suport@creditpe.net

Cum se instaleaza WordPress pe hosting la SiteBunker.ro

cum se instaleaza wordpress

In acest articol, am pregatit un ghid despre cum se instaleaza WordPress.  Daca nu stii ce este WordPress sau vrei sa afli mai multe, citeste acest articol.

Pasul 1. Gazduirea

Pentru a putea explica pasii care sunt de urmat in acest ghid, am ales folosesc ca exemplu SiteBunker.ro , unde am in prezent 2 servicii active si 7 domenii cumparate. Asadar, in primul rand trebuie creeat un cont.

Aceste campuri sunt optional de completat, unele doar in cazul in care folositi serviciile pentru o firma: nume companie, adresa 2, cod postal, CUI. La securitatea contului, puteti introduce o parola proprie sau puteti da click pe „generate password”, si va fi generata automat o parola cu nivel ridicat de securitate.

site bunker inregistrare

site bunker inregistrare 2 creditpe.net

Dupa inregistrarea contului si confirmarea acestuia prin link-ul primit pe adresa de mail, urmeaza cumpararea unui plan de servicii. In stanga sus este optiunea „Magazin” in meniu, de unde alegeti tipul de gazduire.

Daca vrei sa afli mai multe despre gazduirea web si tipurile de gazduire, citeste acest articol. (Pagina se deschide in fila noua).

cont sitebunker

Dupa ce ai facut si acest pas, acceseaza contul personal. In sectiunea „My dashboard”, dai click pe „Servicii”site bunker servicii

Apoi click pe numele planului de hosting (ex: „Gazduire optimizata pentru WordPress…”)

site bunker servicii 2 creditpe.net

In stanga ecranului, in meniul „Actiuni” alegi optiunea „Autentificare in Cpanel”.

autentificare cpanel sitebunker

Pasul 2. Cum se instaleaza WordPress

In submeniul „Softaculous”, click pe WordPress.

cum se instaleaza wordpress

In urmatoarea pagina, click pe „Install”.

cum se instaleaza wordpress

Acum urmeaza configurarea instalarii:

  • alege intotdeauna ultima versiune disponibila de instalat.
  • Ca un sfat nu tocmai ortodox, puteti alege protocolul Https chiar daca nu aveti acest serviciu cumparat. De obicei pacaleste navigatorul de internet sa afiseze acel lacat langa numele domeniului, lasand impresia vizitatorului ca site-ul este securizat. Efectul este pur estetic
  • Apoi selectati domeniul pe care vreti sa faceti instalarea WordPress.
  • Stergeti „WP” din campul „in Directory”

instalare wordpress 1

Aici recomand sa nu schimbati nimic. Site name si Site description se pot schimba mai tarziu.

site settings instalare wordpress

Aici setati detaliile cu care va veti loga in contul de admin al site-ului. le vei folosi de fiecare data cand vrei sa faci modificari asupra site-ului. Daca domeniul tau este www.exemplu.ro, atunci te vei loga ca admin pe www.exemplu.ro/wp-admin. Poti seta parola proprie sau dai click pe acea cheita din dreapta pentru generarea unei parole aleatorii.

cont admin wordpress

Selectezi limba in care sa iti apara meniul din contul de admin.

limba wordpress

„Loginizer” este folositor in cazul atacurilor, limiteaza numarul de incercari de logare.

Classic editor este o chestie de preferinta, pastreaza aspectul vechi al controalelor in editarea paginilor si articolelor.

A treia casuta este o optiune pentru cei care detin mai multe site-uri si vor sa le gestioneze pe toate dintr-un singur loc.

cum se instaleaza wordpress

Aici setam numele bazei de date si prefixul tabelului bazei de date.

Auto-upgrade-ul se refera la update-ul automat la ultima versiune de WordPress. Eu personal fac update-ul manual, din contul de admin, deoarece inainte de fiecare update este recomandat un back-up (copie de rezerva) al site-ului.

Plugin-urile si temele le puteti lasa sa se upgradeze automat, dupa preferinta.

Locatia Back-up-ului lasati-o pe „default”. Pentru inceput, puteti selecta o perioada mai mare in care sa se faca back-up automat. Orice ati selecta, puteti reveni mai tarziu sa modificati setarile de aici.cum se instaleaza wordpress

Ultimul punct din pasul „Cum se intaleaza WordPress”, este alegerea temei ( poate fi oricare momentan, deoarece le poti schimba imediat dupa instalare, din meniul de admin). Apoi Click pe „Install”. in urmatoarea pagina va aparea mesajul de instalare cu succes si link-ul de care ziceam mai sus, pentru logarea in contul de admin. (domeniul tau + /wp-admin)

cum se instaleaza wordpress

Oricand poti reveni si sa schimbi o parte din setarile de instalare.

editarea instalarii WordPress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.