Ce este canibalizarea cuvintelor cheie?

Dacă vă optimizați articolele pentru termeni similari, clasamentul dvs. ar putea suferi de canibalizarea cuvintelor cheie: veți „devora” propriile șanse de a vă clasa în Google! Mai ales când site-ul dvs. crește, este posibil ca conținutul dvs. să înceapă să concureze cu el însuși. Aici, voi explica de ce canibalismul cuvintelor cheie poate fi în detrimentul SEO , cum îl puteți recunoaște și ce să faceți în acest sens.

Ce este canibalizarea cuvintelor cheie?

Canibalizarea cuvintelor cheie înseamnă că aveți diverse postări de blog sau articole pe site-ul dvs. care pot fi clasate pentru aceeași interogare de căutare în Google. Fie pentru că subiectul pe care îl abordează este prea asemănător, fie pentru că le-ați optimizat pentru aceeași frază cheie. Dacă optimizați postările sau articolele pentru interogări similare de căutare, acestea își pierd reciproc șansele de a se clasa. De obicei, Google va afișa doar 1 sau 2 rezultate din același domeniu în rezultatele căutării pentru o anumită interogare. Dacă sunteți un domeniu de înaltă autoritate, ați putea obține 3.

De ce este rău canibalismul cuvintelor cheie pentru SEO?

Dacă îți canibalizezi propriile cuvinte cheie, concurezi cu tine însuți pentru clasarea în Google. Să presupunem că aveți două postări pe același subiect. În acest caz, Google nu poate distinge care articol ar trebui să fie cel mai înalt pentru o anumită interogare. În plus, factori importanți precum backlink-urile și CTR se diluează pe mai multe postări în loc de una. Drept urmare, probabil că toate vor clasa ambele mai jos. Prin urmare, analiza noastră SEO va da un glonț roșu ori de câte ori optimizați o postare pentru un cuvânt cheie focus pe care l-ați folosit anterior .

Însă, canibalismul cuvintelor cheie poate apărea și dacă optimizați postările pentru cuvinte cheie concentrate care nu sunt exact, dar aproape la fel. De exemplu, am scris două postări despre dacă lizibilitatea este sau nu un factor de clasare. Postarea „ Clasează lizibilitatea? ‘a fost optimizat pentru [are gradul de lizibilitate], în timp ce postarea „ Citibilitatea se clasează! ‘a fost optimizat pentru cuvântul cheie focus [factor de clasare a lizibilității]. Posturile aveau un unghi ușor diferit, dar erau încă foarte asemănătoare. Pentru Google, este greu de dat seama care dintre cele două articole este cel mai important.

Actualizare: ați văzut același articol? Este corect, până acum am rezolvat această problemă de canibalizare, dar am păstrat acest exemplu de dragul ilustrării.

Cum să o recunoaștem?

Este ușor să verificați dacă site-ul dvs. suferă sau nu de canibalismul cuvintelor cheie. Pur și simplu efectuați o căutare pentru site-ul dvs., pentru orice cuvânt cheie specific despre care bănuiți că ar putea avea mai multe rezultate. În cazul meu, voi găsi pe site-ul google: clasele de lizibilitate yoast.com. Primele două rezultate sunt articolele pe care le bănuiam că suferă de canibalizare.

canibalizarea cuvintelor cheie

Site-ul Google: „cuvânt cheie” domain.com vă va oferi un răspuns ușor la întrebarea dacă suferiți de canibalismul cuvintelor cheie. Puteți verifica constatările dvs. tastând același cuvânt cheie în Google (utilizând un browser privat sau un verificator de rezultate ale căutării locale, cum ar fi https://valentin.app/). Care dintre paginile dvs. vedeți în rezultatele căutării și ce poziție ocupă? Desigur, dacă două dintre paginile dvs. pentru același cuvânt cheie se clasează pe pozițiile # 1 și # 2, aceasta nu este o problemă. Dar vedeți articolele dvs., de exemplu pe pozițiile 7 și 8? Atunci este timpul să rezolvăm lucrurile!

Rezolvarea canibalizării cuvintelor cheie

Avem un amplu articol scris de Joost , care explică modul în care să găsească și să remediem problemele deturna de pe site . Descrie în mod clar cei patru pași pe care ar trebui să îi faceți pentru a rezolva aceste probleme de acest fel:

  1. Verificați-vă conținutul
  2. Analizați performanța conținutului
  3. Decideți pe care să le păstrați
  4. Act: fuzionează, șterge, redirecționează

Primii doi pași vă vor ajuta să decideți ce articole să păstrați și care să fie combinate sau șterse. În multe cazuri, partea de acțiune va consta în combinarea și ștergerea articolelor, dar și în îmbunătățirea legăturilor interne de pe site-ul dvs.:

Combinați sau combinați articole

Dacă două articole atrag ambele același public și practic spun aceeași poveste, ar trebui să le combinați. Rescrieți cele două postări într-un articol uimitor, kickass . Acest lucru vă va ajuta clasamentul (Google iubește conținutul lung și bine scris) și vă va rezolva problema de canibalizare a cuvintelor cheie.

De fapt, exact asta am făcut cu cele două postări despre lizibilitate fiind un factor de clasare. La final, veți șterge unul dintre cele două articole și îl veți adapta pe celălalt. Utilizați pluginul Yoast Duplicate Post pentru a clona una dintre postări și a lucra de acolo. Și nu uitați: nu apăsați doar butonul de ștergere; asigurați-vă întotdeauna că redirecționați mesajul pe care îl ștergeți către cel pe care îl păstrați! Dacă te lupți cu asta, Yoast SEO Premium te poate ajuta: facilitează crearea de redirecționări ca plăcintă!

Îmbunătățiți conectarea internă

Puteți ajuta Google să descopere ce articol este cel mai important, configurând o structură decentă de legare internă . Ar trebui să faceți legături de la postări care sunt mai puțin importante, la postări care sunt cele mai importante pentru dvs. În acest fel, Google își poate da seama (urmând link-uri) pe care doriți să apară cel mai mult în motoarele de căutare.

Structura dvs. internă de legătură ar putea rezolva o parte din problemele dvs. de canibalism ale cuvintelor cheie. Ar trebui să vă gândiți la ce articol este cel mai important pentru dvs. și să faceți legătura de la articolele cu coadă lungă mai puțin importante la cel mai important articol. Citiți mai multe despre cum puteți face acest lucru în articolul meu despre clasarea cu conținut de piatră de temelie .

Canibalizarea cuvintelor cheie și magazine online

Acum, dacă aveți un magazin online, s-ar putea să vă faceți griji cu privire la toate acele pagini de produse care vizează cuvinte cheie similare. Pentru magazinele online, este logic că există mai multe pagini pentru produse similare. Este foarte important să ne gândim structurii site-ului în acest caz. O strategie bună este să vă legați înapoi de la fiecare pagină de produs la pagina categoriei dvs. – pagina pe care ar trebui să o optimizați pentru a o clasa . Și urmăriți paginile vechi de produse care ar putea potențial canibaliza pagini mai importante și ștergeți-le și redirecționa-le – Yoast SEO Premium ar putea ajuta la simplificarea acestui lucru cu managerul său de redirecționare la îndemână !

Canibalismul cuvintelor cheie va afecta site-urile web în creștere

Dacă site-ul dvs. devine mai mare, șansele dvs. cresc să vă confruntați cu canibalismul cuvintelor cheie pe propriul dvs. site web. Vei scrie despre subiectele tale preferate și, fără să știi, vei scrie articole care ajung destul de asemănătoare. Asta mi s-a întâmplat și mie. Din când în când, ar trebui să verificați cuvintele cheie pe care doriți să le clasificați cel mai mult. Asigurați-vă că verificați dacă suferiți de canibalismul cuvintelor cheie. Probabil va trebui să faceți unele modificări în structura site-ului dvs. sau să rescrieți din când în când câteva articole.

Citiți mai multe: Cercetarea cuvintelor cheie: ultimul ghid »

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *