suport@creditpe.net

Conținutul de calitate. Ce este și cum se face?

Scrierea conținutului de calitate ar trebui să fie un aspect cheie al fiecărei strategii SEO. Dar când conținutul este considerat de înaltă calitate? Și este același lucru pentru utilizatorii ca și pentru Google? În acest articol, voi discuta ce este conținutul de calitate și cum vă puteți asigura că propriul conținut atinge semnul. Va necesita niște abilități creative de scriere, dar nu vă faceți griji, nu trebuie să deveniți următorul Hemingway. Concentrându-vă asupra lucrurilor corecte, puteți crea conținut de înaltă calitate pe care utilizatorii îl vor citi cu plăcere.

Ce este conținutul de calitate?

Aceasta este întrebarea de un milion de dolari. Deoarece să știi să scrii conținut de calitate te ajută să obții mai mulți vizitatori, rate de respingere mai mici și conversii mai mari. Dar cine determină calitatea conținutului? Răspunsul ușor este: utilizatorii. Ceea ce face, de asemenea, crearea de conținut potrivit ceva mai dificilă. Pentru că fiecare utilizator este diferit. Fiecare utilizator are o intenție de căutare diferită. Și fiecare utilizator știe ce își dorește, dar, din păcate, s-ar putea să nu. Nu exact, oricum.

Nu așa te-ai aștepta să înceapă un articol despre scrierea conținutului de calitate, nu-i așa? Nu vă faceți griji, cu siguranță nu am terminat încă! Deși calitatea conținutului este în cele din urmă determinată de utilizatori, există câțiva pași pe care îi puteți face pentru a vă asigura că veți ajunge la un conținut bine gândit, lizibil și atractiv. Creșterea eligibilității acestui conținut pentru a fi considerată de înaltă calitate de către utilizatorii și motoarele de căutare. Și da, acest lucru va dura ceva timp. Dar este tot timpul bine petrecut, ai încredere în mine. Amintiți-vă doar ce am spus mai devreme despre ce conținut de calitate vă poate aduce.

Cum să creați conținutul de calitate

1. Scrie pentru cititorii tăi, nu pentru tine

Dacă aveți un site de comerț electronic, doriți ca cititorii să știe despre produsele sau serviciile pe care le oferiți. Dacă sunteți blogger, doriți ca cititorii să vă cunoască și ce subiecte vă interesează. Desigur, acestea sunt lucrurile despre care doriți să scrieți. Cu toate acestea, este important să luați în considerare ceea ce doresc de fapt să citească utilizatorii. Ce interese au? Ce evenimente sau știri urmează, pe care le poți lega de afacerea ta? Și ce „probleme” încearcă să remedieze care le-au condus la site-ul vostru.?

Primul pas în crearea de conținut pe care utilizatorii îl consideră de înaltă calitate este să vă asigurați că acesta conține informațiile pe care le caută. Pentru a afla ce informații caută utilizatorii, trebuie să efectuați o cercetare adecvată a cuvintelor cheie . Acest lucru vă va ajuta să determinați despre ce subiecte să scrieți și ce cuvinte folosește publicul . Acest lucru vă ajută, de asemenea, clasamentul, deoarece mai mulți vizitatori și rate mai mici de respingere îi spun Google că pagina voastră este un rezultat bun de afișat în rezultatele căutării lor.

2. Faceți conținutul lizibil și captivant

Dacă doriți să transmiteți mesajul și să vă asigurați că oamenii vă citesc întreaga postare sau pagină de blog, faceți conținutul ușor de citit . Ceea ce înseamnă să te gândești la structura textului tău și la cuvintele pe care le folosești. Prea mult text fără niciun titlu sau paragraf tinde să sperie oamenii, așa că asigurați-vă că folosiți paragrafe și mai multe titluri pentru a le oferi cititorilor aerul în timp ce citiți. De asemenea, încercați să limitați utilizarea cuvintelor dificile și fiți atenți la lungimea propozițiilor. Ambele vă pot face conținutul mai greu de înțeles, ceea ce încetinește cititorul în timpul citirii textului.

Distrează-te în timp ce scrii și asigură-te că folosești variații în textul tău pentru a-l atrage. Folosește sinonime, alternează propoziții mai lungi cu altele mai scurte și fii personal în scrierea ta. Acest lucru vă ajută să scrieți conținut de calitate diferit de cel al concurentului și îi ajută pe utilizatori să vă cunoască pe voi și marca. Vrei să afli mai multe? În acest articol, ne adâncim în aceste sfaturi pentru a scrie postări de blog lizibile .

3. Gândește-te la intenția de căutare și la obiectivul tău

Să începem prin a explica ce înseamnă intenția de căutare . Intenția de căutare este motivul pentru care cineva efectuează o anumită căutare. Este termenul folosit pentru a descrie scopul lor în timpul căutării online. Au o întrebare la care trebuie să răspundă? Sau vor să cumpere ceva online? Intenția de căutare a cuiva face o diferență în modul în care va lua în considerare calitatea conținutului. Se potrivește nevoii lor în acel moment? Apoi vor rămâne pe pagina mai mult timp. Dar atunci când au nevoie de un răspuns la o întrebare și pagina pe care aterizează încearcă doar să le vândă produse, vor dispărea înainte să știți.

Este important să luați în considerare intenția de căutare în timp ce creați conținutul pentru o anumită pagină. De aceea, v-aș sfătui să vă potriviți propriile obiective cu diferitele intenții de căutare pe care utilizatorii le pot avea. Este unul dintre obiectivele de a obține mai multe abonamente la newsletter-ul care conține o mulțime de știri și alte informații conexe domeniului? Apoi, ar trebui să încercați să adăugați acel buton de abonament la paginile pe care utilizatorii cu intenție informațională ajung.

Utilizatorul are o intenție tranzacțională, adică vrea să cumpere ceva? Asigurați-vă că acest utilizator ajunge pe pagina corectă imediat. Dacă cineva caută termenul „Produsul x”, nu doriți ca acesta să ajungă la una dintre postările de pe blog, discutând un subiect legat de produsul. Probabil doriți ca aceștia să ajungă pe o pagină dedicată „Produsului x” sau o pagină de categorie atunci când aveți mai multe variante ale „Produsului x”.

Desigur, experiența ne spune că nu este întotdeauna atât de alb-negru. Dar, având în vedere intenția de căutare pe care ar putea să o aibă utilizatorii, vă ajută să determinați concentrarea conținutului și ce îndemnuri doriți să adăugați la pagina sau postarea respectivă. O modalitate excelentă de a începe cu acest lucru este adoptarea unei mentalități de proiectare a conținutului , care vă ajută să produceți conținut centrat pe utilizator pe baza nevoilor reale. De asemenea, pentru unele informații, aș recomanda să aruncați o privire asupra rezultatelor căutării pentru a crea conținut excelent .

4. Fii de încredere

Atunci când oamenii aterizează pe pagina voastră, este, de asemenea, important să creați încredere. Mai ales când încă nu sunt atât de familiarizați cu site-ul, trebuie să le arătați că sunteți de încredere. Scrierea într-un mod clar și orientat către utilizator vă ajută să puneți bazele, dar puteți face mai multe. Încercați să stați departe de fotografiile stoc, deoarece fotografiile autentice creează mult mai multă încredere și oferă site-ului o senzație personală. Acest lucru este valabil și pentru pagina „Despre noi”, unde ar trebui să încercați să adăugați fotografii ale echipei.

De asemenea, luați în considerare adăugarea de evaluări la Google, mărturii la paginile potrivite, configurarea HTTPS și adăugarea altor semnale de încredere. Toate acestea vă ajută utilizatorii și Google să înțeleagă că site-ul aparține unei afaceri reale sau unei persoane reale, ceea ce le permite să navigheze fericit și în siguranță pe site. Dețineți un site de comerț electronic? Apoi aș recomanda să aruncăm o privire asupra acestor 7 moduri de a crește vânzările prin crearea încrederii .

5. Păstrați-vă conținutul actualizat

Un alt element cheie al conținutului de calitate este asigurarea faptului că este actualizat și relevant în orice moment. Aceasta înseamnă că postarea unei pagini sau a unei postări de blog bine scrise nu este ultimul pas în acest proces. Trebuie să vă actualizați conținutul din când în când pentru a vă asigura că oamenii pot găsi informațiile corecte acolo. Acest lucru este important pentru utilizatorii, deoarece le arată că sunteți la curent cu evoluțiile recente și că le puteți oferi întotdeauna informații exacte. Acest lucru creează încredere și îi va face să revină pe site-ul. Este, de asemenea, important pentru SEO, deoarece rescrierea conținutului arată Google că site-ul vostru este „viu” și relevant. De aceea, păstrarea conținutului actualizat și actualizat este un pas important în crearea de conținut de calitate. Așadar, asigurați-vă că vă acordați timp pentru a vă actualiza conținutul în mod regulat.

Bonus: investiți timp în structura site-ului

Cei cinci pași pe care i-am discutat până acum vă ajută să scrieți conținut ușor de citit și centrat pe utilizator. Acum aș dori să discut despre un pas suplimentar care are mai puțin de-a face cu scrierea, dar care va ajuta utilizatorii și motoarele de căutare să vă găsească conținutul de calitate. Pasul despre care vorbesc este structura site – ului .

Structura site-ului se referă la modul în care organizați conținutul site-ului vostru și este o parte vitală a oricărei strategii SEO solide. Ajută Google să determine importanța paginilor individuale și a paginilor care au legătură între ele. Când vă structurați bine site-ul, motoarele de căutare vor putea să vă indexeze mai bine adresele URL, iar utilizatorii vor putea să își găsească drumul mai ușor. Ajutându-i să-și găsească conținutul de calitate în rezultatele căutării, dar și atunci când sunt deja pe site-ul . De aceea, există destul de multe de câștigat din timpul petrecut pe structura site-ului. Citiți mai multe despre cum să lucrați la structura site-ului și despre importanța acestui lucru .

O recapitulare rapidă a conținutului de calitate

Deși conținutul bine structurat și lizibil ar putea să nu te ducă instantaneu în poziția de top din Google, cu siguranță va avea un efect pozitiv asupra SEO-ului tău pe termen lung. Deci, înainte de a începe să publicați post după post (sau pagină după pagină), merită să luați în considerare câțiva pași.

Asigurați-vă că scrieți pentru cititorii, faceți conținutul lizibil, potriviți intenția de căutare cu obiectivele, fiți de încredere, mențineți conținutul actualizat și lucrați la structura site-ului. În acest fel, veți ajunge la un conținut atractiv pe care cititorii îl vor aprecia. Acest lucru va avea un efect pozitiv asupra numărului de vizitatori, a ratei de respingere și a conversiilor. Dacă totuși aveți nevoie de un pic de îndrumare atunci când vine vorba de scriere, ghidul nostru de redactare SEO vă poate ajuta cu asta!

Citiți mai multe: Redactarea SEO: ultimul ghid »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *