suport@creditpe.net

SEO Imagine. Optimizarea imaginilor in WordPress


Indiferent dacă sunteți blogger sau scrieți articole pentru o revistă sau un ziar online, este posibil să vă întrebați dacă articolul are nevoie de o imagine și de SEO imagine sau nu. Răspunsul este întotdeauna „Da”. Imaginile dau viață unui articol și contribuie, de asemenea, la SEO site-ul web. Această postare explică cum să optimizați pe deplin o imagine pentru SEO și oferă câteva indicații despre utilizarea imaginilor pentru cea mai bună experiență a utilizatorului.

Folosiți întotdeauna imagini

Imaginile, atunci când sunt utilizate corect, îi vor ajuta pe cititori să înțeleagă mai bine articolul. Vechea zicală „O imagine valorează o mie de cuvinte” probabil nu se aplică la Google, dar este cu siguranță adevărat atunci când trebuie să condimentezi 1.000 de cuvinte plictisitoare, să ilustrezi ce vrei să spui într-o diagramă sau într-o diagramă a fluxului de date sau pur și simplu să postările din rețelele sociale sunt mai atrăgătoare.
Este o recomandare simplă: adăugați imagini la fiecare articol pe care îl scrieți pentru a le face mai atrăgătoare. Mai mult, deoarece căutarea vizuală devine din ce în ce mai importantă – așa cum se vede în viziunea Google pentru viitorul căutării – s-ar putea dovedi a vă oferi un pic de trafic frumos. Și dacă aveți conținut vizual, este logic să puneți imaginea SEO puțin mai sus pe lista de sarcini.
Cu ceva timp în urmă, Google Images a obținut o interfață nouă cu filtre noi, metadate și chiar atribuire. Aceste noi filtre interesante arată că Google știe din ce în ce mai mult ce se află într-o imagine și cum se încadrează această imagine în contextul mai larg.

yoast guide
O Căutare de imagini Google arată mult mai mult decât doar imagini

Găsirea imaginii potrivite

Imagine SEO: această imagine nu spune „bun venit la compania noastră”, ci „bun venit la o companie”.

Este întotdeauna mai bine să folosiți imagini originale – fotografii pe care le-ați făcut singuri – decât fotografii de stoc. Pagina echipei tale are nevoie de imagini cu echipa ta reală, nu de tipul ăsta din dreapta sau de unul dintre prietenii lui de fotografie. Off topic: de asemenea, acest tip are nevoie de o tunsoare.
Articolul are nevoie de o imagine relevantă pentru subiectul său. Dacă adăugați o fotografie aleatorie doar pentru a obține un glonț verde în analiza conținutului pluginului Yoast SEO , atunci o faceți greșit. Imaginea trebuie să reflecte subiectul postării sau să aibă scopuri ilustrative în cadrul articolului. De asemenea, încercați să plasați imaginea lângă textul relevant. Dacă aveți o imagine principală sau o imagine pe care încercați să o clasificați, încercați să o păstrați aproape de partea de sus a paginii, dacă este posibil, fără a vă simți forțat.
Există un motiv simplu SEO pentru toate acestea: o imagine cu text asociat se clasează mai bine pentru cuvântul cheie pentru care este optimizat. Dar vom discuta despre SEO de imagine mai târziu în acest articol.

Alternative

Dacă nu aveți nicio imagine originală pe care să o puteți folosi, există alte modalități de a găsi imagini unice și de a evita totuși fotografiile stoc. Flickr.com este o sursă de imagine frumoasă, de exemplu, deoarece puteți utiliza imagini Creative Commons. Nu uitați să atribuiți fotograful original. Ne plac și imaginile furnizate de site-uri precum Unsplash . Avem o postare pe blog care vă oferă o imagine de ansamblu minunată despre unde puteți obține imagini grozave . Evitați fotografiile de stoc evidente și, dacă utilizați fotografii de stoc, alegeți-le pe cele care arată (ok, doar puțin) mai autentice. Dar orice ai folosi, probabil vei descoperi că imaginile cu oameni din ele arată întotdeauna ca fotografii stoc. Cu excepția cazului în care ați făcut fotografiile, ceea ce (în opinia noastră) este întotdeauna cea mai bună idee.
Alternativele evidente pentru fotografii ar putea fi grafice sau ilustrații, ceea ce folosim la Yoast. Dacă sunteți interesat, ilustratorul nostru rezident Erwin a scris un articol distractiv despre realizarea ilustrațiilor pe blogul dezvoltatorului nostru. De asemenea, o mențiune onorabilă ar trebui să revină GIF-urilor animate, deoarece acestea sunt incredibil de populare în zilele noastre.

Imagine SEO: GIF-urile animate sunt populare în zilele noastre
GIF-urile animate sunt grozave, dar se încarcă intens

Dar, chiar dacă GIF-urile animate sunt populare, nu treceți peste cap. Îți va face postarea mai greu de citit, deoarece mișcarea imaginii distrage atenția cititorilor tăi. De asemenea, vă pot încetini pagina.

Citiți mai multe: imagini postate pe blog: de ce să le folosiți și unde să le găsiți »

Pregătirea imaginilor pentru utilizare în articolul vostru

După ce ați găsit imaginea potrivită – indiferent dacă este o fotografie, o ilustrație sau o diagramă – următorul pas este optimizarea acesteia pentru a fi utilizată pe site-ul web. Deci, înainte de a vă adăuga imaginea, există o serie de lucruri la care trebuie să vă gândiți:

Alegeți numele corect al fișierului

Imaginea SEO începe cu numele fișierului. Doriți ca Google să știe despre ce este imaginea fără să se uite la ea, așa că utilizați expresia cheie de focalizare în numele fișierului imagine. Este simplu: dacă scrieți un articol despre Notre Dame și utilizați o imagine care arată un răsărit de soare în Paris peste Catedrala Notre Dame, numele fișierului nu ar trebui să fie DSC4536.jpg. Un nume de fișier adecvat ar fi notre-dame-paris-sunrise.jpg, asigurându-vă că subiectul principal al fotografiei (și al articolului) se află la începutul numelui fișierului.

Alegeți formatul potrivit

Pentru imagini, formatul corect nu există; depinde de tipul de imagine și de modul în care doriți să o utilizați. Pe scurt, vă recomandăm să:

 • alegeți JPEG pentru fotografii sau ilustrații mai mari: vă va oferi rezultate bune în ceea ce privește culorile și claritatea, cu o dimensiune a fișierului relativ mică;
 • utilizați PNG dacă doriți să păstrați transparența fundalului în imagine;
 • sau, utilizați WebP în loc de JPEG și PNG. Acesta va produce rezultate de înaltă calitate cu dimensiuni mai mici de fișiere. Puteți utiliza instrumente precum Squoosh pentru a vă converti imaginea în WebP.
 • folosiți SVG pentru sigle și pictograme. Cu ajutorul CSS sau JavaScript, puteți gestiona imaginile în format SVG, de exemplu, le puteți redimensiona fără a pierde calitatea.

Dacă știți că o mare parte din publicul folosește anumite browsere sau dispozitive, asigurați-vă că verificați dacă formatul preferat este acceptat de browserele respective pe CanIuse.com .
Când ați ales numele și formatul potrivit, este timpul să vă redimensionați și să vă optimizați imaginea!

Scară pentru SEO imagine

Timpii de încărcare sunt importanți pentru UX și SEO. Cu cât site-ul este mai rapid , cu atât este mai ușor pentru utilizatori și motoarele de căutare să viziteze (și să indexeze) o pagină. Imaginile pot avea un impact mare asupra timpilor de încărcare, mai ales atunci când încărcați o imagine imensă pentru a o afișa foarte mică – de exemplu, o imagine de 2500 × 1500 pixeli afișată la dimensiunea de 250 × 150 pixeli – întrucât întreaga imagine trebuie încă încărcată. Deci, redimensionați imaginea la modul în care doriți să fie afișată. WordPress vă ajută să faceți acest lucru oferind automat imaginea în mai multe dimensiuni după ce ați încărcat-o. Din păcate, asta nu înseamnă că și dimensiunea fișierului este optimizată, aceasta este doar dimensiunea afișării imaginii. Deci, gândiți-vă la dimensiunea în care vă încărcați imaginile!

Folosiți imagini receptive

Acesta este esențial și pentru SEO și, dacă utilizați WordPress, este făcut pentru deoarece a fost adăugat în mod implicit de la versiunea 4.4. Imaginile ar trebui să aibă srcsetatributul, ceea ce face posibilă difuzarea unei imagini diferite pe lățimea ecranului – acest lucru este util mai ales pentru dispozitivele mobile .

Reduceți dimensiunea fișierului pentru SEO Imagine

Următorul pas în SEO imagine ar trebui să fie să vă asigurați că imaginea scalată este comprimată, astfel încât să fie difuzată în cea mai mică dimensiune posibilă a fișierului.
Desigur, ați putea exporta imaginea și experimenta cu procente de calitate, dar preferăm să utilizăm imagini de cea mai înaltă calitate posibilă, mai ales având în vedere popularitatea retinei și a ecranelor similare din zilele noastre.

jpegmini seo
Instrumente precum JPEGmini pot reduce drastic dimensiunile fișierelor de imagine fără artefacte

Puteți reduce în continuare dimensiunea fișierului acestor imagini , de exemplu, eliminând datele EXIF . Vă recomandăm să utilizați instrumente precum ImageOptim sau site-uri web precum Squoosh , JPEGmini , jpeg.io sau Kraken.io .
Când vă optimizați imaginile, puteți testa pagina cu instrumente precum Google PageSpeed Insights , Lighthouse , WebPageTest.org sau Pingdom .

Adăugarea imaginii la articolul vostru

În timp ce Google devine mai bun la recunoașterea a ceea ce este într-o imagine, nu ar trebui să vă bazați încă pe abilitățile lor. Totul se rezumă la faptul că oferiți contextul pentru acea imagine – așa că completați cât puteți! Vom discuta despre modul de mai jos.
Imaginea este gata de utilizare, dar nu o aruncați doar în articolul oriunde. Așa cum am menționat mai devreme, adăugarea acestuia aproape de conținutul textual aferent ajută foarte mult. Se asigură că textul este la fel de relevant pentru imagine ca și imaginea pentru text, ceea ce preferă utilizatorii și Google.

Subtitrări

Titlul imaginii este textul care însoțește imaginea de pe pagină – dacă vă uitați la imaginile din acest articol, este textul din caseta gri de sub fiecare. De ce sunt importante subtitrările pentru SEO imagine? Pentru că oamenii le folosesc atunci când scanează un articol. Oamenii tind să scaneze titluri, imagini și subtitrări în timp ce scanează o pagină web. Înapoi în 1997, Jakob Nielsen a scris :

„Elementele care îmbunătățesc scanarea includ titlurile, tipul mare, textul aldin, textul evidențiat, listele cu marcatori, grafica, subtitrările, propozițiile subiectului și cuprinsul.”

În 2012, KissMetrics a mers chiar mai departe, afirmând că:

„Subtitrările din imagini sunt citite în medie cu 300% mai mult decât copia corpului în sine, așa că a nu le utiliza sau a nu le folosi corect înseamnă a pierde ocazia de a atrage un număr imens de potențiali cititori.”

Trebuie să adăugați subtitrări la fiecare imagine? Nu, pentru că uneori imaginile au alte scopuri. Decideți dacă doriți sau nu să utilizați al pentru SEO. Ținând cont de nevoia de a evita supra-optimizarea, am spune că ar trebui să adăugați subtitrări numai acolo unde ar avea sens vizitatorului ca unul să fie acolo. Gândiți-vă mai întâi la vizitator și nu adăugați o legendă doar în scopuri SEO de imagine.

alttext și titletext

altText (sau alt tag) se adaugă la o imagine astfel încât nu va fi un text descriptiv în loc în cazul în care imaginea nu poate fi afișată vizitatorului , pentru orice motiv. Nu o putem spune mai bine decât Wikipedia :

„În situațiile în care imaginea nu este disponibilă cititorului, poate pentru că au oprit imaginile în browserul lor web sau utilizează un cititor de ecran din cauza unei deficiențe de vedere, textul alternativ asigură că nu se pierd informații sau funcționalități.”

Asigurați-vă că adăugați text alternativ la fiecare imagine pe care o utilizați și asigurați-vă că textul alternativ include expresia cheie SEO pentru pagina respectivă (dacă este cazul). Cel mai important, descrie ceea ce este în imagine, astfel încât atât motoarele de căutare, cât și oamenii să poată avea sens. Cu cât are mai multe informații relevante din jurul unei imagini, cu atât motoarele de căutare consideră că această imagine este importantă.
Când treceți cu mouse-ul peste o imagine, unele browsere afișează titletextul ca „sfat”. Chrome arată textul titlului așa cum a fost intenționat . Textul titlului pentru imagini este similar și o mulțime de oameni care folosesc titluri pur și simplu copiază textul alternativ, dar din ce în ce mai mulți oameni le lasă în totalitate. De ce este asta? Iată ce face Mozilla :

titleAre o serie de probleme de accesibilitate, bazate în principal pe faptul că suportul pentru cititorul de ecran este foarte imprevizibil și majoritatea browserelor nu o vor afișa decât dacă plasați cu mouse-ul (deci nu aveți acces la utilizatorii tastaturii).”

Este mai bine să includeți astfel de informații de sprijin în textul articolului principal, mai degrabă decât atașate la imagine.

Continuați să citiți: Citiți mai multe despre optimizarea etichetei alt și a etichetei de titlu »

Adăugați date structurate pe imagine

Adăugarea de date structurate la pagini poate ajuta motoarele de căutare să vă afișeze imaginile ca rezultate bogate. În timp ce Google spune că datele structurate nu vă ajută să vă clasați mai bine, vă ajută să obțineți o listă mai concretă în Căutarea de imagini. Există totuși mai multe. De exemplu, dacă aveți rețete pe site și adăugați date structurate la imagini, Google poate adăuga, de asemenea, o insignă imaginilor, arătând că această imagine aparține unei rețete. Google Images acceptă date structurate pentru următoarele tipuri:

 • Produs
 • Video
 • Reţetă
yoast seo creditpe.net
Căutarea pentru Yoast SEO Premium în Google Images afișează eticheta produsului pentru pagina noastră de produse plugin

Google are o serie de linii directoare pe care trebuie să le urmați dacă doriți ca imaginile să apară bogate în căutare de imagini. În primul rând, atunci când specificați o imagine ca proprietate de date structurate, asigurați-vă că imaginea aparține de fapt instanței de acel tip. În plus, imaginea ar trebui să aibă atributul de imagine și ca imaginile să poată fi accesate cu crawlere și indexabile. Le puteți găsi pe toate Regulile generale privind datele structurate ale Google .
Yoast SEO adaugă automat datele structurate corecte la o serie de imagini de pe site-ul, cum ar fi sigla sau cele pe care le adăugați la articolele de instrucțiuni încorporate în blocurile noastre. Pluginul găsește întotdeauna cel puțin o imagine relevantă pe orice pagină de adăugat la graficul de date structurate. În acest fel, Yoast SEO vă poate descrie pagina în mod corespunzător motoarelor de căutare. Doriți să aflați mai multe despre datele structurate? Înscrieți-vă la cursul nostru gratuit de formare a datelor structurate dacă doriți să aflați cum să adăugați date structurate la paginile !

Carduri OpenGraph și Twitter

Mai devreme, am menționat utilizarea imaginilor pentru partajarea socială. Dacă adăugați următoarea etichetă de imagine în <head>secțiunea din pagina HTML astfel:

<meta property="og:image" content="http://example.com/link-to-image.jpg" />
Acest lucru vă va asigura că imaginea este inclusă în partajarea de pe Facebook (și OpenGraph este, de asemenea, utilizat pentru Pinterest , de exemplu).

posteaza pe Facebook

Pluginul nostru Yoast SEO are o secțiune de socializare în care puteți seta și – în versiunea Premium – chiar previzualizați postările de pe Facebook și Twitter . Utilizatorii premium pot utiliza, de asemenea, integrarea Zapier pentru a automatiza postarea pe platformele de socializare. Asigurați-vă că utilizați o imagine de înaltă calitate, cum ar fi imaginea originală pe care ați utilizat-o în postare, deoarece platformele sociale folosesc imagini de calitate mai mare / mai mari decât de multe ori. Dacă ați configurat corect acest lucru și nu afișează imaginea potrivită, încercați să spălați memoria cache a Facebook în depanatorul URL . Cardurile Twitter fac același lucru pentru Twitter și sunt generate și de pluginul nostru.

Sitemap-uri de imagine XML

Dacă sunteți dezvoltator web, s-ar putea să vă întrebați despre sitemap-urile de imagine XML. Aș prefera să descriu acest lucru ca imagini în sitemap-uri XML . Google este clar despre acest lucru :

În plus, puteți utiliza extensii de imagine Google pentru sitemap-uri pentru a oferi Google mai multe informații despre imaginile disponibile pe paginile dvs. Informațiile despre sitemap-ul imaginilor îl ajută pe Google să descopere imagini pe care altfel nu le-am putea găsi (cum ar fi imaginile pe care le accesează site-ul dvs. cu cod JavaScript) și vă permite să indicați imagini pe site-ul dvs. pe care doriți ca Google să le acceseze cu crawlere și să le indexeze.

Din când în când, oamenii ne întreabă despre sitemap-urile de imagine XML. Nu le generăm în pluginul nostru, ci urmăm sfaturile Google și le includem în pagină sau postăm sitemap-uri. Doar derulați în jos în sitemap-ul nostru pentru postări și veți vedea că am adăugat imagini la toate postările noastre recente (există o coloană doar pentru asta). Adăugarea de imagini la sitemap-urile XML vă ajută Google să vă indexeze imaginile, deci asigurați-vă că faceți acest lucru pentru o imagine SEO mai bună.

Servirea imaginilor printr-un CDN de imagine

Știm cu toții CDN-urile ca fiind una dintre cele mai populare optimizări ale vitezei site-ului. Unele companii care furnizează CDN-uri au, de asemenea, un CDN specific pentru imagini. CDN-urile de imagine sunt construite în jurul sarcinilor de bază: pentru a vă optimiza imaginile și a le trimite vizitatorului cât mai repede posibil. Rularea unei imagini CDN poate accelera livrarea imaginilor de foarte multe ori.
Un CDN de imagine vă permite să gestionați transformarea, optimizarea și livrarea imaginilor. Puteți determina ce încărcări când și cum ar trebui să funcționeze. De exemplu, puteți spune că toate imaginile PNG ar trebui să fie convertite în webp din mers, deoarece acestea se încarcă mai rapid și oferă cea mai bună calitate a imaginii. Un CDN de imagine are o mulțime de opțiuni pentru a regla fin procesul, dar există adesea o setare implicită care este probabil cea mai bună pentru majoritatea site-urilor.
Există o mulțime de CDN-uri de imagine pentru a alege, cum ar fi Sirv, Cloudinary și Imagekit. De asemenea, platforme precum Cloudflare vă permit să determinați cum să redimensionați, să reformatați și să difuzați imagini.

Imagine SEO: rezumat

Imaginea SEO este suma unui număr de elemente. Odată ce Google recunoaște mai bine elementele din imagini în fiecare zi, este logic să ne asigurăm că imaginea și toate elementele sale contribuie la o experiență bună a utilizatorului, precum și la SEO. Ar fi o prostie să încerci să-l îndrăgostești pe Google.
Rețineți aceste lucruri atunci când adăugați o imagine la un articol:

 • Utilizați o imagine relevantă care se potrivește textului
 • Alegeți un nume de fișier bun pentru imagine
 • Asigurați-vă că dimensiunile imaginii se potrivesc cu dimensiunea imaginii afișate
 • Folosiți srcsetdacă este posibil
 • Reduceți dimensiunea fișierului pentru o încărcare mai rapidă
 • Adăugați o legendă, dacă este cazul, pentru scanarea mai ușoară a paginii
 • Utilizați text alternativ pentru imagine. Nu este nevoie de un text de titlu
 • Adăugați date structurate imaginilor
 • Adăugați etichete OpenGraph și Twitter Card pentru imagine
 • Utilizați imagini în sitemap-urile XML
 • Servirea imaginilor printr-un CDN
 • Oferiți tot contextul pe care îl puteți!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *