suport@creditpe.net

Ce este WordPress? Cum sa iti faci un website?

ce este wordpress

„Deci, ce este WordPress, mai exact?” – va intrebati.

Cel mai simplu raspuns este acesta:

WordPress este sistemul de operare al site-ului tau web.

Putem face o analogie cu smartphone-ul, care are nevoie de iOS sau Android pentru a functiona, asa site-ul tau are nevoie de WordPress.

Desi WordPress nu este cu siguranta singurul CMS(content management system), acesta este liderul incontestabil. In acest moment, WordPress ruleaza peste 30% din toate site-urile web.

Ce face WordPress sa domine si pentru ce este folosit?

Exista o multime de motive:

 • WordPress este gratuit.
 • WordPress este open source. Este un proiect comunitar construit de mii de voluntari din intreaga lume. Toata lumea poate participa. Toata lumea se poate baza pe WordPress si poate ajuta platforma sa creasca si mai mult.
 • WordPress este modern. Daca o caracteristica este considerata „un standard” in spatiul web, poti fi sigur ca WordPress o are.
 • WordPress este versatil. Poate rula orice tip de site web. Indiferent daca este un site de afaceri simplu, un blog, un site de fotografii, un site de hobby-uri, un site corporativ, un site de portofoliu, un site de nunti, un site de fitness, , chiar si un magazin de comert electronic, rezolva cu usurinta totul.
 • WordPress este accesibil si usor de utilizat.
 • WordPress functioneaza pe toate dimensiunile si dispozitivele ecranului. Poti accesa site-ul tau prin intermediul unui desktop, laptop, tableta sau telefon.
 • WordPress este extensibil. Poti adauga caracteristici personalizate la WordPress cu ajutorul plugin-urilor. Gandeste-te la plugin-uri ca la „aplicatiile” site-ului tau (cum ar fi aplicatiile pentru un telefon).
 • WordPress este frumos. Exista mii si mii de pachete de design gratuite si premium (numite teme) disponibile pentru WordPress. Le poti instala cu un singur click.

Ce este WordPress? Pe scurt, WordPress functioneaza ca un motor sub capota site-ului dvs. web. Ii permite sa ruleze, iti permite sa editezi continutul site-ului, sa creezi postari si pagini noi, apoi te asigura ca site-ul tau web se afiseaza corect pe toate dispozitivele.

Desigur, pentru a profita de aceste beneficii, trebuie mai intai sa puneti mana pe WordPress. Ceea ce ne duce la urmatoarea parte.

Cum se foloseste WordPress si cum functioneaza?

Intai de toate, este nevoie de doua lucruri:

 • un nume de domeniu – adresa site-ului; de exemplu, pentru acest site este creditpe.net
 • o configurare de gazduire web –  server web – locul unde va fi pastrat site-ul tau

Poate parea complicat, insa  punerea in practica este destul de simpla. Exista companii care ofera un nume de domeniu gratuit la alegerea oricarui plan de gazduire. De asemenea, ofera asistenta pentru instalarea WordPress daca nu te descurci. Una dintre astfel de companii este Sitebunker.ro.

Am scris despre intregul proces de obtinere a unui domeniu, gazduire si instalare WordPress de la inceput pana la sfarsit aici. Recomand cu tarie sa cititesti daca vei construi singur un site web WordPress.

Daca esti interesat de un anumit tip de site web, avem articole despre:

Cum sa extindeti WordPress si sa schimbati designul

Primul lucru pe care majoritatea oamenilor aleg sa il faca cu WordPress este personalizarea aspectului / designului implicit al site-ului.

Dupa cum am mentionat, WordPress este foarte usor de extins si de modificat – atat in ​​ceea ce priveste functionalitatea, cat si designul.

Mai intai, sa vorbim despre plugin-uri.

Plugin-urile sunt mici piese de software care pot fi instalate pe site-ul tau WordPress pentru a extinde setul incorporat de caracteristici. Exista mii de plugin-uri gratuite disponibile pe web. Iata cateva puncte de plecare bune:

Iata o lista a pluginurilor esentiale pe care toti utilizatorii de WordPress ar trebui sa le ia in considerare.
Si iata cum sa instalati un plugin WordPress.

Apoi, pachetele de design. Sau, asa cum le numim in lumea WordPress – teme

Temele sunt pachetele de design all-in-one care pot schimba aspectul site-ului tau in cateva click-uri. Acestea pot fi instalate pe site-ul WordPress la fel ca plugin-urile.

Exista mii de teme gratuite disponibile aici, plus multe magazine tematice de renume care ofera teme premium WordPress. Pentru teme premium, recomand Theme Isle si ThemeForestThemeForest.

 

De asemenea, consultati aceste doua liste cu cele mai bune teme disponibile pe web in general:

 • Cele mai bune teme WordPress
 • Cele mai bune teme WordPress gratuite

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *