suport@creditpe.net

Cum se verifică viteza site-ului


Învățarea modului prin care poți verifica viteza site-ului dvs. nu trebuie să fie descurajantă. Acest scurt ghid vă va oferi elementele de bază și vă va indica în direcția corectă.

Nu există o singură valoare

Primul lucru de înțeles este că nu există o singură măsură sau măsurare pentru „viteza” site-ului. Nu există un număr simplu pe care să îl puteți utiliza pentru a măsura cât de repede se încarcă paginile dvs.
Gândiți-vă la ce se întâmplă atunci când încărcați un site web. Există o mulțime de etape diferite și multe părți diferite care pot fi măsurate. Dacă conexiunea la rețea este lentă, dar imaginile se încarcă rapid, cât de „rapid” este site-ul? Dar invers?
Chiar dacă încercați să simplificați toate acestea la ceva de genul „ timpul necesar până când este încărcat complet “, este totuși dificil să dați acel număr util.
De exemplu, o pagină care durează mai mult până la „terminarea încărcării” poate oferi o versiune funcțională „ușoară” în timp ce pagina completă este încă în descărcare în fundal. Este „mai rapid” sau „mai lent” decât un site web care se încarcă mai repede, dar pe care nu îl pot folosi până nu se termină încărcarea?
Răspunsul este „depinde” și există multe moduri diferite în care putem gândi sau măsura „viteza site-ului” .

Înțelegerea procesului de încărcare

Din momentul în care faceți clic pe un link (sau apăsați „introduceți” în bara URL), începe un proces de încărcare a paginii solicitate.
Acest proces conține mulți pași, dar pot fi grupați în etape largi, care arată cam așa:

„Cronologia unei secunde” din documentația privind viteza site-ului Google

În timp ce documentația Google ar putea fi puțin ambițioasă în ceea ce privește calendarul acestor etape, modelul este util. În esență, procesul poate fi descris ca trei etape de încărcare.

1. Lucruri de rețea

În primul rând, hardware-ul fizic al dispozitivului dvs. trebuie să se conecteze la Internet. De obicei, aceasta implică mutarea datelor prin cabluri de fibră transatlantice. Aceasta înseamnă că sunteți limitat de viteza luminii și de cât de repede dispozitivul dvs. poate procesa informații.
Este greu de măsurat sau de impactat această parte a procesului!

2. Lucruri de server

Aici, dispozitivul dvs. cere serverului dvs. o pagină, iar serverul pregătește și returnează răspunsul.
Această secțiune poate deveni puțin tehnică, deoarece se concentrează pe performanța hardware-ului serverului, a bazelor de date și a scripturilor. Poate fi necesar să cereți ajutor furnizorului dvs. de găzduire sau echipei tehnologice.

Putem măsura performanța serverului cu instrumente precum NewRelic sau DataDog , care monitorizează modul în care se comportă site-ul dvs. și răspunde din interior.
Acestea vor oferi diagrame și valori în jurul unor lucruri precum interogări lente de baze de date și scripturi lente . Înarmat cu aceste informații, puteți obține o mai bună înțelegere dacă găzduirea dvs. este la zero și dacă trebuie să efectuați modificări de cod la tema / pluginurile / scripturile dvs.

viteza site
Solicitare Monitor plug -in pentru WordPress

WordPress are și câteva pluginuri excelente pentru a face acest tip de analiză – sunt un mare fan al Query Monitor . Acest lucru oferă câteva informații minunate despre ce fragmente de WordPress ar putea să vă încetinească – indiferent dacă este vorba de teme, pluginuri sau medii.

3. Lucruri din browser

În această etapă, pagina trebuie construită, așezată, colorată și afișată. Modul în care se încarcă imaginile, în care sunt procesate JavaScript și CSS și fiecare etichetă HTML individuală de pe pagina dvs. afectează cât de repede se încarcă lucrurile.
Putem monitoriza o parte din acest lucru din „out-in” cu instrumente care scanează site-ul web și măsoară modul în care acesta se încarcă. Vă recomandăm să folosiți mai multe instrumente, deoarece acestea măsoară diferit lucrurile și sunt utile pentru evaluări diferite. De exemplu:

viteza site
Rezultate WebPageTest pentru yoast.com

Aceste tipuri de instrumente sunt excelente pentru a observa lucruri precum imagini care trebuie optimizate, în cazul în care CSS sau JavaScript sunt lente sau în care așteptați încărcarea materialelor din alte domenii.

Valori universale

În ciuda tuturor acestor părți în mișcare, există sunt câteva valori universale care fac sens pentru toate site – urile pentru a măsura și optimizări pentru. Acestea sunt:

  • Timp până la primul octet , care este cât timp durează până când serverul răspunde cu unele informații. Chiar dacă front-end-ul tău arde rapid, acest lucru te va ține sus. Măsurați cu Query Monitor sau NewRelic .
  • Timp până la prima vopsire conținută (și semnificativă) , care este cât timp durează până când conținutul vizual cheie (de exemplu, o imagine de erou sau un titlu de pagină) să apară pe ecran. Măsurați cu Lighthouse pentru Chrome .
  • Timp până la interactivitate , adică cât durează experiența să fie vizibilă și să reacționeze la contribuția mea. Măsurați cu Lighthouse pentru Chrome .

Acestea sunt valori mult mai sofisticate decât „cât a durat încărcarea” și, poate mai important, au un accent centrat pe utilizator. Îmbunătățirea acestor valori ar trebui să se coreleze direct cu satisfacția utilizatorului, ceea ce este foarte important pentru SEO .

viteza site
Un raport Lighthouse pentru yoast.com care arată valorile cheie

Puteți citi mai multe despre aceste valori în documentația Google .

Înfășurând acest lucru într-un proces

  1. Utilizați un instrument „ out -in”, cum ar fi WebPageTest, pentru a genera o diagramă de cascadă a modului în care se încarcă site-ul web.
  2. Identificați blocajele cu serverele și back-end-ul. Căutați timp de conectare lent, strângeri de mână SSL încet și căutări DNS lente. Utilizați un plugin precum Query Monitor sau un serviciu precum NewRelic pentru a diagnostica ceea ce susține lucrurile. Efectuați modificări de server, hardware, software și script.
  3. Identificați blocajele cu partea frontală . Căutați timpi de încărcare și procesare lentă pe imagini, scripturi și foi de stil. Utilizați un instrument precum Google PageSpeed Insights sau Lighthouse for Chrome pentru sugestii despre cum să simplificați modul în care se încarcă pagina.
  4. Utilizați Lighthouse pentru Chrome pentru a măsura valorile cheie , cum ar fi timpul până la prima vopsire semnificativă și timpul până la interactivitate .

Ne-a fost dor de ceva? Spuneți-ne în comentarii!

Citiți mai multe: Îmbunătățirea vitezei site-ului: instrumente și sugestii »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *