suport@creditpe.net

Cum să investești în cryptomonede

Cum să investești în cryptomonede

Criptomoneda poate fi o investiție cu recompensă ridicată. Dar pentru acea recompensă, trebuie să asumi și riscuri mai mari.

Criptomonedele sunt renumite pentru că sunt extrem de volatile. Bitcoin , de exemplu, poate avea o fluctuație de preț de 1.000 USD într-o singură zi. Pentru comparație, unele dintre cele mai volatile acțiuni pot experimenta rareori o fluctuație de preț de 100 USD.

Dar dacă poți suporta fluctuațiile în sus și în jos, criptomoneda poate avea un loc într-un portofoliu diversificat . În plus, există modalități de a investi în criptomonede care nu implică niveluri atât de ridicate de risc de volatilitate. În acest articol, vom analiza câteva moduri diferite în care puteți investi în criptomonede.

Cum să investești direct în cryptomonede

Cu investițiile directe în criptomonede, nu este implicat niciun intermediar. Dețineți criptomonedele reale în portofelul dvs. digital. Pentru a cumpăra criptomonede direct, va trebui să treceți printr-unul dintre bursele specializate în tranzacționarea criptomonedelor .

Câteva dintre acestea sunt Coinbase , Robinhood , Uphold și Binance . Dacă nu ați investit niciodată direct în criptomonede, este important să înțelegeți diferența dintre monedele de bază și monedele alternative .

Monede de bază

Bitcoin și Ethereum sunt monede de bază. Aceste monede pot fi achiziționate direct cu moneda fiat (adică, dolari SUA depuși în contul dvs. de schimb valutar sau printr-un card de debit).

Există adesea o taxă pentru schimbul de monedă fiduciară cu criptomonede. Acest lucru ar putea fi într-un comision sau o marja a prețului licitat/cere al criptomonedei.

Coinbase și Gemeni sunt locurile noastre preferate pentru a investi în monede de bază.

Alt Coins

Monedele alternative nu pot fi achiziționate direct. Zcash, XRP , Monero și Litecoin sunt toate monede alternative. Pentru a tranzacționa monede alternative, mai întâi schimbați moneda fiat cu o monedă de bază. Apoi schimbi moneda de bază cu o monedă alternativă.

Achiziționarea de monede alternative poate suna ca un proces complicat. Dar, pentru mulți oameni, au o mulțime de monede de bază de tranzacționat și nu trebuie să-și facă griji cu privire la conversia fiat în bază.

Binance este un loc grozav pentru a investi în monede alternative.

Cum să investești în fonduri și futures pentru cryptomonede

Deținerea unui fond cu expunere la criptomonede poate reduce volatilitatea. De asemenea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la schimbul din monedele fiat într-o criptomonedă sau pentru menținerea unui portofel digital.

În plus, un fond poate fi tranzacționat în același mod în care tranzacționați acțiuni sau fonduri mutuale . Singura problemă cu fondurile criptomonede este că în prezent există doar unul din care să alegeți.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)

GBTC este un fond care deține Bitcoin. Fondul nu urmărește Bitcoin 1-1. În timp ce Bitcoin este de câteva mii de dolari, GBTC este în prezent de doar 10,86 USD. GBTC nu este nici pe departe la fel de volatil ca Bitcoin.

Cu toate acestea, comisionul de administrare de 2% al GBTC este mult mai mare decât veți plăti pentru fondul index tipic sau chiar pentru fondul mutual gestionat activ.

Bitcoin Futures

Chicago Mercantile Exchange (CME) are un produs futures numit Bitcoin Futures Contract (BTC) . Urmărește Bitcoin 1-1.

Un contract futures nu face cea mai bună investiție, deoarece expiră periodic și trebuie inclus în următorul contract. Dar dacă doriți să dețineți o poziție în BTC folosind un contract futures pe termen scurt, produsul BTC al CME poate fi ideal.

Diferența în utilizarea BTC al CME este că nu vă bazați pe un schimb de criptomonede. Trecerea de la un schimb de criptomonede la altul poate însemna probleme de lichiditate și diferențe în cerințele de marjă.

Dar CME este un schimb de încredere care există de zeci de ani. Există, de asemenea, multă lichiditate cu BTC și CME stabilește cerințele de marjă.

Cum să investești în companii de cryptomonede

Unele companii sunt implicate în criptomonedele prin tehnologii de microprocesor care alimentează criptominerea, dezvoltându-și propria criptomonedă sau creând o platformă care alimentează criptomonede (adică blockchain).

Fiecare dintre companiile enumerate mai jos are acțiuni tranzacționate public. Pentru a investi în ele, trebuie pur și simplu să deschideți un cont la un broker de acțiuni online și să cumpărați numărul de acțiuni pe care doriți să le dețineți. Pentru a reduce costurile, căutați brokeri care oferă tranzacții cu acțiuni gratuite .

Cu excepția RIOT, niciunul dintre simbolurile bursiere de mai jos nu sunt destinate companiilor care se bazează în totalitate pe tehnologiile legate de criptomonede ca singurul lor generator de venituri. Mai degrabă, au integrat criptomoneda în celelalte fluxuri de venituri ale lor .

AMD, INTC și NVDA

Toate aceste trei companii creează microprocesoare și sunt implicate în criptomonede, ajutând la furnizarea de tehnologii cripto miniere. NVDA conduce în această categorie. GPU-urile sale populare sunt folosite pentru a extrage Bitcoin .

CRM

Salesforce a creat un blockchain (Sales Blockchain) care utilizează metadatele platformei sale. Include aplicații și poate fi partajat cu partenerii din rețea.

V și MC

Visa și Mastercard controlează fluxul de credit digital către și de la cardurile de credit și cardurile de debit. Ei nu emit direct aceste carduri, ci depind de diferite companii pentru a se ocupa de emiterea cardurilor și de a oferi asistență clienților. Rețelele furnizate de V și MC fac posibilă numerarul digital.
Ambele companii au sărit în spațiul criptomonedei. V a încheiat un parteneriat cu Coinbase pentru a emite carduri de debit legate de portofelele digitale Coinbase. MC a făcut ceva similar printr-un parteneriat cu Bitpay.

RIOT

Riot Blockchain, Inc. este o adevărată companie de criptomonede. Este o companie mică care se concentrează pe construirea și sprijinirea ecosistemelor blockchain. RIOT este însă riscantă, deoarece compania nu produce încă venituri.

Concluzii

Există multe modalități de a investi în criptomonede, de la investiții directe la rute mai indirecte folosind fonduri și acțiuni. Traseul pe care îl alegeți depinde de toleranța dvs. la risc și de ceea ce vă simțiți cel mai confortabil.

Unii oameni ar putea dori să evite deschiderea unui cont la un schimb de criptomonede și sunt bine să cumpere un fond sau acțiuni legate de criptomonede. Dar alții pot crede că potențiala recompensă mare de a investi direct în criptomonede merită riscul ridicat.

Alții ar putea prefera să evite investițiile în criptomonede. Dacă diversificarea și volatilitatea minimă sunt prioritățile tale de investiții de top, ar fi mai bine să te ții de fonduri indexate și ETF -uri sau portofolii gestionate de computer cu unul dintre cei mai buni robo-advisor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.