suport@creditpe.net

Ce este conținutul duplicat?

Probabil ați întâlnit destul de mult termenul de conținut duplicat, dar ce este? Conținutul duplicat este conținutul care trăiește în mai multe locații – adică URL-uri. Vă poate afecta clasamentul și mulți oameni spun că cantități abundente din acesta pot duce chiar la o penalizare din partea Google. Totuși, nu este adevărat. Nu există nicio penalizare, dar dacă aveți o mulțime de conținut duplicat sau copiat, Google poate să vă influențeze negativ clasamentele.

Ce este conținutul duplicat?

Conținutul duplicat este tot conținutul disponibil în mai multe locații de pe site sau în afara acestuia. Adesea trăiește pe un URL diferit și uneori chiar pe un alt domeniu. De cele mai multe ori se întâmplă accidental sau este rezultatul unei implementări tehnice secundare . De exemplu, site-ul ar putea fi disponibil atât pe www, cât și pe non-www sau HTTP și HTTPS – sau ambele în același timp, groază! Sau poate CMS utilizează parametri URL dinamici excesivi care confundă motoarele de căutare. Chiar și paginile AMP ar putea fi considerate drept conținut duplicat dacă nu sunt legate corect. Este peste tot.
Definiția de către Google a conținutului duplicat este următoarea:

„Conținutul duplicat se referă, în general, la blocuri substanțiale de conținut în cadrul sau între domenii, care fie se potrivesc complet cu alt conținut, fie sunt semnificativ similare. În mare parte, acest lucru nu este înșelător la origine. ”

Ultima parte este importantă. Dacă răzuiești, copiezi și învârti conținutul existent – Google numește acest conținut copiat – cu intenția de a înșela motorul de căutare pentru a obține un rang mai înalt, vei fi pe un teren periculos.
Google spune că acest tip de intenție rău intenționată ar putea declanșa o acțiune:

„Conținutul duplicat pe un site nu este motiv de acțiune pe acel site decât dacă se pare că intenția conținutului duplicat este să fie înșelătoare și să manipuleze rezultatele motorului de căutare”

Michiel are câteva sfaturi minunate pentru a descoperi conținut duplicat pe site în verificarea conținutului DIY Duplicate și pentru ce să faceți dacă cineva vă copiază conținutul . Documentația Google este, de asemenea, o mină de aur dacă lucrați cu acest tip de conținut.

Conținut duplicat, conținut copiat și conținut subțire: care este diferența?

Subiectul conținutului duplicat încurcă mulți oameni. Pentru Google, are cea mai mare parte o origine tehnică, dar se va uita și la conținutul în sine. „Am două adrese URL pentru același articol, care ar trebui să aleg?” În timp ce majoritatea oamenilor obișnuiți se vor gândi probabil la piese de conținut similar care apar în altă parte pe un site. „Am folosit această bucată de text în alte câteva locuri, este rău?” Acesta este tot conținut duplicat, dar pentru determinarea clasamentelor, motoarele de căutare fac o distincție între conținut duplicat, conținut copiat și conținut subțire.
Conținutul duplicat ar putea fi clasificat drept conținut copiat dacă utilizați un text existent și îl refaceți rapid pentru a-l reutiliza pe site. Nu contează dacă îi dați puțină rotire sau puneți câteva cuvinte cheie, acest comportament nu este acceptabil. Aruncați câteva pagini de conținut subțire – pagini care au puțin sau deloc conținut de calitate – și vă aflați pe un teritoriu periculos. Calitatea site-ului este o problemă, iar aceste tactici pot aduce prejudicii grave site-ului. Îți amintești de Panda ?
O notă laterală rapidă pentru utilizatorii pluginului Yoast Duplicate Post . Nu vă faceți griji, postările pe care le-ați clonat folosind pluginul nostru nu sunt considerate drept conținut duplicat. Cu excepția cazului în care publicați atât clona, cât și originalul fără a face modificări. Citiți mai multe despre cum să utilizați pluginul Yoast Duplicate Post și de ce .

Nu blocați conținutul duplicat de pe site

Google este destul de apt să descopere și să manipuleze conținut duplicat. Motorul de căutare este suficient de inteligent pentru a afla ce să facă cu majoritatea conținutului pe care îl găsește. Dacă găsește mai multe versiuni ale unei pagini, le va plia în versiunea pe care o găsește cel mai bine – în majoritatea cazurilor, acesta va fi articolul / pagina originală. Totuși, este nevoie de acces complet la aceste adrese URL. Dacă blocați Googlebot în robot.txt să nu acceseze cu crawlere aceste adrese URL, acesta nu poate da seama singur de aceste lucruri și veți risca ca Google să trateze aceste pagini ca instanțe separate. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le faceți:

  • Permiteți roboților să acceseze cu crawlere aceste adrese URL
  • Marcați conținutul ca duplicat utilizând rel = canonical (citiți mai multe despre acest lucru mai jos)
  • Utilizați instrumentul Google de gestionare a parametrilor URL pentru a determina modul în care parametrii trebuie tratați
  • Utilizați redirecționări 301 pentru a trimite utilizatori și crawler-uri la adresa URL canonică

Puteți face mai multe pentru a combate conținutul duplicat pe site, așa cum Joost descrie în articolul său despre cauze și soluții .

Folosiți rel = canonical!

Unul dintre instrumentele esențiale din setul de instrumente de combatere a conținutului duplicat este rel = „canonic”. Puteți utiliza această bucată de cod pentru a determina care este adresa URL originală dintr-o bucată de conținut, ceea ce numim adresa URL canonică. Avem un excelent ghid final pentru rel = „canonical” care vă arată tot ce trebuie să știți despre el.

Concentrați-vă pe conținut original, proaspăt și autoritar

Un alt instrument din arsenalul vostru pentru a lupta împotriva conținutului duplicat, copiat și neoriginal sunt abilitățile de scriere. Google se concentrează pe calitate. Este mereu în căutarea celui mai bun conținut posibil care se potrivește cel mai bine intenției utilizatorului. Scopul tău nu ar trebui să fie acela de a câștiga rapid, ci de a lăsa o impresie de durată. Aveți grijă la conținutul subțire și asigurați-vă că îl faceți original și de înaltă calitate.
Același lucru este valabil și pentru conținutul similar de pe site. Am mai vorbit despre canibalizarea cuvintelor cheie și aceasta este o extensie a acestuia. Plierea mai multor postări comparabile într-una singură poate obține rezultate mult mai bune, atât în ceea ce privește clasamentul, cât și combaterea conținutului duplicat.
Iată părerea Google asupra conținutului similar:

„Minimizați conținutul similar: dacă aveți multe pagini similare, luați în considerare extinderea fiecărei pagini sau consolidarea paginilor într-una singură. De exemplu, dacă aveți un site de călătorie cu pagini separate pentru două orașe, dar aceleași informații pe ambele pagini, fie puteți îmbina paginile într-o pagină despre ambele orașe, fie puteți extinde fiecare pagină pentru a conține conținut unic despre fiecare oraș. ”

Dacă doriți să știți cum să faceți acest lucru, acest ghid pas cu pas scris de Joost explică clar cum să găsiți și să remediați canibalismul de cuvinte cheie pe site-ul web .

Conținutul duplicat este peste tot – știți ce să faceți în legătură cu acesta

Fostul Googler Matt Cutts a spus odată că 20% până la 30% din web este format din conținut duplicat . Deși nu sunt sigur că aceste numere sunt încă exacte; conținutul duplicat continuă să apară pe fiecare site. Nu trebuie să fie o veste proastă. Remediați ceea ce puteți și nu încercați să transformați conținutul duplicat, iar frații săi au copiat conținutul și conținutul subțire într-o strategie SEO viabilă.

Citiți mai multe: Întreținerea conținutului pentru SEO »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *