcție de site-ul dvs. mobil, așa că este momentul să luați măsuri.

Mai mult, în ianuarie 2018, Google a anunțat că viteza paginilor va fi un factor de clasare pentru căutările mobile din luna iulie a aceluiași an :

„Actualizarea rapidă” aplică același standard tuturor paginilor, indiferent de tehnologia utilizată pentru a construi pagina. Intenția interogării de căutare este încă un semnal foarte puternic, așa că o pagină lentă ar putea încă să se claseze foarte bine dacă are un conținut excelent și relevant ”.

SEO mobil
Verificați Search Console pentru a vedea ce a folosit Google pentru a vă accesa cu crawlere paginile

Lucrurile s-au schimbat

În acest moment, Google folosește prima indexare pe mobil atunci când evaluează site-uri. Pentru ca Google să îl descopere și să îl înțeleagă corect, trebuie să păstrați site-ul dvs. mobil accesibil cu crawlere, eliminând toate barierele posibile, cum ar fi încărcarea necorespunzătoare a scripturilor și nu blocarea lucrurilor din robot.txt. De asemenea, trebuie să încărcați rapid fulgerul dacă doriți să fiți indexat bine.

Gary Illyes, de la Google, a scris o postare pe blog care detaliază câteva dintre lucrurile de care ar trebui să aveți grijă pentru indexul primul mobil. Acestea includ oferirea aceluiași conținut extraordinar atât pe site-ul mobil, cât și pe desktop, investiții în date structurate , oferirea de meta date corecte, verificarea setării hreflang și asigurarea faptului că serverele dvs. pot gestiona rata crescută de accesare cu crawlere . În iulie 2020, am adăugat o altă postare cu îmbunătățiri și mai posibile, cum ar fi asigurarea faptului că difuzați imagini și videoclipuri în formatul adecvat.

Nu mai puteți prezenta mai puține informații pe site-ul dvs. mobil decât pe site-ul desktop. Conținutul dvs. trebuie să fie identic pentru ambele, deoarece veți clasa numai pe baza informațiilor de pe pagina dvs. mobilă.  Așa cum a spus fostul Googler Maile Ohye într-un interviu :

„Pentru a„ optimiza ”pentru indexul mobil primul, asigurați-vă că ceea ce serviți utilizatorilor de dispozitive mobile este versiunea conținutului pe care doriți să îl indexeze Google, nu o versiune redusă sau o versiune care se actualizează mai târziu decât desktopul , sau o versiune care redirecționează către pagina de pornire mobilă. ”

Maile Ohye

Nu uitați să spuneți Google că site-ul dvs. este compatibil cu dispozitivele mobile. Puteți adăuga o declarație de fereastră – dacă utilizați un design receptiv – sau un antet Vary atunci când utilizați difuzarea dinamică. Mai multe despre acest lucru mai târziu – sau în documentația Google pentru dezvoltatori .

Citiți mai multe: 5 lucruri pe care trebuie să le știți despre indexarea pe primul dispozitiv mobil »

Un nou factor de clasificare Google: Experiența paginii

În mai 2020, Google a anunțat un factor de clasare numit Page Experience . În timp ce Google susține viteza site-ului de ani de zile, actualizarea experienței de pagină adaugă ceva nou: experiența utilizatorului. Pentru prima dată, Google ia în considerare modul în care utilizatorii experimentează un site. Site-ul se încarcă rapid? Există imagini sau anunțuri cu încărcare lentă care blochează redarea unui site mobil care dăunează experienței utilizatorului? Noile valori Core Web Vitals vă ajută să înțelegeți experiența percepută a paginii și să acordați prioritate îmbunătățirilor. În mai 2021, noul algoritm de experiență a paginii va vedea lumina zilei.

Cum să îmbunătățiți SEO-ul mobil

SEO-ul mobil este, la fel ca SEO-ul obișnuit, totul despre a vă asigura că site-ul dvs. poate fi accesat cu crawlere și căutabil. De asemenea, aveți nevoie de performanță stelară, conținut excelent și un UX impecabil. Pentru a o face corect, trebuie să știți cum funcționează site-ul dvs. în prezent și ce fac vizitatorii dvs. chiar acum. De exemplu, oamenii vor folosi aceleași cuvinte cheie pe mobil pentru a vă găsi? Oamenii schimbă adesea modul în care caută în timp ce utilizează un dispozitiv mobil. Și ce vrei să facă oamenii? Oferirea de a naviga la cele mai apropiate Whole Foods este mai puțin decât ideală atunci când vă aflați pe un computer desktop. Cu toate acestea, are un sens total pe smartphone-ul dvs.

Instrumente SEO mobile

Trebuie să devii cei mai buni prieteni cu Google Search Console . Instrumentele sale de căutare sunt legendare și de mare ajutor dacă doriți să aflați cum funcționează site-ul dvs. în rezultatele căutării. De exemplu, utilizând funcția Search Analytics , puteți vedea cum utilizatorii de dispozitive mobile și desktop folosesc cuvinte pentru a găsi ceea ce au nevoie. Vizați cuvintele potrivite? Ar trebui să te concentrezi pe altceva?

Googlebot trebuie să fie capabil să acceseze cu crawlere fișierele dvs. JavaScript, CSS și imagine pentru a le indexa corect. Există un instrument la îndemână pentru aceasta în Search Console: Inspecția URL. Acest instrument vă permite să vedeți exact cum Googlebot vede și redă conținutul dvs. Când ecranul nu se aliniază și instrumentul afișează erori, trebuie să lucrați.

SEO mobil
Search Console vă permite să verificați modul în care Google vă vede site-ul mobil

Instrument de utilizare mobilă

O altă funcție Google Search Console care vă ușurează viața este instrumentul de utilizare mobilă . Acest instrument vă verifică site-ul și prezintă o prezentare generală a postărilor și paginilor care nu respectă regulile Google pentru dispozitive mobile. Acesta este un mod excelent de a începe să vă îmbunătățiți SEO-ul mobil.

Alte instrumente

Unele alte instrumente excelente pentru a vă îmbunătăți jocul SEO mobil sunt Testul Google Mobile-Friendly , Testul rezultatelor bogate , Farul, Analytics, SEMrush, Ahrefs, Ryte, ScreamingFrog și SimilarWeb.

Citiți mai multe: Consola de căutare Google: Aspectul căutării
Citiți mai multe: DIY: testați site-ul dvs. mobil

SEO mobil este proiectat pentru performanță

Primul lucru pe care ar trebui să vă concentrați atunci când încercați să îmbunătățiți SEO-ul mobil este performanța. Performanța se reduce aproape în totalitate la viteza site-ului . Este o problemă: cu cât site-ul dvs. este mai rapid, cu atât utilizatorii vor fi mai fericiți. Este bine cunoscut faptul că un site trebuie să se încarce în câteva secunde sau vizitatorii dvs. vor renunța și vor merge în altă parte . Dacă combinați acest lucru cu faptul că site-urile devin din ce în ce mai mari, este clar că v-ați tăiat munca.

SEO mobil
Mai bine începeți să lucrați la timpul de încărcare a paginii

Optimizarea performanței este totuși un proces continuu. Site-ul dvs. nu va fi niciodată suficient de rapid, deoarece întotdeauna puteți îmbunătăți mai multe – și este ok. Urmărind cu atenție performanța site-ului dvs. mobil, puteți sări imediat asupra tuturor oportunităților de a-l îmbunătăți. Google iubește site-urile rapide, la fel și clienții dvs.

Citiți mai multe: Cum să vă îmbunătățiți site-ul mobil
Citiți mai multe: Viteza paginii ca factor de clasare, ceea ce trebuie să știți

Proiectare receptivă vs. servire dinamică vs. domeniu separat

În timp ce vă dezvoltați site-ul mobil, veți avea trei opțiuni: design receptiv, difuzare dinamică sau un site separat pe un subdomeniu. Google preferă designul receptiv, deoarece aveți un singur site care se adaptează la dispozitivul pe care este utilizat. Există o singură bază de cod, astfel încât întreținerea este ușoară. Potrivit Google, folosirea unui design receptiv va face site-ul dvs. eligibil pentru adăugare în noul index mobil. Spuneți întotdeauna Google că site-ul dvs. este compatibil cu dispozitivele mobile, adăugând meta name=“viewport”declarația în capul documentelor dvs.

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">

Servirea dinamică adoptă o abordare diferită. Folosește tehnologia server-server pentru a servi o versiune diferită a site-ului dvs. utilizatorilor de telefonie mobilă, în funcție de modul în care aceștia accesează site-ul dvs. Adresa URL rămâne aceeași, dar fișierele trimise sunt complet diferite. Trebuie să adăugați antetul Vary pentru ca Google să acceseze cu crawlere site-ul dvs. În acest fel, Google știe imediat că va primi fișiere optimizate pentru mobil din altă parte. Un antet Vary apare astfel atunci când un browser face o cerere:

Vary: User-Agent

A treia opțiune este un site mobil separat pe o adresă URL diferită – de obicei un m. domeniu – și cu conținut diferit. Google acceptă această metodă, dar numai dacă realizați conexiunile corecte între domeniul dvs. obișnuit de desktop și domeniul mobil. Utilizați rel="alternate"și rel="canonical"pentru a spune Google cum sunt conectate aceste pagini. Mai multe despre aceste tipuri diferite și despre modul în care Google le folosește pe această pagină pentru dezvoltatori . Sau puteți citi ghidul nostru final = „canonic” .

Îmbunătățiți viteza site-ului site-ului dvs. mobil

Unul dintre cele mai importante aspecte ale SEO-ului mobil este îmbunătățirea vitezei site-ului . PageSpeed ​​Insights vă arată exact cât de repede se încarcă site-ul dvs. atât pe mobil, cât și pe desktop. De asemenea, sugerează îmbunătățiri de îmbunătățire a performanței. Utilizați acest lucru alături de Instrumentele pentru dezvoltatori din browsere și Raportul de bază Web Vitals din Search Console pentru a vedea cum site-ul dvs. își redă conținutul.

Printre altele, PageSpeed ​​Insights analizează cele trei valori actuale ale Core Web Vitals:

 • CLP (cea mai mare vopsea conținută):  cea mai mare vopsea conținută se întâmplă atunci când cel mai mare element al unei pagini solicitate apare pe ecran. O notă bună le oferă utilizatorilor senzația că site-ul se încarcă rapid. Un site lent poate duce la frustrare.
 • FID (prima întârziere de intrare):  prima întârziere de intrare este timpul dintre prima interacțiune a unui utilizator cu un element de pe pagina solicitată și reacția browserului la acea intrare. Cât de rapid reacționează pagina dvs. la introducere este de o importanță extremă pentru ca aceasta să pară rapidă și receptivă.
 • CLS (deplasare cumulativă a aspectului): deplasarea cumulativă a aspectului măsoară timpul total de mișcare pe ecran care are loc în timpul încărcării. Acest lucru vă oferă o idee dacă sunt lucruri care sar în jurul valorii de care ar putea face site-ul dvs. să pară sacadat.

Introduceți adresa URL și Insights vă va oferi două scoruri: unul pentru mobil și unul pentru desktop. Acestea vor fi diferite. Dacă scorul tău este roșu, ai mult de lucru. Portocaliu înseamnă o performanță medie, iar verdele este bun. Vă va oferi sugestii privind îmbunătățirea performanței site-ului dvs. Urmați aceste sugestii și veți fi pe drumul cel bun.

Te aud gândindu-te:

„Nimeni nu are un scor de 0/100, nu?”

Ei bine, gândește-te din nou. O combinație de factori poate face mult rău site-ului dvs. mobil. Găsiți un furnizor de găzduire rău, instalați WordPress pe o platformă de găzduire partajată, activați treizeci de pluginuri și încărcați o sută de imagini neoptimizate pe blogul dvs. și veți înscrie prost. Chiar și site-urile uriașe cu bugete mari scot prost. Dar aceste lucruri pot fi rezolvate. Rulați PageSpeed ​​Insights și alte instrumente de analiză a vitezei și urmați sfaturile acestora.

Ce puteți face pentru a vă îmbunătăți viteza site-ului?

Pentru a vă ajuta, am enumerat cinci lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți Core Web Vitals . Când vă îmbunătățiți viteza paginii, ar trebui să vă întrebați întotdeauna dacă aveți nevoie de toate aceste materiale, biblioteci, imagini, pluginuri, caracteristici tematice și așa mai departe. Faimoasa zicală „mai puțin este mai mult” este încă la fel de valoroasă ca niciodată.

Citiți mai multe: instrumente de viteză a site-ului și sugestii »

Gândiți-vă la implementarea AMP

Proiectul open source condus de Google AMP sau Accelerated Mobile Pages are un singur obiectiv: încărcarea paginilor cât mai repede posibil. A existat de ceva timp acum. La început, AMP era folosit pe postări statice, cum ar fi bloguri sau articole de știri, care nu aveau nevoie de interacțiune de la utilizator. În scopuri de comerț electronic și alte tipuri dinamice de pagini, AMP a rămas scurt – până la un an sau ceva, adică. Astăzi, AMP este capabil să alimenteze site-uri canonice, cu multe altele. Căutați ce ar putea face AMP pentru site-ul dvs. și cum îl puteți implementa. Nu orice site are nevoie de el, dar cele care o fac ar putea câștiga mult din el.

Citiți mai multe despre implementarea AMP cu WordPress »

Aplicații web progresive (PWA)

PWA-urile oferă un alt mod de a viza utilizatorii de telefonie mobilă. O aplicație web progresivă (PWA) este o soluție all-in-one care funcționează pe toate dispozitivele, pentru toți utilizatorii. Este crossover-ul perfect între lumea aplicațiilor și lumea web. Aplicația web funcționează ca o aplicație, fără a fi necesară publicarea acesteia într-un magazin de aplicații. PWA combină viteza de încărcare a site-urilor mobile cu cea mai bună funcționalitate a unei aplicații native. Când este făcut corect, un PWA bun ar putea păcăli utilizatorii să creadă că folosesc o aplicație nativă. Google are o postare de blog pe care trebuie să o citiți dacă doriți să știți cum să creați PWA indexabile .

Datorită tehnologiilor precum lucrătorii de service, browserul poate face mult mai mult în fundal, păstrând front-endul actualizat în timp real. Aceasta o face o opțiune bună dacă aveți nevoie de o aplicație, dar nu puteți justifica costul. Se vor întâmpla multe lucruri cu aplicațiile web progresive în următorii câțiva ani. Fiecare browser major – atât mobil, cât și desktop – acceptă acum lucrătorii din service, chiar și Safari-ul Apple pe MacOS și iOS. Cu toate acestea, mai sunt câteva probleme care trebuie soluționate înainte ca implementarea Apple să fie solidă.

Concentrați-vă pe experiența utilizatorului

Pe lângă faptul că este ușor de găsit și fulgerător, site-ul dvs. mobil ar trebui să ofere o experiență de utilizare plăcută – mai ales acum Google îl va include în algoritmul lor. Aflați ce sarcini comune au clienții dvs. pe site-ul dvs. Care este intenția lor de căutare ? Încercați să eliminați orice obstacole și asigurați-vă că utilizatorii își pot atinge rapid obiectivele. Trebuie să luați în considerare multe lucruri atunci când optimizați experiența utilizatorului. Iată câteva lucruri la care trebuie să vă gândiți:

 • În primul rând: nu uitați de client!
 • Faceți site-ul dvs. mobil util și plăcut
 • Remediați dimensiunea fontului: tipografia dvs. trebuie să fie de top.
 • Păstrați suficient spațiu între elementele care pot fi făcute clic.
 • Faceți clic pe submeniul dvs., astfel încât utilizatorii să nu revină automat la acasă în loc de submeniu.
 • Puneți numărul dvs. de telefon pe pagina de pornire și faceți clic pe acesta. În acest fel, oamenii vă pot suna dacă vor să facă afaceri.
 • Nu faceți utilizatorii să ciupească și să măriți pentru a vedea – și utiliza – interfața dvs.
 • Faceți butoanele suficient de mari pentru degete.
 • Remediați formularele: formularele greșite sunt inutilizabile pe mobil.
 • Taie dezordinea.
 • Testați, reglați și testați din nou!

Citiți mai multe: 10 moduri de a îmbunătăți UX-ul mobil

Optimizați pentru local

Deși ne folosim mult smartphone-urile în casele noastre, aceste dispozitive devin și mai utile atunci când suntem afară. Google a constatat că 76% dintre persoanele care au căutat ceva în apropiere au vizitat o companie legată în decurs de o zi. 28% din aceste vizite au dus la o vânzare.

Pentru a face față acelei cereri locale sau a așa-numitelor căutări de lângă mine , trebuie să lucrați la SEO-ul dvs. local . Rezultatele căutării locale pot arăta foarte diferit de căutările obișnuite pe desktop, deci trebuie să știți ce să vizați și cum să le vizați. Iată câteva modalități prin care vă puteți îmbunătăți SEO-ul local pentru mobil:

 • Scrieți conținut orientat local: este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a îmbunătăți clasamentul local.
 • Construiți legături locale: întrebați și veți primi.
 • Compania mea pe Google: înscrieți-vă și completați datele dvs. Aici puteți să vă actualizați datele NAP, să răspundeți la recenzii și să încărcați fotografii, printre altele.
 • Recenzii: cereți clienților recenzii, marcați-le cu date structurate și prezentați-le pe o anumită pagină de pe site-ul dvs. Acest lucru face minuni.
 • Fotografii: faceți fotografii frumoase ale companiei dvs. și adăugați-le la Compania mea pe Google.
 • Schema.org: adăugați date structurate pentru detalii NAP , produse , recenzii etc. și obțineți rezultate de căutare bogate pe mobil, cum ar fi carduri îmbogățite sau carusele.
 • Detalii de contact: asigurați-vă că informațiile dvs. de contact sunt întotdeauna corecte și actualizate. Dacă nu, remediați-l.
 • Plugin Yoast Local SEO pentru WordPress: Acest plugin poate face o mare parte din munca de SEO locală dificilă pentru dvs.

Citiți mai multe: Ghid final pentru SEO pentru întreprinderi mici
Citiți mai multe: Factori de clasare locală care ajută SEO-ul afacerii dvs.

Perfecționați conținutul mobil

Ecranele smartphone-urilor sunt mici. Pe acel ecran, textul este trunchiat și înfășurat într-un flux aparent de nesfârșit de paragrafe. Utilizatorii trebuie să deruleze la nesfârșit. Textul de pe un ecran mobil are potențialul de a oferi dureri de cap oricărui designer web. Dar proiectarea – și utilizarea – textului este de o importanță crucială pentru succesul site-ului dvs. Dacă site-ul dvs. este ilizibil sau pur și simplu urât, oamenii nu vor citi articolul dvs. de 1.000 de cuvinte. La naiba, poate nici măcar rezumatul tău de 100 de cuvinte. Remediați tipografia.

Oamenii citesc foarte mult pe smartphone-urile lor, dar trebuie să le facilitați cât mai ușor acest lucru. De asemenea, trebuie să vă asigurați că conținutul dvs. este la înălțime.

Citiți mai multe: optimizați-vă conținutul mobil

Scrieți pentru micul ecran

Rețineți întotdeauna restricțiile micului ecran atunci când creați sau editați conținut. Nu utilizați prea multe propoziții lungi, păstrați-vă paragrafele la aproximativ patru propoziții și împărțiți textul folosind puncte, liste și titluri. Nimic nu este mai descurajator pentru vizitatorul tău decât un bloc masiv de text neformatat. Verificați-vă conținutul pe un smartphone pentru a vedea cum arată și pentru a găsi modalități de îmbunătățire. Analiza Yoast SEO Premium vă poate ajuta să vă îmbunătățiți conținutul .

Citiți mai multe: Redactare pentru mobil

Scrie meta descrieri și titluri mai bune

Google afișează mai puține informații în rezultatele căutării pe mobil decât pe un desktop. Meta descrierile și titlurile dvs. vor fi trunchiate dacă le faceți prea lungi. Gândiți-vă la asta atunci când vă optimizați postările și paginile. Pierzi mai multe caractere atunci când îți optimizezi meta descrierile și titlurile pentru mobil. În editorul de fragmente Yoast SEO , puteți comuta între o previzualizare mobilă și desktop. În acest fel, puteți compara diferențele dintre cele două și puteți găsi terenul perfect. Yoast SEO folosește, de asemenea, titlurile și meta descrierile pentru a completa datele structurate, deci clarificați motoarelor de căutare despre ce este pagina dvs.

Citiți mai multe: previzualizarea Google în Yoast SEO

Pregătește-te pentru căutarea vocală

Când lucrați la conținutul dvs., ar trebui să țineți cont de căutarea vocală. Da, a existat de ceva vreme, dar odată cu apariția lui Siri de la Apple, Alexa de la Amazon și asistentul Google pentru acasă, lucrurile se mișcă mai repede. Din ce în ce mai mulți oameni își folosesc vocea pentru a efectua acțiuni pe web, iar conținutul dvs. trebuie să ofere răspunsurile. Dacă este făcut corect, s-ar putea să ucizi două păsări cu o singură piatră: nu numai că vei răspunde la întrebările pe care le au utilizatorii de dispozitive mobile, dar ar putea duce și la așa-numitele fragmente prezentate sau la casete de răspuns în căutările pe desktop. Obținerea unui fragment prezentat aproape garantează că conținutul dvs. va fi un răspuns de top pentru asistenți. Curios, ce stimulează căutarea conversațională ?

Pentru a vă pregăti pentru căutarea vocală, trebuie să vă uitați bine la conținutul dvs. curent. Întrebați-vă, răspunde la orice întrebare ar putea avea un utilizator? Dacă nu, schimbați-l. Aflați ce întrebări utilizează oamenii pentru a găsi conținutul dvs. și pentru a optimiza pentru asta. Utilizați completarea automată Google sau instrumentele precum Răspundeți publicului sau AlsoAsked.com pentru a găsi idei pentru întrebări la care să răspundeți.

Citiți mai multe: Cum să vă pregătiți pentru căutarea vocală

Adăugați date structurate Schema pe un site mobil

Datele structurate sunt extrem de importante. Utilizând date structurate sub forma Schema.org pentru a descrie elemente de pe site-ul dvs., puteți deschide o linie de comunicare cu motoarele de căutare. Datele structurate indică clar motoarelor de căutare ce înseamnă toate elementele de pe site-ul dvs. Dacă se face corect, motoarele de căutare pot utiliza aceste date pentru a vă oferi rezultate de căutare evidențiate, cunoscute sub numele de rezultate bogate sau fragmente bogate . În acest fel, site-ul dvs. se evidențiază imediat din mulțime, ceea ce ar putea duce la o rată de clic mai mare.

Datele structurate permit multe noi modalități de prezentare a rezultatelor căutării. Rezultatele bogate pe care le vedem în carusel, de exemplu, utilizează date pe care le puteți adăuga pe site-ul dvs. mobil. Rezultatul este un fragment care este optimizat pentru dispozitive mobile și foarte atractiv de făcut clic. Deoarece Google investește puternic în îmbunătățirea și extinderea tipurilor de rezultate bogate, acestea s-ar putea dovedi a fi biletul dvs. pentru o vizibilitate sporită. Încercați să obțineți acele fragmente prezentate !

Datele structurate sunt unul dintre cele mai importante subiecte pentru a vă întoarce capul. Consultați cursul nostru de date structurate pentru o modalitate ușoară de a afla cum să adăugați date structurate pe site-ul dvs. mobil. Acest curs face parte din abonamentul nostru de training Yoast SEO academy . 

Yoast SEO se ocupă de nevoile dvs. de schemă

SEO mobil
Un rezultat bogat în instrucțiuni mobile

Adăugarea schemei pe site-ul dvs. a fost întotdeauna o luptă – dar nu mai mult! Yoast SEO vă este ușor . Popularul plugin SEO adaugă automat o listă extinsă de proprietăți de date structurate Schema pe site-ul dvs. Nu numai că, Yoast SEO, de asemenea, leagă totul într-un grafic îngrijit. Acest grafic face incredibil de ușor pentru un motor de căutare să înțeleagă adevăratul sens al site-ului dvs. Asta nu este tot, deoarece blocurile gratuite de conținut structurat de date Yoast SEO transformă editorul de blocuri WordPress într-un instrument util pentru a crea pagini de întrebări frecvente și articole de instrucțiuni – cu mai multe tipuri de blocuri viitoare. Ambele tipuri de schemă au un rezultat relativ ușor de obținut și pe dispozitivul mobil atașat la acesta.

Citiți mai multe: date structurate cu Schema.org: ghidul final

Un ghid SEO mobil plin de sfaturi

Acest ghid final pentru SEO mobil vă oferă o mulțime de indicii pentru a îmbunătăți performanța site-ului dvs. mobil. SEO mobil ar trebui să fie întotdeauna o lucrare în desfășurare, deoarece există întotdeauna noi dezvoltări, dar și tehnologiile ajung și sunt înlocuite. Lumea se schimbă mereu și trebuie să țineți pasul. Dacă da, recompensele pot fi grozave.

Deci ce mai aștepți? Obțineți smartphone-ul, verificați site-ul dvs. dintr-un browser mobil și găsiți și remediați aceste probleme. Folosiți bine acest ghid SEO mobil, deoarece acesta este un moment important! Acesta este momentul pentru a acționa, deoarece, dacă nu faceți acest lucru, s-ar putea să rămâneți în urmă.

Continuați să citiți: WordPress SEO: Ghidul definitiv pentru clasări superioare pentru site-urile WordPress »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *