suport@creditpe.net

Cum se fac bani cu un blog: 16 dintre cele mai bune idei

Încercați să aflați cum se fac bani cu un blog? Adică, oricât de distractiv este crearea unui blog , nu cred că sunt foarte mulți oameni cărora le-ar plăcea să câștige cel puțin un mic venit secundar din blogul lor!

Dar cum te descurci să îți monetizezi blogul? Arunci doar o grămadă de reclame pop-up și le spui o zi? Ei bine … poți. Dar dacă mergeți cu această abordare – lăsați o masă de opțiuni de monetizare mai puțin intruzive pe masă.

În această postare, voi trece peste o grămadă de idei despre Cum se fac bani cu un blog. Voi acoperi totul, de la cele mai populare metode (pe care s-ar putea să le cunoașteți deja) până la unele metode de nișă care s-ar putea să nu fi luat deja în considerare.

Cea mai bună parte este că puteți utiliza mai multe idei de generare de bani în același timp pentru a crea un flux de venituri cu adevărat diversificat de pe blogul dvs.

Destul de chat – să ajungem la ideile de câștig de bani.

Cum se fac bani cu un blog în 2021

Înainte de a intra în idei, permiteți-mi să vă fac o scurtă descriere a modului în care le voi comanda. Voi începe cu cele mai populare metode de monetizare și voi deveni încet mai îngust pe măsură ce lista continuă. Deci, dacă sunteți deja familiarizați cu noțiunile de bază despre cum să câștigați bani cu un blog, ați putea să omiteți primele sugestii. În caz contrar, începeți de la început!

1. Promovați produsele prin marketing afiliat

Să începem cu unul dintre cei mai mari factori de bani pentru bloggeri … pe care oamenii obișnuiți nu le cunosc adesea:

Marketing afiliat .

Cu marketing afiliat, esti platit pentru conectarea sau de a recomanda produse sau servicii în caz contrar , dacă cineva achiziționează un produs ca urmare a clic de pe site . Când cineva cumpără după ce a vizitat de pe site-ul dvs., veți primi fie un procent sau un comision forfetar.

De exemplu, ați putea scrie o postare de blog de recenzie a produsului și ați fi plătit dacă cineva cumpără ca urmare a recenziei dvs. Un exemplu în acest sens în acțiune este recenzia noastră Orange România. Dacă cineva se înscrie la SiteGround din recenzia noastră, vom câștiga un mic comision. Sau, puteți oricând să menționați sau să menționați mai multe produse simultan.

Important este că clientul primește în continuare același preț, indiferent dacă cumpără ceva pe baza recomandării unui afiliat sau direct de la furnizor.

Deci, cum puteți găsi aceste oportunități de afiliere?

O modalitate este să căutați în subsolurile site-urilor web ale companiilor un link pentru afiliați . Un procent bun dintre companii au astfel de legături și puteți afla despre programul lor de afiliere.

O altă modalitate este să vă înscrieți la o rețea afiliată (o colecție de programe afiliate). Unele rețele bune sunt:

  • 2Performant
  • ProfitShare

2. Folosiți anunțuri Google AdSense

Îi ofer Google AdSense propria categorie, deoarece este una dintre cele mai populare și mai ușoare modalități pentru a vedea cum se fac bani cu un blog. Presupun că sunteți familiarizați cu aspectul anunțurilor AdSense. Dacă nu, iată un exemplu rapid:

Cum se fac bani cu un blog

Pentru a obține astfel de reclame pe site-ul dvs., tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți la AdSense și să adăugați codul de anunț pe site-ul dvs.

Apoi, Google va difuza reclame relevante pentru conținutul dvs. și pentru vizitatorii dvs. Și veți fi plătit dacă cineva face clic pe anunțul dvs. (cunoscut sub numele de cost pe clic) sau chiar dacă cineva doar vă vede anunțul (cunoscut sub numele de cost pe afișare).

3. Acceptați postările sponsorizate de la companii

Știați că există tone de companii care vă vor plăti bani doar pentru a scrie o postare despre ele? Astfel de postări se numesc postări sponsorizate. Și dacă blogul dvs. primește trafic decent, o mulțime de companii vor plăti pentru privilegiul de a sponsoriza o postare. Aceasta ar putea fi una dintre principalele dvs. strategii în drumul dvs. de a învăța cum să faceți bani cu un blog.

O modalitate de a găsi sponsori pentru postările dvs. este să utilizați o rețea precum Tapinfluence . Dar, sincer, cel mai bun mod de a atrage astfel de oportunități este să creați o pagină pe propriul site care să vă promoveze traficul și tarifele pentru postările sponsorizate. În acest fel, agenții de publicitate vă pot găsi. Și credeți-mă, sponsorii caută întotdeauna oportunități!

Rețineți – este o bună practică (și uneori impusă de lege) să divulgați în mod clar atunci când o postare este sponsorizată.

4. Folosiți alte anunțuri din rețeaua de display

AdSense este tehnic o rețea de afișare. Dar pentru că este atât de popular, i-am dat propria categorie. Totuși, AdSense nu este singura dvs. opțiune . Există o mulțime de alte rețele în care tot ce trebuie să faceți este să adăugați un cod pe site-ul dvs. și să începeți să afișați anunțuri.

Alternative AdSense:

Nu sunteți sigur la ce mă refer la publicitate grafică? Iată un exemplu rapid de cum ar putea arăta un anunț Criteo:

Cum se fac bani cu un blog

5. Vindeți reclame direct agenților de publicitate

AdSense și alte rețele publicitare grafice găsesc anunțuri pentru dvs., astfel încât să puteți afla cum să faceți bani cu un blog fără a fi nevoie să ridicați degetul. Dar în schimb … ei iau o reducere din ceea ce vă plătesc agenții de publicitate.

Deci , un mod de a putea face mai mulți bani și să aibă mai mult control asupra anunțurilor de pe site – ul dvs. este de a tăia intermediarul. Adică, vindeți direct anunțuri către agenții de publicitate.

La fel ca postările sponsorizate, cel mai bun mod de a atrage aceste oportunități este să creați o pagină de publicitate pe site-ul dvs. care să enumere detalii despre traficul dvs. (inclusiv capturi de ecran Google Analytics ). Dar puteți încerca, de asemenea, să contactați în mod proactiv companiile din nișa dvs.

Și odată ce primiți câteva reclame, există o mulțime de pluginuri WordPress care vă pot ajuta să le gestionați. Unele bune sunt:

6. Vindeți un produs digital, cum ar fi o carte electronică

Vorbind despre eliminarea intermediarului … în loc să vă bazați exclusiv pe marketingul afiliat pentru a vinde produsele altor persoane, vă puteți crea propriul produs digital pe care îl vindeți publicului dvs. Deși este nevoie de unele lucrări inițiale, acesta este de fapt un mod destul de popular de a câștiga bani din blogul dvs.

De exemplu, echipa ProBlogger a creat 6 cărți electronice diferite pe care le vând prin blogul lor:

Cum se fac bani cu un blog

Încercați să vă gândiți la un produs pe care l-ați putea crea pe baza subiectului blogului dvs. Apoi, comercializează acel produs pentru cititorii tăi!

7. Deveniți un blogger independent

Dacă vă place deja blogging-ul, puteți folosi propriul blog ca o reclamă mare pentru a atrage clienți dornici să vă plătească pe blog. Acesta este de fapt un mod destul de solid de a-mi câștiga existența (așa fac eu!). Și este destul de popular în unele nișe de blog.

De exemplu, Carrie Smith Nicholson conduce un blog de finanțe personale numit Careful Cents pe care îl folosește și pentru a găsi clienți independenți de blog:

bloguri independente

Cel mai bun mod de a face acest lucru? Creați o pagină Angajați-  așa cum a făcut Carrie. Apoi, dacă cineva îi place scrisul tău, știe exact cum să intre în contact cu tine.

Dar de ce aveți nevoie pentru a începe această activitate de blog? Vă recomandăm acest ghid cuprinzător pas cu pas despre cum să creați singur un blog.

8. Creați un eCourse

Similar cu crearea unui produs digital precum o carte electronică, lansarea propriului dvs. eCourse este o altă metodă populară de generare a unui blog. Din nou, gândiți-vă la ceea ce sunteți expert … și oferiți un curs cititorilor dvs.

Cum se fac bani cu un blog

Sau, puteți oricând să creați cursul Udemy pe baza conținutului blogului dvs. și să câștigați bani în acest fel.

9. Lansați un site de membership

Forma finală a cărților electronice și a cursurilor online este lansarea unui site de membru complet. Cu un site de membru , cititorii dvs. plătesc în fiecare lună pentru accesul la o comunitate completă de informații.

Cum se fac bani cu un blog

10. Creați un podcast

La fel de mult ca oamenilor le place să citească postările de pe blog, nu au întotdeauna timp să se uite la cuvintele de pe un ecran. Deci, de ce să nu-i atingi într-un alt mediu cu un podcast audio ? Podcasting-ul explodează în zilele noastre și o mulțime de bloggeri sunt în amestec.

podcasting

Odată ce vă transformați cititorii de bloguri și în abonați la podcasturi, puteți începe să generați bani din podcast cu ajutorul anunțurilor.

11. Acceptați donațiile

Nu sunteți un fan al vânzării de produse sau reclame? Puteți oricând să cereți donații! Asta fac mulți bloggeri în nișele importante, dar greu de monetizat.

O metodă este să folosiți un serviciu precum Patreon pentru a colecta bani de la susținătorii dvs. Sau, puteți utiliza oricând un plugin precum PayPal Donations pentru a colecta donații direct.

12. Vindeți servicii de consultanță sau coaching

Dacă nu doriți să deveniți blogger independent, un alt mod în care vă puteți folosi blogul pentru a vinde servicii este să oferiți servicii de consultanță sau de coaching. Principiul este același, dar vă vindeți timpul în loc să scrieți.

servicii de coaching

Practic – vă folosiți conținutul blogului pentru a vă stabili expertiza – apoi generați bani prin consultanță.

13. Vânzarea conduce către alte companii

Dacă aveți un blog de nișă, informațiile vizitatorilor dvs. sunt valoroase pentru alte companii. De exemplu, dacă ai conduce un blog despre asigurări … companiilor de asigurări le-ar plăcea să plătească pentru accesul la informațiile cititorilor tăi.

Informațiile pentru fiecare cititor sunt numite „plumb”. Și atâta timp cât sunteți transparent cu privire la aceasta, puteți colecta aceste informații și le puteți vinde către alte companii. Practic, conectați o persoană interesată (liderul) cu o companie care se potrivește nevoilor lor … contra cost.

14. Creați un forum de locuri de muncă

Dacă aveți un public mare de persoane interesate de un anumit subiect, îl puteți utiliza pentru a crea un forum de locuri de muncă în nișa dvs. Apoi, puteți plăti companiile să posteze un anunț de locuri de muncă pentru publicul dvs. vizat.

Unul dintre cele mai bune exemple în acest sens este Job Board-ul ProBlogger . Companiile care caută bloggeri independenți plătesc bani ProBlogger doar pentru privilegiul de a posta un anunț de muncă:

fă-ți un loc de muncă

15. Vindeți produse prin eCommerce

Dacă publicul blogului dvs. este mai casual decât orientat spre afaceri, puteți câștiga bani buni vândând mărfuri fizice printr-un magazin de comerț electronic. De exemplu, îmbrăcămintea este un vânzător uriaș pentru bloguri care înclină mai mult spre umor și divertisment.

Unul dintre cele mai reușite exemple în acest sens este magazinul The Chive ‘s The Chivery . Vinde o gamă imensă de îmbrăcăminte, toate alimentate de succesul blogului The Chive.

16. Vindeți-vă blogul și încasați bani

Și, în cele din urmă, acest lucru ne aduce la opțiunea nucleară pentru a câștiga bani cu un blog:

Vânzarea blogului dvs.

Dacă sunteți în momentul în care doriți doar să încasați bani (sau dacă credeți că veți ajunge la acest punct în viitor), vânzarea blogului vă permite să obțineți o sumă forfetară mare pentru toată munca grea pe care o depuneți.

Cât de mult te poți aștepta pentru blogul tău? Acest lucru depinde în totalitate de trafic, vârstă, venituri și consecvență. Dar, în general … puteți obține de la 12-30 ori ceea ce face site-ul dvs. în fiecare lună.

De exemplu, WPLift, un popular blog WordPress, s-a vândut cu 205.200 dolari în 2016.

În ceea ce privește locul de vânzare a blogului dvs., puteți încerca fie să găsiți cumpărători direct, fie să utilizați o piață terță, cum ar fi:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *