Cum sa instalezi un plugin WordPress

cum se instalezi un plugin wordpress

Cand tocmai te apuci de WordPress, una dintre primele intrebari de care te vei impiedica este „cum sa instalezi un plugin WordPress?”. Astazi, va oferim un raspuns prietenos cu incepatorii.

Pluginurile sunt intr-adevar unul dintre lucrurile cheie care fac WordPress minunat si cu siguranta nu ar trebui sa eviti plugin-urile noi!

Cu toate acestea, inainte de a putea profita de avantajele pe care le aduc unele plugin-uri interesante, trebuie sa stii cum sa instalezi unul. Iata cel mai simplu mod de a instala un plugin WordPress:

Cum sa instalezi un plugin WordPress gratuit

Instalarea unui plugin WordPress gratuit functioneaza putin diferit decat instalarea unui plugin premium. In acest ghid, le acoperim pe ambele. Incepem cu pluginuri gratuite:

1. Accesati „Plugins”(Module in limba romana)

Incepe accesand panoul de administrare – www.domeniul-tau.ro/wp-admin/ si faceti clic pe „Plugins” din meniul barei  laterale:cum sa instalezi un plugin

2. Click pe “Add New”

Puteti gasi butonul „Add new” in partea de sus a paginii:add new plugin in WordPress

3. Gaseste plugin-ul prin cautare

Ceea ce vei vedea in continuare este o pagina care va arata o lista scurta de plugin-uri recomandate si un camp de cautare in dreapta – acesta este cel pe care il vom folosi.

Introdu numele pluginului pe care vrei sa il instalezi in acel camp de cautare. In acest articol, voi arata cum se instaleaza un plugin Revive Old Post:

 

cum sa instalezi un plugin

Aici nici nu trebuie sa introduci numele intreg al pluginului. De exemplu, voi folosi doar „revive” si voi apasa tasta „Enter ”

4. Instaleaza pluginul

Dupa ce vezi pluginul pe care il cauti in lista, tot ce trebuie sa faci acum este sa dai click pe butonul „Install now”. Cand faci acest lucru, WordPress va prelua pluginul si il va instala pe site-ul tau. Functioneaza la fel ca instalarea unei noi aplicatii pe telefon.

revive search

5. Activati pluginul

Acesta este ultimul pas. Dupa finalizarea instalarii, dai click pe link-ul „Activate” care tocmai a aparut:

 

plugin install complete

Este gata! Pluginul a fost activat, iar WordPress te va informa despre acest fapt printr-o mica nota in partea de sus a paginii:

plugin activated

Cum se instaleaza un plugin WordPress premium / platit

Procesul de instalare a unui plugin WordPress premium sau platit este putin diferit. Plugin-urile premium nu sunt disponibile in directorul oficial al pluginurilor – cel pe care il puteti accesa prin intermediul optiunii de cautare din panoul wp-admin.

1. Obtine arhiva pluginului

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa obtii pluginul in sine. Acest pas trebuie sa-l faci singur. Cel mai frecvent, acesta implica accesul la o piata sau la un magazin de pluginuri si cumpararea unei copii a plugin-ului de acolo.

Pe scurt, ca urmare a achizitiei, ar trebui sa ai fisierul plugin instalabil, salvat ca arhiva ZIP.

2. Acceseaza „Plugins” in WordPress

Dupa ce aveti fisierul ZIP, revin-o la panoul de administrare WordPress, dai click pe „Plugins” din meniul barei laterale, apoi pe butonul „Add new”:

plugins add new
3. Incarcati arhiva pluginului

De acolo, dai click pe butonul „Upload plugin” vizibil in partea de sus:Cum sa instalezi un plugin WordPress?

Pe ecranul urmator, vei putea incarca fisierul ZIP al pluginului direct pe WordPress. Selecteaza fisierul ZIP si confirma incarcarea facand click pe „Install now”.

4. Activati pluginul

Cand WordPress termina, va trebui doar sa activezi pluginul:plugin install completeDupa acest lucru, pluginul este online si poti incepe sa il folosesti.

Cum sa instalezi un plugin WordPress?

Recomandare:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *