suport@creditpe.net

Noțiuni de bază SEO: Ce este HTTPS?

Ce este HTTPS? HTTPS asigură conexiunea la site-ul pe care îl vizitați. Sunt sigur că ați văzut acest lucru în acțiune; priviți bara de adrese din browser și găsiți pictograma de blocare din partea stângă. Încuietoarea este închisă? Apoi conexiunea este sigură. Este deschis sau există un alt tip de pictogramă sau mesaj? Atunci nu este sigur și vulnerabil la atac. Utilizarea unui site printr-o conexiune nesigură înseamnă că hackerii / infractorii ar putea intercepta datele pe care le trimiteți site-ului, cum ar fi parola și adresa de e-mail. Aici, voi explica ce este HTTPS și de ce joacă un rol în SEO (tehnic) .

Ce este HTTP? Ce este HTTPS?

Când introduceți o adresă URL în bara de căutare, browserul solicită site-ului adresa IP – de exemplu, 123.456.7.89. Acest număr este adresa reală pe care un site o primește online. Browserul se conectează la acest număr în speranța că acesta este site-ul corect. Toate acestea se fac la vedere și nu se vede criptare, astfel încât toată lumea să poată intercepta acest trafic. Deci, atunci când doriți să vă conectați la un site la care vă conectați printr-o conexiune HTTP, datele pe care le introduceți – numele de utilizator și parola – sunt trimise în text simplu. Crede-mă că nu este bine. Gândiți-vă la ce s-ar întâmpla dacă v-ați conecta la bancă în acest fel.

HTTPS asigură acest proces. Criptează conexiunea dintre browser și site, asigurându-se că nimeni nu poate intercepta datele trimise între cele două. Fiecare site care dorește să se securizeze are nevoie de așa-numitul certificat SSL. Browserul verifică certificatul site-ului și verifică legitimitatea acestuia cu compania care l-a emis. Dacă doriți să vedeți cine a emis certificatul, vă rugăm să faceți clic pe pictograma de blocare. Folosind HTTPS, site-urile vă securizează procedura de conectare și datele personale și ceea ce faceți pe un site și ce site-uri vizitați.

Pe lângă securizarea web-ului, HTTPS este necesar pentru site-urile care doresc să facă upgrade la un protocol de internet nou, mai sigur și mult mai rapid numit HTTP / 2 . HTTP / 2 include diferite tehnologii noi care fac site-urile mult mai rapide de încărcat.

Ce este HTTPS
Puteți vedea detalii despre certificatul SSL în browser

Cum beneficiază utilizatorul?

Toată lumea are dreptul la confidențialitate pe web. În prezent, facem atât de multe lucruri critice pentru misiune pe web pentru a folosi orice securitate pe care o putem obține. Un număr din ce în ce mai mare de site-uri web fac trecerea la HTTPS. În captura de ecran de mai jos, puteți vedea că în acest moment, 61% dintre site-urile pe care Firefox le încarcă sunt trimise prin HTTPS (statistici de Let’s Encrypt). Aceasta este o necesitate pentru orice site, chiar dacă dețineți brutăria după colț și nu trimiteți sau nu solicitați date sensibile prin intermediul site-ului web.

Ce este HTTPS
Procentul de pagini web încărcate prin HTTPS

Ce beneficii aduce pentru SEO?

În 2014, Google a anunțat că HTTPS va deveni un semnal de clasare . Astăzi, activarea certificatului SSL va oferi site-uluio ușoară creștere a clasamentului. Dar nu este vorba doar de clasamente, ci de experiența utilizatorului și de câștigarea încrederii în viitorii clienți. Nu numai că, aproape fiecare inovație care se întâmplă pe web – de la tehnici de optimizare a performanței la aplicații web progresive – necesită HTTPS și asta va crește doar în timp. Ne mutăm inevitabil către un web complet HTTPS. Prin urmare, este esențial ca site-ul să facă schimbarea mai devreme decât mai târziu.

În 2018, odată cu lansarea versiunii 68 a browserului Chrome, Google a început să marcheze toate site-urile HTTP ca „nesigure” . Mai multe alte browsere și-au urmat exemplul. Când site-ul vostru nu are o conexiune HTTPS sau când încercați să trimiteți date prin HTTP pe site-ul HTTPS, aceste mesaje „nesigure” sunt foarte vizibile pentru utilizatori. Nu uita; este ușor să sperie vizitatorii! Nu ați trece la site-ul unui concurent când ați vedea ceva de genul mesajul „nu este sigur” în captura de ecran de mai jos?

https wordpress
Un exemplu de mesaj „nesigur” în Chrome

Treceți la HTTPS

În urmă cu câțiva ani, trecerea la HTTPS era o întreprindere majoră. Unele site-uri mari au așteptat ani de zile pentru ao face, deoarece au venit cu mai multe provocări, cum ar fi problemele de viteză și problema cost / beneficiu. În aceste zile, este ușor de gestionat. Dacă intenționați să faceți schimbarea, asigurați-vă că faceți o listă de verificare, astfel încât să nu uitați nimic în timpul procesului.

Proiectul Let’s Encrypt emite certificate gratuite oricui dorește să își securizeze site-ul. Mai multe gazde web oferă chiar și servicii Gratuite Let’s Encrypt care facilitează instalarea unui certificat la fel de ușor ca plăcinta. Aceasta este, însă, o singură piesă din puzzle. Pe Google Secure your site with HTTPS , puteți găsi mai multe informații despre cele mai bune practici. Am scris un ghid despre mutarea site-ului în HTTPS .

WordPress facilitează mutarea HTTPS

O caracteristică introdusă în WordPress 5.7 facilitează trecerea la HTTPS. Sănătatea site-ului are acum o verificare care vede dacă site-ul WordPress rulează pe un cont de găzduire gata pentru SSL. Majoritatea furnizorilor de găzduire pot aranja un certificat SSL pentru voi, deci trebuie să obțineți unul și să îl activați pentru site în contul gazdei. După aceea, Site Health vă va spune dacă site-ul este gata să treacă de la HTTP la HTTPS. Dacă apare butonul albastru, puteți actualiza la HTTPS cu un singur clic. WordPress va actualiza adresele URL din baza de date și va împiedica așa-numitul conținut mixt.

Ce este HTTPS
Sănătatea site-ului vă ajută să treceți la HTTPS

Ce este HTTPS? Este ceva obligatoriu

Nu există niciun motiv pentru care site-ul să nu fie difuzat printr-o conexiune sigură. Importanța HTTPS a crescut doar în ultimii doi ani și, în schimb, procesul de actualizare a site-ului. la HTTPS s-a simplificat. Un site securizat este acum disponibil pentru toată lumea. Vizitatorii au ajuns să se aștepte și la asta, așa că nu există niciun motiv să rămânem!

Citiți mai multe: Mutarea site-ului în HTTPS: sfaturi și trucuri »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *