suport@creditpe.net

Cum se face un Podcast WordPress

Cum se face un Podcast WordPress?

Există o mulțime de servicii  disponibile care oferă amatorilor și profesioniștilor posibilitatea de a partaja podcast-urile lor cu restul internetului. De asemenea, cei mai buni podcasteri își rulează propriile site-uri web, păstrându-și conținutul în interior. Dacă nu sunteți în acest stadiu, acum este momentul potrivit să luați în considerare crearea unui site web podcast în WordPress!

Crearea unui site WordPress nu este chiar atât de complicat și, dacă sunteți cu adevărat serios în legătură cu podcast-ul dvs., ar trebui să-l încercați. WordPress este adesea tipografiat ca fiind o platformă exclusiv pentru blog, dar poate face mult mai mult . Cunoașterea platformei este și ea extrem de simplă. Oricine își poate învăța elementele de bază într-o zi sau două, apoi poate trece la construirea propriilor proiecte.

Să aflăm cum se face un Podcast WordPress folosind pluginul Blubrry PowerPress Podcasting. În primul rând, vom introduce pluginul în sine, îl vom configura, apoi vom explora cum să creați site-ul în sine.

Hai să facem crăpături!

Faceți cunoștință cu pluginul Blubrry PowerPress Podcasting

Plugin PowerPress Podcasting de BlubrryPlugin PowerPress Podcasting de Blubrry Cum se face un Podcast WordPress

Autor (i): Blubrry

Versiunea actuală: 8.5.4

Ultima actualizare: 26 martie 2021

powerpress.8.5.4.zip

Pluginul Blubrry PowerPress Podcasting este o soluție unică pentru gestionarea podcast-ului și publicarea de noi episoade. Acesta acceptă mai multe tipuri audio și video, opțiuni de abonament și include chiar și câteva funcții de optimizare a motorului de căutare (SEO).

În plus față de pluginul gratuit, echipa din spatele Blubrry oferă, de asemenea,  soluții de găzduire podcast  care se integrează cu WordPress și  analiza podcasturilor . În acest moment, directorul lor include peste 350.000 de podcasturi – așa că își știu cu siguranță lucrurile!

Dacă sunteți nou în lumea podcast-urilor, Blubrry oferă o introducere aprofundată a subiectului care acoperă tot ce trebuie să știți – deci merită să-l digerați înainte de a continua.

Caracteristici cheie:

 • Vă permite să vă gestionați episoadele de podcast.
 • Se integrează cu soluțiile de găzduire Blubrry dacă alegeți să le utilizați, dar funcționează perfect și cu alți furnizori.
 • Suportă iTunes și Google Play Music.
 • Vă permite să trimiteți episoadele podcast în directorul iTunes din tabloul de bord al pluginului.
 • Oferiți opțiuni de abonament ascultătorilor dvs.
 • Suportă mai multe podcast-uri pe un singur site.
 • Disponibil în diferite limbi.

Cum se configurează pluginul Blubrry PowerPress

Înainte de a începe, am aprofundat anterior unele dintre elementele de bază WordPress de care aveți nevoie. Pentru a vă pune la curent, veți dori să vă descurcați în  găsirea unei gazde web  și  configurarea WordPress , apoi aruncați o privire la ghidul nostru  pentru construirea unui blog . Odată ce ați terminat, ar trebui să puteți obține un blog WordPress de bază și să ruleze, inclusiv o pagină de pornire.

Cu toate acestea, înainte de a începe să încărcați podcast-uri pe noul dvs. site web WordPress, va trebui să instalați și să configurați pluginul Blubrry PowerPress. Odată activat, navigați la  PowerPress> Setări . Există o mulțime de opțiuni, dar toate setările importante sunt aici. În primul rând, derulați în jos și completați câmpul Titlul programului :

O captură de ecran a câmpului de titlu al programului.

Ignorați Setările iTunes pentru moment, deoarece acestea sunt irelevante pentru scopul nostru. Accesați secțiunea Blog Posts și Pages și alegeți unde doriți să apară podcastul dvs. – deasupra sau dedesubtul conținutului paginii. Pentru exemplul nostru, am dezactivat această setare și am folosit coduri scurte pentru a plasa playerul exact unde am vrut (vom explica cum să faceți acest lucru într-un minut):

O captură de ecran a secțiunii de postări și pagini de pe blog.

Salvați modificările, apoi accesați fila Opțiuni player audio . Aici puteți alege ce tip de player va folosi podcastul dvs. Am mers cu playerul audio HTML5 – opțiunea recomandată de Blubrry:

O captură de ecran a opțiunii audio HTML5.

Nu mai rămâne decât să vă încărcați episodul de podcast în biblioteca media WordPress și să copiați adresa URL – vom avea nevoie de el în următoarea secțiune.

Cum să creați un site web Podcast în WordPress

Acum creați site-ul nostru web podcast în WordPress. În primul rând, vom atribui fiecare episod unei noi postări de blog pentru a le menține separate și va trebui, de asemenea, să configurăm un antet, o introducere a episodului și să introducem Blubrry Player . Pentru acest exemplu, vom folosi  tema Zelle de la ThemeIsle de la și  WordPress Customizer .

Să începem cu antetul. În tabloul de bord WordPress, navigați la Postări> Adăugare nouă. Acordați titlului noii dvs. postări – preferabil referindu-vă la numele episodului podcast sau la numărul acestuia – apoi faceți clic pe butonul albastru pentru al publica. Poate fi necesar să adăugați postarea la un meniu, dacă nu aveți deja una.

Apoi, navigați la  Aspect > Personalizator, găsiți noua dvs. postare de blog, apoi faceți clic pe fila Ordinea secțiunilor . În secțiunile drop-down prima secțiune și a doua secțiune , adăugați o secțiune Focus principală la prima, urmată de Shortcodes la aceasta din urmă, astfel:

Fila Ordine secțiuni din cadrul personalizatorului.

Apoi, navigați la  secțiunea Titlu mare> Efect paralelă. Activați setarea și înlocuiți imaginea principală cu una dintre alegerile dvs., apoi accesați  Titlu mare  > Conținut și adăugați un text pentru a completa antetul:

Cum se face un Podcast WordPress

De acolo, treceți la  secțiunea Focusul nostru , apoi la widget-urile secțiunii Focus, adăugați câte doriți, apoi atribuiți câteva imagini și text care descriu podcastul dvs. și ultimul său episod:

Cum se face un Podcast WordPress

În cele din urmă, accesați  secțiunea Shortcodes  și faceți clic pe Zelle de  mai jos, unde scrie  Editați opțiunile shortcode .

Aici, vom adăuga [powerpress url="http://example.com/path/to/media.mp3"] în  câmpul Shortcode pentru a afișa fișierul nostru de podcast pe pagină. Asigurați-vă că înlocuiți adresa URL de exemplu cu locația fișierului media:

Cum se face un Podcast WordPress

După ce ați salvat modificările, acestea sunt toate piesele pe pagina noastră de podcast! Dacă doriți să inserați o listă de redare în loc de un singur episod, puteți înlocui codul scurt de mai sus cu  [powerpress_playlist]și va include automat cele mai recente zece episoade ale podcastului dvs.

Pentru mai multe informații despre ceea ce puteți realiza cu codurile scurte Blubrry, consultați această foaie de trăsături a comenzii .

Să aruncăm o privire la site-ul nostru finalizat:

Cum se face un Podcast WordPress

Deși Personalizatorul WordPress este la îndemână pentru crearea site-ului dvs. web, este posibil să preferați să utilizați în schimb un generator de pagini. Vă recomandăm MotoPress.

Concluzie

Întrebarea „cum se face un Podcast WordPress” poate fi intimidantă, dar în realitate este destul de simplă. Recomandarea noastră este să mențineți lucrurile simple la început și să lăsați podcast-ul dvs. să vorbească!

Să recapitulăm cum să vă puneți în funcțiune site-ul web podcast în WordPress:

 1. Alegeți o bună gazdă web WordPress .
 2. Instalați WordPress ,  o temă adecvată și pluginul Blubrry PowerPress Podcasting  .
 3. Creați o pagină de destinație (landing page), configurați un antet și creați o introducere pentru podcast-ul dvs.  utilizând personalizatorul WordPress .
 4. Folosiți Blubrry pentru a vă gestiona și insera podcast-urile în WordPress.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *