suport@creditpe.net

Care este diferența dintre etichete și categorii WordPress?


Etichetele și categoriile ne ajută să ne structurăm conținutul . Puteți găsi adesea acestea în metadatele vizuale, de exemplu, la postările de pe blog sau într-o listă de linkuri pe care se poate face clic în bara laterală a unui site web. Etichetele sunt uneori reprezentate ca un nor de etichete, deși majoritatea site-urilor web se abțin să folosească acel element în aceste zile. Există o diferență clară între etichete și categorii, dar mulți utilizatori le amestecă. Acum, în majoritatea cazurilor, acest lucru nu va conta pentru utilizatorul final. Dar, de exemplu, în WordPress, există unele avantaje în utilizarea categoriilor pentru anumite segmentări și etichete pentru altele. Aici, aș dori să explic diferența dintre etichete și categorii.

Taxonomii WordPress

WordPress folosește taxonomii pentru gruparea conținutului. Cele mai frecvente taxonomii implicite din WordPress sunt categoriile și etichetele, dar este, de asemenea, posibil să creați o taxonomie personalizată. Am mai scris despre aceste taxonomii personalizate, așadar, pentru informații generale, vă rugăm să citiți articolul „ Ce sunt taxonomiile personalizate?
O taxonomie poate fi definită ca „clasificare ordonată” (Sursa: Merriam Webster ). Aceasta indică o anumită ierarhie sau structură, care adesea intră în categorii. În WordPress, categoriile pot fi părinți sau copii. Adesea, etichetele din WordPress nu au structura respectivă și sunt adesea folosite destul de aleatoriu. Dacă nu controlați modul în care adăugați etichete la postări, probabil veți ajunge la un număr mare de etichete pe site-ul dvs. web. Dezavantajul este că o mulțime de etichete sunt folosite o singură dată, ceea ce face ca pagina etichetei să fie aceeași cu postarea în care ați adăugat eticheta. Acest lucru poate crea conținut duplicat sau cel puțin conținut subțire .

Care este diferența dintre etichete și categorii?

Conform definiției WordPress , categoriile vă permit să grupați în general subiectele postărilor, în timp ce puteți utiliza etichete pentru a descrie postarea dvs. mai detaliat.
Într-o lume ideală, am folosi categorii pentru a grupa conținutul de pe site-ul dvs. în – să zicem – opt până la zece segmente globale. Pe blogul nostru, aceste segmente sunt, de exemplu, A nalytics, Content SEO, eCommerce și SEO tehnic. Prin menținerea unui set limitat de categorii, vă puteți menține site-ul și conținutul concentrat. Acum, desigur, puteți diseca conținutul și mai departe, mergând la grupări mai specifice. Pentru aceasta, ar trebui să utilizați etichete .
Faptul că categoriile pot fi ierarhizate înseamnă că există o structură de conținut ceva mai mare care trebuie făcută doar cu categorii, dacă asta căutați. Puteți avea un grup de postări despre copaci și să aveți o categorie de copii sau un subgrup despre ulmi. Are sens, nu? De asemenea, înseamnă că puteți avea URL-uri precum / category / trees / elms, care afișează deja structura respectivă chiar în URL. Nu puteți face acest lucru cu etichete. Eticheta din acest exemplu ar putea fi „Boston”. Nu are legătură cu caracteristicile arborelui, dar ar putea indica unde se află, de exemplu, fotografia unui ulm în acel post.

Este necesară cel puțin o categorie pe post

Există încă o diferență între etichete și categorii în WordPress: trebuie să adăugați cel puțin o categorie la o postare. Dacă uitați să faceți acest lucru, postarea va fi adăugată la categoria implicită. Aceasta ar fi „necategorizat”, cu excepția cazului în care setați o categorie implicită în WordPress la Setări> Scriere:

etichete și categorii: setați o categorie de postare implicită
Setați categoria implicită în WordPress

Vă rugăm să faceți acest lucru, deoarece veți înțelege că „necategorizat” implicit nu are sens pentru cititorii dvs. Pare o întreținere deficitară, nu? Cu etichetele, nu aveți această problemă, deoarece etichetele nu sunt deloc obligatorii. Puteți chiar decide să vă abțineți de la utilizarea etichetelor până când aveți nevoie de ele și chiar atunci poate folosi o taxonomie personalizată . În acest caz, veți avea acel al doilea strat de segmentare fără limitarea etichetelor. Sper că clarifică diferența dintre etichete și categorii!

Citiți mai multe: Care este (importanța) structurii site-ului? »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *