suport@creditpe.net

Intenția de căutare. Ce este și cum o folosim?

Aici, vă voi spune ce este intenția de căutare și cum să vă optimizați articolele pentru intenția de căutare.

SEO este o modalitate de a obține mai mult trafic către site-ul web. Prin clasarea pe Google, atrageți mai mulți oameni pe site-ul vostru. În cele din urmă, obiectivul este probabil să vă vindeți lucrurile sau să atrageți vizitatori mai obișnuiți. Pentru a obține mai mult trafic, vă optimizați conținutul pentru cuvintele pe care le folosesc oamenii . Cu toate acestea, pentru a vă crește șansele de a vă clasa și pentru a convinge cu adevărat oamenii să cumpere lucrurile, să vă abonați la newsletter sau să vă întoarceți pe site-ul altă dată, ar trebui să țineți cont de intenția de căutare .

Ce este intenția de căutare?

Intenția de căutare (sau intenția utilizatorului, intenția publicului) este termenul folosit pentru a descrie scopul unei căutări online. Acesta este motivul pentru care cineva efectuează o anumită căutare. La urma urmei, toți cei care fac o căutare online speră să găsească ceva. Caută cineva pentru că are o întrebare și dorește un răspuns la această întrebare? Vor să viziteze un anumit site web? Sau caută pentru că vor să cumpere ceva? Multe dintre aceste tipuri diferite de căutări fac parte din călătoria utilizatorului .

De-a lungul anilor, Google a muncit din greu pentru a-și îmbunătăți algoritmul pentru a putea determina intenția de căutare a oamenilor . Și, Google dorește să claseze paginile care se potrivesc cel mai bine termenului de căutare , precum și intenția de căutare din spatele unei anumite interogări de căutare. De aceea este esențial să vă asigurați că postarea sau pagina se potrivește intenției de căutare a publicului.

4 tipuri de intenții de căutare

Există câteva tipuri distincte de intenții de căutare, aceste patru sunt cele mai des utilizate:

1. Intenția informațională

În primul rând, există intenția informațională. O mulțime de căutări pe internet sunt făcute de oameni care caută informații. Ar putea fi informații despre vreme, informații despre educarea copiilor, informații despre SEO, pe care le numiți. Persoanele cu intenție informațională au o întrebare specifică sau vor să afle mai multe despre un anumit subiect.

Trebuie să știți că înțelegerea intenției de către Google merge mult mai departe decât simpla afișare a rezultatelor care oferă informații despre un anumit termen. Știe, de exemplu, că oamenii care caută [sos de roșii] caută rețete, nu istoria culinară a sosului. Înțelege că majoritatea oamenilor care tastează [Mercur] caută planeta, nu elementul. Google înțelege chiar că pentru unii termeni, cum ar fi [cum se construiește un alimentator de păsări], este la îndemână să includeți videoclipuri și imagini.

2. Intenția de navigație

Al doilea tip de intenție de căutare se numește intenție de navigație. Persoanele cu această intenție doresc să viziteze un anumit site web. De exemplu, persoanele care caută [Facebook] sunt de obicei în drum spre site-ul Facebook.

Rețineți că o clasare înaltă pentru un termen de navigare este benefică pentru traficul vostru organic numai dacă site-ul vostru este site-ul pe care îl caută oamenii. De exemplu, în urmă cu câțiva ani, Yoast avea un plugin Google Analytics și ne-am clasat destul de bine pentru termenul [Google Analytics]. Dar acest lucru nu a generat trafic către site-ul nostru. Oamenii care căutau [Google Analytics] căutau site-ul web Google Analytics și nu au fost niciodată interesați de pluginul nostru.

3. Intenția tranzacțională

Al treilea tip de intenție de căutare este intenția tranzacțională. O mulțime de oameni cumpără lucruri de pe internet și navighează pe web pentru a găsi cea mai bună achiziție. Oamenii caută cu intenție tranzacțională atunci când scopul lor este să cumpere ceva.

4. Investigație comercială

Unii oameni au intenția de a cumpăra în viitorul (apropiat) și de a folosi webul pentru a-și face cercetările. Ce mașină de spălat ar fi cea mai bună? Care plugin SEO este cel mai util? Acești oameni au, de asemenea, intenții tranzacționale, dar au nevoie de mai mult timp și convingător. Aceste tipuri de intenții de căutare sunt denumite de obicei intenții de investigație comercială.

5. Intenția cuvântului cheie

Cuvintele folosite de oameni în interogările de căutare vor oferi informații despre intenția utilizatorului. Acest lucru funcționează și invers, atunci când formulați cuvinte cheie cu cuvinte specifice intenției.

Cuvintele cheie cu intenție tranzacțională vor conține adesea cuvinte precum:

  • Cumpără
  • afacere
  • reducere
  • numele produselor

Căutările informaționale pot (dar nu trebuie neapărat) să conțină cuvinte precum:

  • informație
  • cum să
  • cel mai bun mod de a
  • De ce

Cum să vă optimizați conținutul pentru intenția de căutare

Doriți să vă asigurați că o pagină de destinație se potrivește intenției de căutare a publicului. Dacă oamenii caută informații, nu doriți să le arătați o pagină de produs. Cel puțin, nu imediat. Probabil i-ai speria. Dacă oamenii vor să cumpere produsul, nu-i plictisiți cu articole lungi. Condu-i la magazinul tău.

Este o idee bună să vă optimizați paginile de produse pentru cuvinte cheie mai comerciale . Dacă vindeți vitamine pentru câini, puteți, de exemplu, să optimizați o pagină de produs (categorie) pentru [cumpărați vitamine pentru câini]. Poate aveți și un articol despre administrarea vitaminelor. Ați putea, de exemplu, să optimizați articolul respectiv pentru termenul de căutare [cum să dau vitamine câinelui meu].

Poate fi destul de greu să se determine intenția de căutare a unei interogări. Și, poate, utilizatorii diferiți vor avea o intenție (ușor) diferită a utilizatorului, dar vor ateriza pe aceeași pagină. Din fericire, există o sursă directă de analizat dacă doriți să știți ce intenție se potrivește cuvintelor cheie: paginile cu rezultatele căutării. Aflați cum puteți utiliza paginile cu rezultate pentru a crea conținut excelent bazat pe intenții .

Dacă doriți să aflați mai multe despre intenția de căutare a publicului, o altă modalitate este să le întrebați. Ați putea face un mic sondaj , care să conțină întrebări despre ceea ce căutau oamenii și să facă să apară sondajul respectiv dacă oamenii intră pe site-ul web. Acest lucru vă va oferi probabil multe informații valoroase despre publicul.

Concluzie

Este crucial să vă asigurați că conținutul pe care îl scrieți se potrivește atât cu termenii pe care oamenii îi caută, cât și cu intenția de căutare a publicului. Asigurați-vă că postarea sau pagina sunt informative, atunci când oamenii caută informații. Dar conduceți oamenii la paginile voastre de vânzări dacă doresc să cumpere unul dintre produsele.

Citiți mai multe: Cercetarea cuvintelor cheie: ultimul ghid »

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *