suport@creditpe.net

Meniu site. Optimizarea pentru utilizatori și pentru SEO

Într-o lume ideală, fiecare pagină a site-ului dvs. web ar putea fi accesată din acel meniu al site-ului web. Dar, după cum știți, în calitate de dezvoltator web sau proprietar de site-uri web, lumea reală a site-urilor web este departe de a fi ideală. Ne luptăm cu mai multe dispozitive, site-uri web cu lățime fixă, teme care cu greu pot fi schimbate fără a crea noi probleme și așa mai departe și așa mai departe. Cu toate acestea, meniul site-ului web este cel mai comun ajutor pentru navigarea pe site-ul dvs. web și doriți să îl utilizați cât mai bine. Aici, voi aborda o serie de bune practici utile care vă permit să optimizați meniul site-ului dvs. web atât pentru utilizatori cât și pentru SEO.

Meniuri pentru site-uri web

În primul rând, cred că ar trebui să uităm presupunerea că un site web poate avea un singur meniu. Cred că ne-am obișnuit cu micile link-uri din bara superioară de pe un site web.

Meniu site: greenday.com

La fel ca multe alte site-uri web, Greenday.com are un prim meniu în bara neagră, în timp ce bara roșie conține, de asemenea, o serie de linkuri către pagini interne sau externe. Profiluri sociale, linkuri Apple Music și Spotify, dar și un abonament la newsletter.

Meniu site: Manhattan College

Manhattan College are un al doilea meniu clar care duce la pagini interne, destinat anumitor audiențe. Pur și simplu arată că aceste meniuri suplimentare sunt peste tot.

Ideea mea aici? Nu puneți totul într-un singur meniu. Dacă faceți acest lucru, aglomerați site-ul dvs. web și faceți din meniul dvs. principal o reflectare slabă a structurii site-ului dvs. Concentrați-vă pe cel mai important conținut. De exemplu: îmi place un link „Contact” într-un meniu. Dar adăugați unul numai dacă obiectivul dvs. principal este ca vizitatorii dvs. să vă contacteze. În caz contrar, acest link poate fi plasat fără probleme în al doilea meniu al site-ului web.

Dezavantajele a prea multe linkuri din meniul site-ului dvs. web

Prea multe linkuri, oriunde pe pagina dvs., nu sunt recomandate. Da, Google poate permite până la 250 de linkuri și poate chiar mai multe pe o pagină fără probleme. Dar obiectivul site-ului dvs. web nu este probabil să vă asigurați că vizitatorii dvs. nu pot vedea lemnul copacilor. Recomandăm împotriva:

  • Nori de etichete (la ce folosește, de fapt?)
  • Liste lungi de link-uri lunare către arhiva blogului dvs. ( nu utilizați arhive de date !)
  • Pagini de arhivă care pot fi derulate infinit, cu linkuri către articole (cel puțin adăugați extrase și încărcați mai multe articole pe scroll)
  • O sută de categorii într-o listă (de ce atât de multe!)
  • Meniuri cu submeniuri și submeniuri și așa mai departe

De ce recomandăm acest lucru? Dacă aveți prea multe link-uri pe o pagină, vă încurcați valoarea linkului , pentru unul. Cu atât de multe linkuri pe o pagină, fiecare link din acea pagină este puțin mai puțin valoros pentru pagina către care se leagă. În afară de asta, încurcă atenția vizitatorului. Cu fiecare link, adăugați o abatere de la obiectivul principal al site-ului dvs. web.

În opinia mea, trebuie să aveți un motiv solid pentru a adăuga mai multe submeniuri. Și dacă simțiți că aveți nevoie de acel nivel suplimentar în meniu, monitorizați numărul de clicuri pe care le primește meniul și ajustați-l dacă este necesar. Cred că sunteți mult mai bine să creați pagini de destinație bune pentru articolele din submeniu, în multe cazuri.

Citiți mai multe: Cum să curățați structura site-ului dvs. »

Meniul perfect

Desigur, nu există un șablon pentru „meniul perfect”. O mare parte depinde de site-ul dvs. și de obiectivele dvs. În orice caz, există două întrebări importante pe care ar trebui să le puneți atunci când vă optimizați meniul:

  • Care este cea mai bună structură de meniu pentru site-ul meu?
  • Ce elemente de meniu ar trebui să fie cel puțin în meniul meu?

Încă două sfaturi pe care vi le putem oferi este să utilizați un meniu derulant pentru subelemente importante. Și nu adăugați prea multe linkuri în meniul dvs., altfel își vor pierde valoarea. Aveți alte sfaturi pentru un meniu bun al site-ului? Spuneți-ne în comentarii!

Continuați să citiți: Ghidul final pentru structura site-ului »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *