suport@creditpe.net

Datele structurate. Definitie și mod de folosire

Este posibil să fi auzit despre date structurate, Schema.org și JSON-LD. Este posibil să fi auzit chiar că devine din ce în ce mai important să le adăugați pe site. Dar ce înseamnă exact acești termeni? Ce sunt datele structurate? Și ce legătură are SEO? Vom explica toate acestea și cum să începeți, în această postare!

Înainte de a ne arunca cu capul: tocmai am lansat un curs de instruire privind înțelegerea datelor structurate ! În acest curs vă explicăm detaliat ce sunt datele structurate și cum vă puteți îmbunătăți șansele de a obține rezultate bogate. Obțineți acces la acest curs, la toate celelalte cursuri SEO și caracteristici suplimentare din Yoast SEO accesând Premium :

Ce sunt datele structurate?

Datele structurate sunt un mod de a descrie site pentru a facilita înțelegerea motoarelor de căutare. Și pentru a descrie site-ul motoarelor de căutare, veți avea nevoie de un vocabular care să prezinte conținut într-un mod pe care motoarele de căutare îl pot înțelege. Vocabularul folosit de marile motoare de căutare se numește Schema.org, care vă transformă conținutul în cod pe care îl pot procesa cu ușurință. Motoarele de căutare citesc codul și îl folosesc pentru a afișa rezultatele căutării într-un mod specific și mult mai bogat. Puteți pune cu ușurință această bucată de cod pe site-ul web.

Imaginați-vă că aveți un site web cu o mulțime de rețete. Dacă adăugați date structurate la o pagină cu o rețetă, rezultatul în motoarele de căutare s-ar putea schimba. Va fi mult mai „bogat” în ceea ce privește celălalt conținut afișat. Acesta este motivul pentru care numim aceste rezultate rezultate bogate sau fragmente bogate . Iată cum poate arăta un rezultat bogat:

un exemplu de rezultat bogat care arată o rețetă pentru lasagna
Un exemplu de rezultat de rețetă bogat alimentat de date structurate

Pe lângă titlu, adresa URL și descrierea rezultatului căutării, puteți vedea cât timp va dura pentru a face cea mai bună lasagna din lume. De asemenea, veți vedea câte calorii conține lasagna. Trebuie să adăugați date structurate la pagina web pentru a obține un fragment atât de bogat.

Există o mulțime de rezultate bogate diferite

Există tot felul de date structurate. Este întotdeauna un format de cod. Le aveți pentru cărți, pentru recenzii, pentru filme și pentru produse în magazinul online, de exemplu. În toate cazurile, adaugă mai multe detalii fragmentului în rezultatele căutării. Răsfoiți Galeria de căutare Google pentru a vedea ce rezultate bogate sunt generate de date structurate.

Trebuie să facem o notă laterală aici. Din păcate, Google nu creează întotdeauna un fragment bogat al paginii, chiar dacă ați adăugat datele structurate. Nu există garanții. Deci, tot ce puteți face este să îl adăugați la pagina și să sperăm că Google îl va prelua!

Ce faci cu datele structurate?

Cu datele structurate, puteți „vorbi” cu motoarele de căutare. Puteți spune motoarelor de căutare ce ingrediente există în rețeta, le puteți spune cât de lung este timpul de preparare și le puteți spune câte calorii va conține vasul. Google va putea înțelege toate aceste informații instantaneu și poate decide să le afișeze în rezultatele căutării.

Datele structurate sunt un instrument pe care îl puteți utiliza pentru a transmite informații detaliate Google despre o pagină de pe site-ul dvs. web. Apoi, Google poate utiliza aceste informații pentru a crea rezultate informative și bogate. Și publicul adoră aceste fragmente bogate.

Ia-l de la mine, omul, mitul: Fragment bogat!

datelele structurate

Ce este Schema.org?

Marile motoare de căutare au dezvoltat un proiect numit Schema.org. Pe Schema.org puteți găsi toate marcajele de date structurate acceptate de motoarele de căutare. Acest lucru face din Schema.org o mare colecție de bucăți de cod.

Puteți utiliza Schema.org pentru a găsi marcajul de care aveți nevoie pentru pagina particulară. De exemplu, dacă vindeți tricouri de pe site, ați putea arăta ce culoare tricouri vinde si ce dimensiuni va oferi în fragment . Ar trebui să investigați Schema.org/Product și să aflați posibilitățile.

Pe Schema.org, puteți copia exemple de coduri. După copiere, va trebui să adaptați codul la preferințele specifice. De asemenea, puteți utiliza instrumente SEO precum Yoast SEO pentru a vă ajuta să începeți cu date structurate .

o captură de ecran a schema.org care oferă informații despre ce sunt datele structurate și cum funcționează acestea
Pe schema.org găsiți toate opțiunile disponibile

Schema.org este o taxonomie a formatelor de cod pe care motoarele de căutare le înțeleg. Veți găsi exemple de aspect al codului. Există și alte forme. De exemplu, Open Graph (folosit de Facebook) și carduri Twitter (utilizate de Twitter).

Ce este JSON-LD?

JSON-LD este unul dintre marcajele Schema.org. Este doar o modalitate de a scrie cod. Pe Schema.org, veți găsi și alte markup-uri, cum ar fi Microdata sau RDFa. La Yoast, vă sfătuim să utilizați întotdeauna JSON-LD, deoarece nu vă rupe site-ul la fel de ușor ca și alte markup-uri. În plus, este formatul pe care îl preferă Google. Yoast SEO adaugă automat o mulțime de date structurate JSON-LD pe site. Acest lucru nu este posibil cu celelalte marcaje.

De ce sunt importante datele structurate pentru SEO?

Datele structurate sunt importante pentru SEO, deoarece vor facilita înțelegerea de către Google a paginilor și a site-ului web. Google trebuie să afle ce este o pagină pe care să o afișeze în rezultatele căutării. Folosirea datelor structurate este ca și cum ai vorbi cu Google, i-ai spune Google despre ce este site-ul tău. Acest lucru vă va ajuta cu clasamentul.

În plus, datele structurate vor schimba modul în care va arăta fragmentul (rezultatele căutării). Acesta va afișa mai multe informații clienților Informații mai specifice. Și acest lucru va crește probabilitatea ca un client să facă clic pe rezultatele. Mai multe clicuri vor duce în cele din urmă la clasamente chiar mai mari! Vedem apariția unor rezultate din ce în ce mai structurate bazate pe date, astfel încât este important să fii cu ochii pe acest lucru.

Cum se utilizează date structurate?

Folosirea acestuia poate suna greu, dar toată lumea o poate face – cu pregătirea adecvată. Trebuie să obțineți codul corect, va trebui să îl adaptați și veți avea nevoie de o modalitate de a-l pune pe site.

Am scris deja multe postări despre Schema.org și JSON-LD , care vă vor ajuta să înțelegeți mai multe despre acest subiect. În plus, am lansat un curs gratuit de date structurate pentru începători pentru a începe și un curs de Înțelegere a datelor structurate care vă ajută să înțelegeți acest subiect și mai detaliat.

Nici un erou de cod? Folosiți un plugin!

O mulțime de marcaje de date structurate pot fi, de asemenea, adăugate pe site folosind pluginuri. După cum am menționat, Yoast SEO adaugă automat cele mai importante date pentru site. Puteți stabili chiar pe pagină sau articol ce tip de conținut este acolo. Deci, puteți descrie pagina de contact de pe site ca fiind o pagină de contact pentru motoarele de căutare. Puteți face acest lucru selectând pur și simplu tipul din fila Schemă din caseta meta sau din bara laterală a editorului de blocuri. În plus, puteți utiliza gratuit blocuri de conținut Yoast SEO pentru marcarea pagini FAQ și cum să- articole cu date structurate valide.

Pluginul nostru SEO local folosește date structurate pentru a afișa locația sau locațiile multiple ale magazinului, în timp ce pluginul SEO WooCommerce îmbunătățește datele structurate ale produselor. Nu trebuie să scrieți cod pentru a obține acel fragment bogat, veți folosi doar pluginul nostru, completați câteva detalii și îl vom face pentru. Și există mai multe pluginuri care vă vor ajuta să utilizați date structurate fără a fi nevoie să vă luptați cu orice cod!

Citiți mai multe: Date structurate: ultimul ghid »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *