suport@creditpe.net

Redactarea SEO: ghid complet. Ce beneficii aduce?

Redactarea SEO este atât un element cheie, cât și o mare provocare în fiecare strategie SEO. Pe măsură ce motoarele de căutare accesează cu crawlere paginile web , conținutul site-ului web trebuie adaptat la algoritmii – în continuă schimbare – ai motoarelor de căutare. În plus, trebuie să scrieți clar, astfel încât publicul să se bucure și să înțeleagă site-ul web. La urma urmei, știm că lizibilitatea ocupă un loc .

Acest ghid complet de redactare SEO vă conduce prin procesul de cercetare a cuvintelor cheie , precum și prin cele 3 etape ale procesului de scriere. De asemenea, vă va ajuta să scrieți articolele lizibile și SEO-friendly de care are nevoie site-ul web! Și nu în ultimul rând, vă vom oferi câteva informații despre scrierea de conținut pentru site-uri internaționale și provocările care vin odată cu aceasta.

Redactare SEO

Clasarea în Google va apărea automat dacă site-ul web este de o calitate extrem de înaltă. Motivul pentru aceasta: Google vrea să-și servească clienții ceea ce doresc. Misiunea lor este: să indexeze toate informațiile lumii și să le facă accesibile universal . În plus, Google vrea, desigur, să câștige bani, dar va trebui să le arate oamenilor rezultatele pe care le caută – în caz contrar, oamenii nu mai folosesc Google. Deci, putem fi de acord că Google dorește să le arate oamenilor cele mai bune rezultate. Dacă site-ul web este cel mai bun pe piața de nișă , Google dorește să îl claseze în poziția de sus în rezultate.

SEO holistic

Holistic SEO este o strategie de marketing interdisciplinară care vizează crearea celui mai bun site web pe o anumită piață de nișă. Pentru a face acest lucru, designul tehnic al site-ului web ar trebui să fie excelent, UX-ul site-ului web impecabil și toate aspectele de securitate acoperite. Cu toate acestea, cel mai important este că conținutul site-ului web trebuie să fie bine scris și să vizeze publicul pe care îl servește site-ul web. Această abordare necesită abilități avansate de scriere SEO.

Scrie cea mai bună copie!

Pentru a vă asigura că site-ul web este cel mai bun din sectorul, textul de pe site-urile web ar trebui să fie frumos și ușor de citit . Fără a face concesii la calitatea conținutului, ar trebui să vă ajustați și să vă ajustați textul la cerințele specifice ale motoarelor de căutare. Procesul de redactare SEO seamănă foarte mult cu procesul de a scrie orice altceva, deci este o muncă grea și, inevitabil, unii dintre noi avem mai mult talent de scriere decât alții. Din păcate, nu putem fi cu toții Ernest Hemingway , dar cu puțină pregătire, oricine ar trebui să poată scrie o copie SEO mai bună .

Citiți mai multe: 5 sfaturi pentru a scrie postări de blog lizibile! »

Înainte de a scrie: începeți întotdeauna cu cercetarea cuvintelor cheie

Primul pas al redactării SEO are puțin de-a face cu scrierea. Mai întâi, trebuie să decideți despre ce veți scrie. Pentru ce subiecte vrei să fii găsit? Va trebui să utilizați cuvintele cheie pentru care doriți să vă clasificați în copie, astfel încât primul pas al redactării SEO este cercetarea cuvintelor cheie . Cercetarea cuvintelor cheie este ceea ce faceți pentru a enumera cuvintele cheie și frazele cheie pentru care doriți să vă clasificați.

Cercetarea corectă a cuvintelor cheie constă din acești trei pași:

1. Formulează o declarație de misiune

Înainte de a începe cercetarea cuvintelor cheie, ar trebui să vă gândiți la declarația de misiune. Iată ce te face să ieși din mulțime. În timp ce vă formulați declarația de misiune, ar trebui să luați în considerare întrebări precum: cine sunteți și despre ce este blogul vostru? Ce îl face unic? Luați-vă timp pentru a formula și scrie declarația de misiune. Pentru mai multe informații despre crearea declarațiilor de misiune, citiți postarea noastră despre cum să scrieți o declarație de misiune pentru site-ul web .

2. Faceți o listă de cuvinte cheie relevante

După ce ați formulat o declarație clară de misiune, puteți începe să faceți o listă cu toți termenii de căutare (cuvinte cheie) pentru care doriți să fie găsit site-ul web. Dacă misiunea este clară, ar trebui să aveți puține probleme în a veni cu termeni de căutare care se aplică pieței de nișă și punctelor de vânzare unice. Acestea vor fi cuvintele cheie pentru care doriți să fiți găsite.

Pentru a veni cu condiții bune, trebuie să intrați cu adevărat în capul publicului. Cum sunt cel mai probabil să te găsească? Ce ar căuta pe Google? La sfârșitul cercetării cuvintelor cheie, ar trebui să aveți o listă cu toți termenii de căutare relevanți pe care ar putea să-i folosească oamenii. De asemenea, gândiți-vă la combinații și variații ale acestor termeni. Merită menționat faptul că puteți utiliza și instrumente pentru a vă ajuta în procesul de cercetare a cuvintelor cheie. De exemplu, avem instrumentul de cercetare a cuvintelor cheie legate de Yoast SEO și Semrush . După ce ați făcut o listă, este posibil să aveți probleme la a decide ce frază cheie să utilizați. Dacă acesta este cazul, citiți postarea noastră despre cum să alegeți cuvântul cheie cu focalizare perfectă .

Creați o prezentare generală

În cele din urmă, ar trebui să aveți o imagine de ansamblu utilă, care vă va fi de mare ajutor în procesul de redactare SEO. Vă ajută să creați un tabel de cuvinte cheie pentru a rezuma informațiile. Încercați să veniți și cu combinații de cuvinte cheie, apoi ordonați cuvintele cheie după un fel de prioritate. Care dintre aceste cuvinte cheie sunt deosebit de importante pentru a fi clasificate și cele mai apropiate de declarația de misiune și care sunt mai puțin? Atunci când alegeți cuvintele cheie pe care să le abordați mai întâi, ar trebui să luați în considerare și probabilitatea ca paginile să se claseze pentru acel cuvânt cheie specific. În multe cazuri, concentrarea pe cuvinte cheie mai puțin populare și mai puțin competitive poate fi o strategie bună la început. Citiți postările noastre despre motivul pentru care ar trebui să vă concentrați pe cuvintele cheie cu coadă lungă dacă doriți să aflați mai multe despre importanța cuvintelor cheie mai puțin competitive.

3. Uită-te la intenția de căutare

Strategiile SEO ar trebui, în zilele noastre, să se învârtă în mare parte în răspunsul la întrebările pe care le au oamenii. Ori de câte ori cineva introduce o interogare de căutare într-un motor de căutare, este în căutare de ceva. Există 4 tipuri de intenții pe care căutătorii le pot avea:

 • Intenție informațională: pentru a găsi informații despre un anumit subiect.
 • Intenție de navigație: pentru a accesa un anumit site web prin introducerea termenului într-un motor de căutare.
 • Intenție comercială: să cumpărați ceva în curând și să faceți cercetări înainte de a face o achiziție.
 • Intenție tranzacțională: să cumpere ceva după efectuarea căutărilor de intenții comerciale.

În cercetarea cuvintelor cheie, trebuie să aflați ce tipuri de intenții se aplică cuvintelor cheie și să încercați să corespundeți acestor intenții de căutare. Puteți utiliza rezultatele căutării pentru a afla ce intenție se aplică cuvintelor cheie și pentru a crea conținut excelent care să se potrivească cu această intenție . Ce intenție vizați ar trebui să vă afecteze și stilul de scriere. Vom analiza mai târziu în acest ghid.

4. Creați pagini de destinație pentru căutători

Ultimul pas al cercetării cuvintelor cheie este să creați postări sau pagini minunate pentru cuvintele cheie pentru care doriți să fiți găsiți. Conținutul ar trebui să fie adaptat pentru a atrage vizitatorii care au găsit blogul printr-un anumit cuvânt cheie. Aceasta ar putea fi o pagină dedicată sau o postare de blog optimizată pentru un anumit cuvânt cheie. Asigurați-vă că vizitatorii pot naviga pe blogul de acolo, prin meniu sau prin linkuri interne. Și asigurați-vă că aveți o pagină pentru fiecare cuvânt cheie relevant cu care veniți.

Dacă ați găsit un format excelent pentru aceste tipuri de postări sau pagini, puteți utiliza Yoast Duplicate Post pentru a utiliza acel format pentru pagini similare. Cu acesta, puteți clona o postare și o puteți umple cu ușurință cu conținutul despre care va fi pagina.

Cercetarea cuvintelor cheie vă va oferi o idee bună despre ce să faceți blog. Apoi, va trebui să deblocați conținut în jurul unui anumit cuvânt. Un cuvânt nu este însă un subiect. Lângă un cuvânt cheie (sau o frază cheie), veți avea nevoie de un unghi, o poveste specifică în jurul cuvântului cheie respectiv. Citiți sfaturile noastre despre cum să veniți cu idei pentru blogul dacă doriți să aflați mai multe.

Trei faze ale redactării unui articol

După ce ați decis un subiect sau o poveste pe care doriți să o scrieți, începe redactarea SEO reală! Procesul de scriere SEO constă din trei etape: pregătirea, scrierea și corectarea (sau editarea).

Redactarea SEO

Faza 1 a procesului de scriere: Pregătirea textului

Prima fază a procesului de redactare SEO reală este planificarea piesei. Înainte de a pune pixul pe hârtie (sau degetele pe tastatură), luați-vă ceva timp și gândiți-vă la ce veți scrie. Veți avea un subiect în minte, până acum, dar înainte de a începe să scrieți , ar trebui să aveți și răspunsuri clare la următoarele întrebări:

 1. Care este scopul articolului tău? De ce scrii? Ce vrei să realizezi?
 2. Care va fi principalul mesaj al postării tale? Care este întrebarea cheie la care doriți să răspundeți?
 3. Cine este publicul tău ? Ce caută?
 4. De ce informații aveți nevoie pentru a scrie piesa?
 5. În ce ordine vă veți prezenta informațiile? Care va fi structura articolului?

În postarea noastră despre pregătirea unei postări pe blog , puteți citi totul despre cum să găsiți răspunsuri corecte și clare la aceste întrebări.

Scopul textului și intenția de căutare

Prima întrebare din listă este: Care este scopul articolului dumneavoastră . Este important să vă gândiți la asta în prealabil, deoarece afectează modul în care ar trebui să scrieți articolul. Doriți să informați utilizatorii? Îi amuză? Sau îi convingeți să facă ceva pe site-ul? Pasul de pregătire este, de asemenea, atunci când trebuie să luați în considerare intenția vizitatorului. Dacă cercetarea cuvintelor cheie a demonstrat în mod clar că intenția din spatele unei anumite interogări este informativă și doriți să scrieți o pagină convingătoare, axată pe vânzări pentru acel cuvânt cheie, nu este o potrivire excelentă. Desigur, dacă v-ați gândit la strategia de cuvinte cheie, aceasta nu va fi o problemă.

În orice caz, trebuie să vă gândiți la intenția utilizatorului înainte de a începe să scrieți, pur și simplu pentru că un text informativ este scris diferit de un text persuasiv. Limbajul pe care îl veți folosi atunci când scrieți un text informativ ar trebui să fie clar și concentrat, în timp ce limbajul persuasiv va fi de obicei foarte pozitiv, cu o atenție mai mare asupra cititorului. Și textele amuzante tind să folosească un limbaj mai informal, joc de cuvinte sau exagerări.

Continuați să citiți: De ce scopul textului este important pentru SEO »

Structura textului

Un element important al planificării articolului este configurarea structurii acestuia. Structura textului de pe site este vital pentru SEO copywriting. Dacă conținutul are o structură clară, aveți șanse mai mari de a vă clasa bine în Google.

Într-adevăr merită să te gândești la structura piesei tale înainte de a începe. Deoarece structura este scheletul textului tău: va ajuta cititorul să înțeleagă principalele puncte ale articolului.

Postările și paginile cu o structură clară vor duce, de asemenea, la conversii mai mari pe site-ul web. Aveți șanse mai mari ca vizitatorii să vă cumpere produsele sau să revină pe site-ul vostru dacă vă înțeleg corect mesajul. Pentru sfaturi practice cu privire la modul de configurare a structurii unei piese de scris, ar trebui să citiți creând o structură clară a postului de blog

Etapa 2 a procesului de scriere: Scrierea textului

Acum puteți începe procesul de scriere SEO real! Aceasta durează doar aproximativ 20% din timpul total pe care îl petreceți pentru articolul.

Doar scrie!

Cel mai important sfat pentru această fază a redactării SEO este doar să scrieți. Oamenii întâmpină deseori probleme cu prima propoziție (sau cu primul paragraf). Dar, în acest stadiu, puteți sări peste scrierea acestui prim paragraf cu totul. Doar puneți câteva cuvinte referitoare la conținutul pe care ar trebui să îl conțină primul paragraf și începeți să scrieți al doilea paragraf. Începuturile și finalurile sunt mai ușor de scris odată ce ați concretizat corpul principal al postării.

Dacă o propoziție nu este corectă din punct de vedere gramatical sau sună ciudat, continuă și nu-ți face griji încă. Puteți rescrie aceste lucruri în faza următoare, care este editarea. În faza de scriere, este important să rămâi în fluxul de scriere.

Rămâneți la structura textului

În timp ce scrieți, utilizați structura pe care ați creat-o în faza de pregătire ca schiță și scrieți paragrafele conform planului respectiv. Asigurați-vă că scrieți paragrafe clare. Începeți fiecare paragraf cu cea mai importantă propoziție, apoi explicați-l sau detaliați-l. Cititorii vor putea înțelege cel mai important conținut din articol, citind doar primele propoziții ale paragrafelor.

Asigurați-vă că textul este lizibil

Citirea de pe un ecran este dificilă, așa că, dacă doriți ca cititorii să citească întreaga postare pe blog, trebuie să ușurați citirea. Postările care sunt frumoase și ușor de citit vor avea ca rezultat mai mulți vizitatori și o rată de conversie mai mare. Cel mai important, asigurați-vă că textul este corect pentru publicul pentru care scrieți.

Pentru a citi mai multe sfaturi despre scrierea textelor lizibile, citiți postarea noastră cu sfaturi despre cum să faceți postările de blog mai lizibile și postarea noastră cu sfaturi despre cum să îmbunătățiți tipografia blogului. Aceste sfaturi vă vor ajuta cu adevărat să vă ajustați procesul de redactare SEO.

Câteva modalități de a vă îmbunătăți stilul de scriere

Unii oameni sunt scriitori naturali și nu au nevoie de niciun sfat pentru redactarea lor SEO – sunt capabili să scrie un articol atractiv, distractiv, lizibil în câteva minute. Altora le lipsește această abilitate. Dar, deși scrierea atractivă este o chestiune de talent, practica cu siguranță ajută! Să analizăm câteva sfaturi pentru a vă îmbunătăți stilul de scriere, precum și două stiluri de scriere cu care să experimentați.

Sfat: Citiți multe!

Dacă doriți să dezvoltați un stil de scriere atractiv, chiar vă ajută să citiți foarte mult. Citirea (romane, bloguri, reviste, orice altceva) vă va inspira să scrieți propriile articole minunate. Vă va învăța cum își formează alți oameni propozițiile și își construiesc paragrafele. Te învață cum să folosești umorul și cum să te joci cu limbajul. În plus, vă permite să dezvoltați o senzație intestinală despre ceea ce face un articol ușor de citit. Dacă doriți mai multe sfaturi despre cum să vă dezvoltați stilul de scriere, citiți postarea de pe blogul nostru despre cum să obțineți un stil de scriere atractiv.

Stilul piramidei inversate

Un stil de scriere binecunoscut în jurnalism, piramida inversată înseamnă practic că vă puneți cele mai importante informații în avans. Nu vă îngropați punctul cheie la jumătatea celui de-al treilea paragraf, ci spuneți povestea completă în primul paragraf. Desigur, puteți detalia în următoarele paragrafe. Dar primesti mesajul tau principal imediat. Acest stil de scriere rezista destul de bine pentru unele tipuri de articole. Este util mai ales acum că conținutul web este utilizat din ce în ce mai mult pentru a răspunde la fiecare tip de întrebare pe care o poate avea un căutător.

Citiți mai departe: Scrierea conținutului cu stilul piramidei inversate »

Povestiri

Toată lumea iubește o poveste bună și majoritatea oamenilor pot spune, de asemenea, o poveste bună – mai ales din experiența personală. Vești minunate: poți folosi puterea poveștilor în copia SEO! Fie că este vorba de postări de blog sau de pe pagini de produse, inclusiv o poveste (relevantă) va contribui la captarea interesului cititorului. Poveștile pot oferi mai multă claritate și ar putea chiar ajuta cititorii să vă amintească mai ușor de voi.

Continuați să citiți: Ce este povestirea și de ce ar trebui să o folosiți? »

Ia o pauză din când în când

Redactarea SEO poate fi un proces destul de intens. Dacă scrieți perioade lungi de timp, veți descoperi că concentrarea devine mai grea. Cu toate acestea, intervalul de timp exact va fi diferit pentru fiecare individ. Dacă descoperiți că mintea voastră a început să rătăcească, va fi momentul să faceți o pauză.

Personal vorbind, nu pot scrie mai mult de 20 de minute la un moment dat. Pentru a fi sincer, atenția mea este destul de scurtă. În acel moment, mă ridic să mă plimb, să mă uit la cronologia mea de pe Facebook sau să fac o ceașcă de ceai. Chiar și o pauză de un minut poate fi suficientă pentru a reveni la scrierea cu un nivel proaspăt și reînnoit de concentrare și creativitate.

Etapa 3 a procesului de redactare SEO: Editarea textului

Odată ce ați terminat de scris piesa, veți primi prima versiune a articolului. Această primă schiță este lucrul pe care îl veți îmbunătăți în faza finală a scrierii. Pasul final va dura totuși destul de mult timp.

Faza de editare este faza procesului de redactare SEO în care ar trebui să „omoare dragii tăi”. Nu vă fie frică să aruncați lucruri afară. Ar trebui să citiți și să recitiți și să recitiți postarea și să corectați orice propoziții incomode, formulări neclare și structuri de paragrafe amestecate. Iată cinci pași de parcurs pentru a vă edita temeinic articolul.

Pasul 1: Citiți încet (și cu voce tare)

Puteți începe această fază citind piesa încet (și chiar cu voce tare, acest lucru vă poate ajuta cu adevărat). Fiecare propoziție trebuie să fie corectă din punct de vedere gramatical și ortografia trebuie să fie impecabilă. Trebuie să fii foarte critic cu propria ta muncă.

Pasul 2: Concentrați-vă pe propoziții

Începeți prin a vă asigura că fiecare propoziție este corectă. Concentrați-vă pe ortografia cuvintelor și reformulați formulări incomode. Asigurați-vă că propozițiile sunt corecte din punct de vedere gramatical și verificați lizibilitatea : asigurați-vă că propozițiile nu sunt prea lungi.

Pasul 3: Concentrați-vă pe paragrafe

Dacă toate propozițiile dintr-un paragraf sunt aprobate, uitați-vă la structura unui paragraf , concentrându-vă asupra acelei propoziții. Acea primă propoziție de bază surprinde cu adevărat ceea ce ai vrut să spui în acel paragraf specific? Frazele dintr-un paragraf sunt prezentate într-o ordine logică? Folosiți cuvinte de tranziție pentru a clarifica legătura dintre propoziții?

Pasul 4: verificați structura textului

Verificați dacă structura dintre paragrafe este clară. Subiectele din articolul sunt prezentate într-o ordine logică sau trebuie să faceți unele modificări?

De asemenea, ar trebui să vă verificați titlurile și subpozițiile . Asigurați-vă că cuvântul cheie focalizat se află într-unul dintre aceste titluri și subpoziții. Dar la fel de important, asigurați-vă că titlurile vă ajută cititorii să înțeleagă structura textului. În articolul despre cum să utilizați titlurile de pe site, vă explicăm cum să le utilizați.

Pasul 5: cereți feedback

Pasul final al procesului de redactare SEO este obținerea de feedback. După editarea textului, ar trebui să le cereți oamenilor feedback. La Yoast, toate postările pe care le scriem sunt citite de cel puțin doi dintre colegii noștri înainte de a le publica. Feedbackul permite perspectiva altcuiva decât scriitorul și duce aproape întotdeauna la îmbunătățiri imense în postare.

De asemenea, ar fi util să lăsați pe cineva din publicul să vă corecteze postarea pentru a testa dacă mesajul este comunicat corect. De asemenea, feedback-ul de la cineva cu abilități profesionale de scriere și gramatică, cum ar fi un editor , vă va ajuta să vă îmbunătățiți și mai mult postarea pe blog.

Folosiți Yoast SEO

În timp ce vă editați textul, veți găsi pluginul nostru Yoast SEO foarte util pentru redactarea SEO, deoarece vă ajută să vă optimizați textul pentru motoarele de căutare și să vă faceți textul mai lizibil. Pentru o prezentare detaliată a modului de utilizare a Yoast SEO atunci când vă optimizați conținutul, ar trebui să citiți postarea noastră despre caracteristica de analiză a conținutului din Yoast SEO. Pluginul analizează conținutul în diferite limbi diferite , astfel încât să puteți beneficia de utilizarea pluginului, chiar dacă nu scrieți în engleză!

Redactare SEO pentru site-uri internaționale

A scrie bine este greu, a scrie bine în mai multe limbi este și mai greu! Dacă dețineți site-uri web pentru mai multe regiuni și limbi, știți că acest lucru este adevărat. Traducerea conținutului poate fi o afacere dificilă, din cauza fenomenului prietenilor falși în diferite limbi. Prietenii falși se referă la cuvinte care seamănă în două limbi diferite, dar de fapt înseamnă ceva diferit.

Nu este ușor să creați conținut pentru site-urile multilingve. Este totuși realizabil și credem că există 3 moduri de a face acest lucru:

 • traduce conținutul;
 • creați conținut nou pentru acea piață;
 • transcreate content: o combinație a ambelor.

Obținerea de traduceri este probabil cel mai ușor. Dar este și cel mai dificil. Sunteți sigur că traducerea trimite același mesaj și are același ton de voce ca articolul original? Este greu să judeci dacă nu ești vorbitor nativ. Prin urmare: solicitați întotdeauna unui vorbitor nativ să verifice copia. Macar.

Crearea de conținut nou de către echipa locală este cea mai sigură alegere, cu probabil rezultatul de cea mai înaltă calitate. Cu toate acestea, consumă mult timp și nu profitați din plin de conținutul care există deja.

Prin urmare, vă sfătuim să „transcrieți”: luați ca bază ceea ce aveți deja, dar refaceți-l astfel încât să se potrivească grupului țintă local. Asigurați-vă că vorbitorii nativi care cunosc piața locală creează acest conținut. Dacă doriți să aflați mai multe despre acest lucru, citiți articolul meu despre crearea copiilor excelente în mai multe limbi.

Concluzie: redactarea SEO este un proces

Redactarea SEO funcționează cel mai bine atunci când urmați un proces definit și vă asigurați că textul este cât mai bun posibil. Deși nu toată lumea este un scriitor natural, scrierea SEO este ceva ce toată lumea poate obține mai bine cu practica.

Citiți mai multe: Ghidul final pentru SEO conținut »

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *