suport@creditpe.net

Ghid pentru Titlul SEO perfect.


Abilitatea de a găsi titlul SEO perfect este o esențială pentru oricine face SEO. De ce? Deoarece eticheta de titlu este primul lucru pe care îl vede un utilizator în rezultatele căutării și este, de asemenea, unul dintre cei mai importanți factori pe care Google îi folosește pentru a determina subiectul unei pagini. Acest lucru face ca titlurile să fie esențiale pentru SEO, iar acest articol acoperă atât motivul pentru care aveți nevoie de titluri de pagini grozave, cât și cum să le creați.

Ce este titlul SEO al unei pagini?

Să începem cu elementele de bază. Dacă vă uitați la sursa unei pagini (faceți clic dreapta pe pagină, apoi alegeți Vizualizare sursă pagină), veți găsi un titlu în secțiunea principală. Arată așa:

<title>This is an example page title - Example.com</title>

Aceasta este eticheta de titlu HTML, pe care o numim și titlul paginii sau titlul SEO. Când căutați ceva într-un motor de căutare, veți obține o listă de rezultate care apar ca fragmente. Titlul SEO face parte din fragment, împreună cu cel puțin o adresă URL și o meta descriere. Desigur, unele rezultate bogate afișează, de asemenea, evaluări și alte informații suplimentare.
Prin urmare, primul lucru pe care îl văd oamenii, chiar înainte ca oamenii să intre pe site-ul dvs., este titlul SEO. Doar pentru a fi clar, nu trebuie să confundați titlul SEO cu titlul principal al paginii . Titlu principal este ceea ce văd utilizatorii după ce fac clic pe titlul SEO și pentru a obține de pe pagina în sine.
În browserele cu file, veți vedea, de obicei, și titlul SEO în fila paginii, așa cum se arată în imaginea de mai jos.Titlul SEO

Care este scopul unui titlu SEO unei pagini?

Scopul titlului dvs. SEO este de a face oameniifacă clic pe el , să vină pe site-ul dvs. web și să vă citească postarea sau să cumpere produsul dvs. Dacă titlul dvs. nu este suficient de bun, oamenii îl vor ignora și vor trece la alte rezultate. Deci, există două obiective pe care un titlu bun trebuie să le atingă:

  1. trebuie să vă ajute să clasați pentru un cuvânt cheie;
  2. trebuie să-l facă pe utilizator să dorească să facă clic pe pagina dvs.

Google folosește CTR (rata de clic) atunci când decide cât de relevant sunteți pentru un anumit cuvânt cheie. Chiar dacă inițial vă clasați bine, dar nimeni nu face clic pe rezultatul dvs., clasamentul dvs. se poate deteriora în timp. Opusul este, de asemenea, adevărat. La început, este posibil să fiți poziționat mai jos în rezultatele căutării. Dar, dacă titlul dvs. face ca oamenii să facă clic pe el, Google va observa. În consecință, în timp, clasamentul dvs. se poate îmbunătăți. Deci, pe termen lung, titlul paginii are o influență directă asupra clasamentului dvs.
Acum, că știi despre importanța titlurilor SEO, vei fi încântat să afli că Yoast SEO te poate ajuta să le creezi. În analiza sa SEO, pluginul verifică două aspecte cruciale ale titlului SEO: lățimea titlului dvs. și dacă utilizați cuvântul cheie.
Pentru paginile care sunt complet SEO-friendly, aveți nevoie de Yoast SEO Premium! De exemplu, analiza sa avansată de text vă ajută să scrieți texte care curg în mod natural, iar instrumentul de conectare internă și filtrele de conținut vă facilitează găsirea postărilor. De asemenea, erorile 404 devin un lucru din trecut cu managerul de redirecționare, iar previzualizările sociale vă oferă control deplin asupra modului în care apar postările dvs. pe social media. Obțineți Yoast SEO Premium !

Ce face verificarea lățimii pentru titlul SEO în Yoast SEO?

Această evaluare o găsiți în fila SEO din meta-caseta Yoast SEO. Dacă nu ați scris încă un titlu, evaluarea vă va reaminti să faceți acest lucru. În plus, Yoast SEO verifică lățimea titlului dvs. Când este prea lung sau prea scurt, veți primi un avertisment. Un titlu cu o lățime optimă îți aduce un glonț verde în analiză.

Verificarea lățimii titlul SEO

Cum se scrie titlul SEO cu o lățime optimă

Titlul dvs. trebuie să aibă exact lățimea potrivită, în caz contrar, anumite părți ale acestuia pot fi tăiate în rezultatele căutării. Aspectul rezultatului poate varia, în funcție de dispozitivul pe care îl utilizați. Puteți verifica cum va arăta titlul dvs. SEO în rezultatele căutării în previzualizarea Google în Yoast SEO . Instrumentul folosește versiunea mobilă ca implicit, dar puteți comuta și pentru a o vizualiza în versiunea desktop.
Iată un rezultat pe desktop:

previzualizare fragment de desktop Titlul SEO

Și iată rezultatul mobil pentru aceeași adresă URL:

previzualizare fragment mobil Titlul SEO

Ați observat că vorbim mai degrabă despre lățime decât lungime? De ce este asta? Ei bine, mai degrabă decât să utilizeze un număr de caractere, Google are o lățime fixă de 600 px pentru titluri. Dacă titlul dvs. este mai mare de 600 px, Google îl va întrerupe. Nu vrei asta! De asemenea, ar trebui să evitați irosirea spațiului făcând titlul prea scurt.
Din fericire, previzualizarea fragmentului nostru vă poate ajuta! Linia verde de sub titlul SEO devine roșie atunci când titlul dvs. este prea lung sau prea scurt. Așadar, fii cu ochii pe asta și folosește feedback-ul pentru a crea titluri grozave!previzualizare fragment fragment metabox Titlul SEO

Ce face expresia cheie în evaluarea titlului în Yoast SEO?

Această evaluare apare și în fila SEO a meta-casetei Yoast SEO. Yoast SEO verifică dacă ați folosit expresia cheie în titlul SEO al postării sau paginii dvs. Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să încercați să adăugați expresia cheie la începutul titlului SEO. Verificarea pluginului pentru acest lucru este destul de strictă. Întrucât Google folosește titlul pentru a afla subiectul paginii dvs., lipsa expresiei cheie focus în titlu vă poate afecta clasamentul. În plus, potențialii vizitatori au mult mai multe șanse să facă clic pe un rezultat al căutării care se potrivește exact cu ceea ce căutau.

Expresia cheie în verificarea titlului

Cum să utilizați expresia cheie în titlul SEO

Uneori, când optimizați pentru un cuvânt cheie cu concurență ridicată, toată lumea va avea cuvântul cheie la începutul titlului paginii. În acest caz, puteți încerca să-l scoateți în evidență, punând unul sau două cuvinte în fața cuvântului cheie de focalizare, astfel „îndepărtându-vă” ușor rezultatul. În Yoast SEO, de exemplu, dacă începeți titlul dvs. SEO cu „the”, „a”, „who” sau un alt cuvânt funcțional, urmat de fraza cheie, veți primi totuși un glonț verde.
Alteori, ca atunci când aveți o expresie cheie foarte lungă, adăugarea frazei cheie complete la început nu are sens. Dacă titlul dvs. SEO arată ciudat cu fraza cheie la început, încercați să adăugați cât mai mult din fraza cheie, cât mai devreme în titlul SEO.
Doriți să aflați totul despre cum să scrieți un text plăcut de citit și optimizat pentru motoarele de căutare? Cursul nostru de redactare SEO vă poate ajuta în acest sens. Puteți obține acces la acest curs și la toate celelalte cursuri SEO, cu Yoast SEO Premium. Acest lucru vă oferă, de asemenea, acces la funcții suplimentare în pluginul Yoast SEO .

Mergeți Premium și beneficiați de acces gratuit la cursurile noastre de SEO!

Aflați cum să scrieți conținut excelent pentru SEO și să deblocați o mulțime de funcții cu Yoast SEO Premium:

Obțineți Yoast SEO Premium Numai 89 EUR (fără TVA) pentru 1 site

Ar trebui să adăugați marca dvs. la titlul SEO?

De ceva timp a fost o modă printre unii SEO să lase numele site-ului în afara titlului paginii. Ideea a fost că „densitatea” titlului a contat, iar numele site-ului nu ar ajuta la asta. Nu face asta. Titlul paginii dvs. trebuie să conțină marca dvs., de preferință într-un mod recunoscut. Dacă oamenii caută un subiect și vă văd marca de mai multe ori, chiar dacă nu dau clic pe el prima dată, ar putea da clic atunci când vă vor vedea din nou în următoarea lor pagină de rezultate.
Dacă nu includeți numele site-ului dvs. în eticheta de titlu, veți risca, de asemenea, ca Google să schimbe automat titlul pentru dvs. După cum sa explicat în articolul nostru despre motivul pentru care Google nu afișează titlul paginii mele , Google consideră că trebuie să fie și el acolo. Dacă doriți să citiți mai multe despre branding, asigurați-vă că citiți acest post de Marieke: 5 sfaturi despre branding .

Optimizarea titlurilor paginilor după publicare

Cu ceva timp în urmă, în timp ce mă uitam la datele noastre Google Search Analytics pentru yoast.com, am observat că, în timp ce ne clasam bine pentru [wordpress security], nu obțineam mult trafic pentru asta. Am optimizat titlul paginii și meta descrierea pentru articolul nostru de securitate WordPress și acest lucru a crescut traficul cu peste 30%. Modificările mele la titlu au fost făcute în același timp cu actualizarea – indicată de linia verticală din graficul de mai jos:

Efectul îmbunătățirii titlului articolului de securitate wordpress

Schimbarea a fost destul de simplă. În loc ca titlul să fie:
Securitate WordPress • Yoast
L-am schimbat în:
Securitatea WordPress în câțiva pași simpli! • Yoast
După cum puteți vedea, acest lucru nu îmbunătățește deloc clasamentul acestei pagini. Dintr – o perspectivă cuvânt cheie, titlul nu este mult mai bine, dar este mai ispititor, și a duce la mai multe clicuri, care, desigur, a fost rezultatul dorit.

Titluri pentru social media

Ce ar putea fi o etichetă de titlu bună pentru SEO nu este neapărat un titlu bun pentru social media. În social media, optimizarea cuvintelor cheie este mai puțin importantă decât crearea unui titlu care să îi atragă pe oameni să facă clic.
Pentru rețelele sociale, de multe ori nu este nevoie să includeți numele mărcii în titlu. Acest lucru este valabil mai ales pentru Facebook și Twitter dacă includeți o formă de branding în imaginea dvs. de postare. Previzualizările noastre sociale din Yoast SEO Premium vă pot ajuta în acest sens.
Dacă utilizați Yoast SEO , puteți avea un titlu separat pentru Facebook, Twitter și Google. Introduceți doar titlul Google în editorul de fragmente SEO Yoast. Titlul Facebook și Twitter poate fi introdus în fila socială din câmpurile respective. Dacă nu introduceți un anumit titlu Twitter, Twitter va folosi în schimb titlul Facebook.

Concluzie: titlurile paginilor – creați-le bine!

În concluzie, punctul principal al acestui articol este să vă încurajăm să investiți puțin mai mult timp în scrierea unor titluri de pagini bune. Chiar merită. Revenirea și optimizarea unor titluri de pagină după publicare ar putea fi, de asemenea, utilă. Acest lucru este valabil mai ales dacă vă clasați deja bine, dar nu primiți prea multe clicuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *