Ce este Bitcoin?

ce este bitcoin?

Ce este Bitcoin? În acest articol, vom arunca o privire la Bitcoin, ce înseamnă să investești în criptomonede și câteva alternative care au un istoric mai bun de succes istoric.

Ce este Bitcoin?

Deoarece Bitcoin este cea mai veche și mai populară formă de criptomonedă (introdusă în 2009), mulți oameni folosesc cei doi termeni în mod interschimbabil. Dar Bitcoin este doar o formă de criptomonedă – alte forme sunt Ethereum , Litecoin sau Dogecoin. Criptomoneda este o formă de monedă digitală care este susținută de o formă de criptografie denumită adesea blockchain. Din cauza modului în care sunt configurate criptomonedele, acestea sunt aproape imposibil de contrafăcut.

Există câteva moduri în care puteți investi în Bitcoin și criptomonede. Cel mai simplu mod de a investi în Bitcoin este pur și simplu să obțineți un portofel Bitcoin și să cumpărați Bitcoins. Recomandăm Coinbase pentru investitorii din SUA – este cel mai ușor, se leagă la contul dvs. bancar și vă permite să cumpărați și să vindeți Bitcoin. În plus, dacă deschideți un cont nou,  Coinbase vă va oferi un bonus de 5 USD în Bitcoin atunci când faceți prima tranzacție !

O altă opțiune este mineritul pentru Bitcoin, deoarece atâta timp cât piețele rămân active, practic, puteți câștiga bani pentru nimic. Dar problema este că mineritul este un concert atât de greu acum, încât nu merită. Transformarea computerului într-un miner îl va face probabil zgomotos și se va încălzi. Probabil că ți-ar lua mult timp să extragi chiar și un singur Bitcoin, timp în care probabil ai fi cheltuit mai mult pe electricitate.

Rețineți că investiția în Bitcoin este incredibil de volatilă. Pentru aproape toți oamenii, nu este o idee bună să investești cea mai mare parte a portofoliului tău în orice formă de criptomonedă. Dacă vrei cu adevărat să te apuci de investițiile cripto, lasă deoparte o mică parte din investițiile tale – doar suficient încât să te simți confortabil să pierzi complet.

Cum să cumpărați Bitcoin

Ce este Bitcoin?

Bitcoin nu este o ofertă fizică, așa că nu este ceva pe care îl puteți schimba cu ușurință. Dacă încercați să cumpărați Bitcoin cu un card de credit sau cu contul dvs. PayPal, puteți fi cu ușurință înșelat de vânzători fără scrupule. Cu toate acestea, dacă rămâneți cu aplicații și schimburi cunoscute și reglementate, ar trebui să fiți bine. Avem aici o listă cu cele mai populare schimburi de criptomonede .

S-ar putea să urmărească mineritul, dar acesta este un efort semi-costisitor care atrage persoanele foarte înclinate către tehnologia. Pentru profani, o metodă mai bună este să cumpere de la un schimb Bitcoin sau să investești într-un fond. În acest fel, nu ești la fel de legat de prețul Bitcoin la un moment dat . Îți poți păstra investiția într-o relativă securitate, alegând când să vinzi.

Interesat? Obțineți un portofel gratuit și încercați singur tehnologia. Puteți cumpăra un „satoshi”, sau o fracțiune foarte mică de bitcoin, pentru a vedea despre ce este vorba.

Promoție: Celsius Network .  În acest moment, puteți câștiga până la 14,05% APY din cripto dvs., cu până la 6,20% pe Bitcoin. Clic aici >>>

Legalitatea Bitcoin

Ce este Bitcoin?

Probabil ați auzit că Bitcoin este folosit în tranzacții ilegale, iar numele „criptomonedă” poate fi ușor răsucit. Deci, este Bitcoin de fapt legal?

Guvernele ar putea vedea ce a făcut adresa bitcoin cu un anumit bitcoin, dar ar fi dificil să se lege acel alias de un individ. Drept urmare, unii sunt sceptici cu privire la utilizarea bitcoins din cauza potențialelor implicații pentru abuz.

Este important să ne amintim că Bitcoin este un blockchain public. Deci toate tranzacțiile care au avut loc vreodată sunt publice. Cu toate acestea, tranzacțiile se fac cu o adresă și ar putea fi aproape imposibil să asociați adresa respectivă cu o persoană. IRS și guvernul SUA încearcă totuși – și a citat înregistrări de la multe burse pentru a depista persoanele și companiile care ar putea ignora legea.

Fără a dobândi o diplomă în drept, răspunsul scurt este că pur și simplu cumpărarea și tranzacționarea cu bitcoin este legală. Preocupările intră în joc atunci când decideți să vă aprofundați operațiunile în minarea de monede sau în desfășurarea unui schimb.

Dacă sunteți îngrijorat de legalitate, deoarece doriți să vă scufundați picioarele în apa criptomonedei, fiți siguri că investiția simplă este legală și încurajată. Acestea fiind spuse, investiția în Bitcoin este definiția due diligence. Ar trebui să continuați să studiați această nouă formă de bani.

Viitorul Bitcoin

Ce este Bitcoin?

Viitorul Bitcoin este incert. Pe de o parte, aveți oameni care susțin că Bitcoin este viitorul banilor. Nu există nicio îndoială în mintea mea că tehnologia blockchain de bază ne va schimba economia și lumea așa cum o cunoaștem. Va fi forța motrice a multor inovații ale viitorului.

Totuși, asta face ca Bitcoin să fie valoros? Asta e de văzut.

Pe de altă parte, aveți oameni care spun că Bitcoin este un ponzi fără valoare sau o schemă „pump and dump”. Drept urmare, ar trebui să o evitați cu totul.

Care este corect? Nu știm, dar există argumente convingătoare în ambele sensuri.

Când ar fi trebuit să investești în Bitcoin pentru a fi milionar

Ce este Bitcoin?

Istoria Bitcoin este volatilă și agitată. Au trecut de mult vremurile în care puteai să faci o investiție simbolică în Bitcoin și să devii un milionar bitcoin aparent peste noapte.

Pentru a vă oferi un pic de context:

  • Investirea a 10 USD în Bitcoin în ianuarie 2011 s-ar fi transformat în 1,2 milioane USD până în martie 2022 .
  • Ar fi trebuit să investești 160 USD în Bitcoin în ianuarie 2012, 440 USD în ianuarie 2013 sau 24.000 USD în ianuarie 2014 pentru a avea aceeași sumă.
  • Până în ianuarie 2018, ar fi trebuit să investești aproape 450.000 USD în Bitcoin pentru a avea 1,2 milioane USD astăzi.

În ultimii ani, am observat o creștere din ce în ce mai mică a prețului Bitcoin. Acest lucru nu înseamnă că nu există bani de făcut, dar au dispărut șansele să poți transforma 10 USD în 1.000.000 USD.

„Riscurile” de a deveni milionar Bitcoin

Ce este Bitcoin?

Chiar dacă ați fi investit în Bitcoin pe atunci, ar fi fost nevoie de nervi de oțel pentru a-l păstra pe tot parcursul anului. Privind graficul istoric BTC, ar fi trebuit să supraviețuiești și să reziste mai multe perioade în care investiția ta a pierdut aproape 50% din valoare în decurs de câteva săptămâni.

Graficul istoric al Bitcoin USD Ce este Bitcoin

Cu privire la retrospectivă, este ușor să spui că „sunt doar 10 USD” dacă asta este tot ce ai investit inițial. Dar ai fi fost dispus să nu intri în panică atunci când portofoliul tău Bitcoin s-ar fi ridicat aproape de 1 milion de dolari și a scăzut peste noapte cu sute de mii de dolari?

Un alt risc de a avea toți banii tăi în Bitcoin este să găsești locuri care să-i accepte ca plată pentru bunuri și servicii. Deși devine din ce în ce mai răspândit să găsești o afacere care să accepte criptomonede ca plată, este încă relativ rar. Nu este posibil să puteți obține pâine și lapte de la magazinul din colț plătind cu cripto. În schimb, va trebui să-ți schimbi moneda, probabil că va suporta taxe și taxe suplimentare.

Alternative de investiții în crypto

Ce este Bitcoin?

Dacă sunteți o persoană cu toleranță „normală” la risc, Bitcoin probabil că nu vă entuziasmează prea mult. Profilul risc/recompensă al pieței Bitcoin nu va fi foarte atrăgător pentru investitorul priceput. Aceasta este doar o șansă de a câștiga bani rapid sau de a pierde totul.

Acesta este unul dintre motivele pentru care majoritatea investitorilor pricepuți își vor păstra majoritatea banilor în investiții de încredere, cum ar fi fondurile indexate.

În plus, în funcție de momentul în care ați început să investiți, fondurile indexate pot depăși Bitcoin oricum.

De exemplu, din martie 2021 până în martie 2022, avem următoarea statistică:

  • Bitcoin: -21,28%
  • S&P 500: +14,49%

Ați fi făcut remarcabil mai bine să investiți în fonduri indexate simple în ultimul an decât Bitcoin.

Concluzia

Ce este Bitcoin?

De fiecare dată când oamenii văd investiții cu randamente meteorice, este obișnuit să încerci să dublezi ceea ce s-a întâmplat în căutarea următorului „home run”. Aceasta include investiția în Bitcoin, alte forme de criptomonedă sau „acțiuni meme” precum Gamestop sau AMC.

Este o strategie financiară mult mai bună să încercați pentru „single” sau „duble” cu majoritatea portofoliului dvs. cu lucruri precum fonduri indexate care au oferit în mod fiabil randamente solide.

Dacă aveți cea mai mare parte a portofoliului dvs. în fonduri indexate sau alte investiții similare, acest lucru vă poate oferi liniște sufletească să știți că majoritatea fondurilor sunt suficiente pentru pensionare. Apoi, puteți investi o mică parte din portofoliu în investiții mai riscante, cum ar fi criptomonede, acțiuni meme, acțiuni imobiliare riscante sau alte jocuri cu risc ridicat/recompensă. Doar nu risca mai mult decât ești dispus să pierzi complet.

Citește și despre Tipurile de criptomonede și a beneficiile acestora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.