suport@creditpe.net

Redirecționare URL. Ce este și cum se face?

În acest articol veți afla ce este o redirecționare (redirect). Fiecare pagină de pe web are o adresă, o adresă URL, care înseamnă „Uniform Resource Locator”. Uneori, conținutul se mută de la o adresă URL la altă URL. Atunci ai nevoie de o redirecționare. O redirecționare face ca un browser să treacă automat de la o adresă URL la alta URL.

O redirecționare poate indica către orice altă adresă URL: nu trebuie să indice spre același site web. Redirecționările către un alt domeniu sunt denumite uneori redirecționări între domenii.

Tipuri de redirecționări

Există mai multe moduri de a face o redirecționare a browserului. Redirecționările pot fi împărțite în două clase: redirecționări de pe server și redirecționări de pe partea clientului. Fiecare dintre acestea poate fi apoi împărțit în mai multe tipuri.

Redirecționări de pe server

Redirecționările de pe server sunt efectuate direct pe server și au ca rezultat trimiterea unui mic conținut către browser, în așa-numitele anteturi de stare HTTP. Browserele știu apoi unde să meargă și vor urma imediat. Aceste anteturi HTTP au un cod pentru tipul de redirecționări de pe server și o nouă locație către care ar trebui să vă ducă browserul.

Browserele vor memora în cache o redirecționare 301 și o vor efectua imediat din nou data viitoare, fără a fi nevoie să preia din nou adresa URL originală până când memoria cache este ștearsă. Acesta este, de exemplu, cazul redirecționărilor bazate pe limbă sau geografică. Browserele nu vor memora în cache o redirecționare 302, astfel încât serverul va primi de fiecare dată o cerere pentru adresa URL originală. Motoarele de căutare vor urma redirecționarea, dar vor menține vechea adresă URL în indexul lor. Deoarece prea multe sisteme utilizează un 302 în mod implicit, în loc de un 301, motoarele de căutare tind să trateze 302 de lungă durată ca 301 în multe feluri. Browserele nu vor cache niciodată redirecționările 307. Este posibil ca motoarele de căutare să nu urmeze întotdeauna 307 redirecționări, deoarece sunt considerate temporare.

Tipul de redirecționare Utilizare caz Impactul browserului Impactul SEO
301 O redirecționare permanentă, utilizată atunci când o pagină sa mutat sau pentru când o pagină a fost ștearsă și conținut similar poate fi găsit în altă parte. Motoarele de căutare urmăresc redirecționarea și vor adăuga noua adresă URL la index. Linkurile care indică adresa URL veche vor fi luate în considerare pentru clasarea noii adrese URL.
302 O redirecționare temporară, utilizată pentru momentul în care o pagină trebuie mutată temporar sau pentru momentul în care ar trebui solicitată întotdeauna adresa URL originală. 307 O redirecționare temporară „îmbunătățită”, care va fi tratată întotdeauna ca temporară de către motoarele de căutare.
308 Aproape niciodată folosit, un 308 înseamnă „urmați această redirecționare și nu mergeți niciodată la vechea adresă URL”. Browserele vor memora în cache hard 308 redirecționări. Similar cu un 301.

Redirecționări din partea clientului

O redirecționare din partea clientului este rezultatul unui cod care rulează în browser și apoi redirecționează „clientul”, browserul, către o altă adresă URL. Pentru a putea rula acel cod, acesta trebuie trimis mai întâi către browser și, prin urmare, aceasta este întotdeauna o soluție mai lentă. Preveniți redirecționările din partea clientului cât mai mult posibil.

Există două tipuri de redirecționări din partea clientului: așa-numita meta refresh, care reîmprospătează pagina către o altă adresă URL după o anumită perioadă de timp, sau o redirecționare JavaScript, care schimbă adresa URL a ferestrei după ce codul respectiv a fost rulat. Impactul SEO al ambelor tipuri de redirecționări din partea clientului este greu de cuantificat, dar, de obicei, nu este la fel de fiabil ca redirecționările de pe server.

Când să creați o redirecționare

Ar trebui să creați redirecționări atunci când:

  • Vă deplasați de la un sistem la altul și modificați adresele URL din această cauză.
  • Ați șters o pagină și există conținut similar disponibil în altă parte.
  • Fuzionați conținutul mai multor pagini într-una.

Citiți mai multe: ce redirecționare ar trebui să folosesc? »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *