suport@creditpe.net

Ghid complet SEO Wordpress

ghid complet seo

Tutorial despre îmbunătățirea ranking-ului pentru un site WordPress

Ghid complet SEO – Introducere

Sperăm că acest ghid complet SEO va deveni sursa ta informație atunci când ai o problemă de natură SEO sau vrei sa pornești din start folosind cele mai bune practici.

WordPress este unul dintre cele mai bune sisteme de gestionare a conținutului (CMS) atunci când vine vorba de SEO . Partea bună este că poți fahttps://yoast.com/what-is-seo/ce mult mai multe pentru a îmbunătăți performanța.

Optimizarea site-ului utilizând tacticile și cele mai bune practici descrise în acest articol te va ajuta să îmbunătățești ranking-ul, să câștigi mai mulți abonați sau vânzări și să ai un site web mai bun în general.

Deoarece trebuie să aplci un SEO adecvat în toate aspectele marketingului online, acest ghid acoperă o mulțime de informații!

Acest articol presupune că utilizezi pluginul Yoast SEO , care adaugă semnificativ mai multe caracteristici și instrumente SEO la WordPress. Dacă nu îl utilizezi deja, îl poți configura repede cu ghidul nostru pentru începători pentru SEO Yoast .

1. Ghid complet SEO și WordPress

Ghid complet SEO – WordPress

WordPress este un sistem de gestionare a conținutului destul de bine optimizat. O configurare standard poate oferi o bază solidă – chiar și fără personalizare extinsă, optimizarea de teme și pluginuri. Acestea fiind spuse, trebuie să faci câteva lucruri pentru a îți crește șansele pentru un ranking bun, pentru a îmbunătăți fluxul de lucru și pentru a te asigura că site-ul este perfect optimizat.

Folosind setările de bază potrivite și aplicând câteva tehnici simple, te poți asigura că ai o bază solidă pe care să contezi!

1.1. Verifică sănătatea site-ului

Ghid complet SEO – Site Health

Înainte de a aduce modificări site-ului, este o idee bună să vezi unde te afli acum. Ai multe de câștigat daca ai valori buna la rularea site-ului web pe un server cu software actualizat la o gazdă web care oferă performanțe excelente. Pe ce hardware și software rulează site-ul? Care este planul de găzduire? Folosești un furnizor de găzduire partajată (shared hosting) sau ai investit într-un plan dedicat de găzduire la o gazdă web bine cunoscută care și-a reglat bine serverele pentru a fi utilizate cu WordPress?

Pentru a afla ce se întâmplă în culisele site-ului tau, poți vizita secțiunea Sănătate a siteului din WordPress. De asemenea, poți alege să instalezi pluginul Health Check . Acest plugin oferă o mulțime de informații tehnice. În cele din urmă, toate caracteristicile pluginului Health Check se vor muta la nucleul WordPress.

Ghid complet SEO

1.1.1 Verifică daca ai un hosting bun

Ghid complet SEO – hosting WordPress

Conform paginii cu cerințele tehnice WordPress , planul de găzduire recomandat pentru a rula WordPress ar trebui să includă o versiune modernă de PHP, MySQL sau MariaDB și suport HTTPS. Este posibil să lucrezi cu software de server mai vechi, dar acest lucru nu este recomandat. Dacă verifici starea de sănătate a site-ului, poți vedea detaliile tehnice ale instalării. În plus, dacă deschideți tabloul de bord al furnizorului de hosting (găzduire), ar trebui să poți vedea ce tip de plan ai.

Un hosting bun WordPress te va recompensa.

1.1.2. Treci la PHP 7.0 sau o versiune ulterioară

Multe site-uri WordPress rulează în continuare pe versiuni învechite de PHP. O privire asupra statisticilor WordPress arată că aproximativ 25% din site-uri rulează încă pe o versiune PHP din seria 5, în timp ce PHP 7.0 și versiunile ulterioare sunt disponibile de ani de zile .

Compatibilitatea cu versiunile anterioare este ok, dar împiedică WordPress ca proprietarii de site-uri să profite la maximum de site-urile lor. Aceste versiuni vechi de PHP nu mai primesc update-uri de securitate și sunt astfel din ce în ce mai vulnerabile la atacuri.

WordPress a renunțat la suport pentru orice altceva mai vechi decât PHP 5.6. Astăzi, proiectul recomandă rularea WordPress pe cel puțin PHP 7.3.

Deci, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a îmbunătăți performanța și securitatea site-ului tău este actualizarea mediului de găzduire la o versiune modernă de PHP. Există o mulțime de avantaje:

 • PHP 7 oferă o creștere incredibilă a vitezei.
 • Funcționează mult mai eficient, ceea ce înseamnă mai puțin stres pe server.
 • Aduceți o mulțime de caracteristici moderne de dezvoltare.
 • Este un mediu mult mai sigur.

Acum, este ceva ce ne dorim cu toții, nu? Dacă ai verificat setarea actuală de găzduire în secțiunea anterioară, ai o idee despre ce rulează site-ul tău acum. Dacă se afișează software-ul serverului învechit, cum ar fi PHP 5.5, este o idee bună să actualizați acest lucru, dacă este posibil.

Cu toate acestea, amare atenție înainte de a face acest lucru! Cere ajutor dacă nu sunteți sigur ce faceți.

Iată câțiva pași de parcurs:

 • (Întotdeauna!) Efectuează backup site-ului
 • Clonează site-ul  bazat pe o versiune modernă a PHP.
 • Instaleaza copia de rezervă a site-ului tău pe acel server.
 • Testeaza bine pentru a vedea dacă totul funcționează corect.
 • Fă upgrade-ul live – de cele mai multe ori, furnizorul de găzduire poate face acest lucru pentru tine

Avem o postare care vă arată cum să configurați un mediu de testare pentru site-ul vostru WordPress . WordPress.org are o postare despre avantajele actualizării versiunii PHP și despre ce trebuie să iei în considerare atunci când faci acest lucru.

1.1.3. Asigură-te că folosești SSL și HTTPS

Ghid complet SEO – certificate SSL

Din punct de vedere istoric, adoptarea SSL (obținerea unei adrese URL HTTPS și a unei pictograme verzi de lacăt în bara URL a browserului) a fost o tactică opțională. Multe site-uri, probabil, nu aveau nevoie de nivelul suplimentar de securitate oferit de SSL.

Acum, totuși, instalarea unui certificat SSL valid este obligatorie – motoarele de căutare pot „penaliza” site-urile fără certificate SSL valide ( pot afișa avertismente lângă rezultatele căutării lor). De asemenea, este, în general, o bună practică pentru toate site-urile web să utilizeze SSL pentru a împiedica hackerii și terții să intercepteze cereri și date.

În plus, multe tehnici moderne de viteză și performanță ale site- ului necesită o configurare SSL / HTTPS validă. Pentru a profita de tehnologii web noi și mai rapide, precum HTTP / 2 , browserele precum Google Chrome și Firefox necesită ca site-ul web să aibă un certificat SSL valid.

Dacă vrei să treci la SSL și să vă asigurați că site-ul este difuzat corect prin HTTPS, avem un ghid la îndemână cu sfaturi și trucuri pentru trecerea la HTTPS .

1.2. Verifică setările site-ului

Ghid complet SEO – setari de început

Merită să petreci un timp în toate secțiunile din meniul Setări WordPress , deoarece multe dintre opțiunile de acolo pot avea un impact SEO pe site-ul tau WordPress.

În special, merită să îți verifici din nou setările de vizibilitate în Setări → Citire , pentru a te asigura că nu împiedici accidental motoarele de căutare să îți indexeze site-ul. Cu siguranță asta ți-ar afecta vizibilitatea!

De asemenea, trebuie să te asiguri că setările de scriere și citire sunt setate corect, acestea controlează categoriile implicite și ce ar trebui să fie afișat pe pagina ta de pornire. Nu uitați să oferiți site-ului un slogan puternic și în Setări → Generale !

Ghid complet SEO – Permalinks

Permalink conține setări care definesc ce format vor lua adresele URL, care pot avea un impact mare asupra SEO. Deci, dacă creezi un site nou, unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faci este să modifici setările pentru permalink, pe care le poți găsi în Setări → Permalinks.

Dacă nu modific setările din valorile implicite, toate paginile și postările tale vor avea adrese URL care arată exemplu.com/?p=123. Deși acest lucru este perfect în regulă, nu este prea aspectuos și ar putea avea impact asupra modului în care utilizatorii și motoarele de căutare percep calitatea și relevanța paginilor tale.

Schimbarea structurii legăturilor permanente modifică componentele, ordonarea și structura adreselor URL ale site-ului. Este important să selectezi structura potrivită atunci când configurezi site-ul la inceput, deoarece modificări ulterioare pot cauza probleme SEO.

De obicei, recomandăm oamenilor să utilizeze o structură care creează adrese URL ce arată exemplu.com/post-name/sau exemplu.com/category/post-name/, în funcție de importanța pe care anticipează să o acorde categorisirii conținutului lor. Pentru majoritatea site-urilor WordPress, alegerea uneia dintre aceste opțiuni va fi perfect potrivită.

Pentru prima opțiune, poți schimba doar setarea legăturii permanente în /%postname%/, astfel:

ce este un permalink
Schimbarea setărilor legăturilor permanente la „Numele postării”, în Setări → Legături permanente

Pentru a include categoria, poți selecta „Structură personalizată” și puteți schimba valoarea la /%category%/%postname%/.

Dacă anterior ai avut ?p=<postid>drept legătură permanentă, WordPress se va ocupa de toate redirecționările pentru tine. Acest lucru este valabil și dacă schimbi de la/%postname%/la /%category%/%postname%/.

Dacă ai un site stabilit și schimbi o structură de permalink, recomandăm să consulți articolul nostru despre schimbarea structurii de permalink WordPress și instrumentul pe care îl veți găsi în cadrul acestuia.

1.3.1. Alegeți WWW sau non-WWW

Trebuie să te gândești la cum vrei să apară site-ul tău, www.exemplu.comsau pur și simplu exemplu.com. Asigură-te că  în Setări → General , versiunea pe care vrei să o afișezi este reflectată corect:

www sau fara www
Setarea adresei URL a site-ului pentru a include sau a omite „www”

Dintr-o perspectivă SEO, există puține diferențe între versiunea cu www si cea fără. În plus, majoritatea configurărilor de hosting și server vor redirecționa automat cererile pentru versiunea „greșită”, către versiunea pe care ai selectat-o. Aceasta poate fi privită ca un aspect legat de branding – care abordare se are un impact mai mare?

Dintr-o perspectivă tehnică, nu există nici o diferență uriașă.

2. Optimizează-ți conținutul

Ghid complet SEO – conținut

Site-ul tău ar trebui să ofere cel mai bun conținut pentru subiectul ales. Oamenii caută articole captivante, autoritare și răspunsuri de încredere la întrebările lor. Scrierea de conținut de înaltă calitate pentru site-ul tău WordPress începe cu ideile tale unice sau cu o abordare distinctivă asupra unui anumit subiect. Dar înseamnă și prezentarea acestor idei într-o manieră bine structurată și accesibilă. Toate acestea te vor ajuta să atragi publicul pe care îl cauți și să îl faci sa revină.

2.1. Studiază ce doresc și ce au nevoie utilizatorii tăi

Ghid complet SEO – planificare conținutului

Înainte de a scrie conținutul, ar trebui să te gândești la ce termeni de căutare vrei să fie găsiți. Ar trebui să optimizezi fiecare pagină sau postare pentru o anumită frază cheie (keyword).

Dar cum poți determina la ce expresie cheie vrei să fii găsit? Pentru a afla, trebuie să faci cercetări de cuvinte cheie . În acest proces, ar trebui să îți pui întrebări precum: pentru ce termeni doresc să mă clasez? Cât de realist este că pot clasa pentru acești termeni?

Imaginează-ți că ai un blog de patiserie și ești pasionat de partajarea rețetelor și tehnicilor de coacere preferate. Optimizarea unei postări pentru un termen precum [cea mai bună rețetă de tort] nu este atât de realist, deoarece este un termen foarte general. Există o mulțime de concurență pentru astfel de termeni generali. În schimb, ar trebui să te gândești să îți găsești propria nișă. Această nișă ar putea fi [rețete de prăjituri sănătoase, cu conținut scăzut de zahăr] sau [patiserie franceză pe care o puteți face acasă].

În cadrul unei nișe, puteți deveni expert. Experiența ta îți permite să construiești un conținut care depășește cel al concurenților tăi. Poți aprofunda mai mult decât alții sau poți face lumină în diferite aspecte ale aceluiași subiect. Pentru aceasta, vei dori să te concentrrezi asupra frazelor cheie cu coadă lungă. O frază cheie cu coadă lungă ar putea fi [cum se face un tort de brânză vegan cu conținut scăzut de calorii]. O astfel de frază cheie este mai specifică și, prin urmare, este mai ușor de clasat. De asemenea, va fi mai potrivit pentru subiectul tau specific de nișă.

De asemenea, este esențial să te gândești la ceea ce doresc să obțină vizitatorii tăi căutând un anumit termen. Aceasta se numește intenție de căutare . De exemplu, aceștia ar putea căuta răspunsul la o anumită întrebare și poți furniza informațiile necesare. Sau ar putea dori să cumpere un anumit produs pe care să îl poți oferi. Gândește-te la nevoile vizitatorilor tai și adresează-te prin conținut corespunzător.

2.2. Scrie conținut excelent pentru utilizatorii tăi

Ghid complet SEO – calitatea conținutului

După ce ai efectuat cercetarea cuvintelor cheie și ai aflat subiectele despre care vrei să scrii, trebuie să ajungi la scrierea reală . De cele mai multe ori este mai ușor de spus decât de făcut. Pentru a trece de la o idee la un conținut excelent, cel mai probabil va trebui să urmezi un ciclu de redactare, scriere, editare și rescriere.

Primul tău proiect poate fi doar o schiță a structurii . Nu trebuie să scrii totul în proză perfectă din prima, dar asigură-te că urmezi o structură logică. Pentru majoritatea articolelor, acestea vor include o introducere, principalele puncte de argumentare și o concluzie. Desigur, acest lucru va varia în funcție de gen – o rețetă va avea o structură complet diferită.

Poți concretiza mai departe punctele în faza de scriere, unde încerci să vii cu o primă versiune completă a textului. În cele din urmă, în faza de editare, ar trebui să verific dacă articolul tău este captivant și ușor de citit. Încearcă să scrii textul cât mai accesibil. Când ai îndoieli, este întotdeauna cel mai bine să ceri feedback unui prieten sau unui coleg. Un alt truc util este să îți citești textul cu voce tare pentru tine.

2.3. Optimizează postările și paginile individuale

Ghid complet SEO – On page SEO

Atunci când scrii sau editezi textul, există o serie de elemente la care trebuie să acorzi o atenție specială pentru a-l face SEO-friendly. Aceste elemente includ subtitlurile, titlul și meta descrierea. Toate acestea trebuie să reflecte subiectul postării specifice.

Nu uita, SEO-friendly nu înseamnă doar că este ușor pentru un motor de căutare să înțeleagă subiectul unei pagini. Mai important, înseamnă că vizitatorii tăi pot obține esența paginii tale dintr-o singură privire.

Meta descrierea și titlul ar putea fi un factor decisiv în ceea ce privește dacă vizitatorii fac clic pe pagina ta în rezultatele căutării. Și după ce ți-au vizitat site-ul, elemente precum subtitlurile pot fi esențiale pentru ca vizitatorii să decidă dacă vor să rămână pe site-ul tău.

2.3.1. Seteaza frazele cheie de focalizare

Ghid complet SEO – Keywords

O regulă importantă este să nu folosești expresie aceeași cheie de focalizare pe mai multe pagini . În caz contrar, ai putea ajunge să îți canibalizezi site-ul, ceea ce înseamnă că articolele tale vor concura între ele, deci SEO-ul va fi afectat.

De asemenea, este important să fie inclusă fraza cheie în elementele cruciale ale postării, cum ar fi titlul, introducerea, subtitlurile și meta descrierea.

Toate aceste elemente sunt semnale despre subiectul postării tale. Deoarece fraza cheie de concentrare este, de fapt, subiectul principal al paginii tale, este o consecință logică faptul că trebuie să te asiguri că acest subiect se reflectă în toate aceste elemente.

Aceeași logică este valabilă și pentru textul tău în general: trebuie să te asiguri că nu te abateți de subiect; dacă rămâi la subiect, ar trebui să reiasă în mod firesc că utilizezi fraza cheie de mai multe ori pe tot parcursul textului. Dar evită să vă umpli scrierea cu fraza cheie doar de dragul ei. Dacă îți este greu să introduci fraza cheie în textul tău de un număr suficient de ori, ar putea fi un semn că ar trebui să adopți o abordare diferită a subiectului.

Pentru a evita repetarea, poți utiliza sinonime. Sinonimele sunt cuvinte care au același sens sau mai mult sau mai puțin asemănător cu fraza cheie.

Poți utiliza, de asemenea, frazele cheie aferente pentru a optimiza o singură pagină pentru termeni similari, asemănători. Poți să îi utilizezi pentru a da context frazei cheie. De exemplu, dacă fraza ta cheie este [supă de dovleac], fraza ta cheie asociată in cadrul textului ar putea fi [cinele de iarnă în timpul săptămânii]. Acest al doilea termen mai lung oferă informații suplimentare despre subiect. De asemenea, poate da coerență prin stabilirea unui link către o pagina sau un articol similar din site-ul tău.

2.3.2. Optimizeaza legătura permanentă

În majoritatea cazurilor, adresa URL a postării ar trebui să conțină fraza cheie de focalizare, astfel încât să fie evident din link subiectul paginii. Acestea fiind spuse, ar trebui să încerci întotdeauna să păstrezi permalinkurile scurte, descriptive și curate – nu introdu cuvinte inutile

Înainte de a publica postări sau pagini noi, recomandăm să elimini cuvintele de legătura din legătura permanentă. Acestea sunt prepozitii, verbe auxiliare, pronume posesive etc. Acest lucru îți poate face legăturile permanente mai lizibile și mai ușor de utilizat sau de conectat. Postările cu titluri deosebit de lungi pot beneficia de această abordare.

Pentru postările pe care le-ai publicat deja, recomandăm să ai grijă la schimbarea legăturilor permanente. Dacă oamenii au accesat deja la paginile tale, modificarea adreselor URL poate face deranj. Chiar dacă WordPress va redirecționa uneori utilizatorii către noua locație modificarea adreselor URL poate avea impact asupra performanței.

2.3.3. Optimizează titlul paginii

Ghid complet SEO – Titlu articol

Titlul fiecărei pagini – conținutul <title>etichetei HTML – poate fi unul dintre cei mai importanți factori pentru a te clasa bine în rezultatele căutării. Nu numai că este titlul efectiv al filei sau al ferestrei browserului, dar este și prima linie pe care o văd oamenii în rezultatele căutării. Descrie despre ce este sau despre ce este pagina ta și acționează ca o reclamă care încurajează utilizatorii să dea click.

Pe multe site-uri web, structura implicită pentru postări și pagini nu este neapărat cea mai optimă abordare pentru SEO. Un titlu SEO precum „Blogul meu» Gătit »Rețeta carbonarei” nu este la fel de convingător sau eficient ca „Rețeta mea delicioasă cu carbonara de 20 de minute | Blogul meu ” .

Trebuie să te gândești la structura titlurilor tale, precum și la conținutul titlului de pe fiecare pagină. De obicei, merită luat în considerare faptul că:

 • Motoarele de căutare pot pune mai multă greutate pe primele cuvinte – așa că încercarea de a îți aduce cuvintele cheie aproape de începutul titlului poate însemna mai multe șanse de a te clasa bine.
 • Oamenii care scanează paginile cu rezultate văd mai întâi primele cuvinte. Dacă cuvintele tale cheie sunt la începutul listării, este mai probabil să dea clic pe pagina ta.
ghid complet SEO
Previzualizarea Google din Yoast SEO vă oferă o idee despre cum va arăta postarea în motoarele de căutare. Folosiți-l pentru a vă face conținutul să iasă în evidență!

Pentru mai multe informații despre cum să compui titluri atrăgătoare pentru postările tale, citește articolul despre crearea unor titluri bune pentru SEO .

Poți utiliza Yoast SEO pentru a structura titlurile!

Poți controla structura implicită a titlurilor și descrierilor paginii tale în pluginul  Yoast SEO. Există două părți ale pluginului care le controlează. În primul rând, de îndată ce instalezi și activezi pluginul , ai o secțiune „SEO” în administratorul tau WordPress.

Nacigheaza la SEO → Aspect căutare și vei vedea o grămadă de file pentru diferite tipuri de pagini de pe site-ul tău.

Pentru fiecare tip de articol și taxonomy, poți seta așa-numitul șablon de titlu – precum și șabloanele de meta descriere. Pentru articolele de pe acest site, arată astfel:

ghid complet seo wordpress yoast
Iată setările yoast.com pentru adresele URL individuale ale postării

Acest lucru îți permite să folosești componente și variabile pentru a controla modul în care titlurile paginii tale ar trebui să se comporte în mod implicit. Desigur, acestea pot fi suprascrise de la o pagină la alta.

De exemplu, în imaginea de mai sus, poți vedea cum preluăm automat elemente precum titlul paginii, pentru a ne împiedica să scriem manual titluri de la zero pentru fiecare pagină.

Există tot felul de variabile pe care le poți folosi în titluri și meta descrieri, și toate sunt listate și explicate în fila Ajutor de pe pagină.

NOTĂ: Când folosești aceste șabloane, asigură-te că verifici dacă etichetele tale de titlu se comportă așa cum era de așteptat atunci când sunt vizualizate pe site. În caz contrar, este posibil să ai o problemă cu modul în care este construită tema și poate fi necesar să bifezi căsuța de selectare „Forțați rescrierea”.

2.3.4. Folosește corect titlurile

Titlurile sunt excelente pentru a îți structura conținutul și pentru a ajuta cititorii să proceseze informații în bucăți de dimensiuni mici. Ele pot ajuta, de asemenea, să descrie aspectul unei pagini și să se concentreze asupra motoarelor de căutare.

WordPress transformă titlurile pe care le pune în conținut în etichetele lor HTML respective ( <h1><h2><h3>și așa mai departe). Acest lucru face important să te gândești la ce tip de titluri folosești și în ce ordine. A greși acest lucru îți poate face conținutul mai greu de înțeles.

Deși majoritatea temelor pentru WordPress obțin elementele de bază corecte, merită să te asiguri că șablonul tău setează titlul postării într-o etichetă <h1>și că nu folosești etichete <h1>nicăieri altundeva pe pagină sau în conținutul postării.

Conținutul postării ar trebui să „curgă” în mod natural; de exemplu, rubricile mari și semnificative ar trebui să utilizeze etichete<h2>, subsecțiunile ar trebui să utilizeze etichete<h3>, iar apoi noile secțiuni ulterioare ar trebui să utilizeze <h2>.

Pentru a afla mai multe despre importanța titlurile adecvate, te rugăm să citești acest articol despre titluri și SEO . În plus, poți citi articolul nostru despre structura titlurilor pentru blogul tău. – de la care se aplică multe și site-urilor WordPress care nu sunt de tip blog.

2.3.5. Optimizează meta descrierea

Ghid complet SEO – meta descriere

O meta descriere este utilizată în principal de către motoare de căutare pentru a afișa o descriere a paginii tale în rezultatele motorului de căutare, de obicei sub titlul paginii.

Adaptarea și scrierea unei meta descrieri descriptive pot încuraja utilizatorii să dea click pe rezultatele tale în motorul de căutare, chiar dacă nu te afli neapărat în poziția de top. Este oportunitatea ta de a impresiona.

Scrierea descrierilor convingătoare și informative a conținutului paginii tale pentru fiecare pagină de pe site-ul tău este cea mai bună practică și îți oferă posibilitatea de a atrage mai multe vizite.

Deși s-ar putea simți multă muncă să creezi descrieri pentru fiecare pagină și postare, merită efortul.

Dacă nu furnizezi o descriere meta, motorul de căutare va încerca, în general, să găsească în pagina ta cuvântul cheie care a fost căutat și va alege automat un text în jurul acestuia – și va evidenția fraza căutată cu caractere aldine în pagina cu rezultate.

Fragmentele generate automat (fie de pluginuri, fie de motoare de căutare) sunt rareori la fel de descriptive sau la fel de convingătoare ca cele scrise de mână. Așadar, îți recomandăm să folosești câmpul de meta descriere pe care îl găsești în pluginul Yoast SEO pentru a scrie o descriere meta. Asigură-te că îl atrage pe cititor să dea click și că in articol se regasește cel puțin o dată cuvântul cheie/ fraza cheie.

2.3.6. Optimizează imaginile și conținutul media

Ghid complet SEO – „alt” imagini

O parte adesea neglijată în SEO WordPress este modul în care se gestionează imaginile, videoclipurile și conținutul media. Pentru a te asigura că motoarele de căutare îți pot înțelege imaginile, trebuie să te gândiți la modul în care denumești și formatezi fișierele. Scrierea descrierilor de text accesibile si descriptive te ajută și îți poate îmbunătăți semnificativ performanța. Ca un avantaj suplimentar, ajutați și cititorii care se bazează pe tehnologii de asistare, cum ar fi aplicatii care transformă un text in audio sau îl citesc.

Avem un articol mai lung despre SEO pentru imagini și unul care scrie etichete alt , care îți pot oferi mai multe sfaturi pentru a îți ajusta optimizarea imaginii!

2.4. Menține calitatea conținutului

2.4.1 Păstrează conținutul fresh și actualizat

Întrucât Google se străduiește să le arate utilizatorilor săi cele mai bune informații actualizate, ar trebui să ții evidența conținutului tăau și să îl revizuiești periodic . Cu atât mai mult cu cât nu vrei să arați vizitatorilor site-ului tău informații învechite, redundante sau incorecte.

Dacă publici în mod regulat și ai sute, sau chiar mii, de postări pe blog, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut. De aceea, îți recomandăm să te concentrezi pe două teme specifice atunci când vine vorba de întreținerea conținutului: actualizarea conținutului piatră de temelie și prevenirea canibalizării cuvintelor cheie.

2.4.2. Actualizează-ți conținutul piatră de temelie

Ghid complet SEO – Cornerstone content

Unele pagini de pe site-ul tău sunt mai importante decât altele. Cel mai valoros conținut al site-ului se numește conținut de piatră de temelie. Am scris pe larg despre articole de piatră de temelie și despre modul în care acestea vă pot îmbunătăți clasamentul .

Pe scurt, aceste postări sau pagini:

 • conțin informații esențiale pentru vizitatorii tăi;
 • sunt complete, actualizate și bine scrise;
 • arată autoritate;
 • obțin cele mai multe linkuri de la postări conexe din propriul site;
 • au ranking mai bun mai sus decât celelalte articole pe același subiect;
 • obțin cel mai mare trafic organic către site

Când ai dubii de unde să începi cu actualizarea conținutului site-ului tău, acordă întotdeauna prioritate conținutului tău de bază. Afacerea ta se bazează pe ele și nu ar trebui să devină niciodată învechite!

2.4.3. Fără pietre de temelie depășite cu Yoast SEO

Yoast SEO face un pic mai ușor să vă mențineți la zi pietrele de temelie. Dacă utilizați Yoast SEO, puteți marca o postare ca un articol de bază. Procedând astfel, aceste articole vor fi supuse unei analize SEO mai riguroase. În plus, acestea vor apărea într-o listă separată în prezentarea generală a postărilor, ceea ce face mai ușor să răsfoiți prin ele și să verificați dacă sunt încă la zero.

Dacă folosești  Yoast SEO Premium , este chiar mai ușor să le urmărești. Filtru de conținut cornerstone arată doar articolele tale piatra de temelie care nu au fost actualizate în ultimele 6 luni. Vei găsi acest filtru în prezentarea generală a postărilor. Dacă nu afișează nicio postare, eeste ok. Dacă există una sau mai multe postări în ea, asigură-te că le verifici și le actualizezi!

ghid complet seo

2.4.4. Canibalizare de cuvinte cheie

Ghid complet SEO – cannibalization

Canibalizarea cuvintelor cheie înseamnă că îți elimini propriul ranking, prin crearea de prea multe articole pentru aceleași cuvinte cheie sau similare. Dacă ai o mai multe articole pe același subiect, motoarele de căutare nu știu care dintre acestea ar trebui să se claseze cel mai bine. Drept urmare, vei concura cu propriile articole pentru o poziție înaltă în motoarele de căutare.

Dacă publici frecvent, este inevitabil ca într-o zi să întâmpini probleme cu canibalizarea cuvintelor cheie. De aceea, am creat un cadru privind modul de gestionare a canibalismului de cuvinte cheie. Pe scurt, va trebui să:

 • Afli pentru ce cuvinte cheie se întâmplă;
 • Analizezi ce conținut are cea mai bună performanță pentru aceste cuvinte cheie;
 • Păstrezi cele mai performante postări;
 • Decizi dacă ar trebui să îmbini celelalte postări în cel mai performant;
 • Sau pur și simplu șterge-le și redirecționează-le.

2.5. Evită conținutul duplicat accidental

Ghid complet SEO – duplicate content

2.5.1. Ce este conținutul duplicat?

Problemele de conținut duplicat apar atunci când motoarele de căutare întâlnesc mai multe adrese URL cu același conținut sau foarte similar. Ca urmare, motoarele de căutare nu știu care dintre aceste adrese URL să se claseze mai sus, rezultând în clasamente mai mici pentru toate acestea.

În secțiunea anterioară, am abordat deja canibalizarea cuvintelor cheie, care este cauzată de scrierea prea des a aceluiași subiect. Dar, de cele mai multe ori, rădăcina conținutului duplicat este tehnică și se poate întâmpla fără ca măcar să observi.

De exemplu, unele CMS-uri adaugă ID-uri de sesiune sau parametri pentru urmărire la adrese URL. Sau este posibil să ai indexate versiunile www și non-www ale unei anumite pagini. În consecință, vei avea mai multe adrese URL care arată exact același conținut.

Pe lângă motivele tehnice, articolele tale pot fi copiate de alte părți. Deci, există multe cauze diferite pentru conținutul duplicat, așa cum puteți citi în acest articol extins despre conținutul duplicat .

Dacă vrei să afli dacă site-ul tău are un conținut duplicat, poți utiliza aceste instrumente de conținut duplicat pentru a îți verifica site-ul.

2.5.2. Soluții pentru conținut duplicat

Modul în care ar trebui să rezolvi problema de conținut duplicat depinde de cauza problemei. În general, există trei modalități de a face acest lucru – în ordinea preferințelor:

 • Ori de câte ori este posibil, evită crearea de conținut duplicat. Dacă sistemul tău creează ID-uri de sesiune în adresa URL, încearcă să le dezactivezi
 • Nu poți evita crearea lor? Folosește redirecționarea 301 de la acele adrese URL către versiunile originale.
 • Chiar ai nevoie să păstrezi un articol duplicat? Asigură-te că adaugi un link canonic la versiunea originală în <head> a secțiunii articolului duplicat. Acesta va arăta motoarelor de căutare care este versiunea originală a articolului, astfel încât să poată transmite valoarea link-ului (link juice) către versiunea originală. În secțiunea următoare vei afla cât de ușor este acest lucru cu Yoast SEO.

Dacă vrei să afli cum să rezolvați anumite probleme legate de conținutul duplicat, consultați ghidul privind cauzele și soluțiile pentru conținutul duplicat .

2.5.3. Setează o legătură canonică cu Yoast SEO

Cu Yoast SEO, este foarte ușor să adaugi un link canonic la o postare sau o pagină. Nu este nevoie de un dezvoltator! Accesați fila Advanced din metaboxul Yoast SEO de sub postarea sau pagina ta. Acolo vei găsi câmpul URL Canonical unde poți introduce adresa URL a articolului original – cel către care vrei să direcționezi motoarele de căutare:

Completați adresa URL canonică în secțiunea avansată a metaboxului Yoast SEO

Dacă nu setezi un link canonic, Yoast SEO va seta unul cu auto-referință. Aceasta înseamnă că articolul se va îndrepta către sine. Aflați de ce canonicele de auto-referință sunt benefice pentru SEO .

2.6. Sprijină publicul internațional

Pentru a îți optimiza site-ul pentru publicul din mai multe țări sau regiuni lingvistice, va trebui să îți optimizezi atât conținutul, cât și configurarea tehnică. Să începem cu aspectele de conținut ale SEO internațional.

Este crucial să faci cercetări de cuvinte cheie și să scrii conținut fresh pentru fiecare public . Să luăm articolele vestimentare, de exemplu. O vestă americană este o îmbrăcăminte complet diferită de o vestă britanică, sau de o vestă olandeză, sau una franceză, sau spaniolă etc. Nu îți recomandăm să folosești traduceri automate. Investește timp și resurse în cercetări și traduceri adecvate cu ajutorul cărora să îți optimizezi cuvintele cheie.

Un alt aspect important al SEO internațional este alegerea structurii de domeniu potrivite . În general, un ccTLD diferit (de exemplu www.supermic.ro) pentru fiecare variantă este o opțiune bună doar pentru companiile foarte mari cu bugete mari. În majoritatea cazurilor, subdirectoarele (de exemplu www.supermic.ro/fr) sunt modelul de urmat.

Motoarele de căutare doresc să afișeze versiunea în limba corectă a site-ului tău pentru fiecare vizitator, indiferent de țara din care provin. Pentru a-i ajuta, trebuie să implementați hreflangin Editor .

hreflang este un cod care spune motoarelor de căutare ce variante de limbă ale unei pagini sunt disponibile și ajută la prevenirea problemelor de conținut duplicat. Este o bucată de cod destul de complexă, dar ghidul nostru hreflang vă ajută pe parcurs

2.7. Adăugă date structurate

Ghid complet SEO – schema structered data

Datele structurate sunt un fel de dicționar pentru motoarele de căutare. Prin descrierea conținutului tău în cod, poți clarifica instantaneu despre ce este vorba. În plus, poți descrie cine a scris-o, pe ce site a fost publicat și când. De asemenea, dacă acest articol conține rețete, întrebări frecvente sau conținut de instrucțiuni, de exemplu, puteți informa motoarele de căutare despre acest lucru. În acest fel, motoarele de căutare înțeleg mai bine site-ul tău. În schimb, pot folosi acest lucru pentru a îți ajuta site-ul să obțină rezultate bogate.

Datele structurate sunt esențiale în zilele noastre. În trecut era greu să adaugi date structurate pe site-ul tau, dar cu date structurate în Yoast SEO , este mult mai ușor. Astăzi, generăm că motoarele de căutare a codului trebuie să înțeleagă automat site-ul și conexiunile acestuia. Trebuie doar să faceți câteva opțiuni în SEO> Aspect de căutare . Selectați Persoană dacă site-ul vostru este un site personal sau organizație dacă este un site de afaceri sau profesional. Nu uitați să alegeți sau să încărcați sigla sau avatarul corect.

yoast schema ghid complet seo
Alegeți Persoană sau Organizație pentru ca Yoast SEO să genereze automat datele structurate corecte

3. Optimizați-vă structura site-ului

Ghid complet SEO – structura site-ului

O structură solidă a site-ului vă ajută utilizatorii și motoarele de căutare să vă navigheze pe site. În plus, va clarifica ce pagini de pe site-ul vostru web sunt cele mai importante. Există doi piloni pentru o structură bună a site-ului: organizarea site-ului și conectarea contextuală internă.

3.1. Organizați-vă site-ul

Organizarea site-ului vostru vă va ajuta să configurați o cale de navigare de la pagina de pornire chiar la postările și paginile individuale și înapoi. Adăugarea de categorii și subcategorii va aduce ordine în haos. În mod ideal, site-ul vostru ar trebui să fie organizat astfel:

Structura ideală a site-ului ar trebui să urmeze o ierarhie strictă

Ar trebui să vă asigurați întotdeauna că pagina voastra de pornire este clară și ușor de navigat. Încărcarea paginii de pornire cu prea multe opțiuni va face site-ul vostru mai dificil de înțeles. Adăugarea unui meniu clar și de breadcrumbs vă ajută utilizatorul să vă navigheze pe site oriunde s-ar afla.

3.2. Conectați-vă conținutul cu legături interne contextuale

Pe lângă organizarea site-ului, trebuie să vă conectați conținutul. Numim această legătură contextuală internă, deoarece aceste legături apar întotdeauna în contextul unui text.

Linkurile interne contextuale configurează o rețea de pagini, care vă îndreaptă utilizatorii către conținut asociat. Într-o postare despre cercetarea cuvintelor cheie, de exemplu, conectarea la un articol despre redactarea SEO are mult sens. Pentru motoarele de căutare, aceste linkuri oferă informații despre modul în care paginile sunt legate între ele.

Asigurați-vă întotdeauna că numărul de linkuri către o pagină reflectă importanța acelei pagini. Acest lucru îi ajută pe utilizatori și motoarele de căutare să înțeleagă că aceste ghiduri sunt piloni cruciale ai site-ului nostru.

Când adăugați un link intern contextual, asigurați-vă că acesta are sens în contextul paginii curente. Mai mult decât atât, utilizați întotdeauna texte de ancorare care descriu cu exactitate pagina la care vă conectați. Aceasta oferă utilizatorilor și motoarelor de căutare contextul de care au nevoie pentru a evalua dacă linkul este util.

3.3. Gestionați-vă categoriile și etichetele

WordPress are două moduri implicite de a vă structura conținutul: categorii și etichete . Categoriile adaugă ierarhie conținutului și grupează subiectele pe scară largă. Pe un site web despre gătit, pastele ar putea fi o categorie. Etichetele nu sunt ierarhizate și pot fi folosite pentru a descrie postarea mai detaliat. Temele pentru cină , de exemplu, ar putea fi o etichetă.

Când configurați structura site-ului, alegeți o serie de categorii principale. Adăugarea acestora în meniul vostru poate fi o idee bună, mai ales dacă aveți doar un blog. Dacă aveți un blog și mai multe produse, o configurare diferită ar putea avea mai mult sens. Categoriile trebuie sa aibă aproximativ aceeași dimensiune. Dacă categoriile devin prea mari, creați subcategorii. Paginile categoriei pot fi pagini dße destinație excelente , în special pentru site-urile de comerț electronic.

Etichetele sunt utile pentru utilizatorii care explorează subiecte, dar sunt adesea aplicate greșit. Este important să nu folosiți prea multe etichete și să le utilizați de mai multe ori sau de două ori. Nu uitați, doriți să vă grupați conținutul, nu doar să îi oferiți o descriere.

Dacă doriți să vă structurați conținutul în mod diferit, WordPress vă permite, de asemenea, să creați taxonomii personalizate . Luați întotdeauna în considerare cu atenție dacă taxonomia personalizată grupează conținutul într-un mod care are sens și vă ajută vizitatorii.

3.4. Gestionați paginile de arhivă

Dacă utilizați categorii și etichete, veți crea automat pagini de arhivă. Aceste pagini conțin o listă de postări și pagini dintr-o anumită categorie sau etichetă. Pe lângă categorii și etichete, există pagini de arhivă bazate pe date și arhive de autor. Aceste pagini de arhivă trebuie gestionate, deoarece cauzează probleme SEO dacă nu.

În primul rând, doriți să împiedicați motoarele de căutare să indexeze paginile de arhivă care nu au sens pe site-ul vostru. Puteți utiliza pluginul Yoast SEO pentru aceasta. Faceți acest lucru în SEO → Aspect de căutare , unde veți găsi următoarele opțiuni în fila „Arhive”:

ghid complet wordpress seo
Gestionați-vă arhivele în Yoast SEO

Dacă blogul vostru este un blog cu un singur autor sau nu credeți că aveți nevoie de arhive de autor, folosiți Yoast SEO pentru a dezactiva arhivele autorului. De asemenea, dacă nu credeți că aveți nevoie de o arhivă bazată pe date: dezactivați-o. Chiar dacă nu utilizați aceste arhive în șablonul vostru, cineva ar putea face legătura cu ele și astfel să vă afecteze SEO-ul .

Există un tip de arhivă care este noindex,followimplicit în pluginul Yoast SEO: paginile de rezultate ale funcției de căutare interne. Aceasta este cea mai bună practică de la Google .

3.4.1. Paginare

Dacă aveți o mulțime de postări pe site-ul  vostru WordPress, vă recomandăm să vă gândiți la aspectul și funcționarea paginării. În caz contrar, s-ar putea să descoperiți că cel mai bun conținut al vostru este „îngropat” adânc în site, iar utilizatorii și motoarele de căutare ar putea avea dificultăți în găsirea acestuia. De asemenea, ar trebui să luați în considerare personalizarea aspectului și funcționării paginării, astfel încât să fie un pic mai utilă pentru utilizatori și motoare de căutare. Vă recomandăm să verificați pluginul WP-PageNavi!

Ghid complet SEO – breadcrumbs

Probabil că veți dori să adăugați breadcrumbs la postările și paginile voastre. Breadcrumbs sunt linkurile, de obicei deasupra postării din titlu, care arată ca „ Acasă> Blog SEO> WordPress SEO “. Breadcrumbs sunt bune pentru două lucruri:

 • Acestea permit utilizatorilor să navigheze cu ușurință pe site
 • Acestea permit motoarelor de căutare să determine structura site-ului mai ușor.

Aceste Breadcrumbs ar trebui să se conecteze înapoi la pagina de pornire și la categoria în care se află postarea. Dacă postarea se află în mai multe categorii, ar trebui să aleagă una.

Pentru a obține navigarea cu Breadcrumbs pentru a vă arăta în paginile, poate fi necesar să vă adaptați fișierele single.php și page.php în tema voastra și să includeți codul pentru breadcrumbs din pluginul Yoast SEO . Puteți găsi setările și instrucțiunile despre cum să faceți acest lucru în secțiunea SEO → Aspect de căutare .

3.6. Gestionați sitemapurile HTML și XML

Ghid complet SEO – sitemaps

Puteți utiliza sitemap-uri XML pentru a informa Google și celelalte motoare de căutare că site-ul a fost actualizat. Pluginul nostru SEO WordPress configurează automat sitemap-urile XML, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la nimic. Generează sitemapuri pentru diferitele tipuri de postări, inclusiv imaginile și se asigură că acestea se încarcă foarte repede.

Yoast împarte inteligent sitemap-urile în biți mai mici, astfel încât Google trebuie să aducă o nou „sub” -sitemap XML numai atunci când este publicată o postare.

Puteți verifica și gestiona ce tipuri de conținut, arhive și șabloane ar trebui incluse în sitemap-urile XML din setările SEO → Aspect căutare . Tipurile de conținut care sunt setate să nu se afișeze în rezultatele căutării vor fi excluse automat din sitemapurile XML.

Pentru sitemap-urile XML, Yoast are un API destul de complet, care permite dezvoltatorilor să adauge sau să schimbe funcționalitatea prin intermediul pluginurilor și temelor lor. Yoast are propriile extensii, SEO locale , SEO News și Video SEO (care generează propriile sitemap-uri specifice) sunt construite pe acest API și alte pluginuri își construiesc frecvent propriile soluții pe partea superioară a sistemului nostru.

Pentru site-urile mai mari sau mai complexe, ar putea avea sens să oferiți și un sitemap HTML. Aceasta este o pagină normală de pe site, care îi ajută pe utilizatori să navigheze către conținut mai profund sau mai specific.

4. Accelerați site-ul WordPress

Ghid complet SEO – viteza site-ului

Dacă site-ul vostru este lent, riscați să vă frustrați utilizatorii. Acest lucru îi face să fie mai puțin probabil să interacționeze, să navigheze, să convertească sau să viziteze din nou., de a partaja link-uri către paginile voastre sau de a vă recomanda marca. Pe scurt, viteza este o parte importantă a WordPress SEO și o parte imensă a experienței generale a utilizatorului. Aceasta înseamnă că este esențial să vă măsurați și să vă gestionați performanța – mai ales pentru utilizatorii cu conexiuni mobile sau mai lente!

4.1. Măsurați viteza site-ului

Măsurarea vitezei site-ului poate fi confuză. Diferite instrumente oferă scoruri și rezultate diferite și, uneori, chiar oferă informații contradictorii. De aceea, am realizat acest ghid util cu privire la modul de măsurare a vitezei – vă va ajuta să parcurgeți elementele de bază ale alegerii valorilor corecte, până la utilizarea instrumentelor potrivite pentru sarcină atunci când vine vorba de monitorizarea și diagnosticarea problemelor.

4.2. Îmbunătățiți viteza site-ului

După ce ați identificat care și unde sunt blocajele, următoarea provocare este să faceți modificări de găzduire, temă, plugin și performanță pentru a accelera lucrurile.

Optimizarea vitezei de pagină este o disciplină în sine și se întinde dincolo de WordPress SEO. Asta înseamnă că cele mai mari oportunități vor varia de la un site la altul și de la o situație la alta. Pentru unele site-uri, cele mai ușoare victorii ar putea proveni din schimbarea găzduirii sau utilizarea unui CDN ; pentru alții, ar putea însemna reevaluarea utilizării pluginurilor sau modificarea modului în care acestea încarcă CSS și JavaScript .

Asta nu înseamnă însă că nu poți începe. Am creat un ghid pentru unele instrumente de viteză a paginilor și câștiguri ușoare pe care le puteți folosi pentru a pune mingea în mișcare.

5. Asigurați-vă site-ul WordPress

Ghid complet SEO – Securitate

WordPress este cea mai folosită platformă de gestionare a site-urilor web din lume. Acesta alimentează 37% din web (martie 2021). Deși este minunat, înseamnă, de asemenea, că WordPress este cea mai vizată platformă pentru hackeri. Când rulați un site web WordPress, platforma tratează securitatea de bază, dar există lucruri pe care le puteți face pentru a vă face site-ul web mai sigur.

Asta începe cu propriul login. Numele de utilizator implicit din WordPress este admin , deci schimbați-l mai întâi. În caz contrar, prima presupunere a unui hacker pentru numele vostru de utilizator este prea ușoară. Același lucru este valabil și pentru parole. Parolele ca 123456nu sunt suficiente. Folosiți un manager de parole precum 1Password sau LastPass și alegeți o parolă de peste 20 de caractere. WordPress are, de asemenea, o serie de pluginuri pentru verificarea în doi factori , astfel încât adăugarea la site-ul web este ușoară. Fă-o!

Există mai multe lucruri pe care le puteți face, desigur, vă rugăm să citiți articolul nostru care detaliază securitatea WordPress în câțiva pași simpli . Vom evidenția câteva dintre recomandările de mai jos.

5.1. Faceți copii de rezervă regulate

Ghid complet SEO – back-up

Următorul lucru pe care am dori să-l faceți este să creați copii de rezervă regulate . În cazul în care site-ul este piratat sau altceva nu merge bine – de exemplu, atunci când actualizați un plugin sau o temă -, este important să reveniți la momentul precedent acestei schimbări. Copiile de siguranță făcute in mod regulat asigură că acest lucru se poate face.

În WordPress, există o gamă largă de opțiuni de rezervă pentru a alege. Mai mulți dezvoltatori de pluginuri au creat soluții software, așa că nu aveți probleme tehnice ale acelei copii de rezervă. Recomandăm și avem experiențe bune cu soluția de backup Blogvault . Serviciul respectiv are avantaje suplimentare, cum ar fi crearea de site-uri intermediare și opțiuni de migrare ușoare.

5.2. Întăriți configurarea

Îmbunătățirea configurării începe cu alegerea companiei potrivite de găzduire pentru site-ul WordPress . Acesta este doar începutul, deoarece fiecare gazdă va face tot posibilul pentru a vă ajuta, dar va fi în continuare responsabilitatea să vă întăriți configurarea. De asemenea, instrumente precum Cloudflare sunt prieteni buni pentru orice companie / site din acest domeniu.

Un prim pas ușor este limitarea încercărilor de conectare. Limitând de câte ori oamenii pot încerca să se conecteze la site-ul web – închizând formularul de conectare după cinci autentificări false, de exemplu – vă întăriți instalarea împotriva atacurilor de forță brută și a altor acte rău intenționate care vizează acel formular.

Următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă asigurați că instalarea WordPress, inclusiv pluginuri și teme, este întotdeauna actualizată. Actualizările ar putea remedia și problemele de securitate. Asigurați-vă că verificați periodic actualizări și că actualizați instalarea WordPress.

Un alt lucru important de realizat este că aveți de-a face cu securitatea de fiecare dată când adăugați un nou utilizator sau scriitor la instalarea WordPress. Există un articol în WordPress Codex referitor la roluri și capabilități pe care ar trebui să le citiți. Se reduce la acordarea de permisiuni numai celor care au nevoie de ea atunci când au nevoie și numai pentru timpul în care au nevoie. Nu este nevoie să acordați unui blogger invitat drepturi administrative asupra site-ului., nu?

Cheile și sărurile de autentificare funcționează împreună pentru a vă proteja cookie-urile și parolele în tranzit între browser și serverul web. Asigurați-vă că modificați aceste chei atunci când instalați o nouă instanță WordPress.

O altă soluție ușoară pe care am dori să o menționăm este să ne asigurăm că fișierele șablon nu pot fi editate din backend-ul WordPress. Puteți face acest lucru în Aspect → Editor . Când un hacker a reușit să primească formularul de conectare, acesta este într-adevăr cel mai simplu mod de a adăuga cod rău pe site-ul. web. Întărirea acestui lucru implică schimbarea wp-configfișierului.

5.3. Utilizați monitorizarea și înregistrarea

Securitatea este un proces continuu. Trebuie să urmăriți cu atenție orice încălcare și să vă păstrați site-ul web cât mai sigur posibil. Ați putea pune o parte din securitatea WordPress pe mâna, de exemplu, a unei companii precum Sucuri . În cazul unui hack, vor remedia acest lucru cât mai curând posibil. Pentru propria monitorizare, puteți verifica site-ul. în mod regulat cu instrumentul lor Sitecheck . Există câteva pluginuri care vă pot ajuta să vă securizați site-ul WordPress, de exemplu, monitorizați fișierele de pe serverul, cum ar fi WordFence iThemes sau Sucuri . Alegeți pluginul la alegere, atâta timp cât vă asigurați că securitatea este monitorizată.

De asemenea, poate fi util să țineți evidența a tot ceea ce se întâmplă pe site, cum ar fi modificările de fișiere și utilizatorii conectați. Există mai multe pluginuri și instrumente pentru asta, precum WP Security Audit Journal . Urmărirea acestor lucruri vă asigură că puteți găsi nereguli în instalarea și puteți acționa la acestea sau puteți găsi ce s-a întâmplat atunci când este vorba de o problemă de securitate.

6. Gândiți-vă la vizitatorii de pe mobil

Ghid complet SEO – versiunea mobilă

Aruncați o privire în jur și veți observa că dispozitivele noastre mobile devin de facto modalitatea de a naviga pe web, chiar și atunci când suntem acasă, culcate pe canapeaua noastră. Vizităm site-uri web mobile. Dumneavoastră, în calitate de proprietar al site-ului web, trebuie să vă adresați vizitatorilor de pe telefonul mobil.

Potrivit Statcounter , cota de piață mobilă a depășit cota de piață a desktopurilor aproape tot anul 2018. Aceasta înseamnă că, dacă optimizați doar pentru vizitatorii desktop, nu optimizați pentru majoritatea vizitatorilor. Desigur, depinde de nișa specifică, deoarece aceste numere ar putea fi diferite. Google Analytics vă poate oferi numerele exacte pentru site-ul vostru.

Cu o cotă de piață de telefonie mobilă ca aceasta, nu există nicio modalitate de a considera site vostru mobil ca un „extra”. Poate că este timpul să faceți ca dispozitivul mobil să fie implicit. Este timpul pentru SEO mobil .

6.1. Asigurați-vă că tema este compatibilă cu dispozitivele mobile

După ce vă asigurați că site-ul este rapid, asigurați-vă că site-ul sau mai bine zis tema este compatibil cu dispozitivele mobile. A face site-ul să fie compatibil cu dispozitivele mobile începe prin a vă asigura că linkurile nu sunt prea apropiate și că butoanele sunt ușor de făcut clic. Fontul ar trebui să fie consistent și să nu fie prea mic, iar imaginile nu prea mari, atât în ​​ceea ce privește dimensiunea fișierului, cât și dimensiunile.

Am dori să evidențiem două optimizări specifice temei mobile mai jos.

6.1.1. Folosiți un design receptiv

Proiectarea receptivă înseamnă că designul site-ului web se adaptează la dimensiunea ecranului pe care îl folosește vizitatorul. Puteți face acest lucru folosind interogări media CSS specifice. Am scris despre designul receptiv mult timp în urmă , dar, pe bază, lucrurile stau la fel. Trebuie să vă adresați anumitor game de lățimi de ecran și design pentru acestea. Majoritatea temelor WordPress ar trebui să fie receptive până acum.

În funcție de partea lumii pe care o vizați, nu, în funcție de cât de rapid este internetul lor mobil (2G? Deja la 5G?), Vă recomandăm să schimbați câteva lucruri. Gândiți-vă la modul în care utilizați imaginile pe site-ul. Folosiți îmbunătățiri ale textului sau variații ale fontului care ar putea împiedica o bună performanță a site-ului mobil? Proiectarea receptivă vă ajută să construiți un site web mai concentrat. Asta ne aduce la a doua optimizare.

6.1.2. Prioritizați ceea ce este important pentru utilizatorii de telefonie mobilă

Faceți un pas înapoi și priviți site-ul web: ce vor să facă utilizatorii aici? Definiți cele patru până la șase sarcini principale pe care le îndeplinește utilizatorul pe site-ul web și concentrați-vă pe acestea. Poate chiar dați celei mai importante sarcini un mare buton de îndemn gros.

Iată un exemplu: dacă aveți o afacere locală, cele două sarcini principale ar putea fi să vă sune sau să găsiți direcțiile către afacerea voastră. Asta înseamnă că le puteți adăuga ca un meniu special pentru mobil, de exemplu – un fel de bar care este vizibil tot timpul. Concentrați-vă pe principalele sarcini ale vizitatorului și faceți-le viața cât mai ușoară posibil. Cum să găsiți aceste sarcini de top? Întrebați-vă vizitatorii! De asemenea, verificați Google Analytics pentru cele mai vizitate pagini de pe site-ul vostru mobil. Mai multe detalii despre Analytics în continuare, în acest articol.

6.2. Luați în considerare utilizarea AMP

Dacă utilizați WordPress, ați putea difuza și pagini mobile accelerate (AMP) . AMP este o inițiativă din 2015 a Google și a unor editori importanți. Permite pagini mobile rapide și face acest lucru prin eliminarea unei părți din design. În prezent, AMP este utilizat atât pentru conținut static, cât și pentru conținut dinamic, cum ar fi articolele de știri. AMP are cerințe de cod destul de stricte, deci asigurați-vă că vă validați frecvent paginile AMP .

Una dintre provocările pe care le-ați putea avea în calitate de proprietar de site web este să vă asigurați că versiunea AMP a site-ului web se aliniază cu brandingul. Asigurați-vă că vizitatorul – obișnuit să vă viziteze desktopul / site-ul receptiv – înțelege în mod clar că el sau ea vă vizitează paginile. Din fericire, diferența dintre design pe toate aceste platforme poate fi minimalizată.

Dacă doriți să lansați versiunea AMP a site-ului  WordPress, asigurați-vă că verificați pluginul oficial AMP . Aceasta va adăuga o versiune AMP a site-ului web după instalarea pluginului.

7. Analizează și îmbunătățește performanța

Ghid complet SEO – Webmaster tools

O campanie SEO bună se bazează nu numai pe implementarea modificărilor, ci și pe măsurarea impactului acestor schimbări, văzând ce funcționează și realizând mai mult din asta. Google a dezvoltat două instrumente uimitoare pentru a analiza rezultatele site-ului web și pentru a identifica noi oportunități pe care vă puteți concentra în viitor.

Primul, pentru analiza rezultatelor, este Google Analytics . Adăugând Google Analytics la site-ul web, vă asigurați că toate datele utilizatorului vor fi stocate în conturile vostru. Puteți verifica, de exemplu, câte vizite obțin paginile, câți dintre vizitatorii convertesc, câți vizitatori părăsesc imediat site-ul web după ce aterizează pe o anumită pagină și multe altele. În cadrul Google Analytics, puteți vedea cum se comportă vizitatorii pe site-ul web. Iată cum să vă urmăriți SEO-ul cu Google Analytics .

Al doilea instrument este menit să analizeze performanțele site-ului web și să vadă cum vă găsesc vizitatorii în motorul de căutare. Acest instrument este Google Search Console . Exportând și sortând interogările de căutare și datele despre afișări, este ușor să identificați oportunitățile în care vă puteți concentra pe îmbunătățirea ratelor de clic, a conținutului și / sau a clasamentelor.

7.1. Configurați și integrați Google Analytics

Pentru a începe cu Google Analytics, trebuie să vă creați un cont. Faceți clic pe butonul „Începeți gratuit” pentru a începe. Pentru a vă configura contul, trebuie mai întâi să adăugați un nume de cont. Acesta ar putea fi numele companie. Cu toate acestea, când sunteți pe punctul de a adăuga alte site-uri web în cont, vă recomandăm să alegeți un nume de cont mai generic. De asemenea, vă puteți schimba oricând numele contului mai târziu, atunci când doriți.

După configurarea contului, este timpul să adăugați o proprietate: site-ul pe care doriți să îl adăugați. Introduceți numele site-ului web și adresa URL a site-ului web. Asigurați-vă că adăugați adresa URL exactă: http: // sau https: // și cu sau fără www pentru colectarea datelor corecte.

ghid complet seo wordpress
Creați un cont nou în Google Analytics

După configurarea proprietății, puteți alege pentru dacă doriți să activați unele dintre setările de partajare a datelor. Fiecare opțiune de partajare a datelor vă oferă o explicație clară a ceea ce veți partaja permițându-o.

Acum ești aproape gata să pleci! Ultimul pas pentru conectarea site-ului la noul cont Google Analytics este adăugarea codului de urmărire pe site. După crearea contului cu succes și adăugarea unei proprietăți noi, veți vedea acest ecran cu codul de urmărire Google Analytics deasupra:

Copiați eticheta pe site-ul vostru

Această etichetă trebuie adăugată pe site-ul web. Cel mai simplu mod de a face acest lucru în cadrul WordPress este instalarea unui plugin Google Analytics, cum ar fi pluginul MonsterInsights pentru WordPress . Instalând acest plugin, nu trebuie să atingeți codul real al site-ului web pentru a vă conecta la Google Analytics. Pur și simplu instalați și activați pluginul, introduceți ID-ul de urmărire și sunteți gata! De asemenea, puteți utiliza pluginul WordPress Site Kit Google pentru a obține date din Analytics și Search Console în backend.

Pentru cititori mai tehnici, este, de asemenea, posibil să adăugați eticheta manual în capul fiecărei pagini web sau să adăugați eticheta în Google Tag Manager .

Acum site-ul vostru este conectat la Google Analytics, va începe să colecteze date ale utilizatorilor. Începeți să faceți click pentru a vedea ce poate fi găsit în toate datele sau începeți să citiți una dintre postările noastre de blog despre Google Analytics pentru sfaturi utile.

7.2. Configurați contul Google Search Console

Al doilea instrument pe care credem că este important să îl configurăm este Google Search Console. Vă recomandăm să parcurgeți toți pașii și veți fi gata! Pe scurt, acești pași trebuie să urmați:

 • Creați sau conectați-vă la contul Google Search Console.
 • Faceți clic pe „Adăugați o proprietate” sub meniul derulant de căutare.
 • Introduceți adresa URL a site-ului în casetă și faceți clic pe „Continuați”.
 • Verificați-vă site-ul web – în cadrul pluginului Yoast SEO, puteți copia și lipi cu ușurință metaeticheta pentru a o face să funcționeze.

După conectarea site-ului la Google Search Console, acesta va începe să colecteze date despre performanța site-ului web.

7.3. Alte instrumente utile

Desigur, există o mulțime de alte instrumente utile acolo pentru a obține informații valoroase despre site și pentru a găsi oportunități SEO. Toată lumea are propriile instrumente preferate, deci este important să începeți să jucați cu diferite instrumente pentru a afla ce instrument vă aduce ceea ce aveți cel mai mult nevoie.

Există instrumente SEO all-in-one care vă oferă o imagine de ansamblu completă asupra performanței și există instrumente mai aprofundate care vă oferă date mai specifice. Gândiți-vă la instrumentele de viteză a site-ului, instrumentele de conținut duplicat, instrumentele de analiză a site-ului, instrumentele de cercetare a cuvintelor cheie și multe altele.

Unele instrumente pe care le folosim în afară de Google Analytics și Google Search Console:

Microsoft Clarity

Microsoft Clarity  este un alt instrument care oferă informații valoroase despre comportamentul vizitatorilor site-ului. web. Funcțiile sale, cum ar fi redările sesiunii sau harta de căldură, vă pot ajuta să înțelegeți modul în care publicul. interacționează cu site-ul web. Acest tip de informații sunt prețioase dacă doriți să îmbunătățiți experiența utilizatorului site-ului ! Pe tabloul de bord Microsoft Clarity, veți găsi, de asemenea, informații despre numărul de sesiuni, numărul total de utilizatori, detaliile vizualizării paginii etc.

Instrumente pentru webmasteri Bing

În secțiunea Sursă / Mediu din Google Analytics, puteți vedea ce procent din traficul vostri provine de la Bing. Atunci când este o cantitate suficientă de trafic, vă recomandăm să creați și un cont Bing Webmaster Tools. Bing Webmaster Tools este varianta Google Search Console pentru Bing. Vă arată starea și performanța site-uluiîn rezultatele căutării Bing.

Ryte

Ryte este una dintre suitele SEO all-in-one pe care le-ați putea utiliza pentru a analiza SEO pe pagină (on page SEO). Instrumentul accesează cu crawlere site-ul web pentru a vă oferi o grămadă de date despre indexare, erori, linkuri, viteză și multe altele. Puteți încerca Ryte gratuit. Ryte se integrează chiar cu Yoast SEO .

Google Lighthouse

Google Lighthouse este o extensie Chrome pe care o puteți descărca gratuit. Cu instrumentul Lighthouse, puteți genera cu ușurință un raport cu scoruri pentru performanță, aplicație web progresivă, accesibilitate, cele mai bune practici și SEO. Acest raport vă va oferi o imagine de ansamblu rapidă asupra stării site-ului. În plus, puteți începe imediat să lucrați la zonele care necesită cea mai mare atenție. De asemenea, puteți utiliza versiunea web pe web.dev/measure .

Hotjar

Pentru a obține informații despre cum se deplasează vizitatorii, derulați și faceți clic pe paginile web, puteți utiliza un instrument precum Hotjar . Acest instrument de cercetare a utilizatorilor are, de asemenea, opțiuni pentru a adăuga sondaje sau sondaje pe site-ul pentru a începe cercetarea. O puteți încerca gratuit, iar pachetele plătite au prețuri competitive.

Vă interesează instrumente mai valoroase? Consultați lista noastră de instrumente SEO preferate aici !

8. Promovează-ți site-ul

Ghid complet SEO – promovare

Puneți mult timp și efort în conținutul site-ului și asigurați-vă că cititorii îl pot găsi prin intermediul motoarelor de căutare datorită SEO. Dar există și alte modalități prin care oamenii pot să vă viziteze site-ul WordPress și să vă citească postările. Dar cum obții și crești un astfel de public? Pur și simplu scrierea de postări și plasarea acestora acolo nu va face truc: trebuie să vă promovați site-ul!

8.1. Încurajează angajamentul

Este întotdeauna distractiv să interacționați cu cititorii, dar cum îi determinați să se angajeze? Prin implicare, ne referim la toate modurile diferite în care oamenii pot interacționa cu postarea ta. Poate fi lăsând un comentariu, împărtășindu-l pe rețelele sociale sau luând măsuri cu privire la subiect în general.

Dar cum îi faci pe oameni să se angajeze? Îi poți întreba oricând! Scrieți într-un mod atrăgător, apoi cereți-i cititorilor opinia lor. Apoi răspundeți la aceste comentarii pentru a menține conversația și a construi o relație cu cititorii.

Angajamentul beneficiază și de SEO, deoarece arată că site-ul este viu și activ. Dacă doriți să vă adânciți în implicarea pe blog, puteți citi postarea noastră despre cum puteți crește implicarea pe blog .

8.2. Creșteți-vă acoperirea

Folosirea rețelelor sociale este cel mai bun mod de a ajunge și de a crește publicul blogului. Ar trebui să fiți activ pe canalele de socializare unde publicul (potențial) este prezent. Facebook, Instagram, Pinterest și Twitter sunt exemple de rețele sociale populare. Ar putea fi o mulțime de decizii, astfel încât să puteți afla mai multe în postarea de pe blogul nostru despre strategia de socializare: de unde să începeți?

8.3. Construiți o listă de corespondență

Pe lângă utilizarea rețelelor sociale pentru a vă promova blogul, este adesea o idee bună să investiți într-un buletin informativ digital. Permiteți oamenilor să se înregistreze și să trimită e-mailuri cu cele mai recente postări de pe blog și cu alte fapte distractive.

Asigurați-vă că oferiți un câmp de abonare sub postările și în alte locuri vizibile de pe site-ul web. Asigurați-vă că buletinul informativ este compatibil cu dispozitivele mobile. Dar, mai presus de toate, asigurați-vă că buletinul informativ este cu adevărat ceva special! Folosim MailChimp pentru newsletter-ul nostru, care este gratuit până la 2.000 de abonați.

8.4. Amplificați-vă conținutul

Numărul de postări pe blog publicate în fiecare zi este enorm, motiv pentru care devine mult mai greu să ieși în evidență. Articolele au șanse mari să vă pierdeți în marea vastă de conținut. Pentru a vă ajuta conținutul să-și atingă întregul potențial, trebuie să îl amplificați.

Dacă conținutul este original și bine structurat, probabil că veți putea ajunge la segmente de public noi. Aruncați o privire la modul în care puteți ajunge la noi segmente de public, dincolo de acoperirea organică.

Poate că publicitatea pe Facebook sau Instagram ar putea fi o modalitate bună de a ajunge la noi segmente de public pentru conținutul vostru? Analizați ce canale utilizați deja și decideți unde puteți face mai mult pentru a vă lărgi publicul.

9. Concluzii

Ghid complet SEO – concluzii

Acest ghid vă oferă o mulțime de lucruri pe care le puteți face pe site-ul WordPress. Trece de la sfaturi tehnice SEO la sfaturi de conversie, la sfaturi de conținut, la sfaturi de conversație și multe altele între ele. Totuși, există o captură: dacă doriți să vă clasificați pentru termeni foarte competitivi, va trebui să faceți de fapt cea mai mare parte a acestuia și să creați conținut excelent și convingător în acest proces.

Concurenți cu orice alt site web și companie de pe planetă pentru atenție, vizitatori și rezultate. Asta înseamnă că trebuie să depui multă muncă grea!

Dar nu vă faceți griji – suntem aici pentru a vă ajuta.

Deci, dacă doriți să fiți la curent cu ultimele noutăți despre WordPress, SEO și pluginurile noastre, atunci vă puteți abona la newsletter-ul nostru și puteți rămâne cu un pas înaintea concurenței!

 

6 răspunsuri

 1. Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just too magnificent.
  I really like what you’ve acquired here, certainly like what you’re saying and the way in which you say it.

  You make it enjoyable and you still care for to keep it smart.
  I cant wait to read far more from you. This is actually a terrific website.

 2. s128.net spune:

  Hmm it seems like your site ate my first comment (it was super long)
  so I guess I’ll just sum it up what I submitted
  and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing.

  Do you have any recommendations for first-time blog writers?
  I’d certainly appreciate it.

 3. putlocker spune:

  Hey I am so happy I found your blog page, I really found you
  by error, while I was searching on Yahoo for something else, Nonetheless I am here
  now and would just like to say kudos for a incredible post and
  a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have bookmarked it and also added
  your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more,
  Please do keep up the great work.

 4. s128.net spune:

  Amazing! This blog looks just like my old one! It’s on a entirely different subject but it has
  pretty much the same layout and design. Superb choice of colors!

 5. You’re so interesting! I don’t believe I’ve read a single thing like that before.

  So good to discover another person with some unique thoughts on this
  topic. Seriously.. many thanks for starting this up.
  This web site is something that’s needed on the internet,
  someone with a bit of originality!

 6. I feel that is among the most significant info for me.
  And i’m glad studying your article. But wanna observation on few general issues, The website taste is great, the articles is actually nice : D.
  Good job, cheers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.