suport@creditpe.net

Linkuri interne pentru SEO: de ce se face și cum?

Conținutul vostru, înainte să poată fi clasat, are nevoie de linkuri interne. Google găsește cele mai bune postări și pagini atunci când sunt conectate de undeva de pe web. Linkurile interne conectează, de asemenea, conținutul dvs. și oferă Google o idee despre structura site-ului dvs. web. Acestea pot stabili o ierarhie pe site-ul dvs., permițându-vă să oferiți celor mai importante pagini și postări mai multă valoare a link-ului decât alte pagini, mai puțin valoroase. Așadar, utilizarea strategiei corecte de conectare internă vă poate stimula SEO-ul!

Un link intern este orice link de la o pagină de pe site-ul dvs. web la o altă pagină de pe site-ul dvs. web. Atât utilizatorii, cât și motoarele de căutare folosesc linkuri pentru a găsi conținut pe site-ul dvs. web. Utilizatorii dvs. folosesc linkuri pentru a naviga prin site-ul dvs. și pentru a găsi conținutul pe care doresc să îl găsească. Motoarele de căutare folosesc și linkuri pentru a naviga pe site-ul dvs. Nu vor găsi o pagină dacă nu există linkuri către aceasta.

Există mai multe tipuri de linkuri interne. În plus față de link-urile de pe pagina dvs. de pornire, meniu , postare etc., puteți adăuga și linkuri în conținutul dvs. Le numim acele linkuri contextuale . Linkurile contextuale indică utilizatorii dvs. către conținut interesant și conex. Mai mult, acestea permit motoarelor de căutare să afle ce conținut de pe site-ul dvs. este legat și să determine valoarea acelui conținut. Cu cât o pagină importantă primește mai multe linkuri, cu atât va părea mai importantă pentru motoarele de căutare. Prin urmare, linkurile interne bune sunt cruciale pentru SEO.

Linkuri interne vs linkuri externe

Fiecare site web conține linkuri interne și externe. Linkurile interne conectează paginile și postările de pe propriul site web, iar linkurile externe conectează paginile dvs. la alte site-uri web. În acest post, ne concentrăm pe link-urile interne și pe ce înseamnă acestea pentru SEO. Dacă doriți să obțineți mai multe link-uri externe către site-ul dvs., consultați postările noastre despre link building .

Conectarea internă este un factor important pentru Google și alte motoare de căutare. Dar de ce? Și de unde începi?

Google urmărește linkuri pentru a descoperi conținut de pe site-uri web și pentru a clasifica acest conținut în rezultatele căutării. Dacă o postare sau o pagină primește o mulțime de linkuri, acesta este un semnal către Google că este un articol important sau de mare valoare. Acest lucru contează atât pentru linkurile interne, cât și pentru cele externe.

Conectarea internă este ceva ce controlați în calitate de proprietar de site. Cu linkuri interne corecte, vă veți ghida vizitatorii și Google către cele mai importante pagini. Instrumentul nostru intern de conectare vă poate ajuta sugerând postări conexe la care să faceți legătura!

Relațiile dintre conținut

Google accesează cu crawlere site-urile web urmând linkuri, interne și externe, folosind un bot numit Googlebot . Acest bot ajunge la pagina de pornire a unui site web, începe să redea pagina și urmează primul link. Urmărind link-uri, Google poate stabili relația dintre diferitele pagini, postări și alt conținut. În acest fel, Google află ce pagini de pe site-ul dvs. acoperă subiecte similare.

În partea de sus a acestei postări, de exemplu, veți vedea linkuri către etichetele „Conținut SEO”, „Conectare internă” și „Structura site-ului”. Ne asigurăm că Google înțelege că conținutul de pe acele pagini este legat de conținutul acestei postări prin adăugarea acestor linkuri.

Valoarea linkurilor

Pe lângă înțelegerea relației dintre conținut, Google împarte valoarea link-ului între toate linkurile de pe o pagină web. Adesea, pagina de pornire a unui site web are cea mai mare valoare a link-ului, deoarece are cele mai multe backlink-uri. Această valoare a linkului va fi partajată între toate linkurile găsite pe acea pagină de pornire. Valoarea linkuri transmise la următoarea pagină va fi împărțită între linkurile din acea pagină și așa mai departe.

Prin urmare, cele mai noi postări de pe blogul dvs. vor obține mai multă valoare a link-ului dacă vă conectați la ele de pe pagina principală, în loc de numai pe pagina categoriei. Și Google va găsi postări noi mai repede dacă sunt conectate la pagina de pornire.

Când primiți conceptul că linkurile își transmit valoarea linkului, veți înțelege că mai multe linkuri către o postare înseamnă mai multă valoare. Deoarece Google consideră că o pagină care primește o mulțime de link-uri valoroase este mai importantă, veți crește șansele de clasare a paginii respective. 

Configurarea unei strategii de conectare internă

Este crucial pentru SEO site-ul dvs. să evalueze și să îmbunătățească în mod regulat strategia de conectare internă. Este una dintre modalitățile de a îmbunătăți fitnessul site-ului dvs. web . Adăugând linkurile interne corecte vă asigurați că Google înțelege:

  • relevanța paginilor;
  • relația dintre pagini;
  • și valoarea paginilor.

Pentru a vă configura strategia de conectare internă, trebuie să țineți cont de mai multe lucruri. Desigur, modul în care mergeți exact depinde de site-ul dvs. și de obiectivele dvs., dar următorii pași sunt o regulă bună.

1. Stabiliți structura ideală pentru site-ul dvs.

Îi sfătuim întotdeauna pe proprietarii de site-uri web să își imagineze site-ul web ca pe o piramidă. Deasupra ei se află pagina dvs. de pornire, mai jos sunt câteva secțiuni sau categorii, iar mai jos sunt postări și pagini individuale (posibil cu subcategorii între ele).

linkuri interne

Dacă o faceți bine, meniul site-ului dvs. web ar trebui să reflecte această structură. În ghidul nostru final privind structura site-ului puteți citi cum să creați cea mai bună structură de site pentru site-ul dvs.

2. Decideți care este conținutul dvs. cel mai important

Apoi, ar trebui să determinați care este conținutul dvs. cel mai important. Dacă nu sunteți sigur, vă rugăm să citiți articolul nostru despre conținutul pietrei de temelie . Pe scurt, este cel mai bun și mai complet conținut al tău; este vorba despre miezul afacerii tale. Este conținutul pe care doriți ca oamenii să îl găsească atunci când caută un subiect sau produse în care vă specializați.

Deoarece doriți să anunțați Google că acesta este conținutul dvs. cel mai esențial, trebuie să adăugați multe linkuri către acesta. Există diverse locuri de unde puteți să vă conectați la conținutul dvs. de piatră de temelie. Aici, vom oferi cele mai frecvente opțiuni, de la copia postării la navigare.

3. Adăugați linkuri contextuale

Când ați scris diverse articole despre un anumit subiect, ar trebui să le legați între ele. Aceasta va arăta Google – și utilizatorilor! – că articolele respective sunt legate în mod topic. Puteți face link direct din propoziții din copie sau puteți adăuga linkuri la sfârșitul postării.

Mai mult, doriți să îi arătați Google care dintre aceste articole este piatra de temelie: cel mai complet articol despre acest subiect. Pentru a face acest lucru, trebuie să adăugați un link către piatra de temelie în toate articolele de pe acest subiect. Și nu uitați să vă conectați de la piatra de temelie la postările individuale.

Conectarea contextuală: un exemplu

Pe blogul nostru, există un articol de conținut cu piatra de temă numit „ Ghidul final pentru cercetarea cuvintelor cheie ”. Dorim ca această postare să fie clasificată pentru toate interogările de căutare legate de [cercetarea cuvintelor cheie] în rezultatele căutării Google.

Așadar, am adăugat linkuri din alte articole relevante, cum ar fi „ 7 greșeli de cercetare a cuvintelor cheie pentru a evita ”, „ Ce este cercetarea cuvintelor cheie ” sau „ Concentrați – vă pe cuvinte cheie cu coadă lungă ” la articolul principal. Și ne conectăm înapoi de la articolul principal la aceste postări. Procedând astfel, Google va înțelege că ghidul final conține cele mai multe informații despre [cercetarea cuvintelor cheie]. Deci, în cele din urmă, Google va clasifica ghidul final deasupra celorlalte postări mai scurte despre cercetarea cuvintelor cheie.

4. Conectați paginile ierarhice

Dacă aveți pagini ierarhice pe site-ul dvs. web, conectați paginile părinte la paginile sale copil și invers. De asemenea, nu uitați să legați paginile între frați. Pe un site bine organizat, aceste pagini ar trebui să fie corelate, iar conectarea lor astfel va avea un sens perfect.

Citiți totul despre legarea paginilor părinte și copil pentru SEO .

5. Luați în considerare adăugarea unei secțiuni de postare aferente

Există multe pluginuri și module care adaugă secțiuni complete de postări aferente postărilor dvs. Dacă utilizați una, vă recomandăm să testați dacă postările aferente sunt de fapt postări conexe. Dacă nu sunteți sigur, este cel mai bine să vă conectați manual la postări. Asta facem pe Yoast.com – selectăm manual o postare asociată (sau cu puțin ajutor din instrumentul nostru intern de conectare  – mai multe despre asta mai târziu) și plasăm un link către această postare în partea de jos a articolului.

Michiel explică acest lucru în detaliu în această postare despre legarea la postări conexe.

6. Încercați să adăugați linkuri de navigare

În afară de conectarea de la postări și pagini legate de actualitate, este posibil să faceți conținutul de piatră de temelie mai autoritar adăugând linkuri către acesta din pagina principală sau din navigarea de sus. Ar trebui să faceți acest lucru cu postările și paginile care sunt cele mai importante pentru afacerea dvs. Acest lucru va oferi acestor postări sau pagini o mulțime de linkuri și le va face mai puternice în ochii Google.

7. Adăugați linkuri către taxonomiile dvs.

Taxonomiile, cum ar fi categoriile și etichetele , vă ajută să vă organizați site-ul și ajutați utilizatorii și Google să înțeleagă despre ce este conținutul dvs. Dacă aveți un blog, ar putea fi benefic să adăugați link-uri interne la taxonomiile de care aparține postarea. Adăugarea de link-uri către categorie și etichete ajută Google să înțeleagă structura blogului dvs. și  ajută vizitatorii să navigheze mai ușor către postările conexe.

8. Luați în considerare adăugarea de linkuri către postări populare sau recente

Ultima opțiune de menționat este crearea de linkuri interne către cele mai populare sau cele mai noi postări de pe site-ul dvs. web. De preferință, creați aceste secțiuni în bara laterală sau în subsolul site-ului dvs. web pentru a le face să apară pe toate paginile și postările.

Pe măsură ce valoarea link-ului trece la aceste postări cele mai populare / recente din mai multe pagini și postări diferite, acestea primesc cu adevărat un impuls. În plus, postările vor fi mai ușor de accesat de vizitatori, ceea ce va crește traficul – iar mai mult trafic este un semn pozitiv pentru Google.

Nofollow link-uri

De asemenea, aveți probabil link-uri care nu sunt importante pentru SEO pe site-ul dvs. web. Dacă aveți un link de conectare pentru clienții dvs. pe pagina de pornire, de exemplu, nu doriți să scăpați valoarea link-ului către pagina dvs. de conectare – pagina respectivă nu trebuie să se claseze la nivel înalt în rezultatele căutării.

Obișnuiai să poți preveni pierderea valorii linkurilor către linkuri neimportante, oferindu-le o etichetă nofollow. O etichetă nofollow solicită companiei Google să nu urmeze link-ul: deci nu se pierde nicio valoare a linkului. Acum s-ar putea să vă gândiți: „Voi urmări linkuri mai puțin importante pentru a le oferi celor mai importante link-uri mai multă valoare a linkului.” În timp ce acest lucru a funcționat în trecut, Google a devenit mai inteligent. Acum se pare că valoarea linkului pentru acele linkuri nofollow nu curge automat către celelalte linkuri de pe pagină. Linkul nofollow va fi numărat ca link și valoarea linkului pentru acel link se va pierde. Prin urmare, este mai logic să aveți mai puține linkuri pe o pagină în loc să nu urmați unele dintre linkuri.

Rețineți că adăugarea unei etichete nofollow nu înseamnă că acele pagini țintă nu pot fi găsite în rezultatele căutării Google. Dacă nu doriți ca paginile sau postările să apară în rezultatele căutării, ar trebui să le acordați și o etichetă noindex. Eticheta noindex înseamnă că Google nu ar trebui să redea pagina și nu ar trebui să ofere conținutului un loc în indexul Google pentru a apărea în rezultatele căutării.

Citiți mai multe: De ce nu indexați o pagină sau nu urmați un link? »

Texte de ancorare

După ce ați decis ce link-uri ar trebui să fie pe o pagină și ce pagini ar trebui să obțină valoarea link-ului, este important să utilizați textul de ancorare corect. Textul ancora este textul care se poate face clic vizitatorii văd. De exemplu, textul ancoră al celor două linkuri interne din exemplul de mai jos sunt „scheme de linkuri” și „linkuri plătite”:

Texte de ancorare linkuri interne
Puteți vedea textul ancoră care conține linkul în această imagine.

Dacă supra-optimizați textul de ancorare, este posibil să vă răniți site-ul. Și prin  supra-optimizare , ne referim la umplerea cuvintelor cheie. Anterior, puteai acorda tuturor textelor de ancorare același cuvânt cheie, iar Google a făcut ca site-ul tău să fie mai înalt pentru acel cuvânt cheie. În prezent, Google este suficient de inteligent pentru a înțelege că conținutul din jurul textului ancoră spune mai mult despre relevanța unui cuvânt cheie decât textul ancoră în sine. Deci, asigurați-vă că textul de ancorare pare natural în copia dvs.: este bine să utilizați cuvinte cheie, dar nu adăugați exact aceleași cuvinte cheie la textul de ancorare al fiecărui link. 

Continuați să citiți: contextul linkuri interne »

Conectare internă în Yoast SEO

Versiunea gratuită a Yoast SEO include mai multe verificări și caracteristici pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți legătura internă.

La nivel post, pluginul Yoast vă asigură că vă gândiți la linkurile interne. În metabox-ul pluginului, evaluarea internă a link-ului Yoast SEO verifică dacă ați creat linkuri către alte pagini de pe propriul site web în text. De asemenea, verifică dacă aceste link-uri sunt urmărite sau nu sunt urmărite.

linkuri interne

Pentru a obține un glonț verde pentru această verificare, adăugați linkuri interne contextuale către conținutul relevant de pe site-ul dvs.

Contor de linkuri text

Dacă ai instalat Yoast SEO, vei primi și un instrument la îndemână în prezentarea generală a postărilor, numit contor de linkuri text . Acest instrument contează link – urile interne din un post și link – urile interne care indică spre un post. Aceasta vizualizează ce postări ar trebui să primească mai multe linkuri. Acest lucru va ajuta să lucrați tot intenționat pe dvs. structura site – ului .

Conectare internă ușoară cu Yoast SEO Premium

Sugestii de postări conexe

Pluginul nostru Yoast SEO Premium vă face mult mai ușor să vă îmbunătățiți structura de linkuri interne cu instrumentul său de  sugestii de conectare internă, care vă ajută să găsiți postări conexe la care să vă conectați. Când scrieți o postare, puteți să vă conectați imediat la o postare asociată trăgând linkul în editor. Veți vedea sugestiile în bara laterală Yoast SEO din partea dreaptă a ecranului:

sugestii de conectare internă în bara laterală Yoast SEO

Bloc de copii și frați

În editorul de blocuri WordPress, puteți conecta cu ușurință paginile pentru copii și frați cu Yoast SEO premium. Dacă doriți să vă asigurați că conectați toate paginile pentru copii și frați, trebuie doar să selectați blocul pentru frați sau subpagini, adăugați-l la postarea dvs. și ați terminat. Desigur, acest lucru funcționează numai pentru tipurile de posturi ierarhice .

linkuri interne

Filtru de conținut orfan

Pentru a face și mai ușor să găsiți postări care nu sunt legate, Yoast SEO Premium are filtrul de conținut orfan . Această funcție vă permite să vedeți cu ce postări și pagini nu sunt deloc legate, de alte postări și pagini de pe site-ul dvs. web. Folosind filtrul, găsirea de postări importante care au nevoie de mai multe linkuri interne de intrare este o bucată de tort!

Accesați linkul conținutului dvs.

Fără linkuri, conținutul dvs. nu se poate clasa! Cu o strategie solidă de conectare internă, puteți arăta ce conținut este legat și care dintre articolele dvs. sunt cele mai informative și valoroase. Dacă urmați instrucțiunile din această postare, atât Google, cât și utilizatorii dvs. vă vor înțelege mai bine site-ul, ceea ce vă va crește șansele de clasare.

Citiți mai departe: Structura site-ului: ultimul ghid »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *