suport@creditpe.net

Cum se face schimbarea structurii permalink WordPress

În trecut, recomandam frecvent oamenilor să își schimbe structura permalinks. În această postare, vă vom explica de ce ar trebui să luați în considerare schimbarea structurii permalink WordPress și cum să procedați.

Atenție!
Nu vă modificați permalinkurile dacă site-ul există de ceva timp. Încercarea cu legăturile permanente dacă aveți mult conținut, redirecționări etc. poate duce la multe probleme.
Vă rugăm să fiți atent!

Când alegem schimbarea structurii permalink WordPress?

Un lucru obișnuit pe care îl vedem în structurile de legături permanente sunt utilizarea datelor. Pentru site-urile web care postează conținut legat de evenimente curente, cum ar fi site-urile de știri, acest lucru are un sens perfect. Cu toate acestea, pentru majoritatea blogurilor, conținutul este de obicei „atemporal”, deoarece tinde să acopere subiecte care nu se referă la o anumită dată în timp.

Folosirea de date în structura de permalink tinde, de asemenea, să aibă un alt efect secundar, și anume un CTR mai scăzut pentru postările mai vechi, care ar putea fi foarte relevante. Ori de câte ori cineva vede un rezultat în Google cu o dată îndreptată în urmă cu doi ani, va fi mai puțin probabil să facă clic pe rezultatul respectiv. Văzând că Google folosește acest CTR pentru clasarea paginilor, ar putea fi o idee foarte bună să vă schimbați structura de permalink cu ceva mai atrăgător pentru vizitatorii ! Dacă doriți mai multe informații, ar trebui să citiți postarea noastră pe considerente URL SEO / Legătură permanentă WordPress .

Cum schimbăm structura permalink WordPress

Există doi pași în schimbarea structurii de permalink WordPress. Primul pas este ușor: accesați Setări -> Legături permanente și selectați Numele postării . În acest articol vă explicăm cum să vă modificați structura legăturii permanente .

schimbarea structurii permalink

Dar ce se întâmplă cu toate postările vechi care încă mai au date în legătura permanentă? Cu acest instrument la îndemână , puteți genera cu ușurință o redirecționare care poate fi plasată în fișierul htaccess . Aceasta va îndrepta postările folosind vechea structură permanentă, către cea nouă.

Vă rugăm să rețineți că instrumentul acceptă în prezent numai servere bazate pe Apache și nu Nginx.

După ce ați copiat redirecționarea pe fișierul htaccess , ar trebui să ieșiți și să testați dacă totul funcționează corect. Dacă redirecționarea nu pare să funcționeze, ar putea însemna că nu aveți voie să utilizați RedirectMatch pe serverul Apache.

Dacă nu aveți drepturile adecvate pentru a vă edita fișierul .htaccess sau nu puteți utiliza RedirectMatch, puteți lua în considerare și utilizarea pluginului nostru Yoast SEO Premium . Nu vă poate redirecționa toate postările simultan dacă modificați structura permalink, dar va crea automat o redirecționare ori de câte ori modificați permalinkul unei postări.

Dacă decideți să vă schimbați linkurile permanente existente, vă rugăm să aveți grijă de două lucruri:

  • Ar trebui să testați întotdeauna
  • Veți pierde acțiunile sociale pe care le-ați avut pentru acele adrese URL.

Citiți mai multe: WordPress SEO: tutorialul final »

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *