suport@creditpe.net

Ce este textul ancoră și cum să îmbunătățiți textul linkului?

Textul ancoră- sau textul linkului – este textul vizibil, care poate fi făcut clic pe un link. De obicei apare într-o culoare diferită de textul din jur și este adesea subliniat. Textul bun al linkului îi spune cititorului la ce să se aștepte dacă face clic pe link. Obținerea textului de ancorare corect crește șansa ca cineva să facă clic pe linkul dvs. și ajută motoarele de căutare oferindu-le context.

Cum arată un text ancoră?

Textul de ancorare descrie articolul legat de acesta și îi atrage pe vizitatori să facă clic. Chiar și motoarele de căutare înțeleg că articolul legat este relevant deoarece URL-ul și textul linkului sunt corelate. Deci, de exemplu, dacă ar fi să legați acest articol, ați putea folosi textul de legătură / ancoră astfel: Ce este textul ancoră ? Deci, vă conectați la alte articole într-un mod care pare natural cititorului.

Cum arată textul ancoră în HTML? Prima bucată de cod este adresa URL, în timp ce a doua parte descrie legătura – și acesta este textul ancoră. Asa:

exemplu textul ancoră
Textul ancoră sau textul legăturii este conținutul care descrie legătura

De ce sunt importante textele linkurilor pentru SEO?

Link-urile sunt importante pentru SEO: trebuie să adăugați linkuri interne , de exemplu, pentru a clarifica structura site-ului dvs. motoarelor de căutare. Textul linkului ajută motoarele de căutare să dea sens linkurilor dvs. (interne); le oferă mai mult context. Când conectați la alt conținut, Google folosește textul linkului ca indicator al subiectului paginii conectate. Dacă textul link-ului se potrivește cu fraza dvs. cheie, Google nu va putea spune care articol este cel mai relevant pentru subiectul respectiv și ar trebui să se claseze pentru fraza cheie respectivă. Deci da, textul ancoră este un factor de clasare pentru Google .

Pe lângă adăugarea contextului la linkurile pentru motoarele de căutare, textul link-ului este important și pentru utilizatorii dvs. Textul ancoră clarifică valoarea unui link și le spune unde le conduce. Deci, utilizarea frazei cheie focus în textul link-ului poate fi confuză atât pentru motoarele de căutare, cât și pentru utilizatorii dvs. De aceea ar trebui să evitați activ linkurile concurente.

Textul de ancorare este relevant atât pentru linkurile dvs. interne, cât și pentru linkurile externe primite. Site-urile externe se pot conecta la conținutul dvs. în diferite moduri.

  • Linkuri de marcă: un link cu numele dvs. de marcă ca ancoră, cum ar fi Yoast .
  • Adresa URL în sine: doar adresa URL a site-ului dvs. fără text, cum ar fi https://yoast.com . Nu este atât de util în majoritatea cazurilor.
  • Numele site-ului: scris ca Yoast.com .
  • Titlul articolului: potrivirea exactă a articolului, cum ar fi Ce este textul ancoră? .
  • Cuvinte cheie exacte: cuvântul cheie / expresia cheie de concentrare ca text ancoră
  • Cuvinte cheie care se potrivesc parțial: folosind variante ale cuvântului cheie focus pentru a crea un link lizibil.
  • Cuvinte cheie similare: nu o potrivire directă, ci un cuvânt cheie sau o expresie cheie care este strâns legată de cea principală.
  • Linkuri generice: Încercați să evitați aceste linkuri „Faceți clic aici” și „Citiți mai multe”. Spuneți oamenilor despre ce este un link. Altfel, ei ghicesc.

Verificați expresia cheie a focalizării linkului în Yoast SEO

Pluginul Yoast SEO vine cu o verificare a frazelor cheie pentru focalizarea linkului , care vă poate ajuta să vă îmbunătățiți textul linkului. Această verificare vă avertizează când detectează link-uri concurente în textul dvs. Un link este considerat un link concurent atunci când textul său de ancorare conține expresia cheie de focalizare pe care doriți să o claseze pagina dvs. Deci, verificarea frazei cheie pentru focalizarea link-ului evaluează linkurile de pe o pagină și textul de ancorare al acestora și vă anunță dacă aveți linkuri concurente. Dacă aveți Yoast SEO Premium , verificarea va căuta și sinonimele expresiei dvs. cheie.

Să luăm în considerare un exemplu. Să presupunem că ați scris un articol despre chipsuri de cartofi, astfel încât expresia dvs. cheie este „chipsuri de cartofi”. Dacă utilizați apoi un link cu textul de ancoră „chipsuri de cartofi” în aceeași postare, acel link este considerat un link concurent.

Când Yoast SEO detectează un link concurent, acesta afișează un mesaj de avertizare în rezultatele analizei SEO.

Mesaj de avertizare în rezultatele analizei SEO
Mesajul de avertizare din analiza SEO are ca rezultat Yoast SEO

Cum să vă îmbunătățiți textele legate de ancoră

Deci, ce faci dacă Yoast SEO te avertizează că ai linkuri concurente în textul tău? Urmați sfaturile de mai jos pentru a vă îmbunătăți textele de link!

1. Creați un flux natural

Scrierea, în general, ar trebui să aibă un flux natural. Același lucru este valabil și pentru textele de legături. Când adăugați linkuri, asigurați-vă că se potrivesc bine cu restul textului. Uită-te la asta. Dacă vă luptați să strângeți un link într-o propoziție, link-ul probabil nu aparține acolo. Este mai bine să îl puneți în altă parte și să evitați ca textele dvs. să fie nenaturale și greu de citit. Deci, deși legăturile sunt importante pentru SEO, ar trebui să vă asigurați că acestea nu împiedică mesajul pe care doriți să îl transmiteți.

Citiți mai multe: SEO copywriting: ultimul ghid

2. Potriviți textul linkului cu conținutul la care conectați

O bună practică pentru scrierea textelor link-ului este potrivirea textului link-ului cu conținutul paginii la care vă conectați. Când un cititor vede textul legat, ar trebui să știe imediat la ce să se aștepte dacă face clic pe el. Aruncați o privire la textul din imaginea de mai jos.

Exemplu de textul ancoră bun
Exemplu de texte de legătură bune

Linkurile din acest exemplu se îmbină perfect cu restul textului. Mai mult, știi exact la ce să te aștepți dacă dai clic pe un link. De exemplu, textul linkului „analiza conținutului în pluginul Yoast SEO” duce în mod clar la o postare care explică caracteristicile analizei conținutului Yoast SEO. Ce zici de textul linkului „meta descriere”. Propoziția de care aparține linkul este despre optimizarea textului. Așadar, v-ați aștepta ca linkul să conducă la o postare despre optimizarea meta descrierilor. Și asta face.

3. Nu vă păcăliți cititorii

În exemplul de mai sus, textele linkurilor sunt utilizate în mod responsabil. Este foarte important. Nu ar trebui să încercați să vă păcăliți cititorii cu linkuri. De exemplu, dacă textul link-ului dvs. spune „chipsuri de cartofi”, ar fi o practică proastă ca link-ul respectiv să ducă cititorul la o pagină de distribuție auto.

4. Asigurați-vă că textul linkului poate fi făcut clic

În cele din urmă, faceți cititorului evident faptul că textul link-ului este apăsabil. Puteți face acest lucru folosind o altă culoare pentru link, subliniați-o sau ambele.

Continuați să citiți: Blogging: Ghidul final

5. Sfat bonus: puneți întreaga frază cheie între ghilimele

Să presupunem că scrieți un articol cu expresia cheie de focalizare pe coadă lungă „învățând cum să tricotați”. Dacă utilizați oricare dintre aceste cuvinte din expresia cheie focus într-un text de link, puteți primi feedback de la Yoast SEO care vă sfătuiește să o modificați. Pentru a evita obținerea unui glonț roșu pentru fraza cheie de focalizare în verificarea legăturilor, puteți pune întreaga frază cheie între ghilimele, astfel încât analiza să se potrivească doar cu întreaga frază, în loc de cuvintele individuale.

Doriți să aflați mai multe despre cum să vă îmbunătățiți textele de ancorare și redactarea SEO? Avem mai multe cursuri SEO care vă pot ajuta în acest sens, cum ar fi cursuri despre SEO general , structura site-ului și redactare SEO . Obțineți acces la aceste cursuri cu Yoast SEO Premium , care vă oferă, de asemenea, acces la funcții suplimentare din pluginul Yoast SEO.

Știm cu toții că legăturile interne sunt esențiale. Yoast SEO are un instrument de legătură intern încorporat , care face mult mai ușor să găsiți conținut asemănător pentru a vă conecta pe site-ul dvs. Ori de câte ori adăugați un link relevant la articolul dvs., trebuie să vă gândiți și la textul de ancorare. Gândindu-vă cu atenție la cum și de ce conectați aceste articole pentru a vă îmbunătăți structura de conectare internă, puteți ajuta atât utilizatorii, cât și motoarele de căutare să vă navigheze mai ușor pe site.

Pentru a profita la maximum de link-uri interne, încercați să adăugați numai link-uri care adaugă valoare reală utilizatorilor. Scrieți un text de ancorare excelent pentru ei, astfel încât cititorii să știe că acest link a fost atent selectat pentru a-i ajuta să afle mai multe. Nu faceți legătura de dragul ei. Faceți-l relevant și util. Și, desigur, nu faceți spam!

seo elemente de bază text exemplu de potrivire exactă textul ancoră
Un exemplu de potrivire exactă
seo elemente de bază text text liber
Un exemplu de formă mai liberă de legătură

Acesta este textul ancoră

Textul ancoră ajută atât utilizatorii, cât și motoarele de căutare să decidă dacă merită vizitat un link. Unii oameni încearcă să jocă acest sistem, dar nu cad în această capcană. În zilele noastre, Google are destul de bun la identificarea linkurilor care sunt nenaturale și chiar dăunătoare. Așadar, păstrați-l natural și relevant și veți fi bine să mergeți!

Citiți mai multe: Noțiuni de bază despre SEO: Ce este un link permanent? »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *