suport@creditpe.net

Ce sunt Breadcrumbs? De ce sunt importante pentru SEO


Ce sunt Breadcrumbs? Breadcrumbs sunt o parte importantă a aproape oricărui site bun. Aceste ajutoare mici de navigație nu spun doar oamenilor în cazul în care acestea sunt pe site – ul dvs., dar ele ajuta , de asemenea , locul de muncă Google din modul în care site – ul dvs. este structurat . De aceea, are mult sens să adăugați aceste indicații utile. Să aruncăm o privire la modul în care funcționează navigarea cu breadcrumbs.

Ce sunt Breadcrumbs (firmituri)?

Un breadcrumb este o cale de text mică, de multe ori situată în partea de sus a unei pagini, indicând unde se află utilizatorul pe site. Pe yoast.com, de exemplu, calea către pagina noastră de plugin Yoast SEO este Acasă> Plugin-uri WordPress> Yoast SEO pentru WordPress . Acest traseu de breadcrumbsvă arată imediat unde vă aflați. Fiecare pas al acelei căi poate fi făcut clic, până la pagina principală.
Dar de ce acest ajutor de navigație se numește breadcrumbs? Când Hansel și Gretel au intrat în pădure, Hansel a aruncat bucăți de pâine pe pământ, astfel încât să poată găsi drumul spre casă, dacă se pierd. Aceste breadcrumbs au devenit în cele din urmă modelul pentru cele pe care le vedem pe site-urile web zilele noastre.

Puteți vedea firimitul clar în Google

Ele apar și în rezultatele căutării Google și puteți profita de acest lucru dacă utilizați Yoast SEO sau adăugați forma corectă de date structurate pe site-ul dvs. Breadcrumbs din rezultatele căutării oferă utilizatorilor o imagine de ansamblu ușor de înțeles despre locul în care se află pagina pe site-ul dvs.
Yoast SEO adaugă automat datele structurate necesare – a BreadcrumbList– în format JSON-LD pentru dvs. Doar răsuciți comutatorul în setări și veți vedea că liniile relevante apar în codul sursă – deși, în funcție de temă, poate fi necesar să adăugați o mică bucată de cod și la tema dvs. Aflați mai multe despre datele noastre structurate despre firele de pâine în documentația noastră . Opțional, puteți utiliza blocul de breadcrumbs Yoast SEO pentru a adăuga rapid breadcrumbs pe postări sau pagini individuale.

breadcrumbs
Puteți găsi blocul breadcrumbs Yoast în biblioteca de blocuri WordPress

Diferite tipuri de breadcrumbs

Este posibil să fi observat că există diferite tipuri de breadcrumbs. Acestea sunt cele mai comune trei:

Breadcrumbs bazat pe ierarhie

Acestea sunt cele mai frecvente și așa folosim breadcrumbs pe site-ul nostru. Vă spun unde vă aflați într-o structură de site și câți pași sunt pentru a reveni la pagina principală. Ceva ca Acasă> Blog> Categorie> Nume postare .

tipuri de breadcrumbs
Best Buy vă oferă o idee bună unde vă aflați în departamentul audio

Breadcrumbs pe bază de atribute

Breadcrumbs bazat pe atribute este văzut cel mai frecvent atunci când un utilizator a căutat pe un site de comerț electronic, iar traseul breadcrumbs este alcătuit din atribute ale produsului – de exemplu: Acasă> Categorie produs> Sex> Dimensiune> Culoare .

Ce sunt Breadcrumbs
Office Depot afișează fiecare selecție din breadcrumbs

Breadcrumbs bazat pe istorie

Breadcrumbs bazat pe istorie face exact ceea ce spune pe cutie; sunt comandate în funcție de ceea ce ați făcut pe site. Gândiți-vă la acestea ca la o alternativă la bara de istorie a internetului dvs., astfel încât să obțineți ceva de genul acesta: Acasă> Pagina anterioară> Pagina anterioară> Pagina anterioară> Pagina curentă . De asemenea, este posibil să le combinați la fel ca Macy’s în captura de ecran de mai jos.

Ce sunt Breadcrumbs? istorie
Unele breadcrumbs te urmăresc în jur

Avantajele utilizării breadcrumbs

Există mai multe avantaje în utilizarea acestor indicatoare utile pe site-ul dvs. Să le aruncăm o privire rapidă:

1. Google îi iubește

Vizitatorilor le plac breadcrumbs, dar și Google le place. Ele oferă Google un alt mod de a afla cum este structurat site-ul dvs., dar, așa cum am discutat mai devreme, Google le poate folosi și în rezultatele de căutare reale, ceea ce face ca rezultatul dvs. să fie mult mai atrăgător pentru utilizatori. Pentru a crește șansele ca breadcrumbs dvs. să apară în Google, trebuie să adăugați date structurate, așa cum face Yoast SEO.

2. Îmbunătățesc experiența utilizatorului

Oamenii urăsc să se piardă. Când se confruntă cu o locație nouă, oamenii se uită deseori în jur în căutarea unor obiecte sau repere recunoscute – și același lucru este valabil și pentru site-uri web. Trebuie să mențineți vizitatorii fericiți și să reduceți frecarea cât mai mult posibil. Miezurile de pâine vă pot ajuta experiența utilizatorului, deoarece acestea sunt un element comun de interfață care arată instantaneu oamenilor o ieșire. Nu este nevoie să faceți clic pe butonul Înapoi!

3. Reduc rata de respingere

Aproape nimeni nu intră pe un site prin intermediul paginii de pornire – Este vorba despre căutare organică. Asta înseamnă că orice parte a site-ului dvs. ar putea fi un punct de intrare. Trebuie să veniți cu o modalitate de a-i ghida pe acești vizitatori către alte părți ale site-ului dvs., dacă pagina selectată nu le satisface nevoile. Breadcrumbs poate reduce ratele de respingere, deoarece oferiți vizitatorilor o modalitate alternativă de a naviga pe site-ul dvs. Nu credeți că este mai bine să trimiteți un vizitator la pagina dvs. de pornire decât să reveniți la Google?

Cum se adaugă breadcrumbs

Există mai multe moduri de a adăuga breadcrumbs la site-ul dvs. În primul rând, dacă utilizați WordPress, puteți utiliza unul dintre numeroasele pluginuri sau – desigur – Yoast SEO. Dacă utilizați un CMS diferit, procesul va fi diferit. De asemenea, este posibil să le adăugați manual la codul dvs. Dacă doriți, de asemenea, să apară în rezultatele Google, trebuie să utilizați date structurate într-un mod pe care Google îl înțelege. Puteți găsi mai multe informații despre acest lucru în documentația Google pentru dezvoltatori despre breadcrumbs.

Yoast SEO are încorporat suport pentru breadcrumbs

Yoast SEO oferă o modalitate ușoară de a adăuga breadcrumbs la site-ul dvs. WordPress. Acesta va adăuga tot ce este necesar nu doar pentru a le adăuga pe site-ul dvs., ci pentru a le pregăti pentru Google. Unele teme vin cu suport pentru breadcrumbs Yoast SEO coapte. În acest caz, trebuie doar să activați breadcrumbs și să le configurați așa cum doriți. În cazul în care tema dvs. nu acceptă încă breadcrumbs nostru, trebuie să adăugați următoarea bucată de cod la tema dvs. unde doriți să apară:

<?php
if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {
  yoast_breadcrumb( '</p><p id="breadcrumbs">','</p><p>' );
}
?>

Acest cod poate fi adesea plasat în fișierele single.php sau page.php, chiar deasupra titlului paginii. Unele teme îl doresc la sfârșitul fișierului header.php. Este nu o idee bună să – l adăugați la functions.php , deoarece acest lucru ar putea cauza probleme.
După adăugarea codului, puteți accesa setările avansate ale Yoast SEO și puteți activa asistența pentru breadcrumbs. De asemenea, puteți controla cum va arăta structura lor și ce prefixe vor fi utilizate. Aflați mai multe în documentul nostru despre implementarea breadcrumbs cu Yoast SEO .

Ce sunt Breadcrumbs
Puteți găsi setările pentru breadcrumbs în SEO> Aspect căutare> breadcrumbs

Breadcrumbscu un bloc WordPress

Dacă utilizați editorul de blocuri, puteți utiliza blocul de breadcrumbs Yoast SEO pentru a adăuga pur și simplu breadcrumbs la postări și pagini individuale. Acest lucru este util dacă nu doriți să atingeți codul sau dacă doriți să adăugați doar la o anumită pagină. Adăugarea breadcrumbs este incredibil de ușoară – pur și simplu apăsați pictograma mare + pentru a adăuga un bloc. Apoi, găsiți blocul de breadcrumbs Yoast SEO introducând numele în bara de căutare sau derulând în jos până la secțiunea Yoast. Alternativ, puteți tasta pur și simplu / breadcrumbs într-un paragraf gol.

O cale de breadcrumbs adăugată prin blocul de breadcrumbs Yoast SEO

Concluzie

În ciuda utilizării breadcrumbs (firmiturilor), Hansel și Gretel s-au rătăcit în pădure. Nu lăsați asta să se întâmple vizitatorilor dvs.! Breadcrumbs oferă o modalitate ușor de înțeles vizitatorilor de a naviga pe site-ul dvs. și înțeleg instantaneu cum funcționează structura site-ului dvs. Google îi iubește din același motiv. Deci, utilizați Yoast SEO pentru a le adăuga cu ușurință pe site-ul dvs.

Citiți mai multe: Structura site-ului: ultimul ghid »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *