suport@creditpe.net

Cărți pentru antreprenori în 2021. Top 5 cele mai vândute

În acest articol v-am pregătit un top Top 5 a celor mai vândute cărți pentru antreprenori în 2021,care merită cumpărate și citite. Aceste cărți sunt de actualitate și vă pot ajuta/îndruma pe drumul complicat, dar satisfăcător, al antreprenoriatului. Acest domeniu necesită o mulțime de skill-uri, unii le au, alții doar o parte, dar pentru a avea succes ai nevoie de toate. De aceea vă recomand aceste cărți ce vă va ajuta la evoluție.

Vezi aici top 5 cărți despre investiții

Cărți pentru antreprenori în 2021. Top 5 cele mai vândute

Cărți pentru antreprenori în 2021

Esecuri de Succes Ale Antreprenorilor Romani este prima carte de acest tip din tara care aduna esecurile a 70 de antreprenori din domenii diferite si prezinta cum aceste experiente au inspirat succesul.

Cartea, aparuta initial in 2018, in regim self-publishing , s-a bucurat de un real succes, fiind vanduta in mii de exemplare si generand zeci de lansari de carte in tara si strainatate, conferinte pe tema esecului in antreprenoriat si numeroase aparitii media.

Autor Vlad Mocanu | Data aparitiei 11.2020 | Numar de pagini 303

Cumpără cartea aici

* Vezi și articolul Unde să investesc în 2021? Cele mai bune soluții

Cărți pentru antreprenori în 2021

Cărți pentru antreprenori în 2021

Cu peste 60.000 de exemplare vandute, bestseller-ul scris de Marius Ghenea este prima carte despre antreprenoriat scrisa de un antreprenor roman, cel mai citit volum de profil, o carte-etalon pentru tinerii aflati la inceput de drum in deschiderea unei afaceri, dar si pentru profesionistii cu multi ani de experienta in business.
Editura Evrika, membra a grupului editorial Universul Juridic, va propune editia aniversara a cartii, in conditii grafice deosebite, care va contine si o serie de testimoniale ale celor mai de succes antreprenori romani.
Dupa cum mentioneaza chiar autorul, Antreprenoriat. Drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri, „este un material foarte util de carte de antreprenoriat, care sa fie un fel de ghid sau manual nu doar pentru cei care sunt deja antreprenori, ci si pentru cei care se gandesc acum pe ce cale sa mearga in continuare”.

Orice aniversare are amestecate inauntrul sau sentimente frumoase, dar diverse si uneori contradictorii: pe de o parte, bucurie, pentru ca durabilitatea, perenitatea sunt elemente intrinseci ale valorii, reusitei, performantei; pe de alta parte, tristete sau, in orice caz, nostalgie, pentru ca, atunci cand te uiti inapoi, mai ales pe perioade mai lungi de timp, descoperi de cele mai multe ori ca au ramas acolo, in urma, oameni, companii, evenimente importante, persoane si lucruri care s-au dus, iar unele nici nu mai revin.

Cu atat mai mult ma bucur insa ca putem lansa aceasta editie aniversara de 10 ani, chiar cu continutul sau original, insa imbogatita cu multe ganduri si idei de la persoane care au ceva de spus nu doar in business, dar si in educatie si in societatea romaneasca.
M-am gandit in aceasta situatie ca ar trebui sa imi asum si eu o provocare sui-generis de 10 ani, si anume sa incerc sa vad ce s-a schimbat in acesti ani in peisajul antreprenorial romanesc si international, fata de ce puneam la acel moment in filele cartii Antreprenoriat. Drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri. Iar in aceasta epoca grabita, globalizata si tehnologizata, schimbarea a ramas, pare-se, singura „constanta” a vietii noastre.
In 2011, la lansarea cartii, societatea noastra abia incepuse sa iasa, destul de timid, din criza financiara globala, desi semnele acesteia erau inca vizibile la tot pasul. Zece ani mai tarziu, suntem intr-o alta criza, care nu arata deloc asa cum a aratat criza anterioara: este o criza asimetrica, ce a pornit de la criza sanitara si apoi s-a propagat cu unde de soc, foarte ciudate si inegale, in diverse domenii de afaceri si in foarte multe aspecte ale vietii sociale, ale societatii in ansamblu. Si ale carei efecte vor fi, mi-e teama, resimtite un timp mult mai indelungat decat la orice criza dinaintea acesteia.  (Marius Ghenea)
Partener in cadrul fondului de Venture Capital Catalyst Romania (3TS Capital Partners), antreprenor in serie si business-angel cu investitii de succes in Europa de Est, Marius Ghenea se afla in topul oamenilor de afaceri conform Forbes Romania.
Co-fondator al Venture Connect, o platforma de suport pentru antreprenori de tech start-up si investitori, el s-a implicat in multe activitati educationale, fiind profesor de Antreprenoriat, Inovatie si New Business Ventures in cadrul Maastricht School of Management, programul Executive MBA, de asemenea a fost co-organizator al School for Startups Romania, prima scoala de antreprenoriat din sud-estul Europei si este unul dintre fondatorii programului BusinessDrive pentru antreprenori si manageri.
Este cunoscut ca unul dintre invitatii permanenti din cadrul emisiunii Arena Leilor.
Autor Marius Ghenea | Data apariției 03.2021| Numar de pagini 368
Cărți pentru antreprenori în 2021
Cărți pentru antreprenori în 2021

„Este un proiect de suflet mai vechi al meu, pe care ma bucur sa reusesc sa il finalizez acum. Informatiile din carte sunt, cred eu, utile pentru orice antreprenor, dar si pentru cei care se gandesc sa urmeze in viitor aceasta cale sau chiar pentru cei care nu sunt antreprenori, dar sunt implicati in orice alt mod in activitatile antreprenoriale din Romania.

Antreprenoriat. Drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri” nu contine retete, dar „este un material foarte util de carte de antreprenoriat, care sa fie un fel de ghid sau  manual nu doar pentru cei care sunt deja antreprenori, ci si pentru cei care se gandesc acum pe ce cale sa mearga in continuare.“ – Marius Ghenea

Cumpără cartea aici

Cărți pentru antreprenori în 2021

Aceasta carte propune un set de bune practici pentru antreprenori si politicile publice in vederea supravietuirii in conditii de criza. Desi a fost scrisa la varful impactului epidemiologic si economic provocat de pandemia de COVID-19, masurile propuse sunt aplicabile in orice recesiune, indiferent de natura acesteia. Utilitatea ei in orice criza financiara rezida in similitudinile dintre acestea in ceea ce priveste efectele negative cauzate companiilor: scaderea vanzarilor, incasarea tardiva a facturilor, vanzarea lenta a stocurilor, dificultatile in obtinerea finantarii si foarte multe incertitudini.

Economia in vremea coronavirusului este structurata pe trei momente ale evolutiei mediului de afaceri din economia romaneasca – trecut (2010-2019), prezent (2020) si viitor (2021-2030) – si propune 60 de tehnici practice pentru ca antreprenorii si guvernantii sa ia impreuna cele mai bune decizii. Tehnicile referitoare la trecut sunt necesare pentru cresterea imunitatii inainte de impact.

Obiectivul masurilor propuse pentru prezent se refera la supravietuirea in timpul crizei. Cele mai bune practici propuse pentru viitor se refera la accelerarea relansarii si la consolidarea unei dezvoltari durabile pe termen lung. In cei 15 ani de experienta in managementul riscului afacerilor, autorul a intalnit peste 1.000 de antreprenori din toate domeniile de activitate, tinand discursuri si prezentari despre evolutia mediului de afaceri la peste 100 de conferinte de business. Experienta sa este sintetizata in cartea de fata, a carei misiune este clara: sa salveze cat mai multe companii si locuri de munca.

Un imbold la actiune, imediat, acum! Citeste aceasta carte! Informatiile statistice inteligent combinate pe care le contine iti vor clarifica optiunile. Ca antreprenor, tu trebuie sa vezi oportunitatile acolo unde toti ceilalti vad numai primejdii. – Dan Sucu, fondator si CEO Mobexpert

In plin necunoscut suntem dominati de emotii – nu cel mai bun sfetnic. De aceea este critic sa punem in mod constructiv expertiza la un loc de frunte. Nu adevarul unic, ci expertiza. Cheia de rezistenta a unei abordari sustenabile nu poate fi decat invatarea; din ceea ce ni se intampla, din ceea ce ni s-a intamplat si din ideile indraznete care circula in momente de cumpana. Iancu Guda este probabil cel mai prolific promotor al acestei invatari. Un mare castig pentru Romania. – Sergiu Manea, CEO Banca Comerciala Romana

In vremuri tulburi, deciziile ar trebui luate pe baza informatiilor clare, relevante, bazate pe date – informatii sintetizate excelent in aceasta carte. – Iulian Stanciu, CEO eMAG

Iancu vine mereu cu informatii si perspective noi, argumentate si impartiale. Este unul dintre putinii autori pe care ii citesc in permanenta. – Mihai Purcarea, CEO BRD Asset Management

IANCU GUDA este Director General al Coface Credit Management Services, unde este responsabil pentru dezvoltarea liniilor de servicii si unde a acumulat o experienta de peste 15 ani privind managementul riscului de credit. De asemenea, este Lector Asociat si preda cursuri de Risk Management la Academia de Studii Economice. Din 2013 este Lector Asociat la Institutul Bancar Roman, unde preda cursuri de analiza financiara avansata si finante corporative in cadrul programului CEFA.

In 2017, Iancu Guda a fost autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiara pentru pozitia de Administrator Independent in Consiliul de Administratie al BRD Asset Management. In 2010, dupa absolvirea Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori a Academiei de Studii Economice, Iancu Guda a finalizat cu succes programul DOFIN – Centru de Excelenta European, in 2016 a parcurs toate cele trei niveluri de certificare CFA si in prezent detine autorizatia de formator autorizat al Autoritatii Nationale pentru Calificari.

In noiembrie 2014 incepe cursurile EMBA Sheffield University, pe care le finalizeaza cu un calificativ cu distinctie in 2016, fiind singurul castigator al bursei integrale la nivel national. Din martie 2012 este membru activ al Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR) si preia responsabilitatea de vicepresedinte pentru perioada 2014-2016, urmata de mandatul de presedinte al Consiliului Director al AAFBR pentru perioada 2016-2020. Este autorul cartii De ce esueaza companiile? (Editura Publica, 2018).

Cumpără cartea aici 

Dintre cei care vorbesc despre antreprenori si antreprenoriat, putini sunt cei care au demonstrat succesul prin rezultate sustenabile, iar si mai putini au pregatirea psihologica necesara pentru a intelege si mecanismele din spatele succesului. Cristian Onetiu isi impartaseste secretele public si le ofera din timpul lui celor care vor sa aduca, prin antreprenoriat, o schimbare in bine, atat din punct de vedere personal, cat si la nivel de societate. El vorbeste pe limba celor care isi doresc o afacere proprie, pe intelesul celor care au deja o afacere, dar vor sa o faca sa creasca exploziv, dar si spre bucuria celor care au o afacere mare si vor sa o dezvolte in continuare.

Cumpără cartea aici 

Recomandare: Promovarea afacerii în 2021. Cele mai bune optiuni

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *