suport@creditpe.net

Cornerstone content. Definiție și sfaturi

Această postare explică tot ce trebuie să știți despre cornerstone content. Veți afla ce este și de ce este important pentru SEO, cum să scrieți acest tip de conținut și cum ar trebui să vă conectați la postările la articolele voastre de bază.

Ce este Cornerstone content (conținutul piatră de temelie)?

Cornerstone content este nucleul site-ului web. Se compune din cele mai bune articole de pe site; paginile sau postările pe care doriți să le clasați cel mai mult în motoarele de căutare. Articolele cornerstone sunt de obicei articole relativ lungi, informative, care combină idei din diferite postări de blog și acoperă tot ceea ce este important despre un anumit subiect.

Accentul lor este să ofere cele mai bune și mai complete informații despre un anumit subiect, mai degrabă decât să vândă produse. Totuși, acestea ar trebui să reflecte afacerea sau să vă comunice perfect misiunea.

Cornerstone content poate fi fie o postare pe blog, fie o pagină. Însă oricare ar fi acestea, ar trebui să vă asigurați că sunt foarte bine scrise, să le actualizați des și să vizați ca aceștia să se claseze pentru cele mai competitive cuvinte cheie .

De ce sunt atât de importante articolele din cornerstone pentru SEO?

Cornerstone content joacă un rol semnificativ în orice strategie SEO. Poate fi dificil să se claseze termenii de căutare care sunt foarte populari, dar o abordare de bază poate să vă ajute să abordați acești termeni de căutare competitivi. Dacă scrieți o mulțime de articole despre subiecte similare, trebuie să spuneți Google care dintre ele este cel mai important. Dacă nu, veți mânca propriile șanse de a vă clasa bine în rezultatele căutării. Furnizarea structurii corecte a legăturilor interne între postările îi spune Google care articol este cel mai important.

Articolele fundamentale ar trebui să aibă un loc proeminent pe site-ul web. În mod ideal, cineva ar trebui să poată face clic direct de pe pagina de pornire la articolele de bază. De asemenea, toate celelalte postări despre subiecte similare ar trebui să se conecteze la articolul lor de piatră de temelie corespunzător, astfel încât importanța sa este clară din structura site-ului. Pe măsură ce site-ul se dezvoltă, veți scrie o mulțime de postări noi pe blog care abordează subiectul respectiv din alte unghiuri, fiecare dintre ele revenind la articolul de bază. Această structură internă de conectare va crește șansa ca articolele de conținut să fie clasificate în căutările Google.

Următoarea metaforă vă poate ajuta să înțelegeți acest principiu: imaginați-vă că vă uitați la o hartă a unui stat sau țară. Orașele mici și orașele mari vor fi interconectate cumva. Dar marile orașe vor avea mult mai multe drumuri spre ele decât orașele mici. Aceste orașe sunt pietrele de temelie, primind cele mai multe linkuri. Orașele mici sunt postările despre subiecte mai specifice. Există câteva drumuri (legături) care duc spre ele, dar nu la fel de multe ca spre marile orașe.

Un exemplu mai concret: scriu o mulțime de postări diferite despre redactarea SEO, fiecare analizând un aspect diferit al redactării SEO. Articolul de bază pentru acest subiect este Ultimul Ghid pentru SEO Copywriting și, ori de câte ori scriu o nouă postare despre SEO Copywriting, adaug un link către acel articol de bază. Procedând astfel, voi clarifica pentru Google că Ultimate Guide este cel mai important articol despre SEO Copywriting de pe site-ul nostru, crescând astfel șansele sale de clasare.

Care dintre articolele mele sunt cornerstone?

Alegeți-vă cu atenție pietrele de temelie. Gândiți-vă la cele patru sau cinci pagini pe care ați dori să le citească cineva atunci când vă vizitează prima dată site-ul web. Aceste articole ar trebui să fie piatra de temelie a site-ului. Ce articole sunt cele mai importante pentru tine? Care sunt cele mai complete și mai autoritare? Acestea vizează cuvintele cheie pentru care doriți cel mai mult să clasați?

Conceptul de conținut de piatră de temelie este atât de important, încât pluginul nostru Yoast SEO include o opțiune pentru a indica dacă un articol este sau nu conținut de piatră de temelie. Dacă marcați articolele ca piatră de temelie, Yoast SEO vă ajută să scrieți un articol de bază și să construiți o structură internă solidă de legătură.

Cornerstone content
În editorul clasic, meta-caseta Yoast are o comutare de conținut Cornerstone. Editorul de blocuri are unul în bara laterală

Marcarea articolelor de bază înseamnă că puteți crea o listă a acestora în prezentarea generală a postărilor, astfel încât să puteți lucra cu ușurință la îmbunătățirea acestora. Și, cel mai important, instrumentul de sugestie a linkurilor din Yoast SEO Premium va acorda prioritate articolelor pe care le marcați ca fiind conținut de piatră de temelie, astfel încât nu veți uita niciodată să vă conectați la cel mai bun articol despre un anumit subiect dacă scrieți despre ceva legat.

Dacă site-ul web este enorm, veți avea mai multe pietre de temelie decât dacă site-ul este mic. Probabil că veți scrie despre mai multe subiecte, așa că asigurați-vă că alegeți un articol de bază din fiecare categorie.

Optimizarea pietrelor de temelie cu Yoast SEO

Yoast SEO oferă câteva instrumente excelente care vă ajută să vă optimizați conținutul de piatră de temelie, inclusiv un contor de legături text, analiza specifică a conținutului de piatră de temelie și – în Premium – chiar și sugestii de legături interne, în care articolele de piatră de temelie primesc prioritate față de alte postări.

Citiți mai multe: Cum să configurați o strategie de conținut de piatră de temelie cu Yoast SEO »

Cu Yoast SEO vă puteți filtra articolele din piatra de temelie în prezentarea generală a postărilor pentru a vedea câte linkuri interne are o poștă către ea și câte postări se leagă. Acest contor de linkuri text este extrem de util deoarece puteți vedea dintr-o privire dacă conținutul de piatră de temelie are suficiente link-uri de la alte postări conexe:

articole Cornerstone content

Analiza pietrei de temelie

Dacă doriți cu adevărat să vă faceți articolele de bază, aveți nevoie de o analiză specifică a conținutului pentru pietrele de temelie. Conținutul marcat ca piatră de temelie va fi evaluat mai strict decât de obicei în funcție de SEO și lizibilitate în analiza conținutului, deoarece doriți ca acest articol să fie mai lung, să aibă un conținut excelent, să mențină atenția cititorului și să aibă un rang înalt. Citiți cum vă ajută această analiză să vă optimizați pietrele de temelie .

Sugestii de conectare internă

Yoast SEO Premium are o funcție de conectare internă . Analizăm ceea ce scrieți și folosim cele mai proeminente cuvinte din textul pentru a determina ce articole sunt legate și, prin urmare, la care ar trebui să vă conectați. Articolele din piatră de temelie sunt tratate diferit în calculul nostru de sugestii de conectare internă, deoarece sunt mai importante și au o valoare mai mare. Pentru a oferi acestor articole o mai mare importanță, plasăm articolele de piatră de temelie în partea de sus a listei de sugestii de conectare internă. Acest lucru vă face mult mai ușor să vă conectați la articolele critice.

sugestii de conectare internă în bara laterală Yoast SEO

5 pași către o abordare de piatră de temelie ucigașă

În mod ideal, ar trebui să faceți o cercetare extinsă a cuvintelor cheie, care vă va ajuta să produceți articole de piatră de temelie minunate, lungi, informative și frumos scrise. Dar dacă nu ai atât de mult timp? Și dacă ai scris deja multe articole? Urmați acești cinci pași pentru a crea un conținut fundamental.

Pasul 1: Gândiți-vă la cuvintele cheie

Trebuie să decideți cuvintele cheie esențiale pentru care doriți să vă clasificați. Articolele piatră de temelie ar trebui să fie optimizate pentru „cuvintele cheie” sau pentru cele mai competitive cuvinte cheie, deci asigurați-vă că efectuați unele cercetări de cuvinte cheie .

Pasul 2: alegeți cea mai bună postare

Parcurgeți postările care sunt optimizate pentru cuvintele cheie din jurul celor mai importante cuvinte cheie. Ce post crezi că este cel mai bun? Aceasta va fi piatra de temelie de acum înainte!

Pasul 3: Rescrieți-l

Rescrieți articolul de bază. Faceți-l minunat și optim pentru SEO . Deoarece articolele de piatră de temelie sunt de obicei lungi, acordați o atenție deosebită lizibilității. Asigurați-vă că utilizați o mulțime de titluri. Un index la începutul unui articol lung de piatră de temelie este, de asemenea, o idee grozavă. Extindeți articolul și asigurați-vă că este complet actualizat. Și nu uitați să rescrieți și să actualizați regulat acel articol.

Celelalte postări de pe blog despre subiecte similare ca articolul de bază ar trebui să fie optimizate pentru variantele de coadă lungă ale cuvântului cheie „cap” pe care îl atacați în articolul de bază.

Pasul 5: conectarea de la coadă la cap

Trebuie să îi spuneți Google că noul articol de bază este cel mai important articol pe acest subiect de pe site-ul. Nu uitați să faceți legătura de la toate articolele cu coadă lungă la articolul de bază!

Victorii rapide!

În viața reală, poate că nu ai timp să dezvolți o structură atât de elaborată. Totuși, scrierea unui articol despre un anumit subiect duce adesea la inspirație pentru a scrie un articol despre un subiect similar. Ar trebui apoi să încercați să optimizați acest al doilea post pentru un cuvânt cheie de concentrare ușor diferit și să legați aceste postări intern.

De fiecare dată când scrieți o postare, ar trebui să vă gândiți la postări similare pe care le-ați scris și să le legați. Aveți deja un articol important despre asta, deși încă nu este deloc minunat? Dacă utilizați Yoast SEO Premium , urmăriți instrumentul de conectare internă pentru a vedea ce apare.

De asemenea, asigurați-vă că ați configurat structura de legătură potrivită. Acest lucru nu îți ia mult timp și ar putea ajuta cu adevărat la clasificarea celui mai important articol. Aruncați o privire la toate postările despre subiectul despre care ați scris deja și adăugați linkuri către cel mai important articol din toate postările (mai puțin minunate) despre subiectul respectiv. Puteți utiliza contorul de linkuri text Yoast pentru a verifica în mod regulat dacă există suficiente link-uri interne către articolele importante.

Planurile lui Yoast pentru cornerstone content

Structura site-ului este importantă pentru SEO. A avea o structură solidă a site-ului înseamnă atât motoarele de căutare, cât și vizitatorii pot naviga cu ușurință pe site-ul pentru a găsi ceea ce doresc. Pentru a vă ajuta să realizați acest lucru, lucrăm continuu la multe alte funcții din Yoast SEO care vor îmbunătăți structura site-ului web.

Continuați să citiți: SEO Copywriting: ghidul complet »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *