Cum iei credit rapid in siguranta. Informatii complete

cum iei credit rapid in siguranta

Imprumuturile rapide sunt o optiune de plata pentru situatii de urgenta si alte nevoi de un credit pe termen scurt, care te pot ajuta sa repari masina, sa achiti facturile medicale neasteptate sau alte cheltuieli neprevazute. Creditorii online(IFN-urile ) sunt rapizi si acorda sume destul de mari, dar trebuie sa aduni toate informatiile pentru a te convinge despre cum iei credit rapid in siguranta. Unele IFN-uri transfera banii ceruti in aceeasi zi, chiar instant dupa aprobare cum este cazul Credius, CreditFix si EasyCredit etc. Altele transfera a doua zi dupa aprobarea imprumuturilor personale pentru debitorii care indeplinesc conditiile.

credius.ro

Creditorii online enumerati aici sunt companii de renume care vor verifica situatia ca parte a procesului de solicitare. Ia in considerare tarifele si conditiile – in plus fata de timpul necesar unui creditor pentru a finanta un imprumut – atunci cand compari aceste optiuni pentru imprumuturl rapid de la creditori online. Mai jos am construit o lista cu informatii pe care trebuie sa le stii inainte de a accesa un credit rapid online, indiferent de IFN-ul creditor.

Cum iei credit rapid in siguranta?

Creditul online functioneaza de obicei prin completarea unei mici cereri online, care este apoi aprobata si subscrisa de un IFN(Institutie Financiara Nebancara). Pentru rapiditate si comoditate, majoritatea imprumuturilor rapide sunt finalizate electronic.

Completarea unui formular de cerere online este de obicei simpla si inseamna ca ar trebui sa primesti o decizie rapida cu privire la cererea ta de imprumut (de obicei in cateva minute).

Atunci cand trimiteti o cerere de imprumut, va trebui sa furnizati:

 • Suma imprumutata
 • Detalii personale
 • Starea rezidentiala
 • Starea de angajare
 • Venit lunar
 • Cheltuieli regulate
 • detaliile contului bancar

Credite rapide cu dobanda zero

credit rapid online Aceasta este informatia de care trebuie sa tii cont inainte de a incepe cautarea unui creditor. Sunt IFN-uri care, pentru a atrage clienti noi, au creeat o oferta extrem de tentanta: dobanda zero la primul imprumut accesat. Foarte important de retinut, trebuie sa tii cont de faptul ca suma datorata trebuie returnata in maxim luna. Daca se depaseste data scadenta, dobanda zero nu mai este valabila si se aplica dobanda obisnuita + eventuale penalizari. Mai jos ai o lista cu IFN-urile care ofera primul imprumut online cu dobanda zero:

Recomandare: Citeste aici informatii complete despre IFN-urile care acorda creditul cu dobanda zero

Istoric negativ

Pot obtine un imprumut rapid cu un istoric negativ?
Imprumuturile rapide sunt concepute pentru a trimite bani oamenilor rapid, astfel incat sa poata rezolva o urgenta financiara. Din pacate, multi oameni cu scoruri de credit slabe sunt cei care au adesea nevoie de asistenta financiara pe termen scurt.

Daca aveti o istorie de credit slab, creditorii ar putea fi mai precauti in ceea ce priveste imprumuturile tale. Cu toate acestea, sunt doua IFN-uri care acorda credite persoanelor cu istoric negativ la Biroul de Credit

Poti renunta chiar daca ai semnat contractul de credit

Legea prevede ca ai 14 zile la dispozitie sa te razgandesti, chiar daca ai semnat contractul de credit. Orice raspuns diferit ar trebui sa iti ridice mari semne de intrebare. Mai departe, trebuie sa te interesezi de toate costurile. Nu este o regula, insa exista destule IFN-uri care aplica penalitati. Si apropo de drepturi, ai la dispozitie 15 zile sa accepti o oferta, iar in aceasta perioada poti compara oferta primita cu altele de pe piata. Am observat ca majoritatea cer sa semnezi un acord prin care renuntati la aceasta perioada. Este dreptul tau sa compari ofertele. Este indicat sa nu semnezi acest acord decat daca esti absolut convins ca este alegerea potrivita.

 

Modalitati de rambursare

Cum iei credit rapid in siguranta

In graba de a accesa creditul este posibil sa uiti despre momentul cand trebuie sa rambursezi prima rata sau suma intreaga. Anumite IFN-uri trimit un reprezentant la domiciliul imprumutatului pentru a ridica rata, cum este cazul Provident SA. Este indicat sa cereti un cont bancar in care sa poti transfera banii, pentru a evita situatii neplacute in care trebuie sa astepti acasa reprezentantul sau timp irosit asteptand la cozile ghiseelor.

Alte doua intrebari importante :

 • se achita comision la rambursare?
 • Se solicita acces la contul curent pentru a retine automat valoarea ratei sau a sumei de rambursat la data scadenta?

Intarzieri la plata

Chiar daca acesta este ultimul lucru pe care cineva si-l doreste cand face un credit, sa nu poti plati o rata din diverse motive este un scenariu de luat in calcul intotdeauna. Procedura in asemenea situatii difera de la un finantator la altul. Poate ca va trebui sa anunti telefonic, s-ar putea sa fie nevoie sa trimiteti o notificare scrisa prin mail inainte de scadenta, exista chiar si abordarea in care trebuie sa platesti o parte din rata, chiar daca nu poti achita integral. De aceea este bine sa intrebi. Atitudinea pe care institutiile financiare nebancare o au fata de persoanele care intarzie ocazional din motive bine intemeiate poate fi factorul decisiv in alegerea celei mai bune optiuni. Nu uita ca in cazul in care nu reusesti sa te intelegi cu institutia, puteti oricand sa apelati gratuit la Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Bancar (CSALB) – o entitate europeana, non-profit si independenta.

Timpul de transfer din momentul aprobarii

Atunci cand apelezi la un imprumut rapid, se presupune ca vei primi suma ceruta si aprobata intr-un timp scurt. Daca este esential sa primesti banii foarte repede, atunci adreseaza si aceasta intrebare. In general, durata minima de transfer al creditului este de cateva zeci de minute dupa ce primesti decizia de acordare a creditului si trimiti contractul semnat.

Pentru clientii deja existenti, sunt IFN-uri care fac transferul instant in contul tau bancar:

Cand nu ar trebui sa iau in considerare utilizarea unui imprumut rapid?

Dupa cum am mentionat mai sus, aceste imprumuturi pot fi potrivite pentru situatii de urgenta pe termen scurt. Cu toate acestea, exista unele cazuri in care nu este recomandata o optiune de credit rapida, inclusiv:

 • Rambursarea altor forme de credit
 • Plata facturilor obisnuite precum gaz, electricitate, tarife pentru apa, licenta TV, impozit municipal sau chirie
 • Sa plateasca un executor judecatoresc / o companie care solicita plati
 • Pentru achizitii de divertisment
 • Pentru cumparaturi de lux sau neesentiale

 Rezumat

Imprumuturile rapide sunt pentru a ajuta oamenii sa rezolve urgent o problema financiara. Cand nu ai suficienti bani in contul bancar pentru a rezolva aceste situatii, poate fi foarte stresant. De aceea, este foarte important sa stii Cum iei credit rapid in siguranta.

Acest tip de imprumut are in mod normal o rata a dobanzii mai mare creditele obisnuite, asa ca ar trebui sa dedici timp pentru a citi orice documentatie si pentru a te asigura ca intelegi pe deplin termenii contractului de imprumut.

Folosite in mod rational, aceste imprumuturi pot fi o modalitate buna de a te asigura ca rezolvi situatiile financiare inainte de a deveni probleme stresante.

Recomandare: Dictionar bancar

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *