suport@creditpe.net

Ce este Marketingul? Tot ce îți trebuie este în acest articol

ce este marketingul

Definiție Marketing

Ce este Marketingul? Marketingul este activitatea, setul de instituții și procesele de creare, comunicare, livrare și schimb de oferte care au valoare pentru, clienți, parteneri și societate în general.

Definiția cercetării de marketing

Ce este Marketingul

Cercetarea de marketing este funcția care leagă consumatorul, clientul și publicul de marketing prin intermediul informațiilor – informații utilizate pentru a identifica și defini oportunitățile și problemele de marketing; generează, rafinează și evaluează acțiunile de marketing; monitorizează performanțele de marketing; îmbunătățește înțelegerea marketingului ca proces.

Cercetarea de marketing specifică informațiile necesare pentru soluționarea acestor probleme, proiectează metoda de colectare a informațiilor, gestionează și implementează procesul de colectare a datelor, analizează rezultatele și comunică constatările și implicațiile acestora.

Definiția Brand

Un brand este un nume, termen, design, simbol sau orice altă caracteristică care identifică bunurile sau serviciile unui comerciant ca fiind diferite de cele ale altor comercianți.

O marcă „este un activ intangibil” care are scopul de a crea „imagini și asociații distincte în mintea părților interesate, generând astfel beneficii / valori economice”.

Tipuri de marketing

Ce este Marketingul?

ce este marketingul

Influencer Marketing

Marketingul de influențare se concentrează pe pârghia indivizilor care au influență asupra potențialilor cumpărători și orientarea activităților de marketing în jurul acestor indivizi pentru a conduce un mesaj de marcă pe piața mai mare.

În  marketingul influencer , mai degrabă decât marketingul direct către un grup mare de consumatori, o marcă inspiră sau compensează influencerii (care pot include vedete, creatori de conținut, avocați ai clienților și angajați) pentru a scoate cuvântul în numele lor.

Marketing afiliat

Marketingul afiliat este o tactică de vânzare online care permite proprietarului unui produs să crească vânzările, permițând altora care vizează același public – „afiliați” – să câștige un comision recomandând produsul altora. În același timp, face posibil ca afiliații să câștige bani din vânzările de produse fără a crea produse proprii.

Comercializare relatii

Marketingul pe relații se referă la strategii și tactici pentru segmentarea consumatorilor în scopul fidelizării.

Marketingul de relații  utilizează  marketingul bazelor de date ,  publicitatea comportamentală  și  analiza  pentru a viza consumatorii cu precizie și pentru a crea programe de fidelizare.

Marketing viral

Marketingul viral este un   fenomen de marketing care facilitează și încurajează oamenii să transmită un mesaj de marketing.

Poreclit „viral” deoarece numărul de persoane expuse unui mesaj imită procesul de transmitere a unui virus sau boală de la o persoană la alta.

Marketing ecologic

Marketingul ecologic se referă la dezvoltarea și  comercializarea  de  produse ,  care sunt presupuse a fi sigure pentru mediu ( de exemplu, concepute pentru a minimiza efectele negative asupra mediului fizic sau pentru a îmbunătăți calitatea acestuia).

Acest termen poate fi, de asemenea, utilizat pentru a descrie eforturile de producere, promovare, ambalare și recuperare a produselor într-un mod sensibil sau sensibil la preocupările ecologice.

Marketing cu cuvinte cheie

Marketingul cuvintelor cheie presupune plasarea unui  mesaj de marketing în fața  utilizatorilor  pe baza cuvintelor cheie și a expresiilor specifice pe  care le utilizează pentru a căuta.

Un avantaj cheie al acestei metode este acela că oferă specialiștilor în marketing posibilitatea de a ajunge la persoanele potrivite cu mesajul potrivit la momentul potrivit. Pentru mulți specialiști în marketing, marketingul cuvintelor cheie are ca rezultat plasarea unui  anunț  atunci când sunt introduse anumite cuvinte cheie.

Rețineți că în  SEO , acest termen se referă la obținerea unei poziții de top în rezultatele căutării.

Marketing de gherilă

Marketingul de gherilă descrie o  strategie de marketing neconvențională și creativă  menită să obțină rezultate maxime din resurse minime.

Cei 4 „P” din Marketing

Ce este Marketingul?

Produs

Un produs este definit ca un pachet de atribute (caracteristici, funcții, beneficii și utilizări) capabile de schimb sau utilizare, de obicei un amestec de forme tangibile și intangibile.

Astfel, un produs poate fi o idee, o entitate fizică (bunuri) sau un  serviciu sau orice combinație a celor trei. Există în scopul schimbului în satisfacerea obiectivelor individuale și organizaționale.

În timp ce termenul „produse și servicii” este folosit ocazional, produs este un termen care cuprinde atât bunuri, cât și servicii.

Preț

Prețul este raportul formal care indică cantitatea de bani,  bunuri sau  servicii  necesare pentru achiziționarea unei cantități date de bunuri sau servicii.

Este suma pe care un  client  trebuie să o plătească pentru a achiziționa un  produs .

Plasarea

Distribuția se referă la actul de comercializare și transportare a produselor către consumatori . De asemenea, este utilizat pentru a descrie gradul de acoperire a pieței pentru un anumit produs. Distribuția este reprezentată de loc sau plasare.

Promovare

Marketingul de promovare include tactici care încurajează achiziția pe termen scurt, influențează încercarea și cantitatea de cumpărare și sunt foarte măsurabile ca volum, cote și profit.

Exemplele includ  cupoane ,  tombole , reduceri,  prime , ambalaje speciale, marketing și licențe legate de cauză  .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *