suport@creditpe.net

Formular de contact în WordPress: Ghid de instalare

Vă întrebați cum se face un formular de contact în WordPress?

Fiecare site web are nevoie de un formular de contact, astfel încât vizitatorii vă pot contacta cu ușurință despre produsele și serviciile dvs. În mod implicit, WordPress nu vine cu un formular de contact încorporat, dar există o modalitate ușoară de a adăuga formulare de contact pe site-ul dvs.

În acest tutorial WordPress, vă vom arăta cum să creați cu ușurință un formular de contact în WordPress (pas cu pas) fără a atinge o singură linie de cod.

Adăugați cu ușurință un formular de contact în WordPress

De ce ai nevoie de un formular de contact?

S-ar putea să vă întrebați de ce am nevoie de un formular de contact? Nu pot să-mi adaug doar adresa de e-mail pe site-ul meu, astfel încât oamenii să-mi poată trimite un e-mail?

Aceasta este o întrebare foarte frecventă de la începători, deoarece se tem că adăugarea unui formular de contact necesită cunoștințe de cod.

Adevărul este că nu trebuie să știți niciun cod. Acest ghid pas cu pas pentru adăugarea unui formular de contact este scris pentru începători absolut.

Mai jos sunt cele mai importante 3 motive pentru care un formular de contact este mai bun decât lipirea adresei dvs. de e-mail pe o pagină.

  • Protecție împotriva spamului – roboții spam elimină în mod regulat site-urile web pentru eticheta mailto: adresa de e-mail. Când vă postați adresa de e-mail pe site, veți începe să primiți o mulțime de e-mailuri spam. Pe de altă parte, atunci când utilizați un formular de contact, puteți scăpa de aproape toate e-mailurile spam.
  • Informații consecvente – Când trimiteți prin e-mail, oamenii nu vă trimit întotdeauna toate informațiile de care aveți nevoie. Cu un formular de contact, puteți spune utilizatorului exact ce informații căutați (cum ar fi numărul de telefon, bugetul etc.).
  • Economisește timp – formularele de contact vă ajută să economisiți timp în mai multe moduri decât vă puteți imagina. În afară de informațiile coerente pe care le-am menționat mai sus, puteți utiliza și confirmări de formular pentru a spune utilizatorului care sunt pașii următori. De exemplu, vizionați un videoclip sau așteptați până la 24 de ore pentru a primi un răspuns, astfel încât să nu vă trimită mai multe întrebări.

Mai jos este un exemplu de formular de contact WordPress pe care îl vom crea în acest tutorial.

Previzualizarea paginii de contact

După crearea formularului de mai sus, vă vom arăta, de asemenea, cum îl puteți adăuga cu ușurință pe pagina dvs. de contact sau în bara laterală a site-ului dvs. utilizând un widget formular de contact WordPress.

Suna bine? Ok, deci să începem.

Tutorial video( engleză)


Dacă preferați instrucțiuni scrise, vă rugăm să continuați să citiți.

Pasul 1. Alegerea celui mai bun plugin de formular de contact

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să alegeți un plugin pentru formularul de contact WordPress.
În timp ce există mai multe pluginuri pentru formular de contact WordPress gratuite și plătite, puteți folosi, folosim WPForms pe site-ul nostru și credem că este cea mai bună opțiune de pe piață.
Mai jos sunt cele trei motive pentru care considerăm că WPForms este cel mai bun:

  1. Este cel mai potrivit plugin pentru formularul de contact pentru începători disponibil. Puteți utiliza generatorul de drag & drop pentru a crea cu ușurință un formular de contact în doar câteva clicuri.
  2. WPForms Lite este 100% gratuit și îl puteți utiliza pentru a crea un formular simplu de contact (peste 3 milioane de site-uri îl folosesc).
  3. Când sunteți gata pentru funcții mai puternice, puteți face upgrade la WPForms Pro .

Acum că ne-am hotărât asupra pluginului pentru formularul de contact, să mergem mai departe și să-l instalăm pe site-ul dvs.

Pasul 2. Instalați un plugin pentru formularul de contact în WordPress

Pentru acest tutorial de formular de contact, vom folosi WPForms Lite deoarece este gratuit și ușor de utilizat.
Puteți instala acest plugin pe site-ul dvs. conectându-vă la tabloul de bord WordPress și accesând Plugins »Add New .
În câmpul de căutare, tastați WPForms și apoi faceți clic pe butonul Instalare acum .

Formular de contact în WordPress
După instalarea pluginului, asigurați-vă că îl activați.

Formular de contact în WordPress
Dacă nu vedeți meniul plugin-uri sau doriți instrucțiuni mai detaliate, vă rugăm să consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress .

Pasul 3. Creați un formular de contact în WordPress

Acum că ați activat WPForms, sunteți gata să creați un formular de contact în WordPress.
În tabloul de bord WordPress, faceți clic pe meniul WPForms și accesați Adăugare nouă.

Adăugați un Formular de contact în WordPress
Aceasta va deschide WPForms drag and drop builder form. Începeți prin a da un nume formularului dvs. de contact și apoi selectați șablonul formularului de contact.
WPForms Lite vine doar cu șabloane de formulare pre-construite, cum ar fi Blank, Formular de contact simplu etc. Puteți utiliza acestea pentru a crea aproape orice tip de formular de contact doriți.
De dragul acestui exemplu, vom continua și vom selecta Formular simplu de contact . Se vor adăuga câmpurile Nume, E-mail și Mesaj.

Crearea unui nou formular în WordPress cu WPForms
Puteți face clic pe câmpuri pentru a le edita. De asemenea, puteți utiliza mouse-ul pentru a glisa și a plasa ordinea câmpului.
Dacă doriți să adăugați un câmp nou, pur și simplu selectați din câmpurile disponibile din bara laterală din stânga.

Adăugarea unui câmp nou la formularul dvs. de contact
Când ați terminat, faceți clic pe butonul Salvare .

Pasul 4. Configurarea notificării formularului și a confirmărilor

Acum că v-ați creat formularul WordPress , este important să configurați corect notificarea formularului și confirmarea formularului.
Confirmarea formularului este ceea ce vede vizitatorul site-ului dvs. web după ce trimite formularul. Ar putea fi un mesaj de mulțumire sau le puteți redirecționa către o pagină specială.
Notificarea formularului este e-mailul pe care îl primiți după ce cineva trimite formularul de contact pe site-ul dvs. WordPress.
Puteți să le personalizați pe ambele accesând fila Setări din cadrul constructorului de formulare WPForms.
De obicei, lăsăm confirmarea formularului ca mesaj implicit de mulțumire. Cu toate acestea, îl puteți modifica pentru a redirecționa la o anumită pagină, dacă doriți.

Configurarea confirmării formularului
Cea mai bună parte a WPForms este că setările implicite sunt ideale pentru începători. Când accesați setările de notificare, toate câmpurile vor fi preumplute dinamic.

Configurarea notificărilor formularului
Notificările sunt trimise în mod implicit la adresa de e-mail de administrare pe care ați configurat-o pe site-ul dvs.
Dacă doriți să o trimiteți la o adresă de e-mail personalizată, atunci o puteți schimba. Dacă doriți să trimiteți notificarea către mai multe e-mailuri, separați fiecare adresă de e-mail printr-o virgulă.
Subiectul e-mailului este completat cu numele formularului dvs. Câmpul de la numele este completat automat cu numele utilizatorului. Când răspundeți la întrebare, acesta va merge la e-mailul pe care utilizatorul dvs. l-a completat în formularul de contact.

Pasul 5. Adăugarea formularului de contact WordPress într-o pagină

Acum că ați terminat de configurat formularul de contact WordPress, este timpul să îl adăugați la o pagină.
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este fie să creați o pagină nouă în WordPress, fie să editați o pagină existentă în care doriți să adăugați formularul de contact.
Vom folosi blocul WPForms pentru a adăuga formularul într-o pagină. Pur și simplu faceți clic pe butonul Adăugați un bloc nou pentru a căuta WPForm și apoi faceți clic pentru a-l adăuga la pagina dvs.

Adăugați blocul formularului de contact WPForms pe pagina dvs.
Blocul WPForm va apărea acum în zona de conținut a paginii dvs. Trebuie să faceți clic pe meniul derulant pentru a selecta formularul pe care l-ați creat anterior.

Selectați formularul de contact din blocul WPForms
WPForms va încărca previzualizarea formularului de contact în editor. Acum puteți să salvați sau să vă publicați pagina și să vizitați site-ul web pentru ao vedea în acțiune.
Iată cum ar arăta formularul pe un exemplu de pagină WordPress:

Previzualizarea paginii de contact
Dacă doriți doar să adăugați formularul de contact de pe pagină, atunci ați terminat aici. Felicitări.
WPForms vine, de asemenea, cu un cod scurt al formularului de contact WordPress. Puteți copia codul scurt al formularului de contact vizitând pagina WPForms »Toate formularele și apoi lipiți-l în orice postare sau pagină WordPress.

Cod scurt al formularului de contact WordPress pentru a fi utilizat în postare și pagini
Dacă doriți să adăugați un formular de contact pe o bară laterală sau o altă zonă pregătită pentru widget, treceți la pasul 6.

Pasul 6. Adăugarea formularului de contact WordPress într-o bară laterală

WPForms vine cu un widget formular de contact WordPress pe care îl puteți utiliza pentru a adăuga formularul dvs. de contact într-o bară laterală sau, practic, orice altă zonă pregătită pentru widget din tema dvs.
În zona de administrare WordPress, accesați Aspect »Widgeturi . Veți vedea un widget WPForms pe care îl puteți trage cu ușurință în orice zone pregătite pentru widget-uri ale temei dvs.

Adăugați un formular folosind un widget al barei laterale
Apoi, adăugați titlul widgetului și selectați formularul pe care doriți să îl afișați. Salvați setările și vizitați site-ul web pentru previzualizare.

Formular de contact al barei laterale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *