suport@creditpe.net

Noțiuni de bază despre SEO: Ce este un Permalink?

Ce este un Permalink? Permalink este adresa URL completă pe care o vedeți – și o utilizați – pentru orice postare, pagină sau alte conținuturi de pe site-ul dvs. Este un link permanent, de unde și numele de permalink. Ar putea include numele dvs. de domeniu (www.creditpe.net) plus ceea ce se numește slug , partea URL-ului care vine după numele domeniului. Aceasta poate include o dată, o categorie sau orice vă place. Un simplu link permanent face o adresă URL ușor de înțeles și de partajat. În acest articol de bază SEO, vom analiza mai îndeaproape legătura permanentă.

Legăturile permanente ar trebui să fie SEO-friendly

Legăturile permanente sunt o parte importantă a site-ului dvs., deoarece atât motoarele de căutare, cât și vizitatorii folosesc aceste adrese URL pentru a vă indexa și vizita site-ul. Tipul de link permanent pe care îl alegeți influențează modul în care aceste două părți văd și apreciază site-ul dvs. Un URL cu o mulțime de tâmpenii de neînțeles la sfârșit este mult mai puțin partajabil și atrăgător decât un URL scurt și simplu SEO-friendly . Un exemplu de legătură permanentă ar putea fi:

https://www.yoast.com/category/post-name

Ar putea fi, de asemenea, ceva de genul:

https://www.yoast.com/10/10/2017/post-name

sau

https://yoast.com/post-name

În mod implicit, WordPress folosește o structură de legătură permanentă care nu este compatibilă cu SEO. Acestea arată cam așa:

https://yoast.com/?p=101

Numărul pe care îl vedeți este ID-ul pe care WordPress l-a avut în vedere pentru acest articol. Este articolul numărul 101 din baza de date a site-ului dvs. În timp ce Google înțelege în continuare conținutul de pe acea pagină, o adresă URL ca aceasta nu face nimic pentru SEO-ul dvs. Nu descrie ce tip de conținut oferă pagina și nu este ceva ce utilizatorii sunt înclinați să împărtășească. Și am menționat că nu arată foarte profesional? Dacă adresa URL conține cuvinte relevante, aceasta oferă utilizatorilor și motoarelor de căutare mai multe informații despre pagină decât ar face orice ID sau parametru.

Ce este un Permalink
Setări comune de permalink în WordPress

Considerații pentru permalink-urile dvs.

Asigurați-vă că alegeți o structură de legătură permanentă care să se potrivească obiectivelor dvs. Dacă aveți un site de știri, ar putea avea sens să adăugați data publicării articolului la adresa URL. Cu toate acestea, dacă intenționați să scrieți conținut de piatră de temelie care trebuie să reziste testului timpului, nu este recomandat să utilizați o dată în adresa URL, deoarece acest lucru ar putea face conținutul să pară „vechi”.

Vă recomandăm să utilizați o structură permanentă simplă și clară . Pentru majoritatea site-urilor, este logic să adăugați numele postării la numele domeniului . Deci, în WordPress, aceasta ar fi opțiunea / postname / . În unele cazuri, o categorie va ajuta la crearea unei ierarhii în adresele URL. Rețineți că acest lucru ar putea duce și la adrese URL prea lungi.

Yoast SEO și permalinkuri

Acum că am aflat ce este un permalink, acum să vedem cum ne poate sprijini plugin-ul Yoast.

Yoast SEO este un instrument obligatoriu care face SEO disponibil pentru toată lumea. Este un instrument ușor de utilizat care vă ajută să creați un site web perfect. De exemplu, dacă instalați WordPress și nu modificați setările implicite de permalink, Yoast SEO vă va îndemna să îl modificați. Yoast SEO are alte câteva opțiuni care vă pot ajuta să curățați aceste permalinkuri, cum ar fi eliminarea bazei categoriei (de obicei categorie) .

Dacă schimbați un link permanent sau ștergeți o pagină, împiedicăm utilizatorii să aterizeze pe o pagină de eroare 404. Yoast SEO Premium are un manager de redirecționare genial care vă ajută să faceți acest lucru. Se va crea automat o redirecționare 301 dacă modificați legătura permanentă a unei pagini. În plus, vă întreabă dacă doriți să creați o redirecționare 301 dacă ștergeți o pagină. Introduceți doar adresa URL la care doriți să meargă vizitatorii dvs. și ați terminat!

În cele din urmă, un avertisment

Alegeți cu înțelepciune structura dvs. de permalink Nu schimbați această structură de dragul ei. Redirecționarea incorectă a adreselor URL vechi către noile adrese URL poate duce la probleme și vă poate determina să vă retrageți din clasament. Vă rugăm să vă gândiți la structura dvs. de permalink înainte de a vă lansa site-ul. În cazul în care aveți nevoie pentru a schimba permalinks dvs. puteți găsi mai multe informații despre modul de a modifica structura permalink sau accesați pagina Google privind mutarea site-ului .

Citiți mai multe: De ce fiecare site are nevoie de Yoast SEO »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *