suport@creditpe.net

Ce este HTTP / 2? Diferențe față de HTTP / 1

HTTP / 2 este un protocol nou pentru transportul de date care va accelera drastic webul și vă poate ajuta SEO. „Vechiul” protocol HTTP1.1 permite numai serverelor web să trimită fișiere pe o singură linie pe rând, iar acea linie trebuie să se deschidă și să se închidă după ce fiecare fișier a fost trimis – un proces care poate dura mai multe. HTTP / 2 oferă o creștere dramatică a vitezei, deoarece linia poate fi menținută deschisă și multe lucruri pot fi trimise simultan. Această postare acoperă modul în care funcționează HTTP / 2, de ce este bun pentru SEO-ul dvs. și cum să îl implementați pe site-ul dvs. web.

HTTP / 2 utilizează noi tehnologii pentru a elimina una dintre cele mai mari blocaje ale web prin introducerea conexiunilor de multiplexare complete. Serverele pot deschide acum o singură conexiune cu un browser și continuă să trimită toate fișierele unui site web până când totul este terminat. După aceea, conexiunea se închide și browserul poate reda site-ul.

Cum funcționează HTTP / 2?

De fiecare dată când faceți clic pe un link pentru a vizita un site, se face o cerere către server. Serverul răspunde cu un mesaj de stare (antet) și o listă de fișiere pentru acel site web. După vizualizarea listei respective, browserul cere fișierele pe rând. Diferența dintre HTTP 1.1 și HTTP / 2 constă în ceea ce se întâmplă în continuare.

Spuneți că doriți un nou set LEGO. Mai întâi, mergi la magazin pentru a-ți cumpăra LEGO-ul. Când ajungeți acasă, deschideți cutia și priviți instrucțiunile, care vă spun ce trebuie să faceți: o cărămidă pe rând. Deci, pentru fiecare cărămidă trebuie să te uiți la instrucțiuni pentru a vedea ce cărămidă să folosești în continuare. La fel și pentru următoarea cărămidă și așa mai departe. Acest mers înainte și înapoi se întâmplă până când ați terminat întregul set LEGO. Dacă setul dvs. are 3.300 de cărămizi, va dura destul de mult. Acesta este HTTP1.1.

Cu HTTP / 2 acest lucru se schimbă. Mergi la magazin să-ți ridici cutia. Deschideți-l, găsiți instrucțiunile și puteți solicita toate cărămizile folosite pe o secțiune a setului LEGO. Puteți continua să solicitați instrucțiunile pentru mai multe cărămizi, fără a fi nevoie să vă uitați la manual. „Aceste cărămizi merg împreună, așa că iată-le.” Dacă îl doriți foarte repede, puteți chiar să obțineți toate cărămizile simultan, astfel încât să puteți construi setul într-o clipă.

http1.1 vs Ce este HTTP / 2?

HTTP / 2 poate gestiona mai multe lucruri simultan

HTTP / 2 are o mulțime de funcții interesante care vă pot ajuta să vă accelerați timpul de încărcare. Cea mai importantă, desigur, este multiplexarea completă, ceea ce înseamnă că mai multe solicitări se pot întâmpla în același timp pe o conexiune care rămâne deschisă pe durata procesului de transfer. Un alt lucru interesant este împingerea serverului; aceasta începe ca o singură cerere, dar atunci când serverul observă că HTML necesită mai multe active, le poate trimite toate dintr-o dată fără să întrebe. Aceasta ar putea fi o potrivire bună pentru site-ul dvs., dar asta depinde de anumiți factori prea complexi pentru a intra aici.

Așa cum am spus mai devreme, cu HTTP1.1 un browser solicită un site -> serverul trimite un antet înapoi -> acel antet conține un mesaj de stare și corp HTML -> pentru fiecare fișier necesar pentru a construi site-ul, o singură conexiune trebuie să fie deschisă și închis în mod repetat. Dacă o piesă din acest puzzle acționează, poate susține restul, încetinind procesul și mai mult. Acest lucru se numește blocarea capului de linie și suge foarte mult. Acesta este unul dintre multele motive pentru care HTTP1.1 ar putea utiliza o actualizare.

De ce HTTP / 2 pentru SEO? Deoarece viteza site-ului este importantă

Avem nevoie de viteză. Viteza site-ului a fost un factor de clasare SEO   de ani de zile. Acum, odată cu introducerea primului index mobil, Google va arunca o privire critică asupra vitezei de încărcare a site-ului dvs. mobil. Site-urile au crescut doar în ultimii ani, iar site-urile mari au o mulțime de active, cum ar fi HTML, JavaScript, CSS, imagini și așa mai departe, ceea ce înseamnă un timp de încărcare mai lung.

O altă problemă importantă este latența – în special pe   dispozitivele mobile . Cu cât latența dvs. este mai lungă, cu atât durează mai mult pentru ca solicitarea dvs. să ajungă la server și pentru ca serverul să trimită înapoi răspunsul. De aceea, ar trebui să utilizați întotdeauna un CDN pentru a reduce timpul necesar pentru a vă trimite fișierele către cititori din locația cea mai apropiată de aceștia. În timp ce browserele pot gestiona un număr mic de conexiuni multiple, ceea ce, în sine, adaugă timp suplimentar întregului calvar, procesul de trimitere a lucrurilor înainte și înapoi nu se schimbă cu adevărat.

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a  îmbunătăți viteza site-ului  prin reglarea fină a modului în care serverul dvs. gestionează aceste lucruri, dar în esență, HTTP1.1 nu este un proces foarte eficient. HTTP / 2 face acest proces mult mai ușor de gestionat pentru servere și browsere, prin urmare accelerează drastic lucrurile. Rețineți că apariția HTTP / 2 nu retrage HTTP1.1, deoarece browserele vor utiliza în continuare vechiul protocol ca rezervă.

Implementarea

Implementarea HTTP / 2 este destul de ușoară și este posibil ca serverul dvs. să îl folosească deja – testați-l folosind instrumentul de pe   site-ul HTTP2.Pro . Adresați-vă furnizorului dvs. de găzduire pentru a vedea care sunt opțiunile dvs. Alegeți, de asemenea, o  rețea de livrare a conținutului , cunoscută și sub numele de CDN, care oferă o soluție HTTP / 2 completă. Dacă doriți să implementați HTTP / 2, veți avea nevoie și de o conexiune HTTPS . Dacă nu aveți unul, obțineți un certificat SSL la Let’s Encrypt, de exemplu, pentru a vă asigura conexiunea, astfel încât să puteți face upgrade la HTTP / 2.

Citiți mai multe: Optimizarea performanței într-o lume HTTP / 2 »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *