suport@creditpe.net

Atributele alt și atributele de titlu: ghid.


Adăugarea de imagini la articolele tale îi încurajează pe oameni să le citească, iar imaginile bine alese pot, de asemenea, să-ți facă o copie de rezervă a mesajului și să obțină o clasare bună în rezultatele căutării de imagini. Însă ar trebui să vă amintiți întotdeauna să dați imaginilor altatribute bune : textul alternativ întărește mesajul articolelor cu păianjenii motorului de căutare și îmbunătățește accesibilitatea site-ului web. Acest articol explică totul despre atributele alt și titlu și de ce ar trebui să le optimizați.

Ce sunt atributele alt și atributele de titlu?

Aceasta este o etichetă de imagine HTML completă:

<img src=“image.jpg” alt=“image description” title=“image tooltip”>
Atributele alt și titlu ale unei imagini sunt denumite în mod obișnuit alt tag sau alt text și etichetă de titlu. Dar, din punct de vedere tehnic, nu sunt etichete, sunt atribute. Textul alternativ descrie ceea ce este pe imagine și funcția imaginii de pe pagină. Deci, dacă utilizați o imagine ca buton pentru a cumpăra produsul X, textul alternativ ar trebui să spună: „buton pentru a cumpăra produsul X”.

altTag – ul este utilizat de cititoare de ecran, care sunt browserele utilizate de nevăzători și persoanele cu deficiențe de vedere. Acești cititori de ecran le spun ce este pe imagine citind alteticheta. titleAtributul este prezentat ca un tooltip atunci când treceți peste elementul. Deci, în cazul unui buton de imagine, titlul imaginii ar putea conține un îndemn suplimentar. Cu toate acestea, aceasta nu este o bună practică.
Fiecare imagine trebuie să aibă un text alternativ. Nu doar în scopuri SEO , ci și pentru că persoanele nevăzătoare și cu deficiențe de vedere altfel nu vor ști despre ce este imaginea. Un atribut titlu este nu este necesar. Mai mult, de cele mai multe ori nu are sens să-l adăugați. Acestea sunt disponibile numai utilizatorilor mouse-ului (sau altor dispozitive de indicare) și singurul caz în care titleatributul este necesar pentru accesibilitate este activat <iframe>și <frame>etichete.
Dacă informațiile transmise de titleatribut sunt relevante, luați în considerare punerea lor la dispoziție în altă parte, în text simplu și, dacă nu este relevantă, luați în considerare eliminarea în titleîntregime a atributului.

Dar dacă o imagine nu are un scop?

Dacă aveți imagini în design care sunt pur și simplu acolo din motive de proiectare, o faceți greșit. Aceste imagini ar trebui să fie în CSS și nu în HTML. Dacă într-adevăr nu puteți schimba aceste imagini, dați-le un altatribut gol , așa:

<img src="image.png" alt="">

altAtributul gol asigură faptul că cititoarele de ecran trec peste imagine. În WordPress, puteți lăsa câmpul pentru „Alt text” în setările de imagine goale.

text alternativ și SEO

Articolul Google despre imagini are un titlu „Utilizați text alternativ descriptiv”. Nu este o coincidență: Google acordă o valoare relativ ridicată textului alternativ. Îl folosesc pentru a determina ce este pe imagine, dar și modul în care aceasta se raportează la textul din jur. Acesta este motivul pentru care, în analiza conținutului nostru Yoast SEO , avem o caracteristică care verifică în mod specific dacă aveți cel puțin o imagine cu o etichetă alt care conține expresia cheie de focalizare.

Ce face expresia cheie din verificarea atributelor altelor imagine?

Cuvântul cheie din evaluarea atributelor de imagine alt în Yoast SEO verifică dacă există imagini în postarea voastră și dacă aceste imagini au un text alternativ cu expresia cheie focus. Prin adăugarea unui text alternativ, le oferiți utilizatorilor cititorilor de ecran și motoarelor de căutare o descriere textuală a ceea ce este pe acea imagine. Acest lucru îmbunătățește accesibilitatea și șansa de a vă clasa în căutarea de imagini.

Atributele alt

Cu siguranță nu spunem că ar trebui să trimiteți spam frazelor cheie de concentrare în fiecare etichetă alt. Aveți nevoie de imagini corelate, de înaltă calitate, pentru postările, unde este logic să aveți cuvântul cheie concentrat în textul alternativ. Iată sfaturile Google despre alegerea unui text alternativ bun :

Când alegeți text alternativ, concentrați-vă pe crearea de conținut util, bogat în informații, care utilizează cuvinte cheie în mod corespunzător și se află în contextul conținutului paginii. Evitați să completați atributele alt cu cuvinte cheie (umplerea cuvintelor cheie), deoarece rezultă o experiență negativă a utilizatorului și poate face ca site-ul dvs. să fie văzut ca spam.

Dacă imaginea este a unui anumit produs, includeți atât numele complet al produsului, cât și ID-ul produsului în eticheta alt, astfel încât să poată fi găsită mai ușor. În general: dacă o frază cheie ar putea fi utilă pentru a găsi ceva care este pe imagine , includeți-o în eticheta alt, dacă puteți. De asemenea, nu uitați să schimbați numele fișierului imagine pentru a fi ceva care descrie de fapt ce este pe el.

Scorurile de evaluare

Dacă conținutul are mai mult de 4 imagini, veți obține un glonț verde numai dacă procentul de imagini cu expresia cheie din textul alternativ se încadrează în 30 și 70%. Când utilizați fraza cheie în mai mult de 70% din imagini, glonțul va deveni portocaliu pentru a vă împiedica să completați cuvintele cheie. Dacă aveți Yoast SEO Premium, pluginul va lua în calcul și sinonimele pe care le-ați adăugat la fraza cheie.

atribute alt și title în WordPress

Când încărcați o imagine pe WordPress, puteți seta un titlu și un atribut alt. În mod implicit, folosește numele de fișier al imaginii în atributul title. Și dacă nu introduceți un atribut alt, acesta îl copiază în atributul alt. Deși acest lucru este mai bun decât să scrii nimic, este o practică destul de slabă. Trebuie să vă faceți timp pentru a crea un text alternativ adecvat pentru fiecare imagine pe care o adăugați la o postare. Utilizatorii și motoarele de căutare vă vor mulțumi pentru asta.

Cum se adaugă atribute alt în WordPress

WordPress face foarte ușor să adăugați altatribute. Urmați pașii de mai jos pentru a le adăuga la imaginile. Nu există nicio scuză pentru a nu face acest lucru corect. (Imaginea). SEO va beneficia cu adevărat dacă obțineți corect aceste mici detalii. Utilizatorii cu probleme vizuale vă vor plăcea și mai mult pentru asta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *