suport@creditpe.net

Cărți despre investiții în 2021. Top 5 cele mai vândute

Cărți despre investiții în 2021 - www.creditpe.net

În acest articol v-am pregătit un top Top 5 cele mai vândute cărți despre investiții în 2021,care cu siguranță merită cumpărate și citite. Aceste cărți sunt de actualitate și vă pot ajuta/îndruma către orizontul investițiilor. Acest domeniu poate părea dificil de abordat, însă, folosind resurse coprespunzătoare, puteți investi banii în diverse moduri ce garantează profit cu un procent de risc foarte scăzut. Așadar, să începem.

 

Cărți despre investiții în 2021. Top 5 cele mai vândute

Cărți despre investiții în 2021

Cărți despre investiții în 2021

Finantarea este o activitate complexa pe care o desfasoara agentii economici pentru a-si asigura resursele necesare desfasurarii activitatii lor, resurse care trebuie procurate in functie de anumite criterii stabilite inainte.

Investitia si finantarea sunt strans legate. Intr-o companie, managerul financiar este responsabil pentru doua decizii de baza: decizia de investitie si decizia de finantare.

Decizia de investitie consta in ce active reale trebuie sa investeasca compania, in timp ce decizia de finantare trateaza modul in care aceste investitii ar trebui sa fie finantate. Finantarea investitiilor urmeaza luarii deciziei de investitie si are ca efect inglobarea resurselor financiare in bugetul investitiei. Daca intreprinderea dispune de mai multe oportunitati de finantare, alegerea efectuata va fi in functie de costul fiecareia dintre aceste oportunitati si de riscurile pe care le implica.

Autor Mihai Carut, Diana Vicol, Luminita Deaconu, Iulia Iuga, Teodor Hada |Data aparitiei 10.2020 |  Numar de pagini 435

Poți cumpăra cartea aici

Cărți despre investiții în 2021
Cărți despre investiții în 2021

Investitii. Evaluarea Investitiilor. Teorie. Studii De Caz. Monografie Contabila, Teodor Hada

Investitiile sunt decizii care implica cheltuieli si apoi venituri pentru o anumita activitate care este de asteptat sa continue pe o perioada de timp. Aceste decizii implica de obicei iesiri de fonduri in primele perioade si intrari ceva mai tarziu. De aici rezulta ca elementul de timp este important in teoria investitiilor.

Investitia este unul dintre cei mai importanti factori determinanti ai cresterii si dezvoltarii economice. Dezvoltarea economica si sociala a unei tari depinde in mod hotarator de dinamica, volumul si calitatea investitiilor realizate. Obiectivul principal in teoria investitiilor de baza este profitul si maximizarea lui. Pur si simplu investitiile imbunatatesc performanta indicatorilor de dezvoltare economica.

Exista studii referitoare la efectul investitiilor publice asupra cresterii economice care demonstreaza ca acestea determina o influenta pozitiva numai daca sunt indeplinite anumite conditii legate de politica fiscala si bugetara a statului respectiv si de gradul de tehnologizare a productiei (Blankenau, Simpson, 2004), precum si de elasticitatea ratei de substitutie a bunurilor publice cu cele private (Akira, 2004) sau de calitatea furnizarii serviciilor publice (Dessus, 2000).

Exista studii empirice, la nivelul tarilor membre UE, care prezinta o relatie negativa intre investitiile publice si cresterea economica (Casseli, Esquivel, Lefort,1996, Dessus, 2000). La polul opus, exista studii empirice care demonstreaza efectul pozitiv al investitiilor publice asupra productivitatii celor private (M del Mar Salinas Jimenez, 2004, Rivera, Currais, 2004, Chatterjee, Sakoulis, Turnovsky, 2003).

Autor Teodor Hada | Data aparitiei 08.2020 |  Numar de pagini 350

Poți cumpăra cartea aici

 

Cărți despre investiții în 2021

Cărți despre investiții în 2021

Pentru majoritatea dintre noi procesul de investitie poate fi stresant si confuz, mai ales atunci cand predictiile presupusilor experti dau gres. Simplu si eficient, planul creat de Jason Kelly poate fi aplicat oricarui tip de cont de investitii.

Ceea ce expertii nu doresc sa afli este ca pretul e tot ce conteaza. Ideile nu ajuta la nimic; parerile specialistilor sunt confuze. Singurul lucru care conteaza este valoarea unei investitii, fie ca aceasta se afla sub un anumit nivel propice pentru a cumpara, fie ca este deasupra nivelului care indica un moment oportun pentru vanzare. Partea buna este ca putem afla acest nivel.

„Auzim deseori ca un plan personal este mai bun decat sfatul unui expert. Kelly ofera investitorului individual un plan mecanic, simplu, care implica disciplina si inlatura o mare parte din emotiile care ne auto-saboteaza.” – Brenda Jubin, Investing.com si ValueWalk

„Dupa ce am citit cartea, am inceput sa folosesc strategia lui Kelly pentru o parte din portofoliul meu. Per total, strategia este buna atat pentru investitorul pasiv, cat si pentru cel cu norma intreaga. Daca esti sceptic, poate ai dori sa stii ca am testat strategia lui Jason Kelly in paralel cu multe altele, iar 3Sig le ofera cele mai bune rezultate pe termen lung.” – John Wilson

„in modelul creat de Kelly, preturile iti spun exact cum sa potrivesti lucrurile pentru a cumpara ieftin si a vinde scump la anumite intervale, fara a te amagi ca poti prevede ceea ce se va intampla pe piata.” – David G. Deutsch

„Unii oameni petrec multi ani straduindu-se admirabil sa-si imbunatateasca aptitudinile in domeniul pietei bursiere. Se confrunta cu momente stresante si frustrare la fiecare ciclu ratat. iar multi descopera tarziu ca au investit prea mult din timpul lor limitat intr-un efort fara sanse de izbanda (…) Planul 3Sig lumineaz[ ca un far prin negura pie’ei bursiere.” – Jason Kelly

Autor Jason Kelly | Data aparitiei 03.2019 | Numar de pagini 349

Poți cumpăra cartea aici

Cărți despre investiții în 2021

 

Planul financiar de o pagina nu este o strategie magica de investitii, ci o carte foarte practica care te va ajuta sa reduci decalajul intre ceea ce esti si cel care vrei sa fii. Planul financiar de o pagina te va ajuta sa iti stabilesti foarte clar in minte ce anume iti doresti de la viata si ce variante ai din punct de vedere financiar pentru a obtine toate aceste lucruri.

Iar daca ideea unei alte lecturi complicate de educatie financiara te descurajeaza din start, iti voi da o veste foarte buna: unul dintre motivele pentru care aceasta carte s-a bucurat de un real succes este tocmai faptul ca este scrisa intr-un limbaj extrem de accesibil. De altfel, Carl Richards si-a construit intreaga cariera pe aceasta calitate rara pe care o are: poate explica termeni financiari foarte complicati intr-o maniera foarte simpla, intr-o lume in care sfaturile financiare sunt adesea mult prea complicate si intesate cu termeni de jargon.

Carl Richards este consultant financiar autorizat si autorul rubricii Sketch Guy din New York Times, pe care o semneaza saptamanal cu devotament inca din 2010. Numele sau apare frecvent in presa americana, mass-media solicitandu-l in special datorita capacitatii lui de a explica intr-un limbaj accesibil complicatele concepte din domeniul financiar. Acesta reprezinta de altfel si motivul pentru care este invitat adesea in calitate de orator la conferintele de planificare financiara sau la evenimentele de invatare vizuala din intreaga lume.

Desenele cu tema financiara pe care le realizeaza sunt frecvent expuse in muzeele americane si stau la baza celor doua carti pe care le-a publicat pana in prezent: The One-Page Financial Plan: A Simple Way to Be Smart About Your Money (Planul financiar de o pagina: O metoda simpla de a-ti administra banii inteligent) si The Behavior Gap: Simple Ways to Stop Doing Dumb Things with Money (Decalajul de comportament: Metode simple de a nu-ti mai risipi banii).

Cartea de fata te va convinge ca:

• Cel mai bun plan financiar nu are nicio legatura cu situatia economica, ci cu ceea ce este cel mai important pentru tine.

• Deciziile proaste si irationale in privinta banilor nu sunt „esecuri” ci sunt cauzate de faptul ca niste fiinte emotionale trebuie sa ia decizii de viitor pe baza unor informatii limitate.

Autor Carl Richards | Anul aparitiei  2021 | Numar de pagini  256
Poți cumpăra cartea aici
Cărți despre investiții în 2021

De neclintit / Unshakeable de Tony Robbins este lectură ideală pentru cei care doresc să cunoască „principiile de baza ale mașînăriei financiare fără a petrece ani întregi studiind economia și curentele gândirii economice” (Eusebiu Burcas). Cartea este un excelent manual de investiții care se adresează atât începătorilor cât și oamenilor de afaceri experimentați, fiind totodată un îndemn pentru generația Y de a intră în joc și a investi la bursă de valori, pentru că astfel, consideră Robbins, vor avea șansă de a-și îmbogăți viață. De neclintit nu este o carte pentru timpul liber, ci mai degrabă un manual pentru a deveni liber, pentru că își propune să îți redea libertatea financiară. De neclintit este în același timp și o valoroasă lectură motivațională menită să te ajute să găsești mereu în viață perspectiva corectă.

Tony Robbins este el însuși un model de succes. A reușit să construiască din nimic un adevărat imperiu. Robbins este fondator sau partener în peste 31 de companii, administrând activ 12 dintre ele în diferite domenii cum ar fi realitatea virtuală, fotbalul american sau o stațiune turistică de cinci stele din insulele Fiji. Aceste companii au vânzări anuale cumulate de peste 5 miliarde de dolari. în aceste condiții nu e de mirare că printre clienții care apelează la el pentru servicii de consiliere și coaching se numără cei mai buni sportivi ai lumii, artiști, directori executivi ai companiilor din topul Fortune 500 și chiar președinți de stat. Acțiunile filantropice ale lui Tony Robbins schimbă zilnic viețile a milioane de oameni, convingerea lui fiind că atunci când produci ceva creezi mijloace pentru a-i ajută pe alții.

Cărțile sale, devenite bestselleruri, s-au vândut în milioane de exemplare în toate colțurile lumii. Putere nemărginită (1986), Trezește uriașul din ține (1991), Mesaje de la un prieten (1995), Banii: stăpânește jocul (2014) sau De neclintit (2017) sunt doar câteva dintre titlurile care au convins cititori din toată lumea. Tony Robbins s-a impus că o autoritate în domeniul financiar, fiind inclus de Revista Worth de două ori în lista să Power 100 a celor mai influenți lideri din domeniul financiar la nivel mondial. Revista Fortune l-a numit „the CEO whisperer” (n.r: cel care le șoptește directorilor executivi) pentru muncă să de lider la care apelează liderii,

Accenture l-a desemnat unul „dintre primii 50 de intelectuali din domeniul afacerilor la nivel mondial”, Harvard Business Publishing l-a numit unul dintre „primii 200 de guru în afaceri din lume”, iar American Express l-a desemnat drept unul dintre primii șase lideri mondiali în domeniul afacerilor care fac coaching cu clienții lor antreprenori.

Tony Robbins explică în De neclintit pe înțelesul tuturor complexitatea pieței financiare din ultimii ani și atrage atenția asupra capcanelor pe care orice investitor începător ar trebui să le evite: teamă și comisioanele. în ceea ce privește termenii din domeniul financiar, cartea reprezintă un instrument excelent de învățare, pentru că îi explică într-un mod foarte accesibil pentru oricine. Vei înțelege așadar ce sunt: fondurile speculative, fondurile mutuale, fondurile de indici, corecția, piață în scădere, acțiunile, obligațiunile, activele exotice, fondurile de investițîi imobiliare, fondurile cu capital privat, s.a.

Tony Robbins îți face o recomandare considerată a fi sigură în materie de investiții, și anume, investiția în fondurile de indici, care au mai multe avantaje, dintre care amintim faptul că nu plătesc comisioane administratorilor financiari și presupun costuri minime de tranzacționare, acoperind în schimb toată piață.

Cartea este structurată în patru secțiuni după cum urmează:

1. BOGĂȚIA: MANUALUL DE INSTRUCȚIUNI – autorul îți va dezvălui secretul pentru a deveni bogat și a avea succes pe plan financiar;

2. GHIDUL DE STRATEGII DE NECLINTIT – reprezintă un set de patru principii fundamentale pentru luarea deciziilor care îți vor transformă viață financiară;

3. PSIHOLOGIA BOGĂȚIEI – vei învață să-ți adaptezi comportamentul și să eviți greșelile obișnuite pe care le facem de obicei din cauza emoțiilor.

4. Anexă – cuprinde patru liste de verificare ce îți vor fi de un real folos pentru a-ți proteja activele, a-ți clădi moștenirea financiară și a obține niște garanțîi în față necunoscutului, dar și câteva modalități de a economisi bani reducând impozitele.

De neclintit reprezintă o varianta mai accesibilă și mai ușor de citit a bestsellerului Banii: Stăpânește jocul, pentru care Tony Robbins a intervievat timp de șapte ani 50 de oameni geniali în domeniul financiar, care știu să câștige bani și în perioadele economice bune și în cele mai rele.

„De neclintit a fost conceput că un manual concis care conține toate faptele și strategiile esențiale de care ai nevoie pentru a-ți transformă viață financiară.”

BOGĂȚIA: MANUALUL DE INSTRUCȚIUNI

Autorul oferă o serie de exemple de celebrități care au avut averi uriașe dar care, în cele din urmă s-au trezit falite, concluzionând că:

„Nu îți vei câștigă niciodată libertatea financiară cu banii pe care îi obțîi muncind. Adevărată cale de a deveni bogat este să pui deoparte un procent din banii tăi și să îi investeșți, astfel încât să acumuleze dobânda pe parcursul mai multor ani. Așa te îmbogățeșți în timp ce dormi. Astfel, banii devin sclavii tăi în loc că tu să devii sclavul banilor. Astfel obțîi adevărată libertate financiară.”

Autorul te va îndrumă așadar:

– Unde să îți plasezi banii;

„Bursă a îmbogățit milioane de oameni. Pe parcursul ultimilor 200 de ani, în ciuda multor suișuri și coborâșuri, această a fost cel mai bun loc în care investitorii pe termen lung puteau să obțînă avere.”

– Să te fereșți de firmele financiare care percep taxe scandaloase în schimbul unor rezultate groaznice;

„După ce vei citi acest capitol, vei șți cum să preiei din nou controlul. Reducând comisioanele, vei economisi venituri pe care le-ai fi obținut pe parcursul mai multor ani, sau, mai probabil, pe parcursul mai multor decenii.”

– Să reduci impozitele;

„Pentru că impozitele reprezintă cele mai mari cheltuieli din viață ta și ar fi o nebunie să plăteșți mai mult decât se cuvine – mai ales atunci când le poți evita.”

– Care sunt avantajele fondurilor de indici față de alte tipuri de fonduri;

„Warren Buffett, care a reușit să depășească cu mult piață, recomandă și el oamenilor de rând să investească în fonduri de indici, pentru a putea evita pierderile provocate de comisioanele excesive.”

– Cum să îți salvezi fondul de pensie;

„Fondul de pensii a fost o invenție frumoasă. Dar șții ce s-a întâmplat? La un moment dat pe parcurs, visul a fost deraiat. Cum în joc erau câteva trilioane de dolari, firmele financiare au inventat nenumărate modalități prin care să-și vâre nasul, degetele de la mâini și pe cele de la picioare în potul cel mare.”

– în cine poți avea cu adevărat încredere?

„Cum ai putea să-ți încredințezi viitorul financiar unor oameni care lucrează într-o industrie cu o istorie confirmată în care și-au pus propriile interese mai presus de interesele clienților? Cum poți avea încredere că nu te vor trage pe sfoară, că nu te vor exploata și că nu vor abuza de ține?”

– Cum îți alegi un bun consultant financiar?

„90% dintre consultanții financiari sunt doar brokeri deghizați. știi că ei nu sunt nevoiți să pună interesele tale pe primul loc. știi că sunt supuși unor presiuni uriașe de a vinde produse cu prețuri umflate. știi că șansele de a vinde produse de consiliere de calitate cresc considerabil dacă te tii departe de toți brokerii – indiferent cât de nedrept ți se pare acest lucru – și lucrezi în schimb cu consultanți independenți care au o obligație fiduciară să pună interesele tale pe primul loc.”

Unde să investesc în 2021? Cele mai bune soluții

GHIDUL DE STRATEGII DE NECLINTIT

Tony Robbins prezintă în această secțiune a cărțîi cele patru principii fundamentale pe care cei mai buni investitori din lume le folosesc atunci când iau decizia de a face investițîi, te ghidează cum să bați piață în scădere construind un portofoliu diversificat care să te protejeze în perioadele în care piață face implozie și cum să reduci la tăcere „inamicul din ține” dezvăluindu-ți unul din cele mai mari secrete pe care le-a învățat în cei 40 de ani de psihologie în cumularea valorii.

Cele 4 principii care te vor călăuzi în fiecare decizie investițională:

1. Să nu pierzi – cei mai buni investitori înțeleg că, cu cât pierzi mai mulți bani, cu atât este mai greu să revii în punctul din care ai pornit;

2. Raportul asimetric dintre risc și recompensă – investitorii de succes caută să riște cât mai puțîn pentru a câștigă cât mai mult;

3. Eficientă fiscală – există o singură cifra care contează cu adevărat: suma netă cu care rămâi efectiv. Toți miliardarii știu că nu contează cât câștigă, contează doar cât le rămâne, aceia sunt banii adevărați pe care îi pot cheltui, reinvesti sau dona.

4. Diversificarea portofoliului – sau mai puțîn pretențios spus, să nu-ți pui toate ouăle într-un singur coș. Robbins te sfătuiește să faci acest lucru prin următoarele patru modalități:

– Diversifică pe mai multe clase de active;
– Diversifică în cadrul claselor de active
– Diversifică utilizând piețe, țări și diferite valute din lume;
– Diversifică în timp.

Cum să faci față crizelor și corecțiilor astfel încât să ai mai multă libertate financiară

Pe lângă informațiile de natură financiară, Robbins ne oferă în acest capitol impresionantă să poveste personală despre tumoarea lui pe creier și decizia să neașteptată de a trăi cu ea, în loc să o opereze sau să ia orice altă măsură.

„Din perspectiva mea, 90% din lupta de a supraviețui unei piețe în scădere se reduce la pregătiri.”

Vei află așadar cum să te pregăteșți pentru următoarea piață în scădere elaborand un portofoliu diversificat care să-ți reducă riscurile și să-ți mărească randamentele. Vei află totodată cum să combini acțiunile, obligațiunile și investițiile alternative pentru a crea un portofoliu bine diversificat, dar și cum să ajungi la un echilibru între profitul pe care trebuie să-l obțîi și riscul pe care simți că îl poți acceptă. Vei învață totodată că veștile proaste sunt cel mai bun prieten al investitorilor și vei primi câteva recomandări cheie pentru atunci când îți vei clădi portofoliul.

Idee de afacere în 2021: Franciza

PSIHOLOGIA BOGĂȚIEI

 

„Să suferi sau să nu suferi – această-i întrebarea. Omul este doar produsul gândurilor sale. El devine ceea ce gândește”. Mahatma Gandhi

în acest capitol Robbins atrage atenția asupra celor șase greșeli financiare pe care le comit investitorii și cum le poți evita, explicându-ți totodată că psihologia reprezintă 80% din succes, iar mecanică doar 20%.

Cele șase greșeli de evitat sunt:

1. Greșeală nr. 1: Căutarea unor confirmări pentru convingerile tale. Motivul pentru care cei mai buni investitori caută opinii contradictorii.

2. Greșeală nr.2: Confundarea unor evenimente recente cu trenduri continue. Motivul pentru care cei mai mulți investitori cumpără ceea ce nu trebuie tocmai atunci când nu trebuie.

3. Greșeală nr.3: încrederea excesivă: Fii realist: Supraestimarea propriilor capacități și a propriei cunoașteri este o cale sigură spre eșec.

4. Greșeală nr. 4: Lăcomia, jocurile de noroc și căutarea succeselor. Este tentant să ai aspirații mari, dar victoria le revine celor care supraviețuiesc constant, sau așa cum spunea Warren Buffett „bursă de valori este un dispozitiv de transferare a banilor de la cei care nu au răbdare la cei care au.”

5. Greșeală nr.5: Să rămâi acasă. Lumea e mare – și atunci, cum se face că majoritatea investitorilor rămân pe teritoriu familiar?

6. Greșeală nr.6: Negativitatea și aversiunea față de pierdere. Mintea ta vrea să te temi în perioadele de agitație. Nu o ascultă!

Tot aici vei află și ce înseamnă adevărată bogăție, dar și cum poți străbate distanță dintre punctul în care te afli astăzi și punctul în care vrei să ajungi folosind știință realizării și artă împlinirii. Partea cea mai savuroasă a acestei secțiuni a cărțîi este o frumoasă meditație asupra naturii contradictorii a firii umane presărată cu exemple reale foarte educative. Autorul vorbește tot aici despre puterea recunoștinței, despre cum putem trece de la o stare de suferință la o stare de bine în doar două minute și despre necesitatea luării deciziei de a ne stăpâni propria minte.

în această secțiune a cărțîi îl vei regăși mai mult pe Tony Robbins antrenorul motivațional, decât pe Tony Robbins strategul numărul 1 în afaceri al Americii, finalul cărții fiind de natură să îți întoarcă gândurile de la realizarea pe plan material și câștigarea libertății financiare, la adevăratul sens al vieții:

„Dacă poți învață să te dai în roller coaster-ul vieții și să te bucuri atât de suișuri cât și de coborâșuri, atunci ești cu adevărat de neclintit.

în adâncul nostru, noi știm că nu banii ne fac bogați. Sunt sigur că și tu ai realizat că cee mai importante comori nu sunt niciodată de ordin financiar. Cele mai importante comori sunt momentele de grație în care apreciem frumusețea și perfecțiunea tuturor lucrurilor. Momentele în care simțim ceva etern și invincibil în interiorul, în inima noastră. Căldură și dragostea pe care ni le aduc relațiile cu familia și prietenii. Găsirea unei ocupații care da sens vieții noastre. Capacitatea de a învață și de a ne dezvoltă, de a împărtăși și de a ajută.”

Autor Tony Robbins | Data aparitiei 03.2019 | Numar de pagini 320

Poți cumpăra cartea aici

Acesta a fost top 5 al celor mai vândute Cărți despre investiții în 2021. Vă recomandăm și articolul acesta: Unde să investesc în 2021? Cele mai bune soluții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *