suport@creditpe.net

Cum se face un blog WordPress: Ghid pas cu pas

Te întrebi cum se face un blog in WordPress? Felicitări! WordPress este o soluție excelentă pentru cum să începeți un blog, în plus, credem că blogurile sunt super minunate!

Mai bine – este, de asemenea, surprinzător de simplu să creați un blog WordPress. De aceea spunem că o puteți face în mai puțin de 15 minute.

Dar pe cât de simplu este să începeți cu un blog WordPress gratuit, știind ce trebuie să faceți și cum o puteți face este încă important, astfel încât să nu pierdeți timpul. De aceea am realizat acest ghid.

Vă vom arăta fiecare pas pe care trebuie să îl faceți pentru a începe un blog folosind WordPress auto-găzduit. Și o vom face cu o mulțime de capturi de ecran și instrucțiuni pentru începători.

Cum se face un blog WordPress: de ce veți avea nevoie

Iată întregul proces pas cu pas despre cum se face un blog WordPress:

 1. Înscrieți-vă pentru găzduirea web (vă recomandăm SiteBunker).
 2. Alegeți un nume de domeniu pentru blogul dvs.
 3. Instalați software-ul gratuit pentru blogul WordPress.
 4. Conectați-vă și scrieți prima dvs. postare pe blog.
 5. Schimbați designul blogului alegând o temă.
 6. Instalați câteva pluginuri esențiale.

Vom acoperi fiecare dintre acești pași în detaliu mai jos , dar pentru moment, ceea ce trebuie să știți este că niciunul dintre acești pași nu necesită cunoștințe tehnice aprofundate. Da, chiar vă puteți da seama cum să creați un blog pe cont propriu!

Odată ce veți pune în funcțiune blogul WordPress gratuit, probabil că veți dori să începeți să scrieți și probabil să îi modificați aspectul / funcționalitatea. Pentru a vă ajuta să faceți acest lucru, vă vom arăta, de asemenea, cum să:

 • Scrieți prima dvs. postare de blog folosind editorul WordPress
 • Schimbați aspectul blogului dvs. WordPress gratuit folosind o „temă”
 • Adăugați funcționalitate blogului dvs. folosind instrumente numite „pluginuri”

Pasul 1: Cumpărați găzduirea și numele de domeniu

Pentru a vedea cum se face un blog WordPress gratuit, accesibil oamenilor din întreaga lume, este nevoie de două lucruri:

 • ✅ Gazduire – acesta este motorul care alimentează site-ul dvs. Deși nu îl „vedeți”, fiecare site web de pe Internet are o gazdă care îl alimentează.
 • ✅ Domeniu – este ca adresa permanentă a blogului dvs.

Vă puteți achiziționa găzduirea și domeniul în același timp – așa că nu vă faceți griji prea multe despre detaliile minunate chiar acum. Dar, înainte de a putea face asta, trebuie să alegeți o gazdă WordPress. Datorită popularității WordPress, există un număr mare de gazde WordPress .

Am testat personal performanța și fiabilitatea multor gazde. Având în vedere rezultatele tuturor acestor experimente, putem recomanda Sitebunker noilor bloggeri WordPress .

Iata de ce:

 • Este accesibil. Puteți găzdui site-ul dvs. la prețul unui mic de cafea cu lapte în fiecare lună – este doar 15,5 lei pe lună
 • Când vă înscrieți, primiți un nume de domeniu gratuit . Acest lucru se leagă de accesibilitate – propriul dvs. domeniu ar costa, în caz contrar, cel putin 50 de lei.
 • Puteți instala cu ușurință WordPress. Cu doar câteva clickuri, puteți lansa software-ul WordPress și puteți avea un blog de lucru. Nu sunt necesare cunoștințe tehnice!
 • Are suficientă performanță pentru a începe . Când abia începeți, Sitebunker oferă suficintă performanță pentru a vă menține încărcarea site-ului.

În total, vă va costa 186 de lei pentru a vă găzdui blogul la SiteBunker pe tot parcursul anului, care include numele dvs. de domeniu gratuit.

Cum să vă înscrieți pentru găzduirea WordPress la SiteBunker

Aceste campuri sunt optional de completat, unele doar in cazul in care folositi serviciile pentru o firma: nume companie, adresa 2, cod postal, CUI. La securitatea contului, puteti introduce o parola proprie sau puteti da click pe „generate password”, si va fi generata automat o parola cu nivel ridicat de securitate.

site bunker inregistrare

site bunker inregistrare 2 creditpe.net

Dupa inregistrarea contului si confirmarea acestuia prin link-ul primit pe adresa de mail, urmeaza cumpararea unui plan de servicii. In stanga sus este optiunea „Magazin” in meniu, de unde alegeti tipul de gazduire.

Daca vrei sa afli mai multe despre gazduirea web si tipurile de gazduire, citeste acest articol. (Pagina se deschide in fila noua).

cont sitebunker

Dupa ce ai facut si acest pas, acceseaza contul personal. In sectiunea „My dashboard”, dai click pe „Servicii”site bunker servicii

Apoi click pe numele planului de hosting (ex: „Gazduire optimizata pentru WordPress…”)

site bunker servicii 2 creditpe.net

In stanga ecranului, in meniul „Actiuni” alegi optiunea „Autentificare in Cpanel”.

autentificare cpanel sitebunker

Pasul 2. Cum se instaleaza WordPress

In submeniul „Softaculous”, click pe WordPress.

cum se instaleaza wordpress

In urmatoarea pagina, click pe „Install”.

cum se instaleaza wordpress

Acum urmeaza configurarea instalarii:

 • alege intotdeauna ultima versiune disponibila de instalat.
 • Ca un sfat nu tocmai ortodox, puteti alege protocolul Https chiar daca nu aveti acest serviciu cumparat. De obicei pacaleste navigatorul de internet sa afiseze acel lacat langa numele domeniului, lasand impresia vizitatorului ca site-ul este securizat. Efectul este pur estetic
 • Apoi selectati domeniul pe care vreti sa faceti instalarea WordPress.
 • Stergeti „WP” din campul „in Directory”

instalare wordpress 1

Aici recomand sa nu schimbati nimic. Site name si Site description se pot schimba mai tarziu.

site settings instalare wordpress

Aici setati detaliile cu care va veti loga in contul de admin al site-ului. le vei folosi de fiecare data cand vrei sa faci modificari asupra site-ului. Daca domeniul tau este www.exemplu.ro, atunci te vei loga ca admin pe www.exemplu.ro/wp-admin. Poti seta parola proprie sau dai click pe acea cheita din dreapta pentru generarea unei parole aleatorii.

cont admin wordpress

Selectezi limba in care sa iti apara meniul din contul de admin.

limba wordpress

„Loginizer” este folositor in cazul atacurilor, limiteaza numarul de incercari de logare.

Classic editor este o chestie de preferinta, pastreaza aspectul vechi al controalelor in editarea paginilor si articolelor.

A treia casuta este o optiune pentru cei care detin mai multe site-uri si vor sa le gestioneze pe toate dintr-un singur loc.

cum se instaleaza wordpress

Aici setam numele bazei de date si prefixul tabelului bazei de date.

Auto-upgrade-ul se refera la update-ul automat la ultima versiune de WordPress. Eu personal fac update-ul manual, din contul de admin, deoarece inainte de fiecare update este recomandat un back-up (copie de rezerva) al site-ului.

Plugin-urile si temele le puteti lasa sa se upgradeze automat, dupa preferinta.

Locatia Back-up-ului lasati-o pe „default”. Pentru inceput, puteti selecta o perioada mai mare in care sa se faca back-up automat. Orice ati selecta, puteti reveni mai tarziu sa modificati setarile de aici.cum se instaleaza wordpress

Ultimul punct din pasul „Cum se intaleaza WordPress”, este alegerea temei ( poate fi oricare momentan, deoarece le poti schimba imediat dupa instalare, din meniul de admin). Apoi Click pe „Install”. in urmatoarea pagina va aparea mesajul de instalare cu succes si link-ul de care ziceam mai sus, pentru logarea in contul de admin. (domeniul tau + /wp-admin)

cum se instaleaza wordpress

Oricand poti reveni si sa schimbi o parte din setarile de instalare.

Pasul 3: Continuați și scrieți prima dvs. postare pe blog !

Acum, că ai învățat cum să creezi un blog WordPress, probabil că ești încântat să ajungi la blog!

Vă vom arăta cum să schimbați aspectul și funcționarea blogului dvs. într-o secundă. Dar, mai întâi, să trecem în revistă cât de ușor este să scrieți o postare pe blog pe noul dvs. site web.

Când vă conectați prima dată la tabloul de bord WordPress al blogului dvs., ar trebui să vedeți un ecran ca acesta:

Tabloul dvs. de bord WordPress pe un blog WordPress gratuit

Pentru a scrie o postare pe blog:

 • Plasați cursorul peste Postări
 • Faceți clic pe Adăugați nou

Cum se face un blog WordPress

Aceasta va lansa Editorul WordPress, care vă permite să scrieți postările de pe blog folosind un sistem de blocare foarte intuitiv.

Pentru a adăuga text, trebuie doar să faceți clic și să tastați. Pentru alt conținut – cum ar fi o imagine sau un videoclip YouTube încorporat, puteți adăuga noi „blocuri”.

Cum se face un blog WordPress

Pasul 4: Iată cum puteți schimba aspectul blogului dvs.

Când creați un blog WordPress, unul dintre avantajele majore pe care le obțineți este accesul la colecția imensă de teme și pluginuri WordPress. Iată o prezentare rapidă a celor două:

Teme – acestea schimbă aspectul blogului dvs. WordPress gratuit

Pluginuri – acestea adaugă funcționalitate blogului dvs.

Vom acoperi primul în această secțiune.

De îndată ce creați un blog WordPress, aveți deja o temă activă. Aceasta este fie tema implicită WordPress, fie tema pe care ați ales-o în timpul expertului de configurare Bluehost.

Dar există de fapt mii de teme disponibile pentru WordPress , deci nu sunteți deloc limitat la acea mică selecție.

Unde puteți găsi teme WordPress pentru blogul dvs.

Când alegeți o temă WordPress , va trebui să alegeți între teme gratuite și premium. Nu există nicio diferență inerentă între cele două, dar temele premium au deseori modele și caracteristici mai detaliate.

Pentru a găsi teme gratuite , cel mai bun loc pentru căutare este directorul oficial de teme WordPress.org.

Pentru a găsi teme premium , veți avea nevoie de o abordare mai largă. Câteva opțiuni bune sunt:

theforest Cum se face un blog WordPress

ThemeForest – un director mare de teme premium.

ThemeIsle Cum se face un blog WordPress

ThemeIsle – credem că temele noastre sunt destul de umflate.

Cum se instalează o temă WordPress

Odată ce ați găsit o temă care vă place, WordPress face mai ușoară adăugarea acestei teme pe site-ul dvs.

Iată cum:

 • Plasați cursorul peste Aspect
 • Selectați Teme
 • Faceți clic pe butonul Adăugați nou

Cum se face un blog WordPress

 • Dacă ați ales o temă gratuită pe WordPress.org, căutați tema după nume și faceți clic pe Instalare.
 • Dacă ați achiziționat o temă premium, faceți clic pe butonul Încărcare temă și încărcați fișierul ZIP pe care ar fi trebuit să-l primiți când ați achiziționat tema.

Cum se face un blog WordPress

După instalarea temei, asigurați-vă că faceți clic pe butonul Activare pentru ao activa pe site-ul dvs.

Cum să vă personalizați în continuare tema WordPress

Pentru a vă personaliza în continuare tema, puteți utiliza ceva numit WordPress Customizer. Această interfață vă permite să faceți anumite modificări la tema dvs., fără a fi nevoie să cunoașteți codul.

Îl puteți accesa accesând Aspect → Personalizare :

Accesarea personalizatorului WordPress

În funcție de tema pe care ați ales-o, este posibil să aveți un set diferit de opțiuni în bara laterală din stânga. Dar, în general, puteți:

 • Efectuați modificări utilizând opțiunile din stânga
 • Vedeți o previzualizare în timp real în previzualizarea site-ului din dreapta
 • Faceți modificările live făcând clic pe Salvați și publicați

Folosind personalizatorul WordPress

Pentru un ghid mai detaliat, avem o postare completă despre modul de utilizare a WordPress Customizer .

Pasul 5: Iată cum să adăugați funcționalitate pe blogul dvs.

În timp ce temele se referă în principal la aparențe, pluginurile sunt mai concentrate pe a vă ajuta să adăugați funcționalități pe blogul dvs. WordPress gratuit.

Când creați pentru prima dată un blog WordPress, aveți aproape abilitatea de a scrie postări de blog și de a crea pagini.

Pluginurile vă permit să adăugați funcționalități mai avansate precum:

Dacă vă puteți gândi la o caracteristică, există probabil un plugin pentru aceasta. Asta pentru că comunitatea WordPress oferă peste 50.000 de pluginuri gratuite , plus că există mii de pluginuri premium.

Unde puteți găsi pluginuri WordPress pentru blogul dvs.

La fel ca temele, puteți găsi pluginuri gratuite și premium.

Păstrând asemănările, cel mai bun loc pentru a căuta pluginuri gratuite este în directorul oficial al pluginurilor WordPress.org .

Pentru pluginurile premium, cea mai bună metodă este de obicei să căutați pe Google ceva de genul „cel mai bun plugin X” și să cumpărați de la un dezvoltator bine cunoscut.

Multe plugin-uri gratuite listate pe WordPress.org oferă, de asemenea, versiuni premium cu mai multe funcții.

Trebuie să aveți pluginuri WordPress pentru toate site-urile

În timp ce există o mulțime de pluginuri de nișă care sunt bune numai pentru utilizări specifice, există unele plugin-uri WordPress obligatorii de care toate site-urile, inclusiv blogurile, pot beneficia. Iată câteva dintre sugestiile noastre:

Cum se instalează pluginuri WordPress

Am scris deja un ghid detaliat cu privire la modul de instalare a pluginurilor WordPress . Dar iată versiunea rapidă:

 • Accesați Plugins → Adăugați un nou
 • Dacă ați ales un plugin gratuit pe WordPress.org, căutați pluginul după nume și faceți clic pe Instalare acum.
 • Dacă ați achiziționat un plugin premium, faceți clic pe butonul Încărcare plugin și încărcați fișierul ZIP pe care ar fi trebuit să-l primiți când ați achiziționat pluginul.

Instalarea pluginurilor WordPress pe un blog WordPress gratuit

Asigurați-vă că activați pluginul după instalare.

Puteți oricând să vă gestionați pluginurile existente accesând fila Plugins :

Gestionarea pluginurilor WordPress

Ce trebuie să faceți după ce creați un blog WordPress

Ok, deci ați reușit să creați un blog WordPress, să vă instalați propria temă și să adăugați unele funcționalități cu pluginuri.

Ce urmează?

Ei bine, lumea este strada ta! Dar dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, probabil că veți dori să căutați modalități de a:

Probabil că veți dori, de asemenea, să creați o strategie de conținut pentru blog

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *