suport@creditpe.net

Meta descriere. Modul corect de scriere

Meta descriere – un fragment de până la aproximativ 155 de caractere – o etichetă în HTML – care rezumă conținutul unei pagini. Motoarele de căutare o afișează în rezultatele căutării, mai ales atunci când expresia căutată se află în descriere. Deci, optimizarea acestuia este crucială pentru SEO pe pagină. În această postare, vă vom arăta caracteristicile unei meta descrieri bune și modul în care Yoast SEO vă poate ajuta cu aceasta.

Ce este o meta descriere?

Meta descrierea este o etichetă HTML, care arată astfel în codul HTML al paginii:

<meta name="description" content="A page's description, usually one or two sentences."/>

Scopul său este simplu: trebuie să facă pe cineva care caută cu un termen de căutare pe Google să facă clic pe linkul dvs. Cu alte cuvinte, meta descrierile sunt acolo pentru a genera clicuri de la motoarele de căutare.

Motoarele de căutare spun că nu există niciun beneficiu SEO direct din meta descriere – nu o folosesc în algoritmul lor de clasare. Dar există un avantaj indirect: Google folosește rata de clic (CTR) ca modalitate de a afla dacă sunteți un rezultat bun. Dacă mai mulți oameni dau clic pe rezultatul dvs., Google vă consideră un rezultat bun și vă va muta – în funcție de poziția dvs. – în clasament. Acesta este motivul pentru care optimizarea meta descrierii este atât de importantă, la fel și optimizarea titlurilor .

Meta descriere.
O meta descriere de pe yoast.com, așa cum se vede în rezultatele căutării

Caracteristicile unei meta descrieri bune

Pe baza cercetărilor pe care le-am făcut pe acest subiect, precum și a experienței mele, am venit cu această listă de elemente de care aveți nevoie pentru a scrie o meta descriere bună: 

1. Păstrați-l până la 155 de caractere 

Lungimea potrivită nu există cu adevărat; depinde de mesajul pe care doriți să-l transmiteți. Ar trebui să ocupați suficient spațiu pentru a transmite mesajul, dar păstrați-l scurt și rapid în același timp. Cu toate acestea, dacă verificați rezultatele căutării în Google, veți vedea în principal fragmente de 120 până la 156 de caractere, ca în exemplul de mai jos. 

Meta descriere.

Din păcate, nu putem controla pe deplin ce afișează Google în rezultatele căutării . Uneori, decide să afișeze meta descrierea și, uneori, doar apucă câteva propoziții ale copiei tale. Oricum ar fi, cel mai bun pariu este să-l mențineți scurt. În acest fel, dacă Google decide să afișeze meta descrierea pe care ați scris-o, nu va fi scurtată. 

2. Folosiți vocea activă și faceți-o acționabilă 

Dacă considerați meta descrierea invitația la pagina dvs., trebuie să vă gândiți la utilizatorul dvs. și la motivația lor (posibilă) de a vă vizita pagina. Asigurați-vă că descrierea dvs. nu este plictisitoare, dificilă sau prea criptică. Oamenii trebuie să știe la ce se pot aștepta să găsească pe pagina dvs.

Exemplul din imaginea de mai jos este tipul de descriere pe care ar trebui să te străduiești să o scrii. Este activ, motivant și te adresează direct. Știți doar ce veți obține dacă faceți clic pe link!

Meta descriere.

3. Includeți un îndemn

„Bună ziua, avem un produs atât de nou și îl doriți. Află mai multe! ”Acest lucru se suprapune cu ceea ce am spus despre vocea activă, dar am vrut să o subliniez încă o dată. Meta descrierea este textul dvs. de vânzări. Cu excepția, în acest caz, „produsul” pe care încercați să îl vindeți este pagina care este conectată. Invitații precum Aflați mai multe , Descărcați-le acum , Încercați gratuit, vă sunt utile și le folosim și noi.

 a paginii de instruire SEO copywriting de pe yoast.com

4. Folosiți cuvântul cheie focus

Dacă cuvântul cheie de căutare se potrivește cu o parte a textului din meta descriere, Google va fi mai înclinat să-l folosească și să îl evidențieze în rezultatele căutării. Acest lucru va face ca linkul către site-ul dvs. să fie și mai atrăgător. Uneori, Google evidențiază sinonime. În exemplul de mai jos, sunt evidențiate atât Premiile Oscar, cât și Oscarurile. Obținerea rezultatelor evidențiate astfel îi face să iasă în evidență și mai mult.

