suport@creditpe.net

Cum se testează WordPress și orice altă versiune nouă

Începem cu o mica introducere înainte de a vedea cum se testează WordPress. 6 decembrie 2018 este ziua de care ne vom aminti de nașterea WordPress 5.0 și a noului său editor de blocuri. În timp ce ne-a plăcut noul editor, inițial, am sfătuit oamenii să renunțe la actualizarea la WordPress 5.0 până la o versiune mai stabilă. Dar acum, suntem bucuroși să le spunem oamenilor să treacă la WordPress 5.0 ! Cu toate acestea, ar trebui să vă alocați timp pentru a testa cu atenție noua versiune și pentru a cunoaște funcționarea interioară a noului editor de blocuri. Aici, vă vom explica cum puteți configura cu ușurință un mediu de testare local pentru a testa în siguranță WordPress 5.0.

Pasul 0: Faceți întotdeauna copii de siguranță!

Nu putem spune acest lucru de suficiente ori: întotdeauna faceți o copie de rezervă a site-ului ! Configurați copii de siguranță automate utilizând pluginuri precum UpdraftPlus , Blogvault , BackWPup sau instrumente online precum ManageWP. Majoritatea companiilor de găzduire web prietenoase cu WordPress, cum ar fi WPEngine, au instrumente pentru a face și a gestiona copii de rezervă. Deci, opțiuni din plin – folosiți-le!

Pasul 1: configurați un server local

Pentru a vedea cum se testează WordPress și noul său editor de blocuri Gutenberg la nivel local, trebuie să instalați un server local. Pe vremuri, trebuia să descărcați și să configurați manual toate piesele acestui puzzle, fiind o sarcină dificilă pentru proprietarul site-ului. Astăzi, puteți instala un server local reglat în câteva minute și cu o cantitate minimă de clickuri. În timpul instalării, veți configura chiar și un site WordPress, astfel încât să puteți începe rapid.

Există mai multe instrumente de server locale destinate utilizatorului WordPress, dar considerăm că ServerPress și Local by FlyWheel sunt cele mai bune și mai ușor de utilizat. În acest articol, ne vom concentra pe Local by FlyWheel, deoarece are cea mai frumoasă interfață all-in-one, suport SSL la îndemână și un mod unic de a partaja site-ul online online.

Descărcați Local by Flywheel

Accesați site-ul Local by Flywheel și faceți clic pe butonul verde mare de descărcare gratuită. Alegeți-vă sistemul de operare, completați câmpurile și apăsați butonul Obțineți acum. Pachetul se va descărca acum pe computer. Faceți dublu clic pe pachetul de instalare pentru a instala Local by Flywheel pe computer.

Configurați site-ul WordPress local cu Local by Flywheel

Cum să testezi WordPress Local by Flywheel

După ce Local by Flywheel este instalat pe sistemul vostru, faceți dublu clic pe acesta pentru a rula aplicația. Veți observa că va dura ceva timp pentru a porni toate serviciile. După ce ați terminat, veți fi întâmpinat de un ecran cu un buton verde mare pentru a crea un nou site, dar țineți apăsat butonul respectiv.

Configurați copia locală a site-ului WordPress

Există mai multe moduri de a vă face site-ul disponibil la nivel local:

  • Instalați manual totul și mutați-l cu Duplicator
  • Sau, creați-vă site-ul local direct din pachet – rapid și ușor

Desigur, mergi cu opțiunea rapidă și ușoară aici. Dar mai întâi, trebuie să obțineți fișierele, postările, pluginurile, setările și temele – totul. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o copie de rezervă completă a site-ului. În acest caz, veți utiliza pluginul Duplicator pentru a face o copie exactă a site-ului vostru. pe serverul vostru local. Conectați-vă la site-ul real, instalați pluginul Duplicator din directorul Plugins și urmați instrucțiunile.

Pasul 2: Efectuarea unei copii de rezervă pentru duplicator

Ecranul pachetului duplicator Cum să testezi WordPress
duplicator creați setările pachetului
Scanare duplicator finalizată Cum să testezi WordPress

După instalarea Duplicator, puteți crea un așa-numit pachet. Un pachet este o colecție completă a fiecărei părți a site-ului. Puteți muta acest pachet cu ușurință pe alt server sau pe un site local așa cum faceți aici. Duplicatorul poate face multe alte lucruri și vă încurajăm să citiți mai multe despre asta. Faceți clic pe Creare nouă și configurați detaliile pentru pachet. Dă-i un nume și răsfoiește opțiunile. Pentru majoritatea site-urilor, setările implicite sunt bune. Cu toate acestea, dați celorlalte opțiuni un aspect. Hit Next și Duplicator vor începe scanarea site-ului. Acest lucru poate dura puțin timp, în funcție de cât de mare este site-ul. Odată ce ați terminat, veți obține o prezentare generală a stării – este mai bine dacă totul este verde aici. Dacă este, sunteți bine să mergeți și puteți începe să construiți pachetul făcând clic pe butonul Construiți. Construirea ar putea dura ceva timp. După ce a terminat, veți primi două fișiere de descărcat. Descărcați pachetul de arhivă și plasați-l într-un loc ușor de găsit.

Mutați pachetul la Local by Flywheel

Cum să testezi WordPress
Cum să testezi WordPress
primul meu site de testare

Deschideți interfața Local by Flywheel și pur și simplu trageți pachetul de arhivă oriunde în interfață. Veți vedea o pictogramă cu textul Drop to import site. După aceea, veți primi un ecran care vă cere să dați un nume noului site de testare. După ce accesați Continuare, veți obține un ecran care vă solicită să selectați un mediu server pe care să vă bazați site-ul. Vă rugăm să alegeți Perferred dacă nu doriți să testați o combinație specifică de tehnologii. Terminat? Faceți clic pe butonul Import site. Local by Flywheel va extrage acum fișierele site-ului și va crea un nou mediu WordPress. Acest proces ar putea dura ceva timp dacă aveți un site mare. După ce ați terminat, veți vedea tabloul de bord Local by Flywheel al noului site și sunteți gata să vă conectați făcând clic pe butonul Administrator.

Pasul 3: configurați WordPress Beta Tester

După ce ați verificat că vechiul site funcționează excelent, este timpul să actualizați WordPress la cea mai recentă versiune. Deoarece WordPress 5.0 este acum disponibil, puteți să vă actualizați mediul de testare prin intermediul procesului de actualizare regulat. Alternativ, există un plugin excelent care vă poate ajuta să testați lansările viitoare. Plugin- ul WordPress Beta Tester face incredibil de ușor să testați cele mai recente versiuni de dezvoltare ale WordPress, chiar dacă sunt așa-numitele nopți de sânge.

WordPress 5.0

Găsiți WordPress Beta Tester în depozitul de pluginuri, instalați-l și activați pluginul. Pentru a testa cea mai recentă versiune de WordPress 5.0, trebuie să accesați Instrumente> Testarea beta și să alegeți revistele Point Release. După aceea, accesați Tabloul de bord> Actualizări și veți vedea că există o actualizare disponibilă. Apăsați butonul albastru Upgrade Now pentru a începe. În cele din urmă, veți vedea ecranul Bine ați venit la WordPress 5.0. Asta e tot! Testerul Beta WordPress vă va actualiza site-ul de testare la cea mai recentă versiune WordPress.

Pasul 4: Instalați pluginul Classic Editor

WordPress 5.0 este acum activ pe site-ul de testare și sunteți binevenit să-l explorați. Totuși, trebuie să facem un lucru – să instalăm pluginul Classic Editor . Cu acest plug instalat totul va deveni așa cum era înainte de lansarea WordPress 5.0 și puteți continua să utilizați vechiul editor în loc de editorul de blocuri. În acest moment, sfătuim oamenii să nu facă upgrade până când WordPress 5.0 nu este ceva mai stabil, ianuarie. Chiar și atunci, ne-ar plăcea ca oamenii să instaleze pluginul Editor clasic pentru a minimiza riscul defectării lucrurilor. Pluginul Classic Editor este disponibil până la 31 decembrie 2021.

Setări Classic Editor Cum să testezi WordPress

Desigur, puteți încerca acest lucru și pe site-ul de testare. Găsiți pluginul Classic Editor în depozit, instalați-l și activați-l. Accesați Setări> Scriere și alegeți una dintre cele două opțiuni: înlocuiți complet noul editor cu Editorul clasic sau utilizați noul editor în mod implicit și faceți din Editorul clasic o opțiune alternativă.

Pasul 5: Pentru informații suplimentare, instalați Health Check

Aveți nevoie de mai multe informații despre funcționarea interioară a instalării WordPress? Dacă da, plugin-ul Health Check ar putea să vă ofere ceea ce aveți nevoie. Oferă o imagine de ansamblu excelentă a tot ceea ce se întâmplă pe site-ul vostru și are chiar și un mod de depanare care vă ajută să găsiți și să remediați problemele. Puteți găsi pluginul Health Check în depozitul de pluginuri WordPress.

Pasul 6: Testează toate lucrurile!

Acum că ați configurat o copie locală completă a site-ului real, este timpul să faceți teste! Faceți clic pe postările și paginile voastre, verificați tema, aflați dacă toate pluginurile sunt compatibile, testați casetele meta, codurile scurte etc., etc. Utilizatorii de plugin-uri pentru generatorul de pagini ar trebui să aibă grijă deosebită să verifice dacă aceste plugin-uri sunt pe deplin compatibile cu WordPress 5.0 și noul editor.

În plus, cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să te familiarizezi cu noul editor de blocuri. Cum interacționează cu conținutul? Există modalități de a vă îmbunătăți conținutul cu noile posibilități pe care le oferă noul editor? Poate că există blocuri care vă ajută să vă construiți conținutul? Sau s-ar putea să-ți faci o idee strălucită pentru un bloc complet nou. Totul este posibil. Acum, du-te și testează-ți site-ul!

Pasul 1 bonus: configurați un mediu de etapizare

O instalare locală a site-ului vă va duce doar până acum. Deși puteți testa modul în care arată și funcționează site-ul într-un mediu local, nu există nicio modalitate de a testa un site WordPress folosind o configurare din lumea reală. Pentru aceasta, aveți nevoie de un mediu de punere în scenă. Un mediu intermediar este o copie restricționată a site-ului pe serverul pe care o puteți utiliza pentru a testa și dezvolta site-ul În funcție de configurare, puteți împinge modificările pe care le faceți în mediul de difuzare pe site-ul vostru ive. Mulți web hosting prietenoși cu WordPress, cum ar fi Kinsta și Siteground, oferă o modalitate ușoară de a configura și gestiona un mediu de organizare.

Pasul 2 bonus: o alternativă cu WP-Staging

În plus față de crearea unui mediu de așteptare la o companie de găzduire, sau folosind Duplicator pentru a rezolva această problemă pentru tine, există o altă opțiune: a plugin-WP Staging . Acest plugin vă ajută să configurați un mediu de organizare chiar din backend-ul WordPress.

Citiți mai multe: Cum să creați un mediu de organizare pentru site-ul WordPress

Acesta este modul în care puteți testa un site WordPress

În acest articol, ați văzut cât de ușor este să puneți în funcțiune o versiune locală a site-ului. Dacă ați urmat, puteți ieși acum în sălbăticie și puteți începe să testați fiecare centimetru al site-ului pentru a vă pregăti pentru WordPress 5.0 și noul editor de blocuri. Nu uitați, ar trebui să testați fiecare versiune majoră a WordPress, nu doar aceasta. Dacă doriți să faceți din testarea WordPress o parte și mai integrantă a configurării puteți alege să configurați un mediu intermediar pe serverul vostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *