suport@creditpe.net

Cum să investești în Litecoin (și dacă ar trebui să o faci)

Cum să investești în Litecoin

Cum să investești în Litecoin. Criptomonede precum Bitcoin, Ethereum și Litecoin fac titluri pentru că valoarea acestor monede a crescut dramatic în ultimul an. Aceste monede se bazează pe matematică complicată și pe tehnologia blockchain pentru a crea un sistem care să permită utilizatorilor să plătească, să stocheze și să obțină valoare din aceste monede.

Vorbind în special despre Litecoin, haideți să aruncăm o privire și să vedem ce este, cum este diferit față de alte valute și cea mai importantă întrebare dintre toate: cum să investiți în Litecoin.

Înainte de a începe să utilizați Litecoin, aveți nevoie de un portofel digital. Vă recomandăm să utilizați Coinbase sau Uphold , despre care vom discuta puțin mai jos.

Dacă vă gândiți să investiți în Litecoin, realizați că există o mulțime de riscuri – dar și recompense potențiale uriașe. Încercăm să o descompunem cât mai ușor, dar acesta este un subiect complicat.

Ce este Litecoin

Cum să investești în Litecoin

Litecoin este o monedă de internet peer-to-peer care permite plăți instantanee, cu costuri aproape de zero către oricine din lume. Litecoin este o rețea globală de plăți cu sursă deschisă, care este complet descentralizată. Matematica asigură rețeaua și împuternicește indivizii să-și controleze propriile finanțe.

Litecoin a fost a treia cea mai populară monedă digitală, după Bitcoin și Ethereum (bine, a scăzut puțin din cauza popularității Ripple , dar destul de aproape). Există o oarecare subiectivitate în ceea ce privește dacă este de fapt al doilea după Bitcoin, dar asta nu este nici aici, nici acolo.

În 2014, Dash, o criptomonedă concurentă, s-a despărțit de blockchain-ul Litecoin. Puteți afla despre investiția în Dash aici .

Cât de diferit este Litecoin

Cum să investești în Litecoin

Litecoin este diferit de alte valute, este câteva moduri cheie.

În primul rând, spre deosebire de Bitcoin și Ethereum, Litecoin folosește un algoritm software (Scrypt) pentru a extrage unitățile. Acest lucru îi împiedică oarecum pe indivizi să facă computere personalizate puternice (sau platforme) special pentru a extrage moneda.

În al doilea rând, Litecoin are unul dintre cei mai rapidi timpi de tranzacție a monedelor digitale, cu 2,5 minute (față de 10 minute pentru Bitcoin).

În al treilea rând, și cel mai popular pentru investitori, Litecoin este cea mai ieftină dintre cele trei criptomonede majore. În iunie 2017, Bitcoin se tranzacționa la peste 2.500 USD, Ethereum se tranzacționa la peste 300 USD, în timp ce Litecoin se tranzacționa la aproximativ 40 USD.

Înainte rapid astăzi (decembrie 2021), veți vedea că LTC se tranzacționează peste 160 USD!

Cum să investești în Litecoin

Cum să investești în Litecoin

Cum să investești în Litecoin

Dacă doriți să investiți în Litecoin, este important să rețineți că Litecoin este o monedă. Aceasta înseamnă că nu acționează ca o acțiune sau o obligațiune. În loc să cumpărați acțiuni Litecoin, vă schimbați moneda cu moneda Litecoin.

De exemplu, 1 USD este egal cu aproximativ 163 USD în Litecoin astăzi. Scopul este ca valoarea Litecoinului să crească, caz în care, vă puteți schimba Litecoin-urile înapoi în dolari (de la cineva dispus să facă schimbul).

Deci, unde poți face asta? Din păcate, nu puteți investi în Litecoin la brokerul dvs. de acțiuni. În schimb, aveți nevoie de un portofel digital. Cel mai bun portofel digital pe care l-am găsit pentru cetățenii americani este Coinbase . Coinbase vă permite să cumpărați și să vindeți Bitcoin, Bitcoin Cash , Ethereum și Litecoin, toate în aplicația lor.

O altă alegere solidă este Uphold , care vă permite să cumpărați și să vindeți peste 60 de criptomonede diferite în Statele Unite.

Deoarece Coinbase este, de asemenea, un portofel digital, vă puteți folosi portofelul și pentru a cumpăra, vinde, trimite și primi Litecoin (de exemplu, folosind Litecoin pentru a plăti bunuri sau servicii online).

Folosind ACEST LINK, veți primi 5 USD în BTC după ce deschideți un cont nou și efectuați prima tranzacție . Puteți apoi converti Bitcoin-urile și bonusul în Litecoin dacă doriți.

Dacă nu vă place ideea unui portofel digital, nu există încă ETF-uri care urmăresc Litecoin. Cu toate acestea, GBTC este un ETF care urmărește Bitcoin, pe care îl puteți achiziționa pe o platformă precum eToro . De asemenea, puteți investi în alte criptomonede și pe eToro.

Gânduri finale

Cum să investești în Litecoin

Ca orice monedă, există un grad ridicat de risc implicat dacă vă gândiți să investiți în Litecoin. Cu toate acestea, având în vedere prețul scăzut și ușurința de acces prin instrumente precum Coinbase, poate fi tentant să încercați o sumă mică și să vedeți ce se întâmplă.

Nu se știe niciodată, Litecoin ar putea exploda la fel de sus ca Bitcoin astăzi și s-ar putea să vă mulțumiți în câțiva ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.