Exemplu de fragment pentru termenul de căutare Premii Oscar

5. Afișați specificațiile, acolo unde este posibil 

Dacă aveți un produs pentru specialiștii în tehnologie, poate fi o idee bună să vă concentrați asupra specificațiilor tehnice. De exemplu, puteți include producătorul, SKU-ul, prețul, lucruri de genul acesta. Dacă vizitatorul caută în mod specific acel produs, este posibil să nu-l convingeți. Ca în exemplul de mai jos. Ceasul mă poate ajuta să rămân în formă? Înscrie-mă, asta e tot ce trebuia să știu. Rețineți că pentru a vă optimiza rezultatul în acest mod, ar trebui să lucrați la obținerea de fragmente bogate .

Rezultatul Google pentru Apple Watch Series 5

6. Asigurați-vă că se potrivește cu conținutul paginii

Aceasta este una importantă. Google va afla dacă utilizați descrierile meta pentru a înșela vizitatorii să facă clic pe rezultatul dvs. S-ar putea chiar să te penalizeze dacă o faci. În afară de aceasta, descrierile înșelătoare probabil vor crește și rata de respingere . Ceea ce va reduce și încrederea oamenilor în compania dvs. Este o idee proastă doar din acest motiv. De aceea, doriți ca meta descrierea să se potrivească cu conținutul de pe pagină.

7. Fă-l unic 

Dacă meta descrierea dvs. este aceeași cu cea pentru alte pagini, experiența utilizatorului în Google va fi îngreunată. Deși titlurile paginilor dvs. pot varia, toate paginile vor părea la fel, deoarece toate descrierile sunt aceleași. În loc să creați descrieri meta duplicate, ar fi bine să lăsați necompletat. Google va alege un fragment din pagina care conține cuvântul cheie utilizat în interogare. Acestea fiind spuse, scrierea unei meta descrieri unice pentru fiecare pagină pe care doriți să o clasați este întotdeauna cea mai bună practică.

Cum te ajută Yoast SEO să scrii meta descrieri

Dacă sunteți pe WordPress și utilizați Yoast SEO, adăugarea unei meta descrieri este ușoară ca plăcintă. În primul rând, îl puteți scrie în secțiunea de previzualizare Google a Yoast SEO . Dar, Yoast SEO vă oferă, de asemenea, feedback cu privire la aceasta în analiza SEO. Pluginul verifică două lucruri, lungimea meta descrierii și dacă ați folosit fraza cheie de focalizare în ea. Așadar, să vedem cum vă ajută pluginul și ce puteți face cu el. 

Ce face expresia cheie în evaluarea meta descrierii în Yoast SEO?

Această verificare se referă la utilizarea frazei cheie în meta descriere. O expresie cheie focus este termenul de căutare cu care doriți să se claseze o pagină. Când oamenii folosesc acest termen, doriți să vă găsească pagina. Vă bazați expresia cheie pe cercetarea cuvintelor cheie . Pe scurt, după ce vă faceți cercetările, ar trebui să ajungeți la o combinație de cuvinte pe care majoritatea publicului dvs. este cel mai probabil să le caute. Am discutat deja că, atunci când vă folosiți expresia cheie în meta descriere, Google probabil o va evidenția. Acest lucru face mai ușor pentru oameni să vadă că au găsit ceea ce caută. 

Yoast SEO verifică dacă și cât de des utilizați cuvintele din expresia cheie focus în textul meta descriere. În plus, dacă folosești Yoast SEO Premium , ține cont și de sinonimele pe care le introduci. Dacă exagerați, pluginul vă sfătuiește să limitați utilizarea frazei cheie de focalizare.

fraza cheie în verificarea meta descrierii în Yoast SEO

Cum să obțineți un glonț verde pentru expresia cheie din meta descriere

Dacă nu menționați deloc fraza cheie în meta descriere, veți primi un glonț roșu. Deci, asigurați-vă că scrieți unul. Dar, nu umpleți descrierea meta cu expresia cheie, deoarece vă va oferi și un glonț roșu. Și, asigurați-vă că menționați toate cuvintele din fraza cheie aproape una de cealaltă. Motoarele de căutare sunt destul de inteligente în zilele noastre, dar trebuie totuși să clarificați despre ce este pagina dvs. 

Pluginul nostru Yoast SEO Premium vă permite să introduceți sinonime și expresii cheie aferente pentru expresia dvs. cheie. Apoi, ia în considerare sinonimul atunci când își efectuează analiza. Acest lucru vă permite să scrieți mai natural și va avea ca rezultat un text cu o citire mai plăcută. Mai mult, este mai ușor să înscrii un glonț verde în acest fel. Folosește-l în avantajul tău!

Ce face evaluarea lungimii meta descrierii?

Această verificare măsoară dacă meta descrierea dvs. este prea scurtă (mai puțin de 120 de caractere) sau prea lungă (mai mult de 156 de caractere). Când meta descrierea dvs. are lungimea potrivită, veți obține un glonț verde. Dacă este prea lung sau prea scurt, veți obține un glonț portocaliu în analiza SEO a Yoast SEO (sau roșu, dacă ați marcat articolul ca conținut de piatră de temelie ).

Verificarea lungimii descrierii meta în Yoast SEO

Cum se scrie o meta descriere concisă

O meta descriere bună îi convinge pe oameni că pagina dvs. oferă cel mai bun rezultat la interogarea lor. Dar, pentru a fi cel mai bun rezultat, trebuie să știi ce caută oamenii. Care este intenția lor de căutare ? Caută un răspuns la o întrebare? Dacă sunt, încercați să le dați cel mai complet răspuns. Caută un produs? Scrieți ce face produsul dvs. să iasă în evidență și de ce l-ar cumpăra cel mai bine în magazinul dvs. Fii concis și convingător!

Veți primi feedback în timp real cu privire la lungimea meta descrierii în secțiunea de previzualizare Google din bara laterală sau meta casetă Yoast SEO. Dacă doriți să scrieți o descriere meta, faceți clic pe „Previzualizare Google” în bara laterală Yoast SEO. Aceasta va deschide editorul de fragmente și veți vedea câmpuri de introducere pentru a edita  titlul SEO ,  slug și meta descrierea. Când începeți să tastați în câmpul de introducere meta descriere, previzualizarea fragmentului din partea de sus a editorului de previzualizare Google va afișa imediat noul dvs. text. Sub câmpul de introducere, există o bară. Este portocaliu când începeți să tastați și va deveni verde când ați adăugat suficiente informații. Când adăugați prea mult text, acesta va deveni portocaliu din nou.

Editor de previzualizare Google în Yoast SEO
Editor de previzualizare Google în bara laterală SEO Yoast

De asemenea, este posibil să scrieți sau să modificați meta descrierea dvs. în caseta meta Yoast SEO de sub editorul de postări. Trebuie doar să accesați fila SEO din caseta meta (dacă nu se află implicit în această filă) și puteți începe imediat să tastați în câmpul de sub descrierea Meta.

Ce trebuie să faceți dacă aveți nevoie de meta descrieri pentru multe pagini?

Simți că trebuie să-ți schimbi toate meta descrierile după ce ai citit acest lucru? Dar nu sunteți sigur cum să vă încadrați în programul dvs. Google are răspunsul:

Dacă nu aveți timp să creați o descriere pentru fiecare pagină, încercați să vă prioritizați conținutul: cel puțin, creați o descriere pentru adresele URL critice, cum ar fi pagina dvs. de pornire și paginile populare.

Puteți verifica care dintre paginile dvs. se clasează cel mai bine cu Google Search Console . Pur și simplu luați-l de acolo. În plus, este, de asemenea, posibil să vă optimizați meta descrierile cu variabile în Yoast SEO. Vă permite să accelerați mult acest proces, fără să vă faceți griji cu privire la descrierile duplicate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